Hajde molim te javi sta ce ti odgovoriti, kud ja cekam uplatu na AirCash valjda ce leci danas da podignem ovo sto imam.starboy018 wrote: ↑12/02/2025 11:49 i meni isto doslo, poslao im upit sad
btw nadam se da znate da vam pare nece propasti nego ostaju na aircash racunu
Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moderator: anex
- Ironmen
#801 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
- dječak sa šibicama
#802 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Prolazi i u granapu, rekoh da je ocistim, ostalo manje od eura.
Valjda nesto rijese, a ko ima sredstava, skinite na bankomatu ili potrosite negdje, sto je sigurno sigurno.
Valjda nesto rijese, a ko ima sredstava, skinite na bankomatu ili potrosite negdje, sto je sigurno sigurno.
- Ironmen
#803 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Trazi EU papire da slikam a ja napravio racun za BiH lol, samo hrvati u BiH ce moci koristiti koji imaju domovnice mi ostali majorizirani narodi pusiona opet.
-
dzenanalic22
#804 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ljudi, hajde razmišljajte malo logično.
Tražili licencu u BiH da mogu koristiti samo Hrvati koji svakako imaju Hr dokumente?
Logično da je ovo sad migracija jer su službeno licencirani u BiH.
- mirota
- Zombi_Rex
#806 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Po nekoj logici aircash u BiH neće nuditi uslugu apple pay jer niko ne nudi i nije do banaka nego do naših zakona tamo nekih u pozadini
Tako da smo ovim ukidanjem hr kartica dobili dupli šamar
Tako da smo ovim ukidanjem hr kartica dobili dupli šamar
- dječak sa šibicama
#807 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Logika kaze da smo do sada koristili karticu poluilegalno, nisu pravili problem jer njima je interes da je mi koristimo. Ali da je regularno, nije, cim ti je iznos na kartici u eurima i nemas BAM.
Sad ce valjda ici regularno i legalno, a tu se ove nase kartice registrovane na zlj nacin, vise ne uklapaju.
Sad ce valjda ici regularno i legalno, a tu se ove nase kartice registrovane na zlj nacin, vise ne uklapaju.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#808 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ma da, ovo su nas pustili da koristimo u sivoj zoni ... da provjere koliki je interes, bez vecih operativnih troskova za njih.
Pa sad kad vide da ima interesa, a postali su zakonski obavezni postovati bankarski sistem u bih zbkg licence, sad ce fino ovo sve pobrisati, i ici cisto ispocetka. Jedino je pitanje koliko ce se usluga za nas razlikovati od hrvatske - meni je super bilo slanje na EU IBAN, ili dopuna HT kartice, ili kupovina vinjeta.
Da imam samo prepaid bankovnu karticu mi vala i nije toliki benefit.
Pa sad kad vide da ima interesa, a postali su zakonski obavezni postovati bankarski sistem u bih zbkg licence, sad ce fino ovo sve pobrisati, i ici cisto ispocetka. Jedino je pitanje koliko ce se usluga za nas razlikovati od hrvatske - meni je super bilo slanje na EU IBAN, ili dopuna HT kartice, ili kupovina vinjeta.
Da imam samo prepaid bankovnu karticu mi vala i nije toliki benefit.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 12/02/2025 12:58, edited 1 time in total.
- Zombi_Rex
#809 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
I neće na njima raditi apple paydječak sa šibicama wrote: ↑12/02/2025 12:57 Logika kaze da smo do sada koristili karticu poluilegalno, nisu pravili problem jer njima je interes da je mi koristimo. Ali da je regularno, nije, cim ti je iznos na kartici u eurima i nemas BAM.
-
Malisa11
#810 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Hajde neka neko napise onda sta znaci verifikacija sa EU dokumentima? Imam sestru u DE, ako se ona verifikuje i dobijem podatke sta to znaci za nju, moze li imati kakvih poreznih poteskoca u njemackoj? 
- mirota
#811 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ljudi, je li vi koristite google wallet ? tj google pay? meni to radi ok...nije ni skupo prebacivanje novca u okviru BiH s racuna na racun od 0,5 km do 1 km
- basicm
#812 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Stiglo i meni, cao djaci!
- -Chesterfield-
#813 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Na koji način prebacuješ s računa na račun?
