Nisu mahali kitama, ali i to ce doci jednog dana na red...kao sto je doslo svugdje u svijetu[kakavdanakneiskustvu]
ironija ,,nisi je prepoznao u mom postu,ja ne znam da su po ZG i BG mahali kitama
Povorka ponosa u Sarajevu
- vjeshalica
#801 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
- uglavnomja
#803 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
vjeshalica wrote:Nisu mahali kitama, ali i to ce doci jednog dana na red...kao sto je doslo svugdje u svijetu[kakavdanakneiskustvu]
ironija ,,nisi je prepoznao u mom postu,ja ne znam da su po ZG i BG mahali kitama
daj slika, mjesto, datum ....
izvor, mediji ...
stara balkanska
moze se bacati sisama, ali mojne mahat kitama
- Irsar
#804 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Homoseksualizam (pri čemu mislim na djela, ne stanje) je zlo jer predstavlja inverziju normalnog ponašanja čovjeka i kršenje hijerarhije stvari svijeta/univerzuma kako ga je Bog stvorio. Ili, ako ne vjeruješ u Boga, onda slobodno izbaci dio "kako ga je Bog stvorio". Postoje razlozi zašto ljudska vrsta ima spolnu diferencijaciju na muško i žensko, a ti razlozi idu od "proste" biologije gdje muško i žensko imaju različite upotpunjujuće funkcije, pa sve do metafizike gdje spoj muškarca i žene služi oboma da "stupe u kontakt" s Bogom, ma kako taj kontakt bio kratkotrajan i ma koliko većina ljudi ne bila svjesna te funkcije. Ništa od toga se ne može ostvariti kroz homoseksualne odnose. Ili bilo koje druge devijantne odnose tipa pedofilije, zoofilije i slično.piupiu wrote:A što je homoseksualizam 'zlo'? Zar nije i on od Boga? Šta se tebe tiče kakav seks neko upražnjava?
Homoseksualizam je "mrlja duše" čovjeka i naravno da je od Boga koliko je sve od Boga, ali to ne znači da je Bog zadovoljan da čovjek djeluje na način da afirmira tu svoju manu. To je vid... kušnje za čovjeka, ne samo drugi vid "normalne seksualnosti".
A mene se tiče prvenstveno sa aspekta istine. Ako je nešto loše i nije normalno, onda ne znam zašto bih ja trebao to prešutjeti kao eto da me se "ne tiče". Za tvoju informaciju to bi se trebalo svakoga ticati, kao uostalom sve loše što se dešava oko čovjeka, a ne zažmiriti na nešto i pretvarati se da je kao "normalno". Tiče me se i zato što, slijedom činjenice da homoseksualni odnos je lišen kontakta sa Bogom, homoseksualci su u opasnosti od zaboravljanja Boga i završavanja u Vatri. A većina ih izgleda nema problema da budu kafiri i tome slično, što samo potvrđuje svu ovu moju priču. To je glavni razlog koji je meni sporan.
Drugi, meni manje bitan razlog, je uništavanje moralne mreže jednog društva, normalizacija nenormalnog i promoviranje još većih zala poput "transeksualizma". Jedno zlo vodi drugom, većem, neizbježno, osim ako se ovo prvo zlo ne drži pod kontrolom.
- Irsar
#805 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Koje gluposti izmišljaš. Ti kao kafir - ili po modernom ateista - uopšte nemaš objektivnu/nepromjenjivu osnovu moralnosti na osnovu koje bi tvrdio da je nešto za dobrobit nečega ili nekoga. Ti doslovno ne znaš šta jeste dobro i zašto je to dobro.harač wrote:bas suprotno, dobrobit je na pravom mjestu, a kako je vjera izvor sveg zla svako ima moralnu duznost da ucini sve u svojoj moci da se bori protiv nje. slazem se da je ovo tek jedan mali korak, ali svaki potez je bitanIrsar wrote:Da, jasno je šta kafiri misle i smatraju od kada je svijeta i vijeka.![]()
Vas u biti niti ne zanima dobrobit bilo koga, homoseksualaca ili ne, pojedinaca ili društva. Samo vaš ego i vaša ubijeđenost da je "progres" norma i normalna stvar, čak i kada je to "progres" u zlo.
