Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

madner

#801 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

baxus wrote:
madner wrote:Koja medijska blokada.
Mislim znao sam donekle, al sad tek stvarno vidim gdje živim.
Kao neko ko zna, ovo je odlican znak.
Znaju da nemaju ubacene elemente.
baxus

#802 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Nermin Bise na fb

Dakle, 439.455 nevažećih, poništenih glasačkih listića za sve nivoe u državi!!! Ponovo sam zbrajao i ručno i digitronski. Opširnije tokom dana na portalu www.demos.ba - Biserni izračunao brutalnu izbornu prevaru!!! Izbori su bili farsa i lakrdija!!! 439.455 nevažećih glasova, od toga veća polovica gdje je ubačen prazan glasački listić... Opširnije kasnije na demos.ba
madner

#803 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

gidra wrote:
madner wrote:
gidra wrote: To bas zvuci nerealan podatak na osnovu do sada prebrojanih glasova.
To je bio rezultat koji su sve vece stranke imale u ponedeljak od svojih odbora.

Ovo sad je moc CIKa. I onda kazu nije bitno, od toga da imamo 4-5 kantona bez Bakira i sa Becirevicem na vrhu, dolazimo do ovog.
To je sve u sferi nagađanja i poluinformacija iz raznih štabova i sve to treba uzeti sa dozom rezerve.
Mi ovdje pričamo o egzaktnoj matematici koja kaže da SDP od samog brojanja i prvog unosa rezultata nikada nije mogao ni približno baciti 5 mandata a ni Naša stranka 6.
Jah.
Unesi za NS 29000 glasova. Jel sad ista blize? :mrgreen:
gidra

#804 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by gidra »

madner wrote:
gidra wrote:
madner wrote:To je bio rezultat koji su sve vece stranke imale u ponedeljak od svojih odbora.

Ovo sad je moc CIKa. I onda kazu nije bitno, od toga da imamo 4-5 kantona bez Bakira i sa Becirevicem na vrhu, dolazimo do ovog.
To je sve u sferi nagađanja i poluinformacija iz raznih štabova i sve to treba uzeti sa dozom rezerve.
Mi ovdje pričamo o egzaktnoj matematici koja kaže da SDP od samog brojanja i prvog unosa rezultata nikada nije mogao ni približno baciti 5 mandata a ni Naša stranka 6.
Jah.
Opet rekla kazala. Jel' ti to Pedja iz prve ruke prenio?
Bjezi Madneru neofirno spinujes i siljis za NiP na forumu :D
criticos

#805 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by criticos »

Kada pričamo o koalicijama, po meni je najvažnija ona na nivou FBiH.
Kantoni su nivo između FBiH i općina sa isprepletenim ovlastima.
Ako SDA zadrži FBiH što je izgledno, ne zaboravite da vlast u kantonima bez SDA je prve dvije godine (do općinskih izbora 2020) osuđena na rovovsku borbu i pakao zbog finansija, federalnog budžeta i preraspodjele sredstava ka kantonima i svih drugih ministarstva bez kojih kantoni teško šta mogu u segmentu gdje se isprepliću nadležnosti. Ista priča je i sa općinama pod kontrolom SDA, gdje kanton može dodatno da bude zagušen i prigušen zbog općinskih podapinjanja oko nadležnosti i dozvola, jer SDA načelnici itekako mogu zagorčati život. Najbolji primjer je Kanton Sarajevo, gdje dodatno i Grad Sarajevo može da usporava nakane vlasti kantona bez SDA.
madner

#806 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

gidra wrote:
madner wrote:
gidra wrote: To je sve u sferi nagađanja i poluinformacija iz raznih štabova i sve to treba uzeti sa dozom rezerve.
Jah.
Opet rekla kazala. Jel' ti to Pedja iz prve ruke prenio?
Bjezi Madneru neofirno spinujes i siljis za NiP na forumu :D
Ljudi koji su ovdje duze, znaju da cesto budem u pravu. :bih:

Smijes li se kladiti? :D
last mohicans

#807 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

baxus wrote:
:lol: :lol: Isti sam ti. Ovi bi dušu đavolu prodali. Imam informacije da je KS dogovoren bez njih, vrlo brzo i jos neki kantoni. Bakir nudi sve zivo, od telecoma i ostalih igračaka kao i udio od kolača u najjačim kompanijama, državnim, mojim i tvojim, od naših novaca, dijeli kao ćaćevinu. Niko apriori ne zeli s njima. Nadam se Boze da je sve tačno i da se ovaj put nece izvuci. To mi je uljepsalo ovaj dan nakon sumorne nedjelje i ponedjeljka.
baxus

#808 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

last mohicans wrote:
baxus wrote:
:lol: :lol: Isti sam ti. Ovi bi dušu đavolu prodali. Imam informacije da je KS dogovoren bez njih, vrlo brzo i jos neki kantoni. Bakir nudi sve zivo, od telecoma i ostalih igračaka kao i udio od kolača u najjačim kompanijama, državnim, mojim i tvojim, od naših novaca, dijeli kao ćaćevinu. Niko apriori ne zeli s njima. Nadam se Boze da je sve tačno i da se ovaj put nece izvuci. To mi je uljepsalo ovaj dan nakon sumorne nedjelje i ponedjeljka.
A sve s bismilom.
A_A_AKCIJA

#809 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by A_A_AKCIJA »

criticos wrote:Kada pričamo o koalicijama, po meni je najvažnija ona na nivou FBiH.
Kantoni su nivo između FBiH i općina sa isprepletenim ovlastima.
Ako SDA zadrži FBiH što je izgledno, ne zaboravite da vlast u kantonima bez SDA je prve dvije godine (do općinskih izbora 2020) osuđena na rovovsku borbu i pakao zbog finansija, federalnog budžeta i preraspodjele sredstava ka kantonima i svih drugih ministarstva bez kojih kantoni teško šta mogu u segmentu gdje se isprepliću nadležnosti. Ista priča je i sa općinama pod kontrolom SDA, gdje kanton može dodatno da bude zagušen i prigušen zbog općinskih podapinjanja oko nadležnosti i dozvola, jer SDA načelnici itekako mogu zagorčati život. Najbolji primjer je Kanton Sarajevo, gdje dodatno i Grad Sarajevo može da usporava nakane vlasti kantona bez SDA.
Mani se scenarija, nego pitaj u centrali da provjere ko je NiPu javio gdje se sprema krađa i brojanje glasova. Guzice uz zid :D

Sleepers jači od preletača. U međuvremenu Mekić prijeti SDAovcima, alaj su ga kupili... :D Svaka im čast!
invincible1921

#810 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

@DRkuca

Zaveo red i spasio od propasti KJKP preduzeca evo i konkretno:

1.Toplane su godinama bile u minusu jer je gospoda iz vlade digla cijenu gasa a nije dala toplanama da dignu cijenu grijanja, pa smo imali situaciju da Toplane kupe nesto za pet maraka, a prodaju za dvije. Jer premijeri nisu smjeli stisnust petlju i dic cijenu grijanja posto boli njih briga za firmu samo nek je njima dobro nemoj slucajno da se zahature glasacima.

2.Vodvodu zaveo red poprilicno, to sto je sistem vodovoda kari.na to nije do Dine i to je nesto za sto treba bar 7/8 godina da se doevede u red.Pokrenuo stvari sa mrtve tacke. Grasu jasno reko da ne mogu opstati sa 2000+ uposlenih a ne traba ni hiljadu. Sto je najgore ljudima fali strucnog kadra poput vozaca :roll: da ne povjerujes...Dao im do znanja da vlada i budzet nece spasavat firmu od njihovog bezorbarzluka.

3. Jasno i javno sprijecio uhljebljivanje u KJKP firmama. Kako? Tako sto je dosao i rekao to i to predzece ima budzet za plate toliko i toliko, pa sto se mene tice vi zaposlite svu rodbinu sto imate, ali onda je to vama minus na platnom spisku.

