Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post Reply
moimoi

#801 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 23/02/2026 09:46
Man of steel wrote: 23/02/2026 00:06 Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.

Premijer bez ikakvog upravljačkog iskustva i ministri sa kupljenim diplomama bez ikakve kompetencije, će svaki naredni snijeg ili nesreća ogoliti i pokazati o kakvim se tu u stvari diletantima radi.
Vozac je sudjelovao u nesreci u kojoj je poginuo covjek, a djevojka da ne kazem sta. Izlazi iz pritvora nasmijesen sa podignutom pesnicom dok rulja krvavih ociju vice njegovo ime i parole "nisi sam Adnane", i skace od radosti sto ga vide.

Prijatelju, ovo gore je presjek stanja u drustvu...

Eh sad.. hajde reci mi koje je tvoje misljenje o tome koja je ekipa dovela do ovog stanja u drustvu?

A premijer bez upravljackog iskustva, pa slazem se, dok s druge strane imas Stetu vjerovatno najbolje ministra ikad u KS - valjda zato sto je mostarac.
Ovo je i mene uzasno sokiralo. Kontam da li su ti ljudi normalni?!
Hajde sto su mu dali podrsku.. sacekali ga ispred suda… al da li se neposredno nakon uzasne nesrece u kojoj je poginulo jedno dijete a drugo tesko ranjeno, moralo skandirati??

Dno dna
dulekrele

#802 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dulekrele »

Izaci ce na vidjelo nadam se svi tenderi koje je provela kantonalna vlada. A onda cete se fatati za glavu.
mali_balon

#803 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by mali_balon »

A sta ako se.kojim slucajem.pokaze da je kriv samo vozac...npr sve ispravno bilo...sta onda....ili kriv mehanicar ili kontrolor...sta onda...jel.opet treba da steta ode.....
Evo hip. situacija.....istraga dokaze da su krivi npr mehanicar I kontrolor.....I krenu protesti jer "omladina" mislii da oni nisu krivi ili da vozac nije kriv....a nije istraga isla kako treba ili nesta tece I opet protesti....jel ima onda policja pravo da intervenise.....jesu li tad opravdani protesti.....sta ako su krivici vozac mehanicar I kontrolor....hoce li nekom teorijom biti krivi svi u lancu dispecer sef smjene upravnik direktor ministar premijer.....
DaysleepeR

#804 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by DaysleepeR »

Nema te sile koja će promijeniti narativ da je vozač potpuno nevin i da je za udes kriva Trojka, tramvaj koji je trojka pustila u saobraćaj, GRAS koji je vodio Trojkin direktor, šine koje su pod tajnim ugovorom i nemaju tehnički prijem, itd. itd.

Ova će djeca vratiti SDA u vlast i onda će se moći žaliti i protestvovati kod kuće.
A ništa se neće promijeniti od stvari oko kojih su protestvovali.

Jer, djeca koja protestvuju protiv Trojke su naša budućnost, ljudi koji protestvuju protiv SDA su neprijatelji države.
tramvajtrojka

#805 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by tramvajtrojka »

dulekrele wrote: 23/02/2026 11:55 Izaci ce na vidjelo nadam se svi tenderi koje je provela kantonalna vlada. A onda cete se fatati za glavu.
De malo pojasni zbog cega cemo se hvatati za glavu
dulekrele

#806 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dulekrele »

tramvajtrojka wrote: 23/02/2026 12:25
dulekrele wrote: 23/02/2026 11:55 Izaci ce na vidjelo nadam se svi tenderi koje je provela kantonalna vlada. A onda cete se fatati za glavu.
Kada mi clanovi jedne od stranki iz trojke kazu kakve sve lopovluke provode njihovi onda ne mozes nista reci nego da sve ide u propast i da odavde treba bjezati. I onda ona floskula da su svi isti kada su na vlasti postaje tacna.
Last edited by dulekrele on 23/02/2026 14:06, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#807 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by A_A_AKCIJA »

dulekrele wrote: 23/02/2026 12:28
Kada mi clanovi jedne od stranki iz trojke kazu kakve sve lopovluke provode njihovi onda ne mozes nista reci nego da sve ide u propast i da odavde treba bjezati. I onda ona floskula da su svi isti kada su vlasti postaje tacna.
Genije, ti znaš da su već sada, svi tenderi dostupni?

O čemu ti pričaš?
Ozimician

#808 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Ozimician »

Meni je nevjerovatno kako neki od "rulje" ocekuju da postuje neke protokole i pravila, a ne upiru prst u sud/tuzilastvo koji donose odluke onako kako rulja od njih zahtjeva i na kraju se nista ne rijesi.

