Re: Razotkrivanje Biblije!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#801 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

šarf wrote: 06/01/2025 20:37 Ili šta očekuješ da Bog učini pa da povjeruješ da postoji?
Od boga ne ocekujem nista jer znam da je nemocan, posto ga ni nema.
Jer, ako ga ima, onda je jedan veliki sadista i nema nikakvih dodirnih tacaka s bilo cim dobrim.

Evo, neka mi dokaze suprotno, i ja cu biti prvi medju vjernicima - neka kaze "budi" i da nestane rak. Posto je sve od boga, jel tako, onda je i rak. On nam je podario felericne celije.....

Neka izlijeci bolesne od leukemije, djecu prvo. Ionako je i to od njega.....

Neka sutra ujutro istovari 1.000.000 tona hrane i lijekova u Gazu. Ipak je on svemocan, a mi smo svi njegova djeca...

Mogu ja ovako do prekosutra, bez stajanja, ali nema fajde. Znamo to i ti i ja. I svi ostali. Ali, eto...mnogi se i dalje nesto nadaju da su ljudske izmisljotine od prije par milja dinago ipak istina.... Yeah...keep good hopes.....
šarf

#802 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by šarf »

Dozer,ništa iz Biblije,promis,samo reci kakvi dokazi bi bili dovoljni?
šarf

#803 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by šarf »

Ko je rekao da je to od Boga?

Nisi čitao što sam gore napisao,nejse.

Zar hrane nema u svijetu,pa da treba Bog intervenisati?

Bog je dao hranu ali raspodjela nije dobra.
kainos

#804 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by kainos »

šarf wrote: 06/01/2025 20:54 Ko je rekao da je to od Boga?
teodati je rekao da je sve zlo od Boga, jer on ne vjeruje da postoji Lucifer i njegovi andjeli.
šarf

#805 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by šarf »

O Kainos,dobro došao ja mislio ti se naljutio i otišao.
šarf

#806 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by šarf »

Šta si mislio sa onim o osobnosti,osoba?
kainos

#807 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by kainos »

šarf wrote: 06/01/2025 21:01 Šta si mislio sa onim o osobnosti,osoba?
To se tiče živi čovjek - osoba teme. U Bibliji uvijek nalazimo pojam čovjek. Car Justinijan uvodi osobe, pravne i fizičke da bi disciplinirao čovjeka. To kršćanski Rim preuzima, i to kanonsko pravo je prisutno u skoro svim zemljama. Ja sam živi čovjek rođen tada i tada, stvorio me Bog. Osoba je stvorena od države, znači nekog datuma nastala je osoba i ona ističe nakon nekoliko godina, da li u ličnoj ili pasošu. Osoba lat. persona znači maska, to je nešto mrtvo, stranka. Čak i na grobovima nalazimo da je ime napisano velikim slovima. U pasošu i u ličnoj ime je uvijek napisano velikim slovima, nikada nećeš uspjeti na ustavnom sudu da se ime piše kako nalaže gramatika, prvo slovo veliko, ime i prezime - Marko Marković. Država trguje s nama preko tih osobnih, kad god koristimo dokumente onda država može s nama poslovati tako, i banke i sve ostalo. Ali recimo da nas zaustavi policija, i traži ti ličnu, ako ju daš, prihvatio s njima ugovor i onda mogu raditi s tobom što god žele. Svi ovi zakoni se odnose na osobu, ne na čovjeka.

Kod nas je Balkan, pa te mogu hapsiti ili slično, dok na zapadu, npr u Americi kad mu je policajac tražio dokumente on veli I don t answer question - ne odgovoram na pitanja što ima pravo i policajac ga pozdravi i ovaj ode. U Kanad ima video gdje sudac pita ovoga kako se zoveš, a ovaj samo kaže ime bez prezimena, i kad je sudac rekao policiji da ga uhapse, on im dao jedan papir koji je u stvari bio njegov rodni list i rekao to je osoba koju tražite. Poslije je sudac otišao, ovaj se proglasko suverenim čovjekom i izišao iz sudnice bez kazne. Jedan drugi u Kanadi je tako uvijek uspijevao se izvući sa suda....Mislim kad nekog ubiješ, raniš, pokradeš, oštetiš mu imovinu to da kažeš da nisi osoba ne pomaže. Ali kazne za pojas, vožnju, plaćanje tv i slično tu nisi nikog oštetio. Ja imam neka iskustva da sam se izvukao od plaćanja kazne, nekog računa preko 600 eura sa suda, kojeg su pokušali sudom druge države da mi uzmu. Da ne duljim, ima dobrog materijala na internetu.

