Mogao bih, doduse, sad nakupovat bombona da mi bude dok traje akcija i ne kupovat dok se ne isprepadajuSaraFina wrote:Čuj patriote! Zemljo, neće biti opsada! Biće svegaJohn Cleese wrote:
I meni se dopada ova akcija.
No ne mogu, na moju veliku zalost, ucestvovati - ovisan sam, naime o 505 s crtomsamo da ih "isprepadamoooo"
Paste za brijanje i kvalitetnih setova, hrane...
S
V
E
G
A
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
John Cleese
#801 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- SaraFina
#802 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
One Dollar wrote:dakle ima i najmanje 50% ciganske krviSaraFina wrote:
Latinski lukavi geni sa klasičnim minderaškim i to bistričkim!
Ko zna kakve
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#803 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ovo kako ja to praktikujem - nikakvojSaraFina wrote:
Melodrama na kub. Bojkotom niko neće ostati gladan
Dakle o kakvoj žrtvi pričamo
Čini mi se da ni ti nisi toliko radikalno zamislila koliko je to izgledalo s prvim postom
- SaraFina
#804 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
John Cleese wrote:Mogao bih, doduse, sad nakupovat bombona da mi bude dok traje akcija i ne kupovat dok se ne isprepadajuSaraFina wrote:Čuj patriote! Zemljo, neće biti opsada! Biće svegaJohn Cleese wrote:
I meni se dopada ova akcija.
No ne mogu, na moju veliku zalost, ucestvovati - ovisan sam, naime o 505 s crtomsamo da ih "isprepadamoooo"
Paste za brijanje i kvalitetnih setova, hrane...
S
V
E
G
A
Nakon bojkota kupuj!!!
- SaraFina
#805 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:Ovo kako ja to praktikujem - nikakvojSaraFina wrote:
Melodrama na kub. Bojkotom niko neće ostati gladan
Dakle o kakvoj žrtvi pričamo![]()
Čini mi se da ni ti nisi toliko radikalno zamislila koliko je to izgledalo s prvim postom
Ne može se ovako nešto provesti sa 100% uspjeha. Ali može odjeknuti i utjerati strah za ubuduće... A politička korist, bi kolika god bila značajna.
-
John Cleese
#806 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pit bul bi pobjeg'o, a gdje nece miroljubiv hinsan u peMzijiSaraFina wrote:
John Cleese wrote:CudovisteSaraFina wrote:Napol' sam Tuzlanka. I napol' tj 1/4 preciznije Šokica![]()
![]()
![]()
Latinski lukavi geni sa klasičnim minderaškim i to bistričkim!![]()
- Dozer
#807 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tacno, nije poenta bojkota proizvodjaca, nego distributera. Ali, ako proizvodjac krene u potragu za novim distributerom jer postojeci "kaslje" i ne ispunjava plan proizvodjaca, tu onda na scenu stupa domaca "zelena" IMT politika. Rezultat - tog proizvoda ili tih proizvoda ce nestati s polica na neko vrijeme, a nakon 1-2 pokusaja proizvodjaca da se dogovori s nekim bosnjackim distributerom, vrlo vjerovatno ce proizvodjac ili revidirati svoje planove i smanjiti izvoz prema nasem trzistu, ili ce potpuno obustaviti isporuku nasem trzistu jer mu je to jeftnije nego se zajebavati s distributerima koji se ne mogu nositi (citaj: ne isplati im se toliko potplacivati SDA mazlume) s domacim "zakonima".SaraFina wrote: Ok jeste. Ali ne radi se o bojkotu proizvidjača tih proizvoda ovdje, nego posrednika iz Z. Hercegovine i distributera za BiH. Svaki proizvodjač ima za cilj plasman robe na tržište. BiH je tržište.... Mi bokotujemo posrednika/zastupnika...
