Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
kekec

Post by kekec »

SuperM wrote:KOJEG ARHEOLOGA ??

kojim skicama i slikama , mislis novim ili ovim sto smo vidjeli ??? ako moze malo vishe info

Postovani, kao sto sam već rekao čim elaborat arheologa bude gotov bit će objavljen u javnosti i ovdje na portalu. Semir mi je rekao da očekuje elaborat za 10-tak dana. U njemu će biti sve analize, slike, karte i mišljenja arheologa.
Što se daljeg kopanja tiče stojimo ovako:
1. Vlasnik platoa je zabranio daljnja istraživanja jer se zakačio s jednim Visočaninom;
2. Kako je Semir dokazao na postojanje piramide i kako više ne želi da daje svoj novac (a dao ga je i previše) on će osnovati fondaciju u kojoj će prvenstveno (nadam se) ulaziti strani novac (jer BiH po mom mišljenju nema novaca za kulturu - sjeti se Tanovića) a koji će služiti isključivo za finansiranje daljnjih iskopa piramida.
3. Ko hoće da sam finansira otkopavanje piramide bujrum (dnevno 10-15 kopača i arheolog).

Prenj, kako su robovi mogli podizati kamene teške i po 10 tona i graditi piramidu. Baš si smiješan.
Elaborat arheologa :?
Zar arheolozi rade elaborate, prije otkrica, onako "na suho". Valjda se mora nesto prvo pronaci, pa da tek onda arheolozi ulete sa detaljima, istrazivanjima i eventualnim nalazima.
Zasto nema elaborata od geologa, geomorfologa.... :?
Nema, zato sto bi ti elaborati zakljucili nesto drugo, nesto sto bi jasno odredilo "piramide" i u vremenu i u prostoru. A to ne ide u prilog teoriji piramide.

Eto pojavise se problemi. Te, vlasnik parcele zabranio, te nema vise para, treba fondacija, strani novac... Koliko ce se jos novih momenata pojaviti da se pojavi naslov u novinama tipa: "Prica o piramidi je zavrsena".
Stari

Post by Stari »

Hvala care-x ...batali tu mazdu ... :D kupi golfa:D ...ide pravo fino ...jest da je polijen uzbrdo (moras ga u 4-tu usaltati) ...al za mene odlican. Nego sta bi ti da ti neko pokaze ...bilo kakav motor...pa makar bio i onaj od ves-masine...star, sto rece Vratnik, 420 godina?

Ha...?
cernica

Post by cernica »

Semir Osmanagic - neprijatelj br.1 u Akademsko naucnom svijetu, u Svijetu. A evo i zasto:
Ukoliko se njegova hipoteza o B Piramidi dokaze,
prvo- antropologija, arheologija, istorija... su kao naucne grane MRTVE. Odnosno, pocinje jedan potpuno novi ciklus.
drugo- Nije samo to. Postavlja se onda pitanje vjerodostojnosti i svih ostalih naucnih disciplina, a ima ih hejset.
trece- Posto je Turista u pitanju, dovodi se u Veeeliku sumnju vrijednost "Akademaca". To znaci :Svim ljudima dobre volje istrazivanje dozvoljeno, CAk I POZELJNO.

Eto zasto je Osmanagic, neprijatelj br.1
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

SuperM wrote:KOJEG ARHEOLOGA ??

kojim skicama i slikama , mislis novim ili ovim sto smo vidjeli ??? ako moze malo vishe info

Postovani, kao sto sam već rekao čim elaborat arheologa bude gotov bit će objavljen u javnosti i ovdje na portalu. Semir mi je rekao da očekuje elaborat za 10-tak dana. U njemu će biti sve analize, slike, karte i mišljenja arheologa.
1. Vlasnik platoa je zabranio daljnja istraživanja jer se zakačio s jednim Visočaninom;
2. Kako je Semir dokazao na postojanje piramide i kako više ne želi da daje svoj novac (a dao ga je i previše) on će osnovati fondaciju u kojoj će prvenstveno (nadam se) ulaziti strani novac (jer BiH po mom mišljenju nema novaca za kulturu - sjeti se Tanovića) a koji će služiti isključivo za finansiranje daljnjih iskopa piramida.
3. Ko hoće da sam finansira otkopavanje piramide bujrum (dnevno 10-15 kopača i arheolog).