Sve ovo saberi i mislim da ce ti bit i vise nego jasno sto ga je sda uhljebarija uzela na zub i sto je i izbio sukob.

4.Konacno neko ko je rijesio problem kerova...sto se mene tice da je samo ovu minornu stvar uradio koju su mogli svi, ja bi mu dao glas. Jer ostali su pokazali koliko ih je briga za gradjane tako sto nisu htjeli cak ni ovu preko noci rijesivu stvar a koja je postala OZBILJAN PROBLEM da rijese.

Eto da ne idem dalje....a eto ti mi sad ovdje napisi sta su uraidli ovi prije njega. Na kraju krajeva javno je pricao o problemima i nudio neka rijesenja ovi prije su bili samo nek ne puca meni pare u dzep i sta me briga....pa evo ti ovaj Zolj ja mislim da pola kantona ne zna ni kako izgleda.

Ima covjek petlju ako nista durgo.
Last edited by invincible1921 on 11/10/2018 00:52, edited 5 times in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#811 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Velkoski »

Iz NiP-a niko neće u SDA 100%, okupio je Dino lojalnu ekipu.
Capajebo

#812 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Capajebo »

Smanjio plate direktorima u kantonalnim preduzecima :mrgreen: :mrgreen:
sadie_forever

#813 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by sadie_forever »

astala_vistala wrote:Sami rezultati izbora i ankete na ovom forumu govore koliko je ustvari ovaj forum kredibilan za bilo kakvo pitanje.
:izet:
_Reds_

#814 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

invincible1921 wrote:@DRkuca

1.Toplane su godinama bile u minusu jer je gospoda iz vlade digla cijenu gasa a nije dala toplanama da dignu cijenu grijanja, pa smo imali situaciju da Toplane kupe nesto za pet maraka, a prodaju za dvije. Jer premijeri nisu smjeli stisnust petlju i dic cijenu grijanja posto boli njih briga za firmu samo nek je njima dobro nemoj slucajno da se zahature glasacima.

2.Vodvodu zaveo red poprilicno, to sto je sistem vodovoda kari.na to nije do Dine i to je nesto za sto treba bar 7/8 godina da se doevede u red.Pokrenuo stvari sa mrtve tacke. Grasu jasno reko da ne mogu opstati sa 2000+ uposlenih a ne traba ni hiljadu. Sto je najgore ljudima fali strucnog kadra poput vozaca :roll: da ne povjerujes...

3. Jasno i javno sprijecio uhljebljivanje u KJKP firmama. Kako? Tako sto je dosao i rekao to i to predzece ima budzet za plate toliko i toliko, pa sto se mene tice vi zaposlite svu rodbinu sto imate, ali onda je to vama minus na platnom spisku.

Sve ovo saberi i mislim da ce ti bit i vise nego jasno sto ga je sda uhljebarija uzela na zub i sto je i izbio sukob.

4.Konacno neko ko je rijesio problem kerova...sto se mene tice da je samo ovu minornu stvar uradio koju su mogli svi, ja bi mu dao glas. Jer ostali su pokazali koliko ih je briga za gradjane tako sto nisu htjeli cak ni ovu preko noci rijesivu stvar a koja je postala OZBILJAN PROBLEM da rijese.

Eto da ne idem dalje....a eto ti mi sad ovdje napisi sta su uraidli ovi prije njega. Na kraju krajeva javno je pricao o problemima i nudio neka rijesenja ovi prije su bili samo nek ne puca meni pare u dzep i sta me briga....pa evo ti ovaj Zolj ja mislim da pola kantona ne zna ni kako izgleda.

Hajde ti meni nesto reci, kako je ovo mogao sma premijer ? ali kako ? I kako da on samo valja, a drugi ne valjaju?
Premijer je samo prvi medju jednakim koji cine vladu.

Kako to da vlada nije valjala, a premijer jeste.

Kako je to premijer mogao bilo sta sam donijeti kad se na vladi glasa ?