Vjera, pak, jača i slabi, periodi nevjerstva se smjenjuju sa periodima vjerovanja. Srednjovjekovna Kršćanska civilizacija je prije koje stoljeće zamijenjena sekularnom, ali i njeni dani su odbrojani. Sve što je bilo znači da je moguće da to nešto bude, a prolaskom dovoljno vremena će i da opet bude, jer broj stanja po kojima je svijet organizovan je ograničen i ta stanja se ponavljaju.
Ovo je samo početak vašeg kraja:

Bosna će možda imati svoju paradu, i imat će ih dok Bog ne kaže dosta. A reći će, prije ili kasnije, a po vas će to samo biti gore, umjesto da se malo zaustavite i obuzdate svoja ega sada dok imate prilike i vremena.
- sigh
#806 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Haha kako volim ove društvene teme kad fino pokazemo koliko i kakvih govana ima medju nama. Pa fino Bosnjo moze pokazati kako hejta pedere, srbe, hrvate, zidove, imigrante, gazde, zapadnjake, ateiste, arape itd. Sve sami himler i gebels materijal.
To sto mu drzava ima infrastrukturu iz prosljog stoljeca, sto dozivljava demografski sunovrat, sto drzava odera kako privrednike tako i gradjane kako bi obezbijedila uhljebima lagodan zivot, jebo to, nema veze koga briga. Pa ako nekog ove stari ne brinu, sta se primas zbog pedera haha?

To sto mu drzava ima infrastrukturu iz prosljog stoljeca, sto dozivljava demografski sunovrat, sto drzava odera kako privrednike tako i gradjane kako bi obezbijedila uhljebima lagodan zivot, jebo to, nema veze koga briga. Pa ako nekog ove stari ne brinu, sta se primas zbog pedera haha?
- Rugafet
#807 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Čuj parada ponosa. A ono u biti provokacija zamotana u ukrasni papir. Kakve parade kakve p.zde materije. Najnormalnije je da ne treba tako nešto dozvoliti, može uzeti maha pa tek onda ne valja ništa, nego samo u korijenu sasjecat
- vjeshalica
#808 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
uglavnomja wrote:vjeshalica wrote:Nisu mahali kitama, ali i to ce doci jednog dana na red...kao sto je doslo svugdje u svijetu[kakavdanakneiskustvu]
izvor, mediji ...
![]()
stara balkanska
a da sam potražiš gomilu slika golih kita na ulicama?
možeš ali jednostavno nećeš, a ja ih neću stavljati jer će kršiti pravila foruma
- uglavnomja
#809 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
vjeshalica wrote:uglavnomja wrote:vjeshalica wrote:[
Nisu mahali kitama, ali i to ce doci jednog dana na red...kao sto je doslo svugdje u svijetu
izvor, mediji ...
![]()
stara balkanska
a da sam potražiš gomilu slika golih kita na ulicama?
možeš ali jednostavno nećeš, a ja ih neću stavljati jer će kršiti pravila foruma
aha
-
Naslovnica
#810 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ide parada sa sve ambasadorima na čelu povorke, pa čik neka neko stisne da u pomisli nešto da uradi.

-
kakavdanakneiskustvu
-
sarajevosa
#812 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Prati li ko ovo haha

-
kakavdanakneiskustvu
#813 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
kakav čampara?sarajevosa wrote:Prati li ko ovo haha
- vjeshalica
#814 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
al jbg nije ti mrsko od sebe praviti cirkusuglavnomja wrote:
aha![]()
imaš po netu gomilu kita golih po ulicama na tim okupljanjima
- GandalfSivi
#815 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Moderna misao 21. vijekaIrsar wrote:
Koje gluposti izmišljaš. Ti kao kafir - ili po modernom ateista - uopšte nemaš objektivnu/nepromjenjivu osnovu moralnosti na osnovu koje bi tvrdio da je nešto za dobrobit nečega ili nekoga. Ti doslovno ne znaš šta jeste dobro i zašto je to dobro.
