Friendzone

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zipoo

#801 Re: Friendzone

Post by zipoo »

Xavier1 wrote:
zipoo wrote: Tendecija je subjektivna. U tvojim ocima je opsta u mojim nidje veze. Sta je dobar izgled? Sta je los izgled? Sta je dobar karakter? Sta je los karakter?
Nema tacan odgovor. Friendzona je iluzija, alibi.
Istina je da se nece uvijek svi sloziti za nekoga da dobro izgleda ili ne. Ali postoje neke objektivne stavke. Pa tako imas curu koja ce se svidjeti 9/10 muskaraca, a imas i curu koja ce se svidjeti 1/10. Isto tako i za muskarce.
A ovo da bezvezni likovi vodaju super cure jos nisam vidio, osim ako se ne radi o babinim sinovima koji se zna sta imaju.
svijdeti za sta?
medvjed23

#802 Re: Friendzone

Post by medvjed23 »

MarlboroGold wrote: Probaj sebe hipotetički postaviti na poziciju žene i zamisli da se sprijateljiš sa nekim likom i to traje godinama... i onda ti on dođe i kaže sviđaš mi se, ne mogu više trpiti ovo ono, a vi kao brat i sestra svo vrijeme. Kako bi reagovao?
ispravnost poente koju sad iznosiš sam već priznao.. ako možemo govoriti o nekoj odgovornosti, onda je ona na strani koja je godinama skrivala emocije.. ona je pogrešno postupila.. al nije to jedini scenarij.. ima i onaj gdje jedna strana u startu prizna ljubavnu emociju, a druga kaže: možemo, ako hoćeš, biti prijatelji.. uzrok takvog odgovora najčešće leži u skromnom izgledu osobe koja je izjavila ljubav..
MarlboroGold

#803 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

medvjed23 wrote:
MarlboroGold wrote: Probaj sebe hipotetički postaviti na poziciju žene i zamisli da se sprijateljiš sa nekim likom i to traje godinama... i onda ti on dođe i kaže sviđaš mi se, ne mogu više trpiti ovo ono, a vi kao brat i sestra svo vrijeme. Kako bi reagovao?
ispravnost poente koju sad iznosiš sam već priznao.. ako možemo govoriti o nekoj odgovornosti, onda je ona na strani koja je godinama skrivala emocije.. ona je pogrešno postupila.. al nije to jedini scenarij.. ima i onaj gdje jedna strana u startu prizna ljubavnu emociju, a druga kaže: možemo, ako hoćeš, biti prijatelji.. uzrok takvog odgovora najčešće leži u skromnom izgledu osobe koja je izjavila ljubav..
To zadnje je sad skroz druga priča...
zipoo

#804 Re: Friendzone

Post by zipoo »

medvjed23 wrote:
zipoo wrote: Tendecija je subjektivna. U tvojim ocima je opsta u mojim nidje veze. Sta je dobar izgled? Sta je los izgled? Sta je dobar karakter? Sta je los karakter?
Nema tacan odgovor. Friendzona je iluzija, alibi.
tačno, al na taj način možeš sve, svaku priču obesmisliti.. jedino što je objektivno su atomi i prostor među njima..
Može, zato i nema smisla o ovom pisati. Nakon 33 stranica i dalje smatram da je friendzone iluzija.
medvjed23

#805 Re: Friendzone

Post by medvjed23 »

i dobro i zlo su iluzije.. al kad ti neko otme novčanik, vjerovatno mu nećeš reći: nosi, zlo u tvom postupku je samo iluzija..

jasno je da je svijet u kojem živimo uveliko sazdan od subjektivnih percepcija, al to nije razlog da ne pričamo o njemu..
zipoo

#806 Re: Friendzone

Post by zipoo »

Pa nije, ali za mene su ovakve teme koje su zasnovane na necijem (ne)iskustvu vrtnja u krug. Mozemo mi ovako do sabaha, razlicite strane ce se istog drzati. Bez nekog rezultata, dok ne iskusi drugacije.

