Ti i ovaj LBVIEW fizički ste u Švedskoj a mentalno u nekoj pripizdini istočne Bosne.Point. wrote: ↑27/03/2021 07:44Fizički je u Sarajevu a mentalno u kamenjaru.
Novi Izborni zakon BiH
-
neko_sa_strane
#801 Re: Novi Izborni zakon BiH
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#802 Re: Novi Izborni zakon BiH
Koji dijsporski bijednik moras biti da te iz svedske zanima novi izborni zakon
Ajd da je 1996 da postoji nada povratka ili sta ja znam...
Ajd da je 1996 da postoji nada povratka ili sta ja znam...
- Truba
#803 Re: Novi Izborni zakon BiH
Uskoro ce doci vrijeme kad neces imati mogucnost reci da si dobar s nekim druge nacijeneko_sa_strane wrote: ↑01/04/2021 22:58Nisi shvatio. U Sarajevu kada pomenu multietničnost uglavnom se misli na vjerske objekte koji su ostali čitavi tokom rata a ne na multietnično društvo.Black swan wrote: ↑27/03/2021 14:15 Kolegica rodjena u kisljaku u izbjeglistvu...zivi u sa
Profa prije korone po indeksu gleda
Zar se niste iselili![]()
Eto FPN se nije promijenio...
Jebo im otac majku svima na katedri
I s takvim multietnicarima graditi buducnost
Samo prebrojavaju i slave kad neko ode
Onda se cude sto klicemo dodiku
To je realnost
Zasto?
Stari umiru mladi se iseljavaju a novi se ne radjaju
Svaka ptica svome jatu leti
Samo dijasporci lete za parama
- Truba
#804 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bojim se da me pogresno ne shvate u proslom.postu
Bit ce tri homogene nacionalne teritorrije
I glupo je sada da zbog 29 hrvata iz gorazda jebes 5000 hrvata u domaljevcu i odzaku
To se mora rijesiti
Mozda ce sutra posavina imati samo 29 hrvata
Onda ce bosnjaci biti zakinuti...tada promijeniti opet zakon...mozda ce sutra srbi u livanjakom kantonu biti vecina...mijenjati
I glupo je sada da zbog 29 hrvata iz gorazda jebes 5000 hrvata u domaljevcu i odzaku
To se mora rijesiti
Onda ce bosnjaci biti zakinuti...tada promijeniti opet zakon...mozda ce sutra srbi u livanjakom kantonu biti vecina...mijenjati
- p206
#805 Re: Novi Izborni zakon BiH
jesu li ga izmijenili više... biće kako stranci kažu, džaba diskutujete
- Truba
#806 Re: Novi Izborni zakon BiH
To je suplja iz 1998
Sad stranci kazu dogovorite se
Sad stranci kazu dogovorite se
- p206
#807 Re: Novi Izborni zakon BiH
kažu, dobro si rek'o...
politika se na Balkanu uvijek završavala ispod stola
- Truba
#808 Re: Novi Izborni zakon BiH
Eh to moze
Sto se dogovore nasi predstavnici prihvacam
Neko se htio kurciti s aprilskim paketom
Eto sada
Sto se dogovore nasi predstavnici prihvacam
Neko se htio kurciti s aprilskim paketom
Eto sada
- visuljak
#809 Re: Novi Izborni zakon BiH
Naravno, svako treba da ima toliko prava koliko koga ima.Black swan wrote: ↑01/04/2021 23:49 Bojim se da me pogresno ne shvate u proslom.postu
To se mora rijesiti
- LBVIEW
#810 Re: Novi Izborni zakon BiH
U svakom slucaju, 100 puta vise multietnicno nego mentalne vukojebine u sumskoj, koja je patentirala sekundarne i tercijalne masovne grobnice.neko_sa_strane wrote: ↑01/04/2021 22:58Nisi shvatio. U Sarajevu kada pomenu multietničnost uglavnom se misli na vjerske objekte koji su ostali čitavi tokom rata a ne na multietnično društvo.Black swan wrote: ↑27/03/2021 14:15 Kolegica rodjena u kisljaku u izbjeglistvu...zivi u sa
- mayab
#811 Re: Novi Izborni zakon BiH
Samo ću prokomentarisati ovo crveno , dakle ne mogu shvatiti ikoga ko "kliče dodiku" iz bilo kojeg razloga,Black swan wrote: ↑27/03/2021 14:15 Kolegica rodjena u kisljaku u izbjeglistvu...zivi u sa
osim ako je
bolesni lopovski kleronacionalista , nekulturna bahata seljačina ili primitivac sa dna kace u svakom pogledu!