I zato kad neko kaže da se Bog sastoji od tri osobe, za mene pojam osoba ne postoji, to je rimski produkt. Bog je živi Bog, biće, a ja sam živi čovjek.
Eto malo o tome, na mom forumu imam neku temu, nešto sam započeo, pa malo stao, nema interesanata...dobro ljudi vole duhovne, teološke teme, ali ni ova nije loša da se zna, kad možeš spasiti koju paru....

https://krscanskiforum.com/threads/Čovj ... istem.689/
Dozer

#808 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Nisi čitao što sam gore napisao,nejse.

Zar hrane nema u svijetu,pa da treba Bog intervenisati?

Bog je dao hranu ali raspodjela nije dobra.
Cool..Rak, leukemiju itd si izostavio slucajno....?
DaysleepeR

#809 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by DaysleepeR »

Dozer wrote: 06/01/2025 16:32
DaysleepeR wrote: 06/01/2025 12:51
During the late 2000s, the History Channel pivoted into reality television programming. In addition to this change in format, the network has been criticized by many scientists, historians, and skeptics for broadcasting pseudo-documentaries and pseudoscientific, unsubstantiated, sensational investigative programming.
https://en.wikipedia.org/wiki/History_C ... rogramming.

Kad već debunkiramo, History Channel sigurno nije mjesto gdje će se ići po činjenice.
Uobicajeno.... Umjesto da je gledaj i slusaj STA se pokazuje i govori, ljudi uvijek stvarima prilaze na pogresan nacin, tj. gledaj i slusaj KO pokazuje i govori.
I ovo je uvijek majka svakog zajeba. Oduvijek je "appeal to authority" bio alat kaste za manipulaciju masom, jer pozivanje na "autoritet" u samom startu stvara premisu iskljucivosti i negiranja necega drugacijeg ili novog, automatski pokusavajuci anulirati i sve dokaze koji to prate, jer, zaboga, ne dolaze od "autoriteta". Jel' i NG smece? Ima li ista sto bilo koji medij moze pokazati i reci, a oko cega ce se vjernici zamisliti?

Bog je autoritet? OK.
Crkve i dzamije su autoriteti? OK.
Ko je promovisao i nametnuto "boziji autoritet", a zatim i autoritet religijskih zajednica, na celu s ljudima u vidu raznih "bozijih sluzbenika"?
Pa upravo ljudi koji su i formirali te formalne religijske zajednice, a s njima i pratece vjerske objekte. Prije toga su vijekovima formirali price, i pripisivali ih bogu, poslanicima, itd.

Dakle - sve su to uradili ljudi, nema tu nikakvog svemocnog boga. Ili sam propustio nesto iz istorije, kada je bog himself sagradio ili "spustio" neku bogonolju, napisao neku vjersku knjigu, ili bilo sta drugo...? Btw, ako je bog svemocan i sveznajuci, sta je svrha vjerskih objekata, i "posrednika" u njima....?

Naravno da se nista od toga nikad nije desilo, niti ce se desiti, jer je sve ovo sto se danas podvodi pod religije i vjerovanja rezultat hiljada godina ljudskog neznanja i nerazumijevanja vlastitog okruzenja.
A, u nedostatku znanja i razumijevanja, ljudi po defaultu prelaze na izmisljanja i misticizam u pokusaju "objasnjavanja" u tom momentu neobjasnjivog.

I nije ovo ni danas drugacije, ali tesko da ce danas bilo ko reci da je "bog bacio vatre s neba", ili da je "razdvojio more", itd., jer danas ipak znamo da je vatra s neba ili meteor i sl., ili munja, da povlacenje vode iz priobalnih dijelova mora uzrokuje cunami, itd.

Dakle, sticanjem znanja i razumijevanja o raznim stvarima tokom vremena, "bozija cuda" su polako nestajala, a danas su zapravo samo folklor.
Malo si fulio jer ja nisam vjernik.
Ne trebaju ti fake news kanali da bi debunkao vjerske knjige i religije.
Može se i bez toga.