Prenj, kako su robovi mogli podizati kamene teške i po 10 tona i graditi piramidu. Baš si smiješan.
1.koja lakrdija :lol:
2.pošten neki čovjek 8)
3.ponuda zvuči ozbiljno i profesionalno :D :D ko bi odbio 8)

"Prenj, .....Baš si smiješan." gube se i živci polagano :D
A-ZO

Post by A-ZO »

od pocetka ove diskusije, jedini korisan komentar je onaj od "starog" kad rece da ako je zaista covjek htio u par poteza otkriti piramidu, mogao je to na kljucnim tackama kao sto je ostri ugao brda kojih ima, kaze 4, pa biraj koji hoces, samo zagrabi i gotovo, ali ne, ne, ne... ne radi se ovdje izgleda o tome da se brzo otkrije istina, nego evo cujem da je odluceno da se grebanje zemlje razvuce na preko 5 godina, dakle, na zalost, radi se o cistom biznisu (trgovini). tek mi je sad jasno zasto vidjam radnike kako kopaju svugdje unaokolo osim tamo gdje bi trebala biti piramida, steta :(
znanje

Post by znanje »

Prenj wrote:
car-x wrote:
Prenj wrote: Semirova teorija dovodi u pitanje ne samo bukvalno Zilku ili Imamovica, nego sve sto postojeca nauka zna o teritoriju Evrope u periodu od 3000 do 10,000 godine p.n.e.
a ta ista nauka evrope je dolazila u bosnu s kamionima naprava, mjerila, busila trazila? ili je svo "istrazivanje" vezano za ovaj dio evrope strpano u jedan "naucnicki" izvjestaj tipa, "ma nema u tom dijelu nista, samo brda, ugalj i nesto malo soli"??
Prenj wrote: A sto se tice BiH, ako tebi vrijeme pocinje tek od '91 godine, onda si u pravu, samo su Zilka i Imamovic istrazivaci paleolita i neolita na podrucju BiH.
Ipak, arheologija na podrucju BiH je srecom znatno, znatno starija ...
ne sjecam se da sam ja spomeno otkad meni istorija pocinje.. ja u istoriju ionako ne vjerujem.. ko sto ne vjerujem ni u ono sto zilka kaze.. isto ko sto ne vjerujem, ali se bar nadam - jer zvuci nevjerovatno - a nada i nije nista drugo nego lijepa iluzija, u ono sto veli semir..

Kljucna dvije teze, bez kojih nijednu sljedecu Semirova konstrukciju nema smisla raspravljati, su:
1. Semir: Za vrijeme zadnjeg ledenog doba, Bosna je bila zelena i topla oaza u kojoj je nastala civilizacija koja je izgradila piramidu.

SVA postojeca nauka tvrdi suprotno, na osnovu obilja materijalnih dokaza.
Kakve je Semir dokaze ponudio da svoju teoriju dokaze?
Nikakve

2. Semir: Nekad poslije, podigao se nivo mora i potopio piramidu i zatrpao je zemljom.

SVA postojeca nauka tvrdi da je zadnje more na tom podrucju postojalo prije POLA miliona godina (cuveno Tetis more), na osnovu obilja materijalnih dokaza.

Kakve je Semir dokaze ponudio da svoju teoriju dokaze?
Nikakve.

