Konzul i Mato medju selefijama...

Post Reply
Kat

#801 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Kat »

spreca wrote:
General War wrote: Jasta je, ali sam bas primjetio da ga tip pokusava diskreditovati iz nekog razloga.
Ljubomora .....Neda se Avdo...vidio si da mu na svaki pokusaj diskreditacije i podmetanja Avdo jace shukne .....vec mu bi nezgodno koliko ga je puta usustko :lol: :lol: nece ga vise nikad pozvati :lol: :lol: ....meni je nekako antipatican ....gosta uvijek presjece i pocne navoditi na nesto sto bi on htio cuti....proba da kopira Stankovica i Hadzifejzovica
Zato se Covicu i Dodiku kad mu dodju uvlaci u supak, a Bakiru se natovari na ledja.
Last edited by Kat on 02/04/2019 15:45, edited 1 time in total.
spreca

#802 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by spreca »

Kat wrote:
spreca wrote:
General War wrote: Jasta je, ali sam bas primjetio da ga tip pokusava diskreditovati iz nekog razloga.
Ljubomora .....Neda se Avdo...vidio si da mu na svaki pokusaj diskreditacije i podmetanja Avdo jace shukne .....vec mu bi nezgodno koliko ga je puta usustko :lol: :lol: nece ga vise nikad pozvati :lol: :lol: ....meni je nekako antipatican ....gosta uvijek presjece i pocne navoditi na nesto sto bi on htio cuti....proba da kopira Stankovica i Hadzifejzovica
Zato se Covicu i Dodiku kad mu dodju uvlaci u supak, a onom uhljupu Bakiru se natovari na ledja.
Bakir je glup a ujedno bolestan Foteljizmom....sve bi dao i dat ce samo da bude u vlasti i nije vazno kako ce ta vlast izgledati....njegov pokusaj svoju zenu izabrati za clana predsjednistva BiH govori vise od bilo koje dijagnoze....takvo nesto jos niko nije pokusao u ovj nakaradnoj drzavi....Avdo se ne ulizuje nikome pa ni Covicu ni Ronhilu...sve ih treba dobeo jebati
General War

#803 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

spreca wrote:
Kat wrote: Zato se Covicu i Dodiku kad mu dodju uvlaci u supak, a onom uhljupu Bakiru se natovari na ledja.
Bakir je glup a ujedno bolestan Foteljizmom....sve bi dao i dat ce samo da bude u vlasti i nije vazno kako ce ta vlast izgledati....njegov pokusaj svoju zenu izabrati za clana predsjednistva BiH govori vise od bilo koje dijagnoze....takvo nesto jos niko nije pokusao u ovj nakaradnoj drzavi....Avdo se ne ulizuje nikome pa ni Covicu ni Ronhilu...sve ih treba dobeo jebati
Nije Bakir glup, da je on golosupcevic ko i babo mu dosao na vlast, vec bi mi bili na mostarskom ratistu, a sada kada se coJk konacno snas'o kao i ovi oko njega, potpisuj pa neka je i ko avlija ili suti, nece granate padat kao prije na drzavne zgrade.
Kat

#804 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Kat »

Nisam ni rekao da se Avdo ikome ulizuje nego onaj shupak sa N1.
spreca

#805 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by spreca »

Kat wrote:
Nisam ni rekao da se Avdo ikome ulizuje nego onaj shupak sa N1.
a to ...on je teski dupeuvlakac....on je jedan glupi seljacic...dobro mu je Avdo reko da ga je neko postavio za glavnog urednika po nekim vezama....Avdo ga je dobro odjebo
kamen spoticanja

#806 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by kamen spoticanja »

https://faktor.ba/vijest/afera-vrbovanj ... BlhvcnuT4Y

kolinda izasla u njemackim medijima :mrgreen:
General War

#807 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

Nesluzbeno, konzul izgleda pakuje kofere.
Janjicar

#808 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Janjicar »

Sluzbeno, tuzilastvo donijelo odluku o nesprovodjenu istrage.
Man of steel

#809 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Man of steel »

Janjicar wrote:Sluzbeno, tuzilastvo donijelo odluku o nesprovodjenu istrage.
Nije se moglo ništa drugo očekivati od institucije koja je ispunjena stranačkim poslušnicima a koje otvoreno rade na urušavanju države.

Zbog toga su se informacije i proslijedile novinarima a one će svakako naći put do ambasada i obavještajnih agencija tih država od kojih se ovakve stvari ne mogu sakriti.
Kolinda

#810 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Kolinda »

Man of steel wrote:
Janjicar wrote:Sluzbeno, tuzilastvo donijelo odluku o nesprovodjenu istrage.
Nije se moglo ništa drugo očekivati od institucije koja je ispunjena stranačkim poslušnicima a koje otvoreno rade na urušavanju države.

