Velika Britanija

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#801 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

Populacija u ovom slučaju daje jasan odgovor zašto će Indiji trebati još par stotina godina da dođe na solidan nivo. Što i dalje ne amnestira Evropljane koji su izmasakrirali dobar dio Azije, sve što se dešava na Bliskom Istoku, a i ovo malo dalje je direktno povezano sa evropsko-američkim djelovanjem.

Još samo čekam da neko kaže kako su Afganistan (dvaput) i Irak isto tako bili prije 200 godina. :mrgreen:
geoxx

#802 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

swanfilter wrote: 05/10/2025 21:42
geoxx wrote: 05/10/2025 20:33 Ne znam kakve veze ima kolonizacija sa bilo cim. Nekom lose jer ih je Britanija prije 200 godina kolonzirala, pa danas idu ilegalno u tu istu Britaniju? :lol:

Na stranu sto ih ih Britanci sve opismenili, mada haj nebitno.

Australci i Novozelandjani su gospoda. Pakistanci nisu.

Vidio, iskusio. Neka, hvala.
Jel pod gospodom smatras i domicilne Aboridzane kao i Maore, a koji se i dan danas bore da sacuvaju ono od preostalog identiteta?

Il su gospoda samo potomci najveceg olosa u to vrijeme, a koje su brodovima preko cijelog svijeta prevozili da sa njima nemaju posla ....
Mislim na Australce. Gospoda. Pakistanci jok.
Osmi Socrates

#803 Re: Velika Britanija

Post by Osmi Socrates »

Eto tebe Aboridžini nasikirali toliko. :lol: Spreman si da se ideš boriti za Aboridžine do smrti. :lol:

I tvoji preci su potamanili neke "Aboridžine" pa se ne sekiraš toliko.
geoxx

#804 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

Osmi Socrates wrote: 05/10/2025 21:46 Eto tebe Aboridžini nasikirali toliko. :lol: Spreman si da se ideš boriti za Aboridžine do smrti. :lol:

Ne postoje veci cringe momenti od brige za americke indijance i evo sad aboridzine na ovom forumu.

Evo i ovog gore. Cas Britanci krivi, cas populacija. Trokiro mu tviter.
swanfilter

#805 Re: Velika Britanija

Post by swanfilter »

geoxx wrote: 05/10/2025 20:48 Inace, zanimljivo je o rasizmu optuzivati iz gradova gdje migranata nema.

Recimo, kada je migranstka kriza trajala u BiH, bila je drugacija prica.

Krajisnici su organizovali nocne straze, svaki dan protestovali ispred migrantskih centara, policija tjerala migrante pod satore ispod planine na -10, a vlada USK bukvalno otkazala poslusnost drzavnoj vlasti i ucinili ono sto bi se, da je to ucinio Dodik, okarakteriziralo kao drzavni udar, a vjerovatno bi i PIC vanredno zasjedao.

Jesu i Krajisnici rasisti i islamofobi?
Ja ti mogi reci da su Krajisnici bili merhametli dok se govorilo o prihvatu ratom ugrozenih. Neko je odjednom pokrenuo voz na relaciji Sa-Bihac, a godinama nisi mogao putovati.

Onda su i Krajisnici mucnuli glavom ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#806 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

Ne postoje veći momenti krindža od šnjakabo rasista, ako ćemo preći na ad-hominem. I svođenja argumentacije na tviter, brigu i lupanja da su se neke stvari dešavale prije 200 godina, te ova nebulozna priča šta je bilo prije 2000. Ovo je bliska historija, današnje doba je direktno povezano sa ovim dešavanjima, migranti su direktna posljedica zapadne geopolitike.

A svoj rasizam možda nekada izliječiš, možda ne, ko zna.
Osmi Socrates

#807 Re: Velika Britanija

Post by Osmi Socrates »

Pa se sad sikiraju za Aboridžine. :lol:
alijagoro

#808 Re: Velika Britanija

Post by alijagoro »

Velkoski wrote: 05/10/2025 21:44 Populacija u ovom slučaju daje jasan odgovor zašto će Indiji trebati još par stotina godina da dođe na solidan nivo. Što i dalje ne amnestira Evropljane koji su izmasakrirali dobar dio Azije, sve što se dešava na Bliskom Istoku, a i ovo malo dalje je direktno povezano sa evropsko-američkim djelovanjem.

Još samo čekam da neko kaže kako su Afganistan (dvaput) i Irak isto tako bili prije 200 godina. :mrgreen:
Zadnja recenica :thumbup: :D
geoxx

#809 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

Ja nisam rasista. O ilegalnim migracijama pricam iskljucivo sa aspekta onog sto sam licno dozivio. O Pakistancima mogu nesto reci jer sam ih ocima vidio na desetine hiljada. Opet kazem, ne do bog nikom. Rasizam? :lol: Ok, neka je.