NG
Basically, it's reasonably reliable but it's not evidence. Not for scientific papers, since it's not peer reviewed.
Dozer

#810 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

Nisam ti ni rekao da si vjernik, nego da je AtA pogresan pristup stvarima.
A vjernici rade upravo to, pri cemu se uopste ne pitaju o porijeklu tog "autoriteta".
teodati

#811 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by teodati »

Dozer wrote: 06/01/2025 20:08
teodati wrote: 06/01/2025 19:50
Dozer wrote: 06/01/2025 19:42
Sto znaci da vjerujes u necije price od prije 2-5.000 godina. Ali, to su ljudske price jer, kao sto znamo, bog nikad nista nije ni napisao ni stvorio, a da je tome neko svjedocio.

Ali, sta znas...mozdq neko za 5000 godina bude citao ove tvoje tekstove i vjerovao u svwtog teodatija.....
Nešto zaboravljaš, da je Jahve, Bog Biblije, možda zapravo samo daleko starija i naprednija Inteligencija od nas ljudi, koja nas je napravila genetskim inženjeringom, ali su ljudi krivo shvatili njene poruke iz Biblije i učinile tu Inteligenciju nekim vječnim bićem, što je dakako krivo, e u tome je problem, eto zašto se Biblija ne može odbaciti, jer ako je tako, treba barem saslušati što ta daleko starija i naprednija Inteligencija ima za reći, e da!
Taman fino krenes, i onda se strmeknes na vugla.....
Hajmo opet - Biblija, kao i ljudska vjerovanja prije nje, a i Kur'an nakon nje, nije nista drugo nego pogresne ljudske interpretacije stvari koje nisu razumjeli i mogli shvatiti prije 5+ hiljada godina.

Da, mi sigurno jesmo necija kreacija, geneticki inzinjering, ali nema to nikakve veze s religijskim bogom. Religijski bog je nastao kao misinterpretacija necega cemu su nasi preci prisustvovali i dozovljavali, a nisu to znali sebi objasniti.
Mozda im je cak to tako i receno da treba da misle, kako bi se prikrila prava istina, jer tada nismo bili apremni za nju, kao sto evidentno nismo ni danas.
Mislim da znas za razne petroglife, geoglife, kao i zapise mimo Biblije i Kur'ana, a koji nedvosmisleno dokazuju, danas sasvim jasne, silaske drugih bica medju nas, a koje smo tada smatrali bogovima.

Mislim da danas, kao vrsta, imamo sasvim dovoljno pameti da znamo da petroglife stare 12-13000 godina, sirom svijeta, nikako ne mozemo podvesti pod Bibliju koja je daleko mladja od njih.
Ok, većinom se slažem što si napisao, samo ako kako kažeš da je Biblija pogrešna ljudska interpretacija, koja je onda ispravna interpretacija nje same, jer onda u biti niti ne znamo o čemu govori Biblija, nego slušamo o njoj sasvim krive stvari, o tome ja cijelo vrijeme pričam.
teodati

#812 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by teodati »

kainos wrote: 06/01/2025 20:56
teodati je rekao da je sve zlo od Boga, jer on ne vjeruje da postoji Lucifer i njegovi andjeli.
Ako je Bog uzrok svega, onda je i uzrok zla, bez obzira ako direktno ne sudjeluje u tome, ali je napravio živa bića koja mogu biti zla, je tako?

Već sam napisao više puta zašto mislim da je Bog ne samo dopustio nego i dao zlo na Zemlji, da to iskusimo, jer bez toga ne možemo vječno sretni živjeti, Isus je svojim primjerom, kada je prihvatio sve zlo što su protiv Njega radili, pokazao da ipak na kraju dobro pobjeđuje, je tako, onda ne znam u čemu je problem da neki ne shvaćaju zašto zlo postoji, zaista mi to nije jasno.