Zasto je ovo dvoje tako bitno za Semirovu teoriju?
Zato sto nema drugog objasnjenja i rjesenja za onoliku zemlju koja je prekrila piramidu i za razvoj i nestanak Prailira.
Mala ispravka: posljednje more na ovom prostoru postojalo je prije 200-250 miliona godina.
vratnik

Post by vratnik »

Prenj, kako su robovi mogli podizati kamene teške i po 10 tona i graditi piramidu. Baš si smiješan

Sta znaju nepismeni robovi koliko je deset tona.
Evo ja sam se sad dopisivao sa rajom i mi cemo isto osnovati fondaciju za potragu piramida. Ko god jednu nadje, nek se javi, mi cemo je iskopati.
PS: vidio sam da neko bespravno koristi moj izraz: piramidusa. Zelio bih samo da vas upozorim da se ovdje radi o trade mark za novu pitu, pa ako nastavite, ne cudite se kad vam na vrata zakuca tim diplomiranih tuzilaca i zatrazi odstetu. Necete vi od nase piramiduse copat!
znanje

Post by znanje »

cernica wrote:@ Znanje
U slucaju Osmanagic, njegova postavljena hipoteza je sadasnjost, (znaci, sadasnjost postoji, jarane)a ne odlika neukih ljudi. Hipoteza je prvi korak, drugi je dokazat hipotezu. Zasto bi "akademci" u odredjenim oblastima bili jedino privilegovani da istrazuju? U tom slucaju Drzava kao administrativna institucija ima velikog uticaja na usmjeravanje i kontrolisanje. Primjer; u SAD je formirana elita (sa najvisih naucnih krugova) koja forsira teoriju da je rasizam prirodna pojava koja postoji u covjeku?! Po ovome, izgleda, mediji, nemaju nikakvu ulogu (a znamo da imaju) i , ko biva "sta se imate buniti protiv rasizma kad je to prirodna pojava".
Ovo je samo primjer "naucnika" kao instrument Drzave.
Tvoj "primjer" je rekla-kazala.
Postavljam ti pitanje zasto braniti bilo kome da svoj zivot provede u istrazivanju van akademskog zvanja? Zabranit, hej, golema je to rijec!
Ma nije, bolan, to je za tvoje dobro.
horoz

Post by horoz »

Recimo da mi je u toj njegovoj prezentaciji upravo falilo ono jedino zbog cega bih ga ja mozda podrzala - prica zaljubljenika, zanesenjaka, vizionara. Na zalost, nista od toga nisam vidjela. Osim malo arogancije i puno velikih rijeci.
Ne bih se složio. Zilha je ta koja je pokušala biti arogantna, no međutim ispala je smiješna, neupućena i izblamirana, bez obzira na sve diplome i ordene koje posjeduje.
Čovjek se nije služio velikim riječima, bio je razumljiv svima. A piramida nije mala stvar, pa je tim više uspio da bude jednostavan i jasan.

Njegovi prvi dokazi su tek početak i ono glavno tek predstoji. Otkriveni su megalitni blokovi, podzemni hodnici, plato sa pločama, ... Sad, ko je spreman da prevaziđe ograničenja nametnuta od strane društva, porodice, obrazovanja itd. biće ushićen otkrićem. Ko nije, moraće sačekati 30-tak godina pa će piramidu ugledati u punom svijetlu.

A ni tada neće biti kasno za pušenje u podnožju :-)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

za SuperM

kako se ti cujes sa semirom, preko maila ili telefonom, kako ga poznajes ako se smije znati ???

nadam se da ce do proljeca sve biti ok, pa da radovi pocnu

ok razmijem, kolike su sanse da se neke organizacije prijave da finansiraju sve to, iskop itd , dali se neke vec prijavio ???

sta ako se ne nadju pare do proljeca ???? znaci nista od odkopa ???

kako ja stanje sad, dali arheolozi iz drugi zemalja pokazivaju interes u ucescu na radovima ???

sta misli semir raditi preko zime do proljeca na ovome projektu o piramdi , dali misli prezentirati te dokaze drugima naprimjer arheolozima u americi ili evropi negdje

jeli semir vec otiso sa Houston ????
SuperM

Post by SuperM »

mogao je to na kljucnim tackama kao sto je ostri ugao brda kojih ima, kaze 4, pa biraj koji hoces, samo zagrabi i gotovo, ali ne, ne, ne

