Ma mi smo njima yugo. Znaju da nas ne smiju nervirati_Scarlett_ wrote:Nisam to ni ja osjetila jer zivim u zemlji s malim brojem Bosnjaka pa nas ne dozivljavaju uopste. A i zene smo pa je manje vjerovatno da ce nas neko gledati poprijeko.pustopoljina wrote: Dobro, ovo sa distancom ja bas i nisam osjetila..nekad kod nekih idiota..nekad ima neotesanih i glasnih ljudi, pa ne mos' doci do rijeci...ali uglavnom to gledamo kao svoje razlicitosti i nije nekako da se neko iskljucuje zbog toga...
Nekad bas imam taj osjecaj nepripadnosti...i u bosni i u at, a nekad mi je bas super kako je- i jedno i drugo.
Ali imam rodjake u Austriji koji kazu da jeste da Bosnjake preferiraju u odnosu na, recimo, crnce, Turke, Arape, pa i Albance, ali da ih ni ne prihvataju kao totalne equals.
Doduse, niko me nece ubijediti da Austrijanac smatra ni Mitra gastarbajtera iz Sapca ravnim njemuZnaci, nije vjera tu jedino sto udaljava Bosnjake/Balkance od "zapadnjaka". Ima i do geografije i kulture koje dijelimo i sa krscanskim narodima ovdje. Mada vjera igra ulogu, pogotovo u ovoj geopolitickoj klimi.
Btw, ja sam nekako zavoljela bas to da nismo "niciji". Bas specificni, imamo samo sebe. Kostalo nas je i kostace. Ali cini nas posebnim.
I ja mislim da nije samo vjera.