Za Gras nista uraido nije ni on ni vlada, doevli lafo eksperta onog nekoga, a on jos gore napravio. Vodovod Bog dao kisno ljeto, a da se radilo nesto eto i jeste, i kako to onda da ne valja ova sto je on postavio jer je ostala u SDA ?

Zanimljivo podigao cijene grijanja, opet zajedno sa vladom i Skupštinom, a Vlada ne valja, Skupština ne valja. Znaci ovdje su ok nameti, a nameti Fadila nisu ok.

Javno sprijecio uhljebljavanje ? Eto moj dedo a.r. postavio Nermina Muzura za dikreotra, nije on, 100 posto je bio najbolji i on i Aida Mahmutovic i ostala kompanija.

4. Rjesio problem cuka, pa kako ce onda sad u koaluciju sa AV Maju strankom? Hoceli si sada skinuti Mustafu Busuladzica?

:run:
Last edited by _Reds_ on 11/10/2018 00:58, edited 1 time in total.
Capajebo

#815 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Capajebo »

Zar nije Konakovic, na svom oprostajnom govoru, rek'o da se njegovoj vladi nista ne moze prigovoriti. :zoka:
invincible1921

#816 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

_Reds_ wrote:
invincible1921 wrote:@DRkuca

2.Vodvodu zaveo red poprilicno, to sto je sistem vodovoda kari.na to nije do Dine i to je nesto za sto treba bar 7/8 godina da se doevede u red.Pokrenuo stvari sa mrtve tacke. Grasu jasno reko da ne mogu opstati sa 2000+ uposlenih a ne traba ni hiljadu. Sto je najgore ljudima fali strucnog kadra poput vozaca :roll: da ne povjerujes...

Hajde ti meni nesto reci, kako je ovo mogao sma premijer ? ali kako ? I kako da on samo valja, a drugi ne valjaju?
Premijer je samo prvi medju jednakim koji cine vladu.

Kako to da vlada nije valjala, a premijer jeste.

Kako je to premijer mogao bilo sta sam donijeti kad se na vladi glasa ?

:run:
Joj pa necemo se sad pravit budale...pa frajer je premijer znaci da ima uticaj i na vladu da moze urgirat i pkrenut nesto, pa nije premijer cistacica jbmu. Naravno da ima i do vlade, ali da on nije bio pokretac stvari karine bi vlada ista izglasala. GLumci i pjevaci ...evo sad ce oni to samo da strpaju pausal kakav u dzep.

Ostali prije njega nisu se udostojili MA NI DA POKUSAJU ....najbolji primjer ti je za kerove. Ostali premijeri su bili samo marionete i bezlicne figure koje se pojave u medijima kad se otvara kakav vrtic...od Zeljkovica preko onog SDPovg kako se zvao pa nadalje....
_Reds_

#817 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

Capajebo wrote:Zar nije Konakovic, na svom oprostajnom govoru, rek'o da se njegovoj vladi nista ne moze prigovoriti. :zoka:
Majstor spina i suplje.

Jedan dan to pricao, drugi dan kako je sve on.

A on nikakvu bitnu odluku nije mogao donijeti bez vlade, a ove bitnije i bez Skupštine.

Ali spin je majka svih majki.

I cuj frajer je premijer, u toj vladi su jedili ministri SDA i SBB, i sada po vama oni ne valjaju, on valja.

Pa ako je Kifla i ta Vlada valjali, sta je sada problem, cemu zelja za promjenama.

Sistem vas laze, ali neki lazete sami sebe.
Capajebo

#818 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Capajebo »

Puklo kod Sarajlica i GO SDA NG. Koliko ja znam. Nije imalo neke posebne veze sa vladom i skupstinom.
Ispade sad ja ga branim, a nije mi to bas neka namjera :D
invincible1921

#819 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

EDIT (posto nisam vidio ovo sto si dodo naknadno):

EDIT: Naravno da je sprijecio uhljebiljvanje. Kkakav dirkeotr pa nek ga je postavio sta...to je jedan frajer da je 10 dirketora to je 10 ljudi. TI nisi svjestan sta se desavalo po KJKP firamama. U amanet se mjesta ostavljala...Radi ti neko u Vodovodu cim zavrsiis bilo kakve skole i tebe ceka mjesto.