Draga gospodo,
već sam ranije rekao da nije mogao kopati pri vrhu jer je zaštićeno područje. Semir je zagrabio i našao zidine, kako su slagane kocke jedna na drugu i mnogo toga što dokazuje na postojanje piramide.
Evo stavljam još jednom njegovo obraćanje i PROČITAJTE.
Houston, 6.11.2005.
Semir Osmanagić

Poštovani,

U povodu izjava gospođe Zilke Kujundžić-Vejzagić iz Zemaljskog muzeja BiH (1.11.2005.) i prof. Envera Imamovića sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu (3.11.2005.), objavljenih u dnevnim novinama, predlažem da u cilju boljeg obaviještavanja javnosti, objavite slijedeći demant koji je naučno potkrijepljen, za razliku od njihove nenaučne terminologije.

PIRAMIDE U BIH ITEKAKO POSTOJE

Medijska pažnja koja je pratila otkrivanje prve evropske piramide ispod brda Visočica kod Visokog izazvala je kritizerske reakcije arheologa gospođe Zilke Kujundžić-Vejzagić i historičara prof. Envera Imamovića, iz Sarajeva. U svojim su kritizerskim izjavama za javnost, koji nažalost vrve od podmetanja, netačnosti i nekorektnosti, a bez ikakve naučne argumentacije, posjete lokaciji ili uvida u rezultate istraživanja, porekli mogućnost da piramide u BiH postoje.

1. Gospođa Kujundžić-Vejzagić hipotezu o postojanju piramide naziva “spekulacijama bez ikakve naučne podloge i naučne odgovornosti”, te da nisam “našao nikakve konkretne dokaze”, a prof. Imamović otkriće piramide ocjenjuje “nešto potpuno irealnim”. Nažalost, oni nisu posjetili lokalitet tokom geološkog iskopavanja niti su tražili rezultate dosadašnjih istraživanja. To je nedopustivo u komunikaciji među naučnicima, a važni zaključci se ne donose iz kancelarijskih fotelja.
2. Svi naši dokazi su objavljeni javno:
- satelitskim snimcima, aerijalnim fotografijama i geodetskim mapama utvrđen je pravilan geometrijski oblik brda Visočice. Taj oblik je piramida, sa četiri strane jednake površine, pravilno orijentisane prema stranama svijeta što je tipično u gradnji piramida.
- Sondažnim bušenjima, na reprezentativnim uzorcima, utvrđeno je postojanje geoloških anomalija, koje upućuju da nije riječ o prirodnoj formaciji, već kolosalnom kamenom objektu ispod brda. Ovu hipotezu je potvrdio i ekspert ugledne međunarodne organizacije za zaštitu spomenika.
- Širim iskopima (“sondažnim busenjima”) su potvrđene slijedeće teze:
- A. Monumentalni plato piramide, dugačak 420 metara sa oko 15.000 kvadratnih metara površine, popločan je arhitektonskim kamenim pločama pješčara. One su odsječene ljudskom rukom, polirane i prenesene na plato.
- B. Piramida je građena od kamenih monolita breče obrađenih ljudskom rukom. Dizajn joj je stepenast: terasa širine dva metra, kosina od 30-ak metara, ponovno dvometarska terasa, itd. Dizajn jako sliči piramidama iz kompleksa Teotihuakan u Meksiku.
- C. Utvrđeno je prisustvo pravilno odrezanih blokova pješćara sa većim procentom željeza što im daje crvenu boju. Na njima su ukrasni koncentrični krugovi što upozorava na njihovu ornamentalnu funkciju. Takođe, ove ploče izazivaju magnetnu interferenciju.
- D. Započeto je utvrđivanje mape podzemnog kompleksa tunela ispod Piramide Sunca i Visočke doline. Potvrđene su izjave mještana o vezi piramide i 3 km udaljenog mjesta Ravne. Konstatovano je prisustvo većeg broja račvanja/raskrsnica koje će se tokom daljeg istraživanja otkopati i ispitati. Ovakav podzemni kompleks, napravljen ljudskom rukom, karakterističan je i za egipatski (Giza) i meksički (Teotihuakan) kompleks piramida.
- E. Lociran je ulaz u središte piramide do kojeg vode kamene stepenice.
- F. Potvrđeno je prisustvo kamenih ploča krečnog pješćara između monolita breče koje je ljudska ruka ugradila. Svakako, tu nije riječ o prirodnoj pojavi, jer se radi o pločama koje dijele milioni godina u geološkom pogledu.