Imamo nekoliko takvih primjera vec.
Dobrinjac-u-Pragu

#809 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

ovi protesti bi bili produktivni, sve dok sda ne pocne da preuzme protestante i tako ih pretvori u ocajnicki pokusaj vracanja sda na vlasti. a tokom njihove vlasti, gras i gradski saobracaj je bio milion puta gori od danas. zato pazite koga podrzavate na protestima.
dulekrele

#810 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dulekrele »

A_A_AKCIJA wrote: 23/02/2026 12:43

Kada mi clanovi jedne od stranki iz trojke kazu kakve sve lopovluke provode njihovi onda ne mozes nista reci nego da sve ide u propast i da odavde treba bjezati. I onda ona floskula da su svi isti kada su vlasti postaje tacna.
Genije, ti znaš da su već sada, svi tenderi dostupni?

O čemu ti pričaš?
Tako je botino. Imaju tenderi i "tenderi". Ali tesko da skontas jer ti se od sendvica mozak zamutio.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#811 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pici »

Svugdje u demokratskim uredjenim drustvima. Vozac koji je skrivio prometnu nesrecu sa smrtnim ishodom. MORA da bude u pritvoru do okoncanja istrage.Mora, ne moze rulja, kolege, sindikat, femilija, stranka itd itd da traze pustanje iz pritvora i da ga amnestira. Nije to ona niko nije kriv dok se ne dokaze da je kriv. Ovdje je vozac bio za upravljacem i usmrtio drugu osobu. Znaci nema nije kriv, on je u najlaksim okolnostima ubistvo iz nehaja. Ako se dokaze, pajz sad da je vozilo neispravno i pusteno u promet. Onda se to ide lancom odgovornosti. Servisna sluzba, mehanicari, sefovi, nadzorne osobe, pa direktor, zamjenici itd sve do ministra pa tek vlade pa premijera. U ovom slucaju islo se naopako. Prvo su trazili glavu ministru i premijeru a onda su trazili sve vladajuce strukture ostavke i trazilo se cak i mjenjanje sistema sto je suludo zapravo pakosno ili jos gore neznanje. Sistem se mjenja kada imas alternativu sa drugim. Iza ovoga nisu mladi i djeca kosto vole prikazivati vec stranke koje imaju koristi od slabljenja trojke i nadanju da ce ih smjeniti i onda zajahati na vlast. Mladi su instumentizacija i navodjeni od zelenih kmera i to je kristalno jasno. I na kraju kada budete izasli da demonstrirate, nemojte se kriti iza gradjana i naroda, jer niste njihovi tj nasi predstavnici. Zavrsite skole, postanite punoljetni, izvadite licnu kartu i onda se prijavite na izbore ili glasajte. Onda kada vas vecina izabere, onda se pozivajte na nOrod i gradjane. Do tad knjigu u šake i ne serite.
A_A_AKCIJA

#812 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by A_A_AKCIJA »

dulekrele wrote: 23/02/2026 14:07 "tenderi".
Ne znam, pojasni
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#813 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by _BataZiv_0809 »

Man of steel wrote: 23/02/2026 00:06 Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.

Premijer bez ikakvog upravljačkog iskustva i ministri sa kupljenim diplomama bez ikakve kompetencije, će svaki naredni snijeg ili nesreća ogoliti i pokazati o kakvim se tu u stvari diletantima radi.
Sta ima Bake
basicm

#814 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by basicm »

Jos uvijek direktiva da se udara po vozacu, da bi best ministar forever ostao? Ko hebe sitnu buraniju.
Proglasite ga svecem jos.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#815 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by _BataZiv_0809 »

Za sad ne znamo ko je kriv, ali direktiva da se roka po ministru je sasvim razvidna :mrgreen:
moimoi

#816 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by moimoi »

Ovako na prvu sta mi sve pada na um za vladavine zeljenih.

-Brankovic stan 2010. kupili mu gradjani za “pisljivih” 250k

-Kiosk 250k
-Nefunkcionalno ventilatori 10mil (skupljaju prasinu u podrumu kcusa)
-2016 trotuar 350k
-2007 jp rad objekat na bjelasnici 1mil
Hakiz

#817 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Hakiz »

pici wrote: 23/02/2026 14:13 Svugdje u demokratskim uredjenim drustvima. Vozac koji je skrivio prometnu nesrecu sa smrtnim ishodom. MORA da bude u pritvoru do okoncanja istrage.Mora, ne moze rulja, kolege, sindikat, femilija, stranka itd itd da traze pustanje iz pritvora i da ga amnestira. Nije to ona niko nije kriv dok se ne dokaze da je kriv. Ovdje je vozac bio za upravljacem i usmrtio drugu osobu. Znaci nema nije kriv, on je u najlaksim okolnostima ubistvo iz nehaja. Ako se dokaze, pajz sad da je vozilo neispravno i pusteno u promet. Onda se to ide lancom odgovornosti. Servisna sluzba, mehanicari, sefovi, nadzorne osobe, pa direktor, zamjenici itd sve do ministra pa tek vlade pa premijera. U ovom slucaju islo se naopako. Prvo su trazili glavu ministru i premijeru a onda su trazili sve vladajuce strukture ostavke i trazilo se cak i mjenjanje sistema sto je suludo zapravo pakosno ili jos gore neznanje. Sistem se mjenja kada imas alternativu sa drugim. Iza ovoga nisu mladi i djeca kosto vole prikazivati vec stranke koje imaju koristi od slabljenja trojke i nadanju da ce ih smjeniti i onda zajahati na vlast. Mladi su instumentizacija i navodjeni od zelenih kmera i to je kristalno jasno. I na kraju kada budete izasli da demonstrirate, nemojte se kriti iza gradjana i naroda, jer niste njihovi tj nasi predstavnici. Zavrsite skole, postanite punoljetni, izvadite licnu kartu i onda se prijavite na izbore ili glasajte. Onda kada vas vecina izabere, onda se pozivajte na nOrod i gradjane. Do tad knjigu u šake i ne serite.
Upravo tako.