Nema logike da proizvodjač bosanskohercegovačko tržište prepusti konkurenciji zbog distributera i loših uspjeha koje bi bojkot polučio... Nego će logično iznaći mogućnost i pronaći nekog drugog distributera, te nastaviti plasirati/ opskrbu BiH..
Je Li ovo SI?
Vjeruj mi, trzisna ekonomija ovdje bas i ne fercera na regularnim osnovama, a ovo sto pisem je vec X puta vidjen scenario, radi cega smo za ovih 20 godina propustili more multimilionskih prilika za otvaranje novih biznisa, zaposljavanje, a samim tim i povecavanje poreske baze, plata, itd.itd.itd.
Najbolji, i jedan od najjacih vidova bojkota HDZ-a bi bio - odustajanje od kladionica.
Kada bi se ljudi mogli dogovoriti da 2-3 mjeseca ne posjete ni jednu kladionicu, garantujem vam da bi nastao opsti haos. I to ne samo u HDZ-u, nego i u SDA. Svi su oni dio tog tala. Ipak se tu radi o prihodu od preko 600 miliona KM godisnje.
Last edited by Dozer on 18/10/2018 13:57, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#808 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Možda imaju bosanske bombone - 387 bez ćize 
- SaraFina
#809 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bi fakat, nijedan mi čistokrvni Pit bul nije ni do koljena.John Cleese wrote:Pit bul bi pobjeg'o, a gdje nece miroljubiv hinsan u peMzijiSaraFina wrote:![]()
Latinski lukavi geni sa klasičnim minderaškim i to bistričkim!![]()
![]()
Dojd'i da te isprepadam
Po mraku!
- SaraFina
#810 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dozer wrote:Tacno, nije poenta bojkota proizvodjaca, nego distributera. Ali, ako proizvodjac krene u potragu za novim distributerom jer postojeci "kaslje" i ne ispunjava plan proizvodjaca, tu onda na scenu stupa domaca "zelena" IMT politika. Rezultat - tog proizvoda ili tih proizvoda ce nestati s polica na neko vrijeme, a nakon 1-2 pokusaja proizvodjaca da se dogovori s nekim bosnjackim distributerom, vrlo vjerovatno ce proizvodjac ili revidirati svoje planove i smanjiti izvoz prema nasem trzistu, ili ce potpuno obustaviti isporuku nasem trzistu jer mu je to jeftnije nego se zajebavati s distributerima koji se ne mogu nositi (citaj: ne isplati im se toliko potplacivati SDA mazlume) s domacim "zakonima".SaraFina wrote: Ok jeste. Ali ne radi se o bojkotu proizvidjača tih proizvoda ovdje, nego posrednika iz Z. Hercegovine i distributera za BiH. Svaki proizvodjač ima za cilj plasman robe na tržište. BiH je tržište.... Mi bokotujemo posrednika/zastupnika...
Nema logike da proizvodjač bosanskohercegovačko tržište prepusti konkurenciji zbog distributera i loših uspjeha koje bi bojkot polučio... Nego će logično iznaći mogućnost i pronaći nekog drugog distributera, te nastaviti plasirati/ opskrbu BiH..
Je Li ovo SI?
Vjeruj mi, trzisna ekonomija ovdje bas i ne fercera na regularnim osnovama, a ovo sto pisem je vec X puta vidjen scenario, radi cega smo za ovih 20 godina propustili more multimilionskih prilika za otvaranje novih biznisa, zaposljavanje, a samim tim i povecavanje poreske baze, plata, itd.itd.itd.
Vjerujem da se "istog obrasca tržišne ekonomije" drže i HDZ i SDA, tako da su tvoji strahovi neopravdani.
Nikakvog nestanka, a ni prepuštanja tržišta ne bi bilo kao posljedice.
- beni-bu-man
#811 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Raja jesu li jami ( ukus koji mami
) pite nase ????