I ne treba za zlo onda kriviti nekog nepostojećeg palog anđela Sotonu, jer toga nema u Bibliji da je Sotona neki pali anđeo, jeste nazvan zmajem i da je zbačen s neba, ali TKO je taj zmaj po Bibliji, nitko nikada nije našao nijedan citat o tome, a ja više ne vjerujem u ničije bajke, e da!
šarf

#813 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by šarf »

teodati wrote: 07/01/2025 17:50 Ako je Bog uzrok svega, onda je i uzrok zla, bez obzira ako direktno ne sudjeluje u tome, ali je napravio živa bića koja mogu biti zla, je tako?
Da li to znači da su naši roditelji krivi za zlo koje mi djeca činimo?
Zato postoji Božji dar koji svi imamo ,slobodna volja, koja za sobom povlači osobnu odgovornost.Jesi li primijetio kako kada kola krenu nizbrdo
svi svaljuju odgovornost na druge.Tako je od početka.

Kad je Bog pozvao Adama i Evu na odgovornost vidi šta su rekli ,
Postanak 3:11-13-Jesi li jeo s drveta s kojeg sam ti zabranio jesti?” A čovjek je odgovorio: “Žena koju si mi dao da bude uz mene, ona mi je dala plod s drveta, pa sam jeo.” Tada je Jehova Bog upitao ženu: “Što si to učinila?” A žena je odgovorila: “Zmija me prevarila, pa sam jela.”

Žena je kriva,nisam ja.Ali je isto okrivio Boga,"žena koju si mi dao",da mi je nisi dao ne bih ni zgriješio.
A Eva kaže,zmija me prevarila.

I naravno svo troje su pozvani na odgovornost.

Slično tome ,ljudi su za sve okrivljivali Boga jer ne žele prihvatiti svoju odgovornost.Zato se vjerovanje u određenje ili sudbinu mnogima sviđa.
Bog je tako odredio,šta se tu može.To je bježanje od odgovornosti.I za sve je opet kriv Bog.
Ljudi bi da rade po svom,a kad krene po zlu da okrive Boga,ili Bože pomagaj.

Jesi li pratio dešavanja u Turskoj poslije potresa?Čak ni tamo nisu rekli da je to Božja volja.ljudi koji nisu dobro radili svoj posao,oni su krivi.
Pohlepa ,htjeli su da im ostane više novca.
Pohlepa,sotonska osobina.
Last edited by šarf on 08/01/2025 00:20, edited 1 time in total.
šarf

#814 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by šarf »

teodati wrote: 07/01/2025 17:50 ali TKO je taj zmaj po Bibliji, nitko nikada nije našao nijedan citat o tome,
Oprosti ali moram ti ovo reći,da si čitao Bibliju našao bi.

Ali ne boj se čika Šarf će ti pronaći.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#815 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

nije Bog uzrok zla
nego pogrešno korištena sloboda djece Božje (ljudi)

imaš slobodu biti dobar ili zao
svi biramo svoj put
teodati

#816 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by teodati »

Truba wrote: 08/01/2025 10:20 nije Bog uzrok zla

svi biramo svoj put
Sam Isus kaže da sve od Boga dolazi, i da svi vršimo volju Božju, dakle i dobro i zlo, to Biblija kaže, a ti vjeruješ potpuno suprotno, zašto? :?
teodati

#817 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by teodati »

šarf wrote: 08/01/2025 00:13
teodati wrote: 07/01/2025 17:50 ali TKO je taj zmaj po Bibliji, nitko nikada nije našao nijedan citat o tome,

Nemoj se mučiti, mnogi su pokušali naći barem jedan citat o tome tko je taj zmaj, taj Sotona, ali jednostavno to ne postoji u Bibliji, i to tvrdim zato jer sam Bibliju sam temeljito proučio, ali probaj naći, pa stavi onda ovdje taj citat, nema problema, ak ga nađeš, ali sumnjam. Sretno! :thumbup:
Truba

#818 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

teodati wrote: 08/01/2025 19:52

svi biramo svoj put
Sam Isus kaže da sve od Boga dolazi, i da svi vršimo volju Božju, dakle i dobro i zlo, to Biblija kaže, a ti vjeruješ potpuno suprotno, zašto? :?
Ima scena gdje se isus moli da ga se masi razapinjanje ali ako je volja tvoja neka bude
Tako je imao izbor

Kao i svako od nas da bude dobar

Ili los

Upusttva postoje samo slijediti
-Chesterfield-

#819 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by -Chesterfield- »

teodati wrote: 08/01/2025 19:55

Nemoj se mučiti, mnogi su pokušali naći barem jedan citat o tome tko je taj zmaj, taj Sotona, ali jednostavno to ne postoji u Bibliji, i to tvrdim zato jer sam Bibliju sam temeljito proučio, ali probaj naći, pa stavi onda ovdje taj citat, nema problema, ak ga nađeš, ali sumnjam. Sretno! :thumbup:
Otkrivenje 12:9
"I zbačen je veliki zmaj, stara zmija, koja se zove đavao i Sotona, koji zavodi sav svijet; zbačen je na zemlju, a s njime su zbačeni i njegovi anđeli."
(Ovdje su zmaj, zmija, đavao i Sotona izjednačeni.)