Pa sta je mogo grasu? FINO IM REKO ne mozete imat tolko uposneih i opstat. Vlada nece trpit vas bezorbazluk.

Pa nece dino ic popravljat cijevi ..ja sam rekao zaveo malo reda u samoj firmi.

Promjene su nasilno izazvane. Ja se ne sjecam da je dino smjenjen voljom gradjana nego cistom SILOM IZ SDA .
Capajebo

#820 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Capajebo »

invincible1921 wrote:cistom SILOM IZ SDA .
Na sto je SDA imala legitimno pravo. Oni ga postavili, oni ga smijenili.
_Reds_

#821 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

Capajebo wrote:Puklo kod Sarajlica i GO SDA NG. Koliko ja znam. Nije imalo neke posebne veze sa vladom i skupstinom.
Ispade sad ja ga branim, a nije mi to bas neka namjera :D
Ma nije problem gdje je puklo, covjek ima pravo da ima svoje zasebno misljenje.

Problem je sto se spinuje, kako je on, a ne vlada da celu sa njim.

A vladu se zna ko je cinio.

Postavite stvari kakve jesu, e ne ovakve kako ih Kifla prezentuje.

I gore sam naveo jasno primjere spinovanja gdje se povecanje grijanja opravadava, a povecanje akciza blati.

gdje se spinuje o uhljebljvanju, ona on uhljebljavao

Gdje se Gras kao nesto navodi, a tamo nista se promjenilo nije, cak sta vise porezna im prodala tramvaje neke, cirkus od svega bio, Kifla doveo lika, i lik neslavno zavrsio.
invincible1921

#822 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

Capajebo wrote:
invincible1921 wrote:cistom SILOM IZ SDA .
Na sto je SDA imala legitimno pravo. Oni ga postavili, oni ga smijenili.
Naravno, ali znamo zbog cega....zbog KJKP firmi. Pa eto imam clanova porodice koji rade u doticnim firmama kaze pola frimi mu jebavalo mater jer su im direktori rekli da nema nista od dogovorenih poslova za njihove sinove i kceri..jer onda bi se morale rezat plate.

Frajer prica nije pomogo grasu....GRASU NE MOZE NI BOG POMOC....JEDINO CE IH SPASITI DA POLA AKO NE I VISE UPOSLENIH DOBIJE OTKAZ. Lole sandzacke zaposlile 2000 ljudi u press sluzbe i nake admisnitracije i sad da ih vlada spasava stalno i trpi to ....ma nemoj bgt.
_Reds_

#823 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

invincible1921 wrote:EDIT (posto nisam vidio ovo sto si dodo naknadno):

EDIT: Naravno da je sprijecio uhljebiljvanje. Kkakav dirkeotr pa nek ga je postavio sta...to je jedan frajer da je 10 dirketora to je 10 ljudi. TI nisi svjestan sta se desavalo po KJKP firamama. U amanet se mjesta ostavljala...Radi ti neko u Vodovodu cim zavrsiis bilo kakve skole i tebe ceka mjesto.

Pa sta je mogo grasu? FINO IM REKO ne mozete imat tolko uposneih i opstat. Vlada nece trpit vas bezorbazluk.

Promjene su nasilno izazvane. Ja se ne sjecam da je dino smjenjen voljom gradjana nego cistom SILOM IZ SDA .
E cuj neka ga je postavio. Aferim, bravo.

Znaci drzis nekome vaz i necemu, a ti si isti.

Znaci ja nisam lopov jer sam ukrao 10.000 KM. Lopovi su oni sto su ukrali 100.000 KM.

Gras. Pa jesam li ja ovdje gras spomenuo ili drugi, kao eto pozitvinu stvari iz njegovog mandata.

Cuj smjenjen silom, pa premijer se ne bira na izborima, nego u Skupstina, Skupstina te imenije, Skupstina te skida.