Previse je ovo ozbiljno postalo za mene, osjecam se neugodno, bjezim :run: :mrgreen:
Ramzess Veliki

#807 Re: Friendzone

Post by Ramzess Veliki »

zipoo wrote:
medvjed23 wrote:
MarlboroGold wrote: Netačno. Ako si u friendzoni, to znači da na vrijeme nisi reagovao. Kad već jesi u toj situaciji, onda je tu potreban jak karakter, a ne nužno dobar, kako bi istu presjekao pa šta god da bude. To nema veze sa ljepotom. Ako ga nemaš ili ne koristiš onda nećeš ni dobiti ono što želiš. Ako ništa ne bude ideš dalje... to je sva priča.
tačne su, bar dijelom, i njegove i tvoje tvrdnje.. u frendzoni završiš jer nisi fizički privlačan.. iz frendzone izlaziš iskrenim nastupom koji zahtijeva jak karakter..
Znaci friendzona je za ruzne osobe
Ma nije ... nego je do prvog nastupa. Moze insan biti prelijep ali ako si u startu bio ili bila BO, druga osoba te je identificirala kao takvog, tj. aseksualnog i tesko se to moze promijeniti osim ako se ne udaljis od te osobe jedno vrijeme, pa sljedeci put iskoristis poznanstvo ali nastupis (moras) kao sasvim nova osoba.
I ja sam bio, a I meto djevojke u tu friendly zonu. U prvom slucaju je svaki puta bilo do mene, u drugom slucaju isto do mene. U drugom slucaju kad ona poslije nekog vremena hoce nesto vise ja se zainatim pa ne dam. :lol:
Ramzess Veliki

#808 Re: Friendzone

Post by Ramzess Veliki »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote: Jaro ja sam skonto samo se treba zadavat u neke klince (u narodu receno hobije) maksimalno, niko ne voli nehljeba i nekog ko citav dan lezi.
Treba naći način kako sebe motivisati. Ako to ne prevališ niko ti neće pomoći, a neće te ni cijeniti. Ako sebe ne cijeniš tek onda si donji u očima ostalih... nebitno da li rodbina, društvo, simpatija. Na tome se da itekako raditi, a oni koji tvrde drugačije lažu i neopravdano pravdaju sebe.
Generalno svako treba da sebi udovolji, da se ispolji u onome u cemu uziva. I ako tad nadjes osobu koju interesujes jer dijelite iste ili slicne sklonosti eto fine veze. A samo ganjat vezu a ne pruzati sebi dovoljno to je katastrofa.
Ramzess Veliki

#809 Re: Friendzone

Post by Ramzess Veliki »

Xavier1 wrote:A ovo da bezvezni likovi vodaju super cure jos nisam vidio, osim ako se ne radi o babinim sinovima koji se zna sta imaju.
U tom slucaju oni vodaju bezvezne cure pa im ne treba zavidjeti. :thumbup:
maliq53

#810 Re: Friendzone

Post by maliq53 »

Ja sam vidjao primjera gdje neki hajmo reci ispodprosjecan momak voda neku iznadprosjecnu djevojku (ono nije top cura al' je ipak iznad prosjeka nekog)...Uglavnom su to djevojke koje su odgojene u skromnoj porodici, nisu nikada imale zelju za glamurom nekim, da se isticu i da se pokazuju kao lafo neke trebe u carsiji. Ali opet ovih je primjera malo, jer neka djevojka ako je rodjena sa izuzetnom ljepotom ce pod uticajem okoline se ufurati i ganjati da bude uocena i priznata kao neka bitna cura u svojoj sredini,carsiji i kroz tu svoju ljepotu doci do lagodnijeg zivota :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#811 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

Ljepota je u oku posmatrača.
Ima parova, koje kad gledaš sa strane, ono upitnik nad glavom, šta ona radi s njim :?
Mislim ipak da kao muškarac nisam kompetentan za to. Ne mogu ja znati šta i kako percipiraju žene kad su u pitanju muškarci.
Meni je muškarac - muškarac. Ni lijep ni ružan, dok su žene druga priča. Tu već imam pravo glasa :D
Xavier1

#812 Re: Friendzone

Post by Xavier1 »

Tomahawk11 wrote:Ljepota je u oku posmatrača