U svakom slucaju, napravljen je napredak sa Pakistanci dolaze zbog rata u Siriji do kolonizacije.
swanfilter

#810 Re: Velika Britanija

Post by swanfilter »

Osmi Socrates wrote: 05/10/2025 21:46 Eto tebe Aboridžini nasikirali toliko. :lol: Spreman si da se ideš boriti za Aboridžine do smrti. :lol:

Vise me sikira narativ o okorjelim robijasima koji danas bijese gospoda.

Kao i narativ o divljacima koji su u velikoj mjeri posljedica gospode takve vrste.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#811 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

Sasvim je jasno što Pakistanci idu uglavnom u Englesku, isto kao što je jasno što mi idemo u Njemačku.
Osmi Socrates

#812 Re: Velika Britanija

Post by Osmi Socrates »

Šta i vas Nijemci kolonizirali? :lol:
geoxx

#813 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

Ne znam da li oni idu uglavnom u Englesku. Tema je VB, pa eto. Imas ih u Njemackoj na izvoz. Mozda ti baratas nekim podacima. Ide se dosta neselektivno, sve dok je zapadna Europa.
swanfilter

#814 Re: Velika Britanija

Post by swanfilter »

Velkoski wrote: 05/10/2025 22:01 Sasvim je jasno što Pakistanci idu uglavnom u Englesku, isto kao što je jasno što mi idemo u Njemačku.
Boga mi, njima i Indijcima VB kao da vise nije zemlja snova. Ocito su skontali da su drzavne beneficije drugdje mnogo privlacnije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#815 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

Hljebe dragi, kakve ono poveznice nalazi. Idi bolan u Quebec, odmori malo od tipkanja. Nevjerovatno da je sa 95% foruma moguće raspravljati, što na fudbalu, što ovdje, samo s tobom ne. Čak više volim sa štrumfovima u raspravu, i kod njih ima više poštovanja za sagovornike.
geoxx wrote: 05/10/2025 22:08 Ne znam da li oni idu uglavnom u Englesku. Tema je VB, pa eto. Imas ih u Njemackoj na izvoz. Mozda ti baratas nekim podacima. Ide se dosta neselektivno, sve dok je zapadna Europa.
Pa idu. UK branch firme za koju dugo radim su uglavnom indijska i pakistanska prezimena, 'čistokrvnog' Engleza skoro ni na vidiku. Stanje na terenu mogu vidjeti samo kroz medije, i evidentno je da i tamo vlada totalna polarizacija u zadnje vrijeme, nešto tipa ovog cirkusa u Americi.

Ja apsolutno ne tvrdim da su migranti zlatni, jer daleko od toga da jesu, samo da mi nije čudno što su svi ovi problemi došli 'kući'. Neće više niko da radi ni u Indiji za dva dolara (bar kada je u pitanju outsourcing i offshoring). Srećom mi nismo bogata regija, niti ćemo ikada biti, pa nećemo imati ovih kulturoloških problema.
swanfilter wrote: 05/10/2025 22:09
Velkoski wrote: 05/10/2025 22:01 Sasvim je jasno što Pakistanci idu uglavnom u Englesku, isto kao što je jasno što mi idemo u Njemačku.
Boga mi, njima i Indijcima VB kao da vise nije zemlja snova. Ocito su skontali da su drzavne beneficije drugdje mnogo privlacnije.
Pa jesu, Kanada je postala mini Indija. To već nema nikakve veze s kolonizacijom koja je završila nedavno, već s kapitalizmom :mrgreen:
swanfilter

#816 Re: Velika Britanija

Post by swanfilter »

Velkoski wrote: 05/10/2025 22:14 Hljebe dragi, kakve ono poveznice nalazi. Idi bolan u Quebec, odmori malo od tipkanja. Nevjerovatno da je sa 95% foruma moguće raspravljati, što na fudbalu, što ovdje, samo s tobom ne. Čak više volim sa štrumfovima u raspravu, i kod njih ima više poštovanja za sagovornike.
geoxx wrote: 05/10/2025 22:08 Ne znam da li oni idu uglavnom u Englesku. Tema je VB, pa eto. Imas ih u Njemackoj na izvoz. Mozda ti baratas nekim podacima. Ide se dosta neselektivno, sve dok je zapadna Europa.
Pa idu. UK branch firme za koju dugo radim su uglavnom indijska i pakistanska prezimena, 'čistokrvnog' Engleza skoro ni na vidiku. Stanje na terenu mogu vidjeti samo kroz medije, i evidentno je da i tamo vlada totalna polarizacija u zadnje vrijeme, nešto tipa ovog cirkusa u Americi.