3. Prof. Imamović sasvim pogrešno tvrdi da ja “rušim jednu srednjevjekovnu nekropolu” i da “nepovratno uništavam nacionalnu baštinu”. Riječ je o podmetanju bez dokaza. Istina je da se 500 metara, od zaštićenog grada Visoki nalazi gomila iskopane zemlje i kamenih blokova. Vlasnik parcele, lokalna porodica u Visokom, je između avgusta i oktobra 2005., u neznanju, bagerom prekopala oko 700 kvadratnih metara i uništila dio pristupnog platoa piramidi. Na tu pojavu devastacije sam javno upozorio gradonačelnika Visokog (na promociji knjige 25.10.2005.), premijera Zeničko-Dobojskog kantona (posjeta Visočici 31.10.2005.) i nadležnog federalnog ministra (kabinet 1.11.2005.). Budući da ta zona dosada nije ni bila zaštićena zakonom, uputio sam zahtjev da se to zemljište privremeno proglasi od državnog interesa.
4. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović me proglašavaju “neznalicom” i “amaterom”. S obzirom da ja imam više godina visokoškolskog obrazovanja nego njih dvoje zajedno, vjerujem da će se oni složiti da se isti atribut može primijeniti i na njih.
5. Gospođa Kujundžic-Vejzagić me naziva “laikom” a prof. Imamović autorom “totalno nerealnih tvrdnji” da se na ovoj lokaciji nalazi piramida. Dosada sam obišao stotine piramida od džungli Čiapasa, Jukatana i Kvintana Roa u Meksiku, preko Petena u Gvatemali, do Hondurasa, Perua, Salvadora, Belizea… O korelaciji (geometrijskoj, astronomskoj, matematičkoj) među svjetskim piramidalnim kompleksima, sam pisao u svojim knjigama. One su objavljene u SAD (izdavač je jedna od pet najuglednijih svjetskih kuća iz oblasti arheologije i historije Gorgias Press iz New Jersey-a), Estoniji, Turskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini… Budući da pomenuta gospođa i profesor nemaju iskustva u iskopavanju piramida, bilo je ambiciozno nazvati me potpunim laikom, a da se prethodno ne upoznaju sa mojim referencama.
6. Prof. Imamović smatra da sam “zanesenjak” koji ima “finansijske mogućnosti da putuje po svijetu”. Moja putovanja nisu turistička. Rezultati istraživanja su dati na sud javnosti u obliku knjiga i web sajta, za razliku od većine stručnjaka u BiH.
7. Gospođa Kujunžić-Vejzagic tvrdi da sam ja “mešetar” koji “zarađuje na naivnosti ljudi” i čiji je cilj “bolja prodaja knjiga”. Za svojih osam knjiga objavljenih u BiH nisam tražio, niti dobio ijednu marku autorskog honorara. To se lako može provjeriti kod tri izdavača (Šahinpašić, Svjetlost, Klepsidra). Naprotiv. Uvijek sam tražio da se, umjesto isplate honorara, spusti cijena knjige kako bi bila dostupnija čitaocu. Uostalom, sve moje knjige se mogu čitati besplatno na mom web sajtu: http://www.alternativnahistorija.com.
8. Gospođa Kujundžic-Vejzagić i prof. Imamović upozoravaju na prisustvo kraljevskog grada Visoki na vrhu brda Visočice. Niko ne osporava notornu činjenicu da se na vrhu Visočice nalazi potpuno zapušteno malo naselje od izvanrednog značaja za razvoj sredovjekovne bosanske drzave. U dosadašnjim istraživanjima mi smo se fokusirali na brdo izvan zaštićene zone grada Visoki. Bilo bi logično da kao krajnji cilj ekskavacija i rekonstrukcije bude predstavljanje svijetu svih kultura na Visočici: sredovjekovne, rimske, ilirske i same kolosalne piramide, koja je najznačajniji arheološki spomenik u Evropi.