Zbog toga su se informacije i proslijedile novinarima a one će svakako naći put do ambasada i obavještajnih agencija tih država od kojih se ovakve stvari ne mogu sakriti.
Tužiteljstvo kaže, niti jedna agencija nije imala informacije o vrbovanju i za to imaju snimljene audio i video dokaze. Zar je problem da OSa, sipa ili netko treći prozvani kaže, e pa mi smo izjavili da imamo saznanja. Pa nije ovo kvantna fizika :-)
JThomas

#811 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by JThomas »

ni u jednom predmetu vezanom za vrh vlasti za tužilaštvo nema djela niti dokaza. svi su ovako "riješeni". samo protiv milorada dodika 15ak komada otkad je domaćica glavna i v.d. glavne, zato je i nagrađena stalnim imenovanjem. isti je način "rješavanja" bilo da je riječ o "ustavnoj", političkoj ili naprosto kleptomanskoj materiji.
Maraschino

#812 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Maraschino »

Jos jedan cirkus Tuzilastva BIH. Pocrvenite li od sramote makar malo.
mO k3

#813 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by mO k3 »

Koja luda kuća :lol: :lol: :lol:

Alija zemlja ti kosti izbacila
Atego

#814 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Atego »

Nije alija kriv sto smo kukavne balijesture pa nas treha ko kako hoce .
mO k3

#815 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by mO k3 »

Atego wrote:Nije alija kriv sto smo kukavne balijesture pa nas treha ko kako hoce .
I te kako je kriv ....
Atego

#816 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Atego »

mO k3 wrote:
Atego wrote:Nije alija kriv sto smo kukavne balijesture pa nas treha ko kako hoce .
I te kako je kriv ....
Pise se "Itekako" majka mu stara. Nejse , de mi objasni kako je Alija kriv sto nam kroji kapu ko kako hoce ? Evo , zaista me zanima zasto pljujes mrtvog covjeka ?
Dr. Kuca

#817 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Dr. Kuca »

Ocekivano. Imamo drzavu al samo na papiru, nista se u njoj ne pitamo niti odlucujemo sta, mozda samo na opstinskim nivoima.
mO k3

#818 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by mO k3 »

Atego wrote:
mO k3 wrote:
I te kako je kriv ....
Pise se "Itekako" majka mu stara. Nejse , de mi objasni kako je Alija kriv sto nam kroji kapu ko kako hoce ? Evo , zaista me zanima zasto pljujes mrtvog covjeka ?
Kroz moje postove vidjeces da nikada nisam ružno rekao za njega jer sam svjestan da je 1995 bio pod pritiskom .
Šta mu prebacujem dvije stvari , zasro narod nije spremio a sigurno je bio svjestan šta se dešava i šta će se desiti . Čitao sam da je u hadzicima bio arsenal oružja u mjestu koje je bilo većinom bošnjačko da su Srbima prepustili bez ijednog ispaljenog metka nabili je oružja na tone i tone . Druga stvar 1995 zašto je zaustavio armiju ...
General War

#819 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

mO k3 wrote: Kroz moje postove vidjeces da nikada nisam ružno rekao za njega jer sam svjestan da je 1995 bio pod pritiskom .
Šta mu prebacujem dvije stvari , zasro narod nije spremio a sigurno je bio svjestan šta se dešava i šta će se desiti . Čitao sam da je u hadzicima bio arsenal oružja u mjestu koje je bilo većinom bošnjačko da su Srbima prepustili bez ijednog ispaljenog metka nabili je oružja na tone i tone . Druga stvar 1995 zašto je zaustavio armiju ...
Alija od kako je rodjen, pod nekakvim pritiskom je bio :mrgreen:
I drugi su bili, pa su znali iskoristit nesto, onaj hamelj kao i nasljednici mu, nacrtanu ovcu je izgubio a ne " bi" izgubio.
Atego

#820 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Atego »

mO k3 wrote: Kroz moje postove vidjeces da nikada nisam ružno rekao za njega jer sam svjestan da je 1995 bio pod pritiskom .
Ama da smo mudo ne bi pitali Aliju sta cemo sa arsenalima. Al' smo kita od naroda , beskicmenjaci sa "kraju ladju" zivotnom filozofijom , a oko nas vukovi. Znas kako kazu " nemos' napravit pitu od govana " , eh tako su i Aliji bile ruke svezane. Mislim , nista licno , al' svi vi sto gibetite na Aliju grijesite dusu djabe. Sami pali ,sami se ubili ...i dalje se izmedju sebe zovemo Muslimanima i slikamo sa naopako okrenutom zastavom, tako da nije ni cudo da si neki Hrvoje umisli da je Majk Harari , a perecijski granicari glume shin bet
Lug