Kljuc svega je on je bio na celu Vlade, vlade SDA i SBB.

Ako nije valjala vlada, nije mogo valjati ni hadzija, ako je valjao hadzija, kako onda da vlada nije ?

Ovdje neki toliko ide daleko sa glorifikacijom lika i djela Dine Konakovica, koji da je slucajno katolik, bi bio prolaglsen svecem i blazenim.
Last edited by _Reds_ on 11/10/2018 01:21, edited 1 time in total.
invincible1921

#824 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

_Reds_ wrote:
invincible1921 wrote:EDIT (posto nisam vidio ovo sto si dodo naknadno):

E cuj neka ga je postavio. Aferim, bravo.

Znaci drzis nekome vaz i necemu, a ti si isti.

Znaci ja nisam lopov jer sam ukrao 10.000 KM. Lopovi su oni sto su ukrali 100.000 KM.

Gras. Pa jesam li ja ovdje gras spomenuo ili drugi, kao eto pozitvinu stvari iz njegovog mandata.

Cuj smjenjen silom, pa premijer se ne bira na izborima, nego u Skupstina, Skupstina te imenije, Skupstina te skida.

Kljuc svega je on je bio na celu Vlade, vlade SDA i SBB.

Ako nije valjala vlada, nije mogo valjati ni hadzija, ako je valjao hadzija, kako onda da vlada nije ?
Pa haj bgt gdje sma ja oblatio ikoga iz vlade? Ja sam podrzao njega ko premijera te vlade, on je premijer i on je zasluzan ko i vlada, ali on kao premijre mora mu se odat priznanje za pokretacku snagu.

De haj mi jos sta izvuci iz konteksta....Gdje to ima vlast koja nece malo nekog svog pogurat. Htio sam reci da je to mizerno u odnosu na ono sto je napravio sa uhljebljivanjem. Covjek je zajedno sa vladom bukvalno spasio firme, a ti mi pricas o nekom Muzuru,,,evo dabogda mu svaka marka prisjela govno uhljebarsko? Jesi to htio da cujes :roll:

Pa super sto se tice te price od akciza...nek se ugase onda toplane pa nek gospoda cijepa drva i lozi ako im se svidja.

Pa jes gras pozitivno. Tebi zvuci banalno i smijesno, ali je prvi bez zamajavanja i velikih riijeci kao njegovi prethodnici obecavao kule i gradove...doso reko "VAMA NI BOG NE MOZE POMOC" dok vas ima toliko na platnom spisku pa vi kako hocete. Sta trebamo svi raditi u Kantonu i odvajat u budzet da bi gospoda u GRASU mogla opstat sa svom sovjom aadministracijom koja se nakotila.
_Reds_

#825 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

Analogijom tvoje price za toplane dolazimo do toga, neka ugasimo drzavu sta ce pare od poreza i akciza.

Znam da nije bas isto, ali se pricao svede tako.

Ja ti opet postavljao pitanje, ako je Kifla valjao, i eto Vlada valjala, sto onda drvlje i kamenje na SDA i SBB?

Kad treba kupiti kajmak, kajmak kupi kifla, kad treba samare primati, eh kad je tu Vlada, Skupstina, SDA, SBB, nigdje hadzije u redu.

To za Gras, mi svi znamo, ali eto neki nisu, pa ih je blazeni provsvijetlio.

Djela, djela, a ne rijeci.

Oblatio ? Pa jesi ti gledao njegovu kamanju, ustvari nije kamanja, nego blacenje, blacenje i blacenje.

Kad je u kampanji rekao, jeste ljudi ja sam to i to uradio, ali nisam sada, nego Vlada na celu samnom.

Da se u kampanji bavio svojim programom i svojim planovima, prvi ja bi ga puno vise postovao.

A drugi osnivac, osnivaca se u kampanji bavio probelmima opcine Ilidza, a kad za 2 godine dodju opcinski izbori, a onda ce se baviti problemima Milorada Dodika.
Locked