- MarlboroGold
#812 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
On je kriv. Da nije spomenuo ne bih uzeoBloo wrote:znam koja je to...podrigušaMarlboroGold wrote: To to![]()
Joj ne spominji menprom... jučer dale spomenu majevičku da je fuj, kao i meni... i danas joj dao drugu šansu. Umirem
nisam se nikada usudila
Kad ste levati...vidiš joj po izgledu da je zlo.
Kae nama jedna baba u Zvorniku (ima napuštenu kuću na tri sprata u Kalesiji) neću ja deco da živim tamo... ne želim trošiti i plaćati muslEmansku struju, vodu i ostalo. Treba nam biti primjer kako da bojkotujemo
- Bloo
- Globalna šefica
#813 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
PdaMarlboroGold wrote:On je kriv. Da nije spomenuo ne bih uzeoBloo wrote:znam koja je to...podrigušaMarlboroGold wrote: To to![]()
Joj ne spominji menprom... jučer dale spomenu majevičku da je fuj, kao i meni... i danas joj dao drugu šansu. Umirem
nisam se nikada usudila
Kad ste levati...vidiš joj po izgledu da je zlo.
Kae nama jedna baba u Zvorniku (ima napuštenu kuću na tri sprata u Kalesiji) neću ja deco da živim tamo... ne želim trošiti i plaćati muslEmansku struju, vodu i ostalo. Treba nam biti primjer kako da bojkotujemo
Odoh i ja u Evropu da bojkotujem muslemansku, rvacku i srBsku vodu, hranu, morone...
- uglavnomja
#814 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:To koristim ono Dukatovo, realno je najbolje. Gljive kad pravim, ne može drugačije.Dozer wrote:Probaj krompir ispecen u rerni preliti vrhnjem za kuhanje, 5-6 min. prije vadjenja.uglavnomja wrote: mlijecne stvari su ok, tradicionalne, ali ovo nesto u pokusaju, tipa vrhnje za kuhanje![]()
bacit' rucak![]()
kiselina
dukat
- SaraFina
#815 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja znam Sarajliju, koji se iselio u neku podrinjsku ćuku kod ZV.. Mlad momak, bude na forumu takodjer..One Dollar wrote:možda je mislila na green energy?MarlboroGold wrote:
I zamisli... Otišao iz stana i grijanje/struja/voda...Nikakve mogućnosti izaći negdje ili raditi. .. Bavi se nekim statističkim glupostima oko demografije, više kao hobijem... Ali presretan... što nije ostao u Sarajevu.
- Dozer
#816 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne. Oni se, zapravo, drze etno-nacional-vjerskog "patriotizma" i ekonomije bazirane na tom 'osjecaju", pri cemu i te kako dobro racunaju na ljudsku glupost i neznanje. Sta mislis, koliko ljudi u BiH zna ovo o cemu ovdje pricamo, tj. koliko % ljudi ovdje uopste razmislja o tome "ciji" je zaista neki proizvod koji koriste, a pogotovo "cija" firma ga uvozi ovdje...?SaraFina wrote:Vjerujem da se "istog obrasca tržišne ekonomije" drže i HDZ i SDA, tako da su tvoji strahovi neopravdani.
Mozda 2% ljudi o ovome uopste razmisljaju, pogledaju, procitaju... Tako da je sva ova prica ovdje besmislena.
Da se pokrenula FB grupa naslova, npr.: "Skinimo SDA i HDZ kroz bojkot!", pa da se onda fino objasnilo sve ovo o cemu pricamo, tako bi se mozda skupilo par hiljada ljudi koji bi to podrzali. Pa bi se mozda pokrenula i prica o ovome izvan FB, u kafanama, itd., pa bi se mozda, ali samo mozda, par hiljada ljudi odlucilo da zaobidju kladionice, ili da procitaju poneku etiketu na nekom proizvodu (knjige ne citaju svakako), i mozda bi se tada nesto moglo bar pokrenuti... Ovako... tesko...