#821 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Lug »

Bosnjaci izgleda cekaju da im drugi uredi drzavu..
vivaldi

#822 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by vivaldi »

JThomas wrote:ni u jednom predmetu vezanom za vrh vlasti za tužilaštvo nema djela niti dokaza. svi su ovako "riješeni". samo protiv milorada dodika 15ak komada otkad je domaćica glavna i v.d. glavne, zato je i nagrađena stalnim imenovanjem. isti je način "rješavanja" bilo da je riječ o "ustavnoj", političkoj ili naprosto kleptomanskoj materiji.
apsolutno, pa ovdje su i sudije i tuzioci stranacki organi, od najnizeg do najviseg (vrhovnog) suda, mada u ovom konkretnom slucaju postoji samo ogromna galama, dramaticne optuzbe i gotovo nikakvi ozbiljni dokazi. udrobljeno je svega i svacega da se postigne dramatican efekat, a slabo sta konkretno. sve se svelo na matu kako vozi diplomatsko auto i obavjetsjanu sluzbu kako pokusava vrbovat dousnike (to im je posao) . najozbiljnija optuzba je taj neki ruksak oruzja koji se pominje, ali to oruzje izgleda niko nije vidio vec im je samo spomenuto.
General War

#823 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

vivaldi wrote:
JThomas wrote:ni u jednom predmetu vezanom za vrh vlasti za tužilaštvo nema djela niti dokaza. svi su ovako "riješeni". samo protiv milorada dodika 15ak komada otkad je domaćica glavna i v.d. glavne, zato je i nagrađena stalnim imenovanjem. isti je način "rješavanja" bilo da je riječ o "ustavnoj", političkoj ili naprosto kleptomanskoj materiji.
apsolutno, pa ovdje su i sudije i tuzioci stranacki organi, od najnizeg do najviseg (vrhovnog) suda, mada u ovom konkretnom slucaju postoji samo ogromna galama, dramaticne optuzbe i gotovo nikakvi ozbiljni dokazi. udrobljeno je svega i svacega da se postigne dramatican efekat, a slabo sta konkretno. sve se svelo na matu kako vozi diplomatsko auto i obavjetsjanu sluzbu kako pokusava vrbovat dousnike (to im je posao) . najozbiljnija optuzba je taj neki ruksak oruzja koji se pominje, ali to oruzje izgleda niko nije vidio vec im je samo spomenuto.
Pa ne mozes hapsiti "obavjestajca" koji ima diplomatski imunitet, ne mozes hapsiti obavjestajca koji radi iz Hrvatske, ne mozes hapsiti Matu sto vozi konzularno auto, ili clana parlamenta koji "opet" ima imununitet...mozes hapsiti samo drzavljane BiH koji rade za druge drzave...rijetko se bilo gdje hapse obavjestajci, jer tesko prikupiti neoborive dokaze...ali je i ovo vise nego dovoljno da Hrvatska na sebe navuce prilicnu negativnu pozornost.
OSA je odlicno napravila posao a Avdo ovdje odigrao kako treba.
JThomas

#824 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by JThomas »

sve super, kad bi ovo bio izuzetak a ne stalni način rada. referendum, zaključke skupštine i proslavu neustavnog dana rs niko nije organizovao. sami se organizovali. ili nema dokaza da je neko organizovao. eto može li biti očitij primjer, to su tako definisane stvari da su potpis na aktu i djelo jedno te isto.
General War

#825 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

JThomas wrote:sve super, kad bi ovo bio izuzetak a ne stalni način rada. referendum, zaključke skupštine i proslavu neustavnog dana rs niko nije organizovao. sami se organizovali. ili nema dokaza da je neko organizovao. eto može li biti očitij primjer, to su tako definisane stvari da su potpis na aktu i djelo jedno te isto.
Nije referendum vec nakako ga drugacije nazvase, koji je US odbacio...nema konkretnog djela, sve politicko naprdjivanje (nije da se slazem ali je tako) bez konkretnih djela...pa negdje procitah da Dodik jos nije ni nabavio onih 2500 pusaka za sto se dize ona prasina. Mediji drze uz politicu naredbu konstantan pritisak, ali nigdje nema konkretnih pokusaja ista mimo ustava...sve u cilju hapanja para izmisljaju se afere.
Post Reply