Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
Fudo387

#801 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

kakavdanakneiskustvu wrote:komandant armije bih parazit???
Jeste.
Taj u zivotu nikad saraf nije zavrno, tj, feninga radom nije zaradio. 30 godina naprdjiva i ne skida se sa televizora, kad prica jebo ti rambo 1 2 3 4, a ucinak mu bio nula bodova.
General War

#802 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Fudo387 wrote:Ma necu tog parazita ni da gledam.
Ko je konkretno sklonjen?
Dragi prijatelji sarajevski….

…Sabite, Gradimire, Safete, Grebo, Stjepane, Senade, Zdravko, Cigo, Bisiću, Dinko, Srđane, Trifunovu, Dizdareviću, Gegiću, Vildano, Kimeta, Želimove, Vladimire, Vero, saborci Muslimani i Hrvati i ini drugi prijatelji…

Od šestog aprila 1992. godine, nekima je zasmetalo i nije im ni do danas jasno, zašto sam ja, Jovan Divjak, stao u redove boraca za slobodu, teritorijalnu celovitost i nedeljivost Republike Bosne i Hercegovine.

Za ovih osam ratnih meseci, pratili su me od nepoverenja, sumnjičavosti i podozrenja pojedinaca, pa do pretnji ubistvom.

Napadi i optuživanja u sredstvima javnog informisanja, posebno poslednjih tridesetak dana, veoma su gnusna i uvredljiva, tako da se kvalificiram kao ekstra četnik s ekstremnim četničkim pogledima, optužujem se da održavam vezu s četnicima, da sam prodao Sarajevo, da zavađam muslimanski i hrvatski narod, da se bavim kriminalnim radnjama i tako dalje i tome slično. To su, u većini slučajeva, optužbe iz najdemokratskijeg tiska na svijetu iz nama prijateljske zemlje.

Dragi prijatelji sarajevski, znate me dobro, nisam bio, niti sam, niti ću ikada biti četnikom. Predaja Sarajeva, sic! Niko mi ne može osporiti pravo da se zajedno s vama, Muslimanima i Hrvatima, građanima Sarajeva i cele Bosne i Hercegovine, borim za njenu slobodu.

Pretnji se ne plašim, bole gnusne optužbe i uvrede, ali "dva prsta obraza" ne dam nikom. I dalje ću se boriti; niko mi ne može oduzeti to pravo da slobodno i srećno živim u Logavinoj ulici i šetam se Vilsonovim šetalištem.

Zahvaljujući mudrosti i dobronamjernosti pitomih ljudi uz obalu reke Neretvice, sklonjen sam privremeno od onih koji su nameravali da im poslužim kao moneta za potkusurivanje. Ovde je u toku postupak na razotkrivanju prljavih rabota pojedinaca koji su preprodavali naoružanje, municiju i vojnu opremu i direktno uticali na uspešnost borbe na ovim prostorima.

Na redu je vojni tužilac. Svako će dobiti prema "zasluzi". Armija Republike Bosne i Hercegovine je i u ovom slučaju pobedila.

Neće me pokolebati maliciozne i gnusne optužbe niti me izbaciti iz našeg jedinstvenog fronta borbe za suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Srećni vam predstojeći praznici, prijatelji sarajevski, uz pozdrav

Smrt četnicima i neofašizmu!

Sloboda Republici Bosni i Hercegovini!

Vaš Jovan Divjak,

(Parsovići, decembar 1992)

građanin Sarajeva i državljanin Bosne i Hercegovine
jeza u ledja

#803 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

Sefer objasnio. :oops:
kakavdanakneiskustvu

#804 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Fudo387 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:komandant armije bih parazit???
Jeste.
Taj u zivotu nikad saraf nije zavrno, tj, feninga radom nije zaradio. 30 godina naprdjiva i ne skida se sa televizora, kad prica jebo ti rambo 1 2 3 4, a ucinak mu bio nula bodova.

radio je valjda nesto prije toga
Fudo387

#805 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

General War wrote:

…Sabite, Gradimire, Safete, Grebo, Stjepane, Senade, Zdravko, Cigo, Bisiću, Dinko, Srđane, Trifunovu, Dizdareviću, Gegiću, Vildano, Kimeta, Želimove, Vladimire, Vero, saborci Muslimani i Hrvati i ini drugi prijatelji…

Od šestog aprila 1992. godine, nekima je zasmetalo i nije im ni do danas jasno, zašto sam ja, Jovan Divjak, stao u redove boraca za slobodu, teritorijalnu celovitost i nedeljivost Republike Bosne i Hercegovine.

Za ovih osam ratnih meseci, pratili su me od nepoverenja, sumnjičavosti i podozrenja pojedinaca, pa do pretnji ubistvom.