Ili na dodikovom platnom spisku....
(moj osobni stav)
Živio!
- horkesh
#812 Re: Novi Izborni zakon BiH
On se Dodiku divi samo i jedino iz inata i jer se raduje što ovaj zabija prst u oko prvenstveno državo BiH, a onda i Bošmjacima.
Nismo djeca, znamo vas.
Nismo djeca, znamo vas.
- Truba
#813 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne mozete shvatiti jer lik razgovara s nepoznatim ljudima s kraja svijeta i onda spomene situaciju u kojoj se nalaze hrvati
Ja znam da ste vi navikli da se sds politicari ne ponasaju taki nego da mehtic salje migrante medju hrvate i da sda i sds SIP nelegalno instaliraju ljude koji rade sto zele iako procea formiranja vlasti nije gotov
Znam da je vasa paradigma svi su srpski politicari istie vala nisu
Dodik koristi svaku ptiliku da skrene pozornost na slucaj hrvata
Nakon nekoliko godina mozda se nesto pokrenulo s nulte tocke
Pa sjetite se samo 2010. Ustase sa 136 hrvatskih glasova u vlasti s SDPom...predsjesnik federacije sa pistoljem sda razara hrvate zajedno sa sdp i hsp krilnicima
Ali dodik je pruzio ruku
Znam da to ne shvatate
covjek dodje na neku rusku tv i prica o pravima hrvata u bih DOVOLjNO
Ja znam da ste vi navikli da se sds politicari ne ponasaju taki nego da mehtic salje migrante medju hrvate i da sda i sds SIP nelegalno instaliraju ljude koji rade sto zele iako procea formiranja vlasti nije gotov
Znam da je vasa paradigma svi su srpski politicari istie vala nisu
Dodik koristi svaku ptiliku da skrene pozornost na slucaj hrvata
Nakon nekoliko godina mozda se nesto pokrenulo s nulte tocke
Pa sjetite se samo 2010. Ustase sa 136 hrvatskih glasova u vlasti s SDPom...predsjesnik federacije sa pistoljem sda razara hrvate zajedno sa sdp i hsp krilnicima
Ali dodik je pruzio ruku
Znam da to ne shvatate
- Truba
#814 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad se sefik i bakir budu tako ponasali 10ak godina
Onda ce nam oni biti idoli
- Better Man
#815 Re: Novi Izborni zakon BiH
Onaj kome je jedan negator ratnih zločina i fašista dobar, taj nije normalan. To što traži Čović je čisti rasizam i fašizam i to neće nikad proći. Da se ja pitam, BiH bi bila građanska država i svi bi mi bili Bosanci i Hercegovci. Oni koji se izjašnjavaju kao bošnjaci, srbi i hrvati, bili bi nacionalne manjine. Zapitaj se zašto je Hrvatska odustala od konstutivnosti i zašto su svi manjine koji se ne izjašnjavaju kao hrvati. E tako treba i ovdje.Black swan wrote: ↑02/04/2021 09:56 Kad se sefik i bakir budu tako ponasali 10ak godina
- Truba
#816 Re: Novi Izborni zakon BiH
imate sud njima se obratite
Eto bakir ne negira nista al nam je grozan do te mjere da je sda s df postala gradjani opasnih namjera prema hrvatima
Brkate pojmove
U politici nema kme kme
Zar to niste shvatili
Edit
Ali na sta ja gubim vrijeme...cuj hrvatska i konstitutivnost...jaro u hrvatskoj zive hrvati i ostali jos od vremrna matije gupca
U bih zive 3 naroda i ostali
Jesi ti procitao ustav
Sta ti mislis da ce neko oduatati od konatitutivnoati?
Kako se to odustaje?
Eto bakir ne negira nista al nam je grozan do te mjere da je sda s df postala gradjani opasnih namjera prema hrvatima
Brkate pojmove
U politici nema kme kme
Zar to niste shvatili
Edit
Ali na sta ja gubim vrijeme...cuj hrvatska i konstitutivnost...jaro u hrvatskoj zive hrvati i ostali jos od vremrna matije gupca
U bih zive 3 naroda i ostali
Jesi ti procitao ustav
Sta ti mislis da ce neko oduatati od konatitutivnoati?
Kako se to odustaje?
- Point.
#817 Re: Novi Izborni zakon BiH
neko_sa_strane wrote: ↑01/04/2021 23:34Ti i ovaj LBVIEW fizički ste u Švedskoj a mentalno u nekoj pripizdini istočne Bosne.