Otkrivenje 20:2
"I uhvati zmaja, staru zmiju, koja je đavao i Sotona, i sveza ga na tisuću godina."
Truba

#820 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Truba »

Mozda je citao u bosanskom prijevodu pa pisala azdaha a ne zmaj
Dozer

#821 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by Dozer »

teodati wrote: 07/01/2025 17:40
teodati wrote: 06/01/2025 19:50

Nešto zaboravljaš, da je Jahve, Bog Biblije, možda zapravo samo daleko starija i naprednija Inteligencija od nas ljudi, koja nas je napravila genetskim inženjeringom, ali su ljudi krivo shvatili njene poruke iz Biblije i učinile tu Inteligenciju nekim vječnim bićem, što je dakako krivo, e u tome je problem, eto zašto se Biblija ne može odbaciti, jer ako je tako, treba barem saslušati što ta daleko starija i naprednija Inteligencija ima za reći, e da!
Hajmo opet - Biblija, kao i ljudska vjerovanja prije nje, a i Kur'an nakon nje, nije nista drugo nego pogresne ljudske interpretacije stvari koje nisu razumjeli i mogli shvatiti prije 5+ hiljada godina.

Da, mi sigurno jesmo necija kreacija, geneticki inzinjering, ali nema to nikakve veze s religijskim bogom. Religijski bog je nastao kao misinterpretacija necega cemu su nasi preci prisustvovali i dozovljavali, a nisu to znali sebi objasniti.
Mozda im je cak to tako i receno da treba da misle, kako bi se prikrila prava istina, jer tada nismo bili apremni za nju, kao sto evidentno nismo ni danas.
Mislim da znas za razne petroglife, geoglife, kao i zapise mimo Biblije i Kur'ana, a koji nedvosmisleno dokazuju, danas sasvim jasne, silaske drugih bica medju nas, a koje smo tada smatrali bogovima.

Mislim da danas, kao vrsta, imamo sasvim dovoljno pameti da znamo da petroglife stare 12-13000 godina, sirom svijeta, nikako ne mozemo podvesti pod Bibliju koja je daleko mladja od njih.
Ok, većinom se slažem što si napisao, samo ako kako kažeš da je Biblija pogrešna ljudska interpretacija, koja je onda ispravna interpretacija nje same, jer onda u biti niti ne znamo o čemu govori Biblija, nego slušamo o njoj sasvim krive stvari, o tome ja cijelo vrijeme pričam.
Ne znam zasto je uopste potrebno interpretirati bilo sta iz vjerskih knjiga..... Sta je svrha toga?
Ako su to nekadasnje bajke i price, kao sto jesu, te tadasnja razumijevanja, razmisljanja i shvatanja tadasnjih ljudi, onda je sasvim jasno da se tu nema sta interpretirati.

Oni sebi tada stvari objasnjavali kako jesu, i to je to. Osim rekla-kazala tu bas i nema nekih provjerljivih cinjenica oko kojih bi se trebalo nesto duboko zamisliti. Naprosto, jasno je da je bog, i sve sto to prati, ljudska izmisljotina.
teodati

#822 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by teodati »

-Chesterfield- wrote: 08/01/2025 22:21

"I zbačen je veliki zmaj, stara zmija, koja se zove đavao i Sotona, koji zavodi sav svijet; zbačen je na zemlju, a s njime su zbačeni i njegovi anđeli."

"I uhvati zmaja, staru zmiju, koja je đavao i Sotona, i sveza ga na tisuću godina."
I što si sad objasnio, ama baš ništa.

Pitao sam TKO je taj zmaj, taj Sotona po Bibliji, daj citat, razumiješ?