Last edited by Dozer on 18/10/2018 14:14, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#817 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
a još bi pametniji potez bio da Bošnje bojkotuju kladionice
- MarlboroGold
#818 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
U Sarajevu voda?SaraFina wrote:Ja znam Sarajliju, koji se iselio u neku podrinjsku ćuku kod ZV.. Mlad momak, bude na forumu takodjer..One Dollar wrote:možda je mislila na green energy?MarlboroGold wrote:
I zamisli... Otišao iz stana i grijanje/struja/voda...Nikakve mogućnosti izaći negdje ili raditi. .. Bavi se nekim statističkim glupostima oko demografije, više kao hobijem... Ali presretan... što nije ostao u Sarajevu.
-
sumirprimus
#819 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
SVE IM DIRAJ AL kladare ni slucajno!JoseMujica wrote:a još bi pametniji potez bio da Bošnje bojkotuju kladionice
- MarlboroGold
#820 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Morone prije svegaBloo wrote: Pda
Odoh i ja u Evropu da bojkotujem muslemansku, rvacku i srBsku vodu, hranu, morone...![]()
![]()
- Dozer
#821 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja Megle. I takodjer je odlican.Tomahawk11 wrote: To koristim ono Dukatovo, realno je najbolje. Gljive kad pravim, ne može drugačije.
- SaraFina
#822 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dozer wrote:Ne. Oni se, zapravo, drze etno-nacional-vjerskog "patriotizma", pri cemu i te kako dobro racunaju na ljudsku glupost i neznanje. Sta mislis, koliko ljudi u BiH zna ovo o cemu ovdje pricamo, tj. koliko % ljudi ovdje uopste razmislja o tome "ciji" je zaista neki proizvod koji koriste, a pogotovo "cija" firma ga uvozi ovdje...?SaraFina wrote:Vjerujem da se "istog obrasca tržišne ekonomije" drže i HDZ i SDA, tako da su tvoji strahovi neopravdani.
Mozda 2% ljudi o ovome uopste razmisljaju, pogledaju, procitaju... Tako da je sva ova prica ovdje besmislena.
Da se pokrenula FB grupa naslova, npr.: "Skinimo SDA i HDZ kroz bojkot!", pa da se onda fino objasnilo sve ovo o cemu pricamo, tako bi se mozda skupilo par hiljada ljudi koji bi to podrzali. Pa bi se mozda pokrenula i prica o ovome izvan FB, u kafanama, itd., pa bi se mozda, ali samo mozda, par hiljada ljudi odlucilo da zaobidju kladionice, ili da procitaju poneku etiketu na nekom proizvodu (knjige ne citaju svakako), i mozda bi se tada nesto moglo bar pokrenuti... Ovako... tesko...
Znam čega se drže te kriminalne.org
Zato ti kažem da bi i zastupništva reketirali po istom obrascu...
Što se tiče ostalog... Svaki pokušaj ja osobno bi pozdravila... Ti bi bio idealan admin. Imaš karizmu.
-
sumirprimus
#823 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja nemam pojma sta koristim.
- MarlboroGold
#824 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Možemo Hadžikadiću predložiti 
- triconja
#825 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jaro, haman bitnije je vikat hajmo mjerit iq nego malo sire skontatDozer wrote:Ne. Oni se, zapravo, drze etno-nacional-vjerskog "patriotizma" i ekonomije bazirane na tom 'osjecaju", pri cemu i te kako dobro racunaju na ljudsku glupost i neznanje. Sta mislis, koliko ljudi u BiH zna ovo o cemu ovdje pricamo, tj. koliko % ljudi ovdje uopste razmislja o tome "ciji" je zaista neki proizvod koji koriste, a pogotovo "cija" firma ga uvozi ovdje...?SaraFina wrote:Vjerujem da se "istog obrasca tržišne ekonomije" drže i HDZ i SDA, tako da su tvoji strahovi neopravdani.