- visuljak
#818 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sta kaze MI(u brlogu) ne zelimo VP i pola federacije, mi u brlogu i pola federacije ne zelimo u NATO samo tamo neki muslimani zele.Black swan wrote: ↑02/04/2021 09:53
To je gdje on pominje Hrvate.
Covic u sred Beograda izjavljuje kako ce pratiti politiku Beograda i tako se odnositi prema Kosovu. Da rece da ce pratiti politiku Zagreba pa i nekako.
Kicma savijena taman do pojasa Vucicu.
-
Cassius Longinus
#819 Re: Novi Izborni zakon BiH
Da ali ne pita te se. Nisu Hrvati tu od jučer pa da im netko određuje što mogu a što ne mogu biti. Čak Srbi u Hrvatskoj su tamo došli u 17. i 18. stoljeću, qurčili su se da tamo žive generacijama i da su domaćini.Better Man wrote: ↑02/04/2021 10:06Onaj kome je jedan negator ratnih zločina i fašista dobar, taj nije normalan. To što traži Čović je čisti rasizam i fašizam i to neće nikad proći. Da se ja pitam, BiH bi bila građanska država i svi bi mi bili Bosanci i Hercegovci. Oni koji se izjašnjavaju kao bošnjaci, srbi i hrvati, bili bi nacionalne manjine. Zapitaj se zašto je Hrvatska odustala od konstutivnosti i zašto su svi manjine koji se ne izjašnjavaju kao hrvati. E tako treba i ovdje.Black swan wrote: ↑02/04/2021 09:56 Kad se sefik i bakir budu tako ponasali 10ak godina
Hrvati u današnjoj BiH žive od yebene seobe naroda. 600 godina prije dolaska Islama (barem). Hrvati neće prestati biti Hrvati jer se nekome digla čuna 93'. ili 1878. Nebitno. Vi dakako se zovite kako želite, to što Hrvati neće biti Bosanci ničime ne krnji ili dira vaša prava ili osjećaje niti je loše za BiH kao državu. U pojedinim glavama jest ali praktički nije.
Oko konstitutivnosti u Hr ponavljaš srpsku propagandu, Ustav SRH iz 1974. ne spominje niti razrađuje nikakva posebna konstitutivna prava Srba u Hr, oko te "podvale" se slažu i srpski akademici koji su to proučavali. Uostalom, Hrvatska je svoj Ustav mijenjala tek treća po redu, iza Srbije i Slovenije. Srbi se spominju nakon Hrvata u Ustavu, ali se navode i ostali plus se explicite kaže da svi svoja "konstitutivna prava" ostvaruju u Republici, dakle referendumom i općim izborima. Ćorak.
Uostalom, Hrvatska je dobila rat 95, nitko joj nije ništa poklonio po tom pitanju, štoviše Srbi su htjeli uzeti 1/3 sebi iako je cijela MZ bila protiv njih, UN, Badinter, Nato, EEZ itd.
- Truba
#820 Re: Novi Izborni zakon BiH
Znaci moramo dopustiti politicki nestanak hrvata u fbih
Jer dodik negira genocid i seljacina je
Logicno
Ljudi nam zele nestanak kao politickog naroda
Utopljenik se fata za slamcicu
Dodik pruzi ruku spasa
Logicno
Dodik pruzi ruku spasa
- Better Man
#821 Re: Novi Izborni zakon BiH
Znamo mi dobro, a i ti kako su ovdje odjednom katolici postali Hrvati. To što ti pričaš od kad žive hrvati ovdje nije tačno, jer tada se nisu zvali hrvati. Franjevci su sebe uvijek zvali dobrim bošnjanima. Ne može neko sebe zvati hrvatom samo zato što je katolik, a pri tom niti on, niti bilo ko od predaka mu nije rođen u Hrvatskoj.Cassius Longinus wrote: ↑02/04/2021 12:29Da ali ne pita te se. Nisu Hrvati tu od jučer pa da im netko određuje što mogu a što ne mogu biti. Čak Srbi u Hrvatskoj su tamo došli u 17. i 18. stoljeću, qurčili su se da tamo žive generacijama i da su domaćini.Better Man wrote: ↑02/04/2021 10:06Onaj kome je jedan negator ratnih zločina i fašista dobar, taj nije normalan. To što traži Čović je čisti rasizam i fašizam i to neće nikad proći. Da se ja pitam, BiH bi bila građanska država i svi bi mi bili Bosanci i Hercegovci. Oni koji se izjašnjavaju kao bošnjaci, srbi i hrvati, bili bi nacionalne manjine. Zapitaj se zašto je Hrvatska odustala od konstutivnosti i zašto su svi manjine koji se ne izjašnjavaju kao hrvati. E tako treba i ovdje.Black swan wrote: ↑02/04/2021 09:56 Kad se sefik i bakir budu tako ponasali 10ak godina
Hrvati u današnjoj BiH žive od yebene seobe naroda. 600 godina prije dolaska Islama (barem). Hrvati neće prestati biti Hrvati jer se nekome digla čuna 93'. ili 1878. Nebitno. Vi dakako se zovite kako želite, to što Hrvati neće biti Bosanci ničime ne krnji ili dira vaša prava ili osjećaje niti je loše za BiH kao državu. U pojedinim glavama jest ali praktički nije.