9. Prof. Imamović upućuje neopravdane kritike na adrese tri nivoa institucija (općinski, kantonalni i federalni) koji su izdali dozvole i saglasnosti za izvođenje radova. S obzirom da radovi nisu vršeni na zaštićenoj lokaciji, njegove kritike nemaju osnova. Kritika nedostatka stručnosti državnih organa i istraživačkog tima, također je bez osnova. Projektni tim ima iskusnog geologa, diplomiranog arheologa, izvršene su laboratorijske, mineroloske i petrografske analize od strane iskusnog sedimentologa. Svi koraci su izvedeni u skladu sa zakonskom procedurom, a investitor je sklopio ugovorni odnos sa institucijom koja zakonski skrbi o gradu Visoki i koja ja odobrila program istraživanja. Ovim odgovoram i na njegov stav o “amateru koji vrši iskopavanja”.
10. Gospođa Vejzagić i prof. Imamović insistiraju da su arhitektonski blokovi pješćara od kojih je popločan plato piramide, zapravo “nekropolja stećaka”. Ovu tezu su ubjedljivo negirali eksperti različitih struka uvidom na licu mjesta: iskusni geolog (25 godina iskustva), predstavnik ugledne međunarodne organizacije za zaštitu spomenika (građevinac po struci), arheolog iz Zemaljskog muzeja zadužen za Srednji vijek i dipl. arheolog (Arheološki fakultet iz Zadra). Poznato je da je Kosta Čurić u prvoj polovini XX stoljeća, vidjevši jednu kamenu ploču pješćara, u neznanju je nazvao “položenim stećkom”. Bez ikakve kritičke provjere ta se informacija već decenijama prenosi u stručnoj literature i pogrešno se uče nove generacije.
11. Prof. Imamović tvrdi da su u periodu prije 5.000 i 10.000 godina “ljudi još živjeli u pećinama” i da nisu “bili u intelektualnom stadiju da naprave piramidu”. U poslednjih desetak godina se dešavaju revolucionarne promjene u istraživanju historije civilizacija i arheologije. Pronađeno je 15 podvodnih gradova između Japana i Tajvana, a ovaj drevni megapolis je bio povezan kamenim putevima dužine 500 km. Riječ je o pronađenim hramovima, piramidama, ceremonijalnim objektima. U tom području svijeta nije bilo tektonskih poremećaja u poslednjih 12.000 godina da spusti te gradove na 80 metara dubine. Ko ih je onda pravio prije 12.000 godina? Japanski pećinski ljudi? U Kineskoj provinciji Šensi se nalazi nekoliko stotina velikih piramida koje se pokušavaju skrivati od svjetske javnosti. Kineski arheolog koji je dešifrirao hijeroglife na diskovima, objavio je na naučnoj Konferenciji u Japanu 1967. da je riječ o piramidama koje datiraju 12.500 godina u prošlost. Ko je njih pravio? Kineski pećinski ljudi?
12. BiH struka mora ići ukorak sa svjetskim otkrićima i metodama. Znanje ne smiju zaustavljati povrijeđene sujete.
13. Treba iskoristiti ovaj momenat u kome čitav svijet piše o piramidama u BiH. Napokon, umjesto informacija o ratu, nasilju i korupciji, Bosna i Hercegovina ima šansu da kreira pozitivne vijesti. Stoga ne gubimo vrijeme na osporavanja bez naučne argumentacije i fokusirajmo se da se zakonski i organizacijski pripremimo za nastavak istraživanja na proljeće.