- harač
#816 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
kakva vjera i moral, šta lupašIrsar wrote:Koje gluposti izmišljaš. Ti kao kafir - ili po modernom ateista - uopšte nemaš objektivnu/nepromjenjivu osnovu moralnosti na osnovu koje bi tvrdio da je nešto za dobrobit nečega ili nekoga. Ti doslovno ne znaš šta jeste dobro i zašto je to dobro.
de ne lupajIrsar wrote:Bosna će možda imati svoju paradu, i imat će ih dok Bog ne kaže dosta
- pustopoljina
#817 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovdje vecina trola iz dosade.sigh wrote:Haha kako volim ove društvene teme kad fino pokazemo koliko i kakvih govana ima medju nama. Pa fino Bosnjo moze pokazati kako hejta pedere, srbe, hrvate, zidove, imigrante, gazde, zapadnjake, ateiste, arape itd. Sve sami himler i gebels materijal.
To sto mu drzava ima infrastrukturu iz prosljog stoljeca, sto dozivljava demografski sunovrat, sto drzava odera kako privrednike tako i gradjane kako bi obezbijedila uhljebima lagodan zivot, jebo to, nema veze koga briga. Pa ako nekog ove stari ne brinu, sta se primas zbog pedera haha?![]()
![]()
Parada ce biti i proci, doci ce neka nova tema uzburkati camotinju, pa ce i to proci...
- eltroxin
#818 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Jesu li to opet otvorili Vatru?Irsar wrote:Homoseksualizam (pri čemu mislim na djela, ne stanje) je zlo jer predstavlja inverziju normalnog ponašanja čovjeka i kršenje hijerarhije stvari svijeta/univerzuma kako ga je Bog stvorio. Ili, ako ne vjeruješ u Boga, onda slobodno izbaci dio "kako ga je Bog stvorio". Postoje razlozi zašto ljudska vrsta ima spolnu diferencijaciju na muško i žensko, a ti razlozi idu od "proste" biologije gdje muško i žensko imaju različite upotpunjujuće funkcije, pa sve do metafizike gdje spoj muškarca i žene služi oboma da "stupe u kontakt" s Bogom, ma kako taj kontakt bio kratkotrajan i ma koliko većina ljudi ne bila svjesna te funkcije. Ništa od toga se ne može ostvariti kroz homoseksualne odnose. Ili bilo koje druge devijantne odnose tipa pedofilije, zoofilije i slično.
Homoseksualizam je "mrlja duše" čovjeka i naravno da je od Boga koliko je sve od Boga, ali to ne znači da je Bog zadovoljan da čovjek djeluje na način da afirmira tu svoju manu. To je vid... kušnje za čovjeka, ne samo drugi vid "normalne seksualnosti".
A mene se tiče prvenstveno sa aspekta istine. Ako je nešto loše i nije normalno, onda ne znam zašto bih ja trebao to prešutjeti kao eto da me se "ne tiče". Za tvoju informaciju to bi se trebalo svakoga ticati, kao uostalom sve loše što se dešava oko čovjeka, a ne zažmiriti na nešto i pretvarati se da je kao "normalno". Tiče me se i zato što, slijedom činjenice da homoseksualni odnos je lišen kontakta sa Bogom, homoseksualci su u opasnosti od zaboravljanja Boga i završavanja u Vatri. A većina ih izgleda nema problema da budu kafiri i tome slično, što samo potvrđuje svu ovu moju priču. To je glavni razlog koji je meni sporan.
Drugi, meni manje bitan razlog, je uništavanje moralne mreže jednog društva, normalizacija nenormalnog i promoviranje još većih zala poput "transeksualizma". Jedno zlo vodi drugom, većem, neizbježno, osim ako se ovo prvo zlo ne drži pod kontrolom.
Odoh zenu pitati da stupimo u kontakt s Bogom pa da odemo do Vatre na kolace.