Ima ko je kriv, ali ima i ko je odgovoran.

A kako se na protestima svaki put iznose dodatni zahtjevi, bit će malo vjerovatno da SDA nije već uzela stvari u svoje ruke. Vjerovtno ih je i organizovala.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#818 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pici »

basicm wrote: 23/02/2026 15:30 Jos uvijek direktiva da se udara po vozacu, da bi best ministar forever ostao? Ko hebe sitnu buraniju.
Proglasite ga svecem jos.
Ko ovdje sada idealizira koga. Ministar je u ostavci, vozač pušten na slobodu. Po cijem slovu zakona, ako moze tvoj mozak to da dokuci. Učesnik u saobracajnoj nesreci koja je ishodila smrtnim ishodom i teskim invaliditetom i traumom, slobodno hoda po gradu poslije dva dana pritvora i bez zavrsenog procesa istrage. Et molio bi odgovor a ne Hamo vid mu glave i vikat ko ne skače mrzi štetu HEJ HEJ HEJ !!!!

I da VI ste vec donjeli presudu u stilu kadija te tuži, kadija te sudi. Vozac koji je vozio tramvaj je oslobodjen krivnje i osuduje se ministar. Mislim ovo je zrelo za proučavanje. Niko u slobodnim demokratskim društvima nebi izasao na ulicu zbog ovoga, NIKO!!! Ovo je nepravda. Nije pravda to sto trazite vec ruganje istoj.
mishic

#819 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by mishic »

KONAČNO!!!

Pravosudne institucije koje su ključni i najodgovorniji segment vlasti koji je kriv za ukupno loše stanje u zemlji došao je na dnevni red protesta,

Ovo je veoma bitno zbog toga što je taj segment vlasti najdublje potonuo, što je on ključni uzrok i razlog svih drugih nezakonitosti u zemlji i što bez njegova ozdravljenja nije moguće popravljati i rješavati decenijama gomilane probleme u društvu.

Zahtjevi moraju biti radikalni, moraju biti dosljedni, nepopustljivi i sve masovniji dok se nosiocima tih segmenata vlasti ne nametne otvoreno, transparentno i personalizirano čišćenje njihovih redova od svih onih koji su nas i doveli u ovakvo stanje.

Ovo je konačan pronalazak prave adrese od koje se mora krenuti.
Hakiz

#820 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Hakiz »

Iskočio u Milanu. Odmah optužnica za ubistvo iz nehata i nanošenje teških povreda.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#821 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Bobi »

TouchMyTip

#822 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by TouchMyTip »

Hakiz wrote: 27/02/2026 20:58 Iskočio u Milanu. Odmah optužnica za ubistvo iz nehata i nanošenje teških povreda.
MELONI OSTAVKA
pemanapemani

#823 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pemanapemani »

Kada mi clanovi jedne od stranki iz trojke kazu kakve sve lopovluke provode njihovi onda ne mozes nista reci nego da sve ide u propast i da odavde treba bjezati. I onda ona floskula da su svi isti kada su na vlasti postaje tacna.
Pa druze bjezi, ne trebas to objavljivati na sva zvona.

Niko ne valja, svi su isti, sve propada, treba bjezati glavom bez obzira...

Ne mozes vise trpiti, spakujes kofere i odes.

Nije tesko otici u situaciji kako je ti predstavljas.
Jebi ga, sve je bolje od ove propasti u BiH.
dulekrele

#824 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dulekrele »

pemanapemani wrote: 27/02/2026 22:04

Da mi neces ti govoriti sta cu ja raditi :lol: . Ja sam samo iznjeo ono sto sam cuo. Hoces li vjerovati ili ne zaboli me ona stvar.
pemanapemani

#825 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pemanapemani »

dulekrele wrote: 02/03/2026 09:15
pemanapemani wrote: 27/02/2026 22:04

Da mi neces ti govoriti sta cu ja raditi :lol: . Ja sam samo iznjeo ono sto sam cuo. Hoces li vjerovati ili ne zaboli me ona stvar.
Nemam ti sta vjerovati ili ne.
Ti napisao sta si cuo i na osnovu toga si sam zakljucio da sve ide u propast i da odavde treba bjezati.

Znaci, spakujes kofere i bjezis od propasti.
Post Reply