Semir (Sam) Osmanagić

Prilozi:
Image
Fotografija 1: Bosanska piramida Sunca - Pogled na brdo Visočicu iz zraka snimljen 1954.
Image
Fotografija 2: Bosanska piramida Sunca – brdo Visočica snimljena iz zraka 2005.
Image
Fotografija 3: Bosanska piramida Mjeseca (rekonstrukcija) – brdo Plješevica
Image
Fotografija 4: Kameni blokovi pješćara od kojih je popločan prilazni plato piramidi Sunca
Image
Fotografija 5: Ulaz u podzemni kompleks tunela građenih ljudskom rukom, koji povezuje piramidu Sunca sa ostalim ceremonijalnim objektima u Visočkoj dolini
Image
Fotografija 6: Ornamentalni kameni blok kojim su ukrašavani spoljni zidovi i podovi prostorija piramide
horoz

Post by horoz »

A wrote:
horoz wrote:A piramida nije mala stvar, pa je tim više uspio da bude jednostavan i jasan.
:-)
Šta tebi nije jasno?

Piramida ili male stvari :D
car-x

Post by car-x »

znanje wrote: Mala ispravka: posljednje more na ovom prostoru postojalo je prije 200-250 miliona godina.
ovo se zove dobro obavijesten tip.. sve zna.. pouzdano..
znanje

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:kako ja stanje sad, dali arheolozi iz drugi zemalja pokazivaju interes u ucescu na radovima ???
sta misli semir raditi preko zime do proljeca na ovome projektu o piramdi , dali misli prezentirati te dokaze drugima naprimjer arheolozima u americi ili evropi negdje
10 grešaka na 40 pređenih riječi. Brrrruuuuuuuuumm u Europuuuuu...
horoz

Post by horoz »

posljednje more na ovom prostoru postojalo je prije 200-250 miliona godina.
Ovo je 'nako ugrubo :D

50 miliona gore-dole...
car-x

Post by car-x »

znanje wrote:
El-bosniaco wrote:kako ja stanje sad, dali arheolozi iz drugi zemalja pokazivaju interes u ucescu na radovima ???
a ovo je znak da su iscurili ostali demagoski "argumenti", pa se pribijeze najcesce primjenjivanom metodu na ovom forumu, kad ne znas kako bi nekog pobio, onda se obrusi na njegovu gramatiku.. yeah..
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

znanje

nije tebi lahko sinko, ti si slucaj da te doktori ispituju u labaratoriji, da experimentishu na tebi da vide kakve je to vrsta od covjeka :?

znam ja da su to greske samo mi se neda ispravljat kad brzo pishem
SuperM

Post by SuperM »

za SuperM

kako se ti cujes sa semirom, preko maila ili telefonom, kako ga poznajes ako se smije znati ???
Sa Semirom komuniciram i telefonom i mailom a znam ga jako dobro i to od 1988[i/]

i ja se nadam no sad je država na potezu da omogući Semiru prilaz i daljnje iskopavanje

ok razmijem, kolike su sanse da se neke organizacije prijave da finansiraju sve to, iskop itd , dali se neke vec prijavio ???
na osnovu dokaza jako velike, no o tome malo više za koji mjesec

nema love nema iskopa, već je dosta sam finansirao

kako ja stanje sad, dali arheolozi iz drugi zemalja pokazivaju interes u ucescu na radovima ???
naravno, pozvan je na gostovanje širom svijeta na ugledne fakultete u engleskoj, japanu, americi itd..

naravno da će svima prikazati dokaze jer bez njih nema daljnjeg istraživanja. Ko će dati novac za nešto ako nema osnove

da, u subotu
horoz

Post by horoz »

znanje wrote:
Opet napad žešće argumentacije :lol: :lol: :lol:

Počeli smo se šamarat' :D
SuperM

Post by SuperM »

za SuperM

Sa Semirom komuniciram i telefonom i mailom a znam ga jako dobro i to od 1988[i/]

i ja se nadam no sad je država na potezu da omogući Semiru prilaz i daljnje iskopavanje

na osnovu dokaza jako velike, no o tome malo više za koji mjesec

nema love nema iskopa, već je dosta sam finansirao

naravno, pozvan je na gostovanje širom svijeta na ugledne fakultete u engleskoj, japanu, americi itd..