- Irsar
#819 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Tvoje smijanje samo neuspješno sakriva tvoje vlastito neznanje o ovim istim stvarima. Da vidimo da li ti imaš odgovor na pitanje koje sam postavio - šta ti služi kao osnova za proglašavanje nečega dobrim ili lošim? Nemoj samo reći "dogovor ljudi", jer to je već postalo neozbiljno tvrditi u 21. stoljećuGandalfSivi wrote:Moderna misao 21. vijekaIrsar wrote:
Koje gluposti izmišljaš. Ti kao kafir - ili po modernom ateista - uopšte nemaš objektivnu/nepromjenjivu osnovu moralnosti na osnovu koje bi tvrdio da je nešto za dobrobit nečega ili nekoga. Ti doslovno ne znaš šta jeste dobro i zašto je to dobro.
![]()
![]()
- Irsar
#820 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Osim što ima, ali problem nije u vjeri već u tvom neshvatanju iste. Također, kao i svi kafiri koji samo papagajski ponavljaju šta im kažu moderni filozofi, nisi se udostojio ponuditi odgovor na pitanje koje sam postavio.harač wrote:kakva vjera i moral, šta lupaš![]()
vjera nema nikakve resurse da ponudi objektivne i umnonezavisne temelje moralnosti, koji bi bili u potpunosti nezavisni od poticanja životinjskih instikata straha i želje za nagradom
Ali nije frka, ja znam da ti ni nemaš odgovor, a odgovora nemaš jer ga ne može ni biti. Jer bez nepromjenjivog Izvora moralnosti nema niti moralnosti kao takve, sve je "fluidno" i "promjenjivo", od pitanja šta je dobro i loše do pitanja je li neko heteroseksualac ili ne-binarni aseksualac kako je jedna od novijih izmišljotina u domenu "spolnog identiteta".
- Irsar
#821 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Hajd, to ti je sigurno pametnije od šta god da si želio postići sa ovim upisomeltroxin wrote:Jesu li to opet otvorili Vatru?Irsar wrote:Homoseksualizam (pri čemu mislim na djela, ne stanje) je zlo jer predstavlja inverziju normalnog ponašanja čovjeka i kršenje hijerarhije stvari svijeta/univerzuma kako ga je Bog stvorio. Ili, ako ne vjeruješ u Boga, onda slobodno izbaci dio "kako ga je Bog stvorio". Postoje razlozi zašto ljudska vrsta ima spolnu diferencijaciju na muško i žensko, a ti razlozi idu od "proste" biologije gdje muško i žensko imaju različite upotpunjujuće funkcije, pa sve do metafizike gdje spoj muškarca i žene služi oboma da "stupe u kontakt" s Bogom, ma kako taj kontakt bio kratkotrajan i ma koliko većina ljudi ne bila svjesna te funkcije. Ništa od toga se ne može ostvariti kroz homoseksualne odnose. Ili bilo koje druge devijantne odnose tipa pedofilije, zoofilije i slično.
Odoh zenu pitati da stupimo u kontakt s Bogom pa da odemo do Vatre na kolace.
- GandalfSivi
#822 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Bjezi ba popusti me se, previse si neozbiljan da bih ti odgovorio...Irsar wrote:Tvoje smijanje samo neuspješno sakriva tvoje vlastito neznanje o ovim istim stvarima. Da vidimo da li ti imaš odgovor na pitanje koje sam postavio - šta ti služi kao osnova za proglašavanje nečega dobrim ili lošim? Nemoj samo reći "dogovor ljudi", jer to je već postalo neozbiljno tvrditi u 21. stoljećuGandalfSivi wrote:Moderna misao 21. vijekaIrsar wrote:
![]()
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
- harač
#824 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Irsar wrote:
Osim što ima, ali problem nije u vjeri već u tvom neshvatanju iste
Last edited by harač on 03/04/2019 20:58, edited 1 time in total.
- General War
#825 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
...a i na fonu onih koji misle da je islam retrogradna religija i da je strana zapadnom svijetu.GandalfSivi wrote:Moderna misao 21. vijekaIrsar wrote:
![]()
![]()
Nevjerovatni su ovi osvjesteni, dvolicnost za citanke.