Znam za POS terminale i online plaćanje gdje je istaknuta oznaka Gpay
- kokuz_sa
#814 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Stogla pbavjest i meni za EU dokumente
Al kad im pises na podrsku
Kazu da u BiH krecu nase kartice od Marta u prodaju i da ce sve da bude kao i uvijek
Samo sto ce biti u KM
Al kad im pises na podrsku
Kazu da u BiH krecu nase kartice od Marta u prodaju i da ce sve da bude kao i uvijek
Samo sto ce biti u KM
-
Slavenbelupo
-
izbjeglica_iz_besmisla
#816 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Zvali smo sad podrsku direktno u HR, ima nas par u raji sto koristimo Aircash.
Od sutra ce nam valjda accounti biti lockani, na par sedmica dok se sve ne istitra s nasim zakonima i regulacijama. Nakon toga, ponovo ce nasi racuni postati aktivni i ne bi se trebale ukidati funkcionalnosti koje sada imamo - cak bismo trebali dobiti i nove. I iste kartice bi trebale ostati funkcionalne.
Dakle ukratko - najbolje da potrosite lovu danas, za svaki slucaj, i onda sacekajmo malo.
PS Ja im iskreno bas i ne vjerujem da ce sve funkcionalnosti ostati, ako nista barem ovo sa Apple Payom ne vidim kako ce raditi.l, al eto - ako lazu mene i ja lazem vas
Od sutra ce nam valjda accounti biti lockani, na par sedmica dok se sve ne istitra s nasim zakonima i regulacijama. Nakon toga, ponovo ce nasi racuni postati aktivni i ne bi se trebale ukidati funkcionalnosti koje sada imamo - cak bismo trebali dobiti i nove. I iste kartice bi trebale ostati funkcionalne.
Dakle ukratko - najbolje da potrosite lovu danas, za svaki slucaj, i onda sacekajmo malo.
PS Ja im iskreno bas i ne vjerujem da ce sve funkcionalnosti ostati, ako nista barem ovo sa Apple Payom ne vidim kako ce raditi.l, al eto - ako lazu mene i ja lazem vas
-
dzenanalic22
#817 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Pa ako možemo nastaviti koristiti postojeće kartice, nema prepreke u korištenje Apple Paya.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/02/2025 13:20 Zvali smo sad podrsku direktno u HR, ima nas par u raji sto koristimo Aircash.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#818 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ne znam, to zavisi i od tog sta apple kaze. I hoce li nam promijeniti nesto u opisu kartice, tipa lokaciju i sl. Vidjet cemo
-
Slavenbelupo
#819 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Kakva su iskustva sa podizanjem novca na ATMovima, iskreno nisam nikada pokušao podići novac, ima li neke razlike u bankama u tom pogledu, ne znam na čiji bankomat da idem.
-
dzenanalic22
#820 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Apple ovisi o BIN broju kartice, mada moguće je sve.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/02/2025 13:28 Ne znam, to zavisi i od tog sta apple kaze. I hoce li nam promijeniti nesto u opisu kartice, tipa lokaciju i sl. Vidjet cemo
-
daramo
#821 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ja sam isplatio na IBAN, piše da će biti obrađeno do sutra.Slavenbelupo wrote: ↑12/02/2025 13:31 Kakva su iskustva sa podizanjem novca na ATMovima, iskreno nisam nikada pokušao podići novac, ima li neke razlike u bankama u tom pogledu, ne znam na čiji bankomat da idem.
-
iSwagga
#822 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ja malo prije na Intesa bankomatu da podignem 90 KM, kaze 12 KM provizija. Hvala dovidjenja. Potrosit cu ih u nekoj prodavnici do kraja dana i cao.Slavenbelupo wrote: ↑12/02/2025 13:31 Kakva su iskustva sa podizanjem novca na ATMovima, iskreno nisam nikada pokušao podići novac, ima li neke razlike u bankama u tom pogledu, ne znam na čiji bankomat da idem.
-
sandra01
- achqes
#824 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
moja aircash kartica je sa tiska u zagrebu, registrovana sa friškim EU dokumentima. meni još ništa nije došlo i ne vjerujem da hoće... + država na app je hrvatska
- fusion_ba
#825 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ček kad će to biti blokirano?
Imam 50e pa da riješim
Imam 50e pa da riješim