naravno da će svima prikazati dokaze jer bez njih nema daljnjeg istraživanja. Ko će dati novac za nešto ako nema na osnovu čega

da, u subotu
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

SUperM svaka cast na odgovorima, biche tu josh pitanja , nadam se da ces biti na forumu

eh ako je doslo do drzave , nahebali smo onda, nece tu biti nista sa ovima tokmacima

ja se uzdam u strance, nadam se da ce neka strana organizacija obezbijediti pare za odkop

super , pa hoceli ici u sve te drzave prezentirati to o piramdii
znanje

Post by znanje »

SuperM wrote:mogao je to na kljucnim tackama kao sto je ostri ugao brda kojih ima, kaze 4, pa biraj koji hoces, samo zagrabi i gotovo, ali ne, ne, ne

Draga gospodo,
već sam ranije rekao da nije mogao kopati pri vrhu jer je zaštićeno područje. Semir je zagrabio i našao zidine, kako su slagane kocke jedna na drugu i mnogo toga što dokazuje na postojanje piramide.
Evo stavljam još jednom njegovo obraćanje i PROČITAJTE.
Houston, 6.11.2005.
Semir Osmanagić

Poštovani,

U povodu izjava gospođe Zilke Kujundžić-Vejzagić iz Zemaljskog muzeja BiH (1.11.2005.) i prof. Envera Imamovića sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu (3.11.2005.), objavljenih u dnevnim novinama, predlažem da u cilju boljeg obaviještavanja javnosti, objavite slijedeći demant koji je naučno potkrijepljen, za razliku od njihove nenaučne terminologije.
Zbog njegove bezočnosti (čuj, nenaučne terminologije naučnika?), koja je kulminirala faktički utvrđenim skrnavljenjem nadgrobnih ploča (vidi Fotografiju 4) indicije čega postoje i u štampi o pronađenom ljudskom skeletonu, najkasnije na proljeće bi trebala uslijediti prijava protiv g. Semira Osmanagića od strane meritornih institucija. Eno vam novi Muhamed / Isus od sinoć u Centralnom Zatvoru na FTV pa mu se molite / klanjajte da vas povede ka piramidi i gdje god.

A od nauke - sikter. Dosta cirkusa.
mosor1

Post by mosor1 »

Samo jedno pitanje za zustre pobornike piramide. Mene zanima: dode recimo Semir i otkopa piramidu. I? Sta onda? Koliko ce vam to promijeniti zivot? Koju ce vam to novu kvalitetu donijeti da se tako grcevito trsite dokazati kako je covjek u pravu? Mislim, razumijem znanja i Prenja i zasto ih sva ta povika oko piramide nervira, ljudi su u skole isli, naucili razmisljati po nekim kanonima, izbjegavati precice i vjerovati u prihvacene sisteme vrijednosti. Boje se da su se izgubili svi kriteriji. Konzervativni su. Smatraju da iza svake ovako smione tvrdnje i akcije mora stajati sustavan, dugotrajan i naporan rad. Arogantni su. Omalovazavaju diletante. (Imaju donekle i pravo s obzirom na diletantizam u svemu koji nas je doveo do stanja u kojem jesmo. U Hrvatskoj, recimo, odlican lijecnik specijalista, ili sveucilisni profesor matematike ostave se svog zanimanja da bi postali ispodprosjecni politicari i ministri - diletanti, samo zato sto je to unosnije).

Mogu donekle shvatiti da je ovakav pristup znanja i Prenja nekome previse "akademski", "knjiski", ili naprosto preautoritativan. Da ga iritira. Ali ne mogu shvatiti sto je u ideji piramide toliko magicno da je toliko forumasa prizeljkuje i bori se za nju. Mislim, Irak je prepun drevnih arheoloskih spomenika, pa to irackom narodu nije ni poboljsalo ni oplemenilo zivot.
novalic

Post by novalic »

meni se nikako ne dopada sto se ovdje razglaba samo o piramidi sunca a ona druga vec polako pada u zaborav..
pitt

Post by pitt »

svuda tama moja draga sama....... :D:D
Locked