Ja apsolutno ne tvrdim da su migranti zlatni, jer daleko od toga da jesu, samo da mi nije čudno što su svi ovi problemi došli 'kući'. Neće više niko da radi ni u Indiji za dva dolara (bar kada je u pitanju outsourcing i offshoring). Srećom mi nismo bogata regija, niti ćemo ikada biti, pa nećemo imati ovih kulturoloških problema.
swanfilter wrote: 05/10/2025 22:09
Pa jesu, Kanada je postala mini Indija. To već nema nikakve veze s kolonizacijom koja je završila nedavno, već s kapitalizmom :mrgreen:
To svakako. Nego, Kanada je predaleko da bih bio upoznat sa situacijom. Al iz dana u dan gledam posljedice djela gospode, kako ih ovdje nazivaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#817 Re: Velika Britanija

Post by Truba »

Ne znam podatke za indiju i london

Ali broj stranaca u berlinu je 900000 a u kini 800000

Nijemci i kinezi nisu ubrojani :mrgreen:

Tako kazu mozda lazu brojke
Ali generalno je tako
Imamo multikulti zapad
I ostatak svijeta bez multikulti

To ne moze biti bez posljedica
Posljedice su stalne napetosti
Osmi Socrates

#818 Re: Velika Britanija

Post by Osmi Socrates »

Ma ja bih volio da se sve raspadne samo da vidim kako bi čitava Evropa preživjela taj raspad. Makar i u nekoj video igrici. :lol:

Vidio bi onda što bi se ovi muljatori sikirali za neke Aboridžine ili kako su Indijci jadni i napaćeni, nisu imali vremena da izgrade kanalizaciju. :lol:
alijagoro

#819 Re: Velika Britanija

Post by alijagoro »

Truba wrote: 05/10/2025 22:56 Ne znam podatke za indiju i london

Ali generalno je tako
Imamo multikulti zapad

Pa zapad sam stvara napetosti,bombarduje bliski istok i onda se zali na izbjeglice sa tog istog bliskog istoka
Osmi Socrates

#820 Re: Velika Britanija

Post by Osmi Socrates »

Bliski Istok su bombardirale i Rusija i Turska, a bogami i sam Bliski Istok je bombardirao samog sebe.
Truba

#821 Re: Velika Britanija

Post by Truba »

alijagoro wrote: 05/10/2025 23:13

Ali generalno je tako
Imamo multikulti zapad

Pa zapad sam stvara napetosti,bombarduje bliski istok i onda se zali na izbjeglice sa tog istog bliskog istoka
Jbt bombardiraju te a ti ides u zemlju koja te bombardira
Cudno

Ne govorim o BI vec dvije zemlje kina i indija
Kad u njihovim glavnim gradocima bude stranaca ko u zapadnjackim
Mocemo govoriti o ekvlibrijumu
I palanetarnom multikultularzmu
Dotle je sve suplja
Truba

#822 Re: Velika Britanija

Post by Truba »

Image
i bosna srebrena već ima svoje migrante svećenike :D

pratimo trend :lol:
alijagoro

#823 Re: Velika Britanija

Post by alijagoro »

Truba wrote: 05/10/2025 23:24
alijagoro wrote: 05/10/2025 23:13

Ali generalno je tako
Imamo multikulti zapad

Jbt bombardiraju te a ti ides u zemlju koja te bombardira
Cudno

Ne govorim o BI vec dvije zemlje kina i indija
Kad u njihovim glavnim gradocima bude stranaca ko u zapadnjackim
Mocemo govoriti o ekvlibrijumu
I palanetarnom multikultularzmu
Dotle je sve suplja
Pa bili su nekad Englezi u Indiji,doduse nepozvani,pa su nakon kraduckanja,dobili nogu :D pa ti si pobjego u Siroki Brijeg kod separatista i tako dao podrsku onima koji bombarduju tvoju zemlju i zele podjelu zemlje
Truba

#824 Re: Velika Britanija

Post by Truba »

80 bre godina
Il da idemo u rimsko doba

Kad su migracije u pitanju tad moze stoljece dva kolonijalizma ali kad je povratak zidova onda nije bitna hiljada :mrgreen:
HarTar

#825 Re: Velika Britanija

Post by HarTar »

Ko zaista posjeduje Tommyja Robinsona?

Britanska krajnje desničarska figura Tommy Robinson finansira se od strane moćnih stranih donatora.

💰 Milioni finansiranja od američkih proizraelskih grupa.

🇮🇱 Pozvani od strane izraelskih zvaničnika, podržani od strane proizraelskih medija.

🇷🇺 Promovisan od strane ruskih medija kao "mučenik slobode govora".

🇹🇷 Poznat po lažnim tvrdnjama o turskim dronovima i antiturskoj retorici.

Od Washingtona do Moskve do Tel Aviva...

Novac govori, a on viče.
Post Reply