Oko konstitutivnosti u Hr ponavljaš srpsku propagandu, Ustav SRH iz 1974. ne spominje niti razrađuje nikakva posebna konstitutivna prava Srba u Hr, oko te "podvale" se slažu i srpski akademici koji su to proučavali. Uostalom, Hrvatska je svoj Ustav mijenjala tek treća po redu, iza Srbije i Slovenije. Srbi se spominju nakon Hrvata u Ustavu, ali se navode i ostali plus se explicite kaže da svi svoja "konstitutivna prava" ostvaruju u Republici, dakle referendumom i općim izborima. Ćorak.
Uostalom, Hrvatska je dobila rat 95, nitko joj nije ništa poklonio po tom pitanju, štoviše Srbi su htjeli uzeti 1/3 sebi iako je cijela MZ bila protiv njih, UN, Badinter, Nato, EEZ itd.
- Truba
#822 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne petljajvisuljak wrote: ↑02/04/2021 12:08Sta kaze MI(u brlogu) ne zelimo VP i pola federacije, mi u brlogu i pola federacije ne zelimo u NATO samo tamo neki muslimani zele.Black swan wrote: ↑02/04/2021 09:53
To je gdje on pominje Hrvate.
Covic u sred Beograda izjavljuje kako ce pratiti politiku Beograda i tako se odnositi prema Kosovu. Da rece da ce pratiti politiku Zagreba pa i nekako.
Kicma savijena taman do pojasa Vucicu.
Osobno sam slusao kako voditeljici na nekoj petoj srbijanskoj tv prica o pravima hrvata
To je nova paradigma...ljudi su zbunjeni ne kontaju
Voditeljica ga gleda...ti vidis da ni ona nije spremna niti svjesna o cemu prica...
Ali nakon 100 takvih intervjua istina se prosilila
Svako pismo koje je poslao je neko procitao
Kad je odjebao bivsu veleposlanicu njemacke poslao je pismo u njemackoj kako se ta zena odnosila prema srbima i hrvatima
- Better Man
#823 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kakvu ruku spasa? Ne budi lud i naivan. Pitaj Dodika gdje su hrvati u RS-u i zašto se ne borite da se hrvati vrate u RS i da im se vrati imovina? Niko ne želi nestanak hrvata, već kriminalca dragana Čovića i njegove fašističko ustaške stranke HDZ.Black swan wrote: ↑02/04/2021 12:39 Znaci moramo dopustiti politicki nestanak hrvata u fbih
Logicno
Dodik pruzi ruku spasa
- Truba
#824 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ma da kad su se hrbatska plemena doseljavala na balkan misteriozno su zaobilazila teritorij danasnje bih
A kad je hrbatska pod kraljem tomislavom bila jaka misteriozno na teritoriju danasnje bih nije bilo hrvata
Naselili hrvati imotski a u posusju katolici
A kad je hrbatska pod kraljem tomislavom bila jaka misteriozno na teritoriju danasnje bih nije bilo hrvata
Naselili hrvati imotski a u posusju katolici
- Truba
#825 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa da...uskoro u federaciji bih hrvata kao i u rsBetter Man wrote: ↑02/04/2021 12:45Kakvu ruku spasa? Ne budi lud i naivan. Pitaj Dodika gdje su hrvati u RS-u i zašto se ne borite da se hrvati vrate u RS i da im se vrati imovina? Niko ne želi nestanak hrvata, već kriminalca dragana Čovića i njegove fašističko ustaške stranke HDZ.Black swan wrote: ↑02/04/2021 12:39 Znaci moramo dopustiti politicki nestanak hrvata u fbih
Logicno
Dodik pruzi ruku spasa
Visi nam polizicka giljotina nad glavom u fbih a mi da se sjecamo ratnih bitaka iz 1992
Zbog toga sto nema hrvata u rs treba se svadjati sa svima da izgubimo prava i u fbih