Napadi i optuživanja u sredstvima javnog informisanja, posebno poslednjih tridesetak dana, veoma su gnusna i uvredljiva, tako da se kvalificiram kao ekstra četnik s ekstremnim četničkim pogledima, optužujem se da održavam vezu s četnicima, da sam prodao Sarajevo, da zavađam muslimanski i hrvatski narod, da se bavim kriminalnim radnjama i tako dalje i tome slično. To su, u većini slučajeva, optužbe iz najdemokratskijeg tiska na svijetu iz nama prijateljske zemlje.

Dragi prijatelji sarajevski, znate me dobro, nisam bio, niti sam, niti ću ikada biti četnikom. Predaja Sarajeva, sic! Niko mi ne može osporiti pravo da se zajedno s vama, Muslimanima i Hrvatima, građanima Sarajeva i cele Bosne i Hercegovine, borim za njenu slobodu.

Pretnji se ne plašim, bole gnusne optužbe i uvrede, ali "dva prsta obraza" ne dam nikom. I dalje ću se boriti; niko mi ne može oduzeti to pravo da slobodno i srećno živim u Logavinoj ulici i šetam se Vilsonovim šetalištem.

Zahvaljujući mudrosti i dobronamjernosti pitomih ljudi uz obalu reke Neretvice, sklonjen sam privremeno od onih koji su nameravali da im poslužim kao moneta za potkusurivanje. Ovde je u toku postupak na razotkrivanju prljavih rabota pojedinaca koji su preprodavali naoružanje, municiju i vojnu opremu i direktno uticali na uspešnost borbe na ovim prostorima.

Na redu je vojni tužilac. Svako će dobiti prema "zasluzi". Armija Republike Bosne i Hercegovine je i u ovom slučaju pobedila.

Neće me pokolebati maliciozne i gnusne optužbe niti me izbaciti iz našeg jedinstvenog fronta borbe za suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Vaš Jovan Divjak,

I, sta je bilo poslije?
General War

#806 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:
I sta je general Halilovic uradio da se suprostavio ovome? Ovo vise zvuci kao izgovor a ne odgovor generala.
Ma nije on meni neka moralna vertikala, vec ono sto prica je poznato, ko god da je bio na pocetku rata i docekao kraj...razumije razliku.
jeza u ledja

#807 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

Ne zamjerite Fudi, mlad je, ne sjeca se. :oops:
fortaleza

#808 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by fortaleza »

Koja pizdarija od teme.

Pogotovo u 2019oj.
Fudo387

#809 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Ne zamjerite Fudi, mlad je, ne sjeca se. :oops:
De bolan, ako imas sta, bujrum.
Sta mi tu hu ha hu haces sa tim upadicama.
General War

#810 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:

Vaš Jovan Divjak,

I, sta je bilo poslije?
Naucio sarafe zavrtat i on, jbg...sta je radio u GS-u?

I ti vala...reci ba nije tacno, i idemo dalje...Nije tacno ni da je vracao cin generala..
Fudo387

#811 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

Jeste, vratio cinove.
Sto nije i penziju generalsku vratio kad je toliko razocaran.
Hoce al u qrcu.
jeza u ledja

#812 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:Ne zamjerite Fudi, mlad je, ne sjeca se. :oops:
De bolan, ako imas sta, bujrum.
Sta mi tu hu ha hu haces sa tim upadicama.
Kao sto rekoh, ne zamjerite Fudi, mlad je bio pa se ne sjeca.
General War

#813 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Fudo387 wrote:Jeste, vratio cinove.
Hoce al u qrcu.
Aha, Eto, vidis da je do tebe.
...I zivjet ce od...qurca?
BHCluster

#814 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by BHCluster »

Osim kmechanja sta su uradili po ovome pitanju?
Fudo387

#815 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Hoce al u qrcu.
Pa sta onda naprdjiva koju pm?
Ja ovo, ja ono, sefer rambo, malo mu falilo, nije im dao alija, skolnio ih...aj bizi.
Vojska ih mogla vidjeti kad u u onim znj novinama izadju.
General War

#816 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

BHCluster wrote:Osim kmechanja sta su uradili po ovome pitanju?
Pa niko nije nista uradio dvadeset i kusur godina...zato smo tu gdje jesmo, a izgleda istorija zeli da se ponovi cim malo SDA se osjeti ugrozenom...jopet nasi-anam njihovi.
General War

#817 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
Hoce al u qrcu.
Pa sta onda naprdjiva koju pm?
Ja ovo, ja ono, sefer rambo, malo mu falilo, nije im dao alija, skolnio ih...aj bizi.
Vojska ih mogla vidjeti kad u u onim znj novinama izadju.
Ne znam na koga mislis da ih nije voska vidila? Koji cu ih moj gledat, daj MTS-a, i napravi plan.
Fudo387