A ti kažeš da je taj zmaj Sotona, pa to vidimo da piše, ali fali citat iz Biblije koji dokazuje O KOME su tu zapravo radi, kontaš?

Taj se citat traži, a pošto ne postoji nijedan citat da je taj zmaj, Sotona neki pali anđeo, onda se radi o običnoj ljudskoj DOGMI, a ne o nečemu što u Bibliji zbilja piše, jesam bio jasan?

Nadam se, dakle uhvatite se posla i nađite taj citat, inače bajke o Bibliji pričate, eto, ne može se nešto dodavati Svetom pismu ako toga tamo nema, bar bi vjernici to trebali znati, e da.
Last edited by teodati on 09/01/2025 18:08, edited 1 time in total.
teodati

#823 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by teodati »

Dozer wrote: 08/01/2025 23:28
teodati wrote: 07/01/2025 17:40

Ne znam zasto je uopste potrebno interpretirati bilo sta iz vjerskih knjiga..... Sta je svrha toga?
Ako su to nekadasnje bajke i price, kao sto jesu, te tadasnja razumijevanja, razmisljanja i shvatanja tadasnjih ljudi, onda je sasvim jasno da se tu nema sta interpretirati.

Oni sebi tada stvari objasnjavali kako jesu, i to je to. Osim rekla-kazala tu bas i nema nekih provjerljivih cinjenica oko kojih bi se trebalo nesto duboko zamisliti. Naprosto, jasno je da je bog, i sve sto to prati, ljudska izmisljotina.
Bog vječni je izmišljotina kako Ga danas prikazuju, ali Bogovi koji su nas napravili nisu nimalo izmišljotina, a Jahve jasno kaže NAČINIMO ČOVJEKA KAO ŠTO SMO MI, dakle ne govori to neki jedan Bog, nego Bogovi, koji su materijalni svijet napravili i nas ljude, pa onda je valjda važno da znamo zašto su nas napravili, ili tebe to ne zanima?
teodati

#824 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by teodati »

Truba wrote: 08/01/2025 20:00
teodati wrote: 08/01/2025 19:52

svi biramo svoj put
Ima scena gdje se isus moli da ga se masi razapinjanje ali ako je volja tvoja neka bude
Tako je imao izbor

Kao i svako od nas da bude dobar

Ili los

Upusttva postoje samo slijediti
No i, opet se dogodila volja Božja, jer je Isus sam prihvatio muku, jel tako?

I to je Bog znao prije nego je ovaj svijet nastao, isto kao što zna SVE što se ikada dogodilo, što se sada događa, ili će se ikada dogoditi.

I matematika to može dokazati, kada dođe vrijeme će i dokazati da je baš tako.
-Chesterfield-

#825 Re: Razotkrivanje Biblije!

Post by -Chesterfield- »

teodati wrote: 09/01/2025 17:57
-Chesterfield- wrote: 08/01/2025 22:21

I što si sad objasnio, ama baš ništa.

Pitao sam TKO je taj zmaj, taj Sotona po Bibliji, daj citat, razumiješ?

A ti kažeš da je taj zmaj Sotona, pa to vidimo da piše, ali fali citat iz Biblije koji dokazuje O KOME su tu zapravo radi, kontaš?

Taj se citat traži, a pošto ne postoji nijedan citat da je taj zmaj, Sotona neki pali anđeo, onda se radi o običnoj ljudskoj DOGMI, a ne o nečemu što u Bibliji zbilja piše, jesam bio jasan?

Nadam se, dakle uhvatite se posla i nađite taj citat, inače bajke o Bibliji pričate, eto, ne može se nešto dodavati Svetom pismu ako toga tamo nema, bar bi vjernici to trebali znati, e da.
Tko je Sotona po Bibliji? Evo jednog stiha...
2. Korinćanima 11:14:
"I nije čudo! Ta sâm se Sotona prerušuje u anđela svjetla."

U Djelima apostolskim 9:3-5 opisuje se trenutak kada je Pavle (tada poznat kao Šaul) putovao prema Damasku s ciljem progoniti kršćane. Na tom putu, odjednom ga je obasjalo svjetlo s neba i on je čuo glas koji je rekao: „Šaule, Šaule, zašto me progoniš?

Šta misliš ko se obratio Pavlu?
Post Reply