#818 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

General War wrote: Ne znam na koga mislis da ih nije voska vidila? Koji cu ih moj gledat, daj MTS-a, i napravi plan.
Al su ga isplanirali, halal im qrac.
Odbranili smo sest enklava.
General War

#819 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote: Ne znam na koga mislis da ih nije voska vidila? Koji cu ih moj gledat, daj MTS-a, i napravi plan.
To se slazem...ali to je politicko pitanje bilo, pa i kadrovanje u ABiH.
Fudo387

#820 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote:
Ma sta je bilo politicko pitanje?
Nacrta liniju na karti, eto tu se parkirajte, i posalje tamic deka. Kad mu sve padne, onda napise memoare kako bi trebalo, al nisu mu dali. Izmislice milion stvari, svi krivi i ne valjaju, samo on sve zna i bogom dat da kenja po vazdan o odsudnim bitkama koje je kao vodio.
Strpa pet milja u padje svaki mjesec, slika sa na face tv, drzi predavanja na halasha skupovima, evocira uspomene i tu marne pecenje i pivu djaba. Prosjecan mu vojnik ima dva zuba u glavi, cetiri cira na zeludcu, i 150 maraka pomoci. I to mora svake hefte put blokirat da mu dadnu.
Nabijem ih sve na kardan.
I one sto su sklonjeni i one nesklonjene.
LBVIEW

#821 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote: Mozda je mislio,na ono sto ja cesto puta sam rekao, bosnjaci nemaju tu sirinu za prostiranje nacionalizma kao Srbi ili Hrvati, bosnjaci nemogu i nece opstati ako ostanu sami...to se jasno moglo i vidjeti pozicija svijeta prema BiH iz 1992 i 1995.
Bolio je taj svijet kurac i za Bosnjacima i za Bosnom, jer da nije, ne bi Srbima prakticno dali odrijesene ruke za stvaranje malo vece Srbije, niti bi priznali rezultate genocida. I to nema veze s bosnjackim odnosom prema manjinskim narodima na teritoriji koju kontroliraju, nemojte biti djeca. Sto, naravno, ne znaci kako ove treba diskriminirati.
General War

#822 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
Fudo387 wrote: Al su ga isplanirali, halal im qrac.
Ma sta je bilo politicko pitanje?
Nacrta liniju na karti, eto tu se parkirajte, i posalje tamic deka. Kad mu sve padne, onda napise memoare kako bi trebalo, al nisu mu dali. Izmislice milion stvari, svi krivi i ne valjaju, samo on sve zna i bogom dat da kenja po vazdan o odsudnim bitkama koje je kao vodio.
Strpa pet milja u padje svaki mjesec, slika sa na face tv, drzi predavanja na halasha skupovima, evocira uspomene i tu marne pecenje i pivu djaba. Prosjecan mu vojnik ima dva zuba u glavi, cetiri cira na zeludcu, i 150 maraka pomoci. I to mora svake hefte put blokirat da mu dadnu.
Nabijem ih sve na kardan.
I one sto su sklonjeni i one nesklonjene.
:lol: :thumbup:
Al jebo te tamic, sta ces oslobadjati kad je pristalo se na podjelu zemlje jos kasne 1992, i sve je bilo na tom fonu do kraja rata...metar gore-metar dole.
Fudo387

#823 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

Ustvari, najveci sam ja konj sto ovo i citam.

Goni.
General War

#824 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Mozda je mislio,na ono sto ja cesto puta sam rekao, bosnjaci nemaju tu sirinu za prostiranje nacionalizma kao Srbi ili Hrvati, bosnjaci nemogu i nece opstati ako ostanu sami...to se jasno moglo i vidjeti pozicija svijeta prema BiH iz 1992 i 1995.
Bolio je taj svijet kurac i za Bosnjacima i za Bosnom, jer da nije, ne bi Srbima prakticno dali odrijesene ruke za stvaranje malo vece Srbije, niti bi priznali rezultate genocida. I to nema veze s bosnjackim odnosom prema manjinskim narodima na teritoriji koju kontroliraju, nemojte biti djeca. Sto, naravno, ne znaci kako ove treba diskriminirati.
Bolio ih je kurac za bosnjacima ali za Bosnom nije, a niti su dali srbima (i hrvatima) odrjesene ruke, ubili su oni hljeb u njima...ali svako sebi sudbinu kroji...ne mozes igrati malo nacionalno malo gradjanski, napravili su mix da niko nije zadovoljan, i moglo se popraviti da opet nije nekih agendi sa strane...Sta ce se MZ mjesati kad ti skoro javno podrzavas te iste i koaliras s njima.
LBVIEW

#825 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Ma ja, sve je bilo dogovoreno.
Sve cekam da se pojavi neko s onom serpskom: ' Alija dogovorio s Klintonom pad Srebrenice kako bi smjestio Srbima". :oops:
U pravu je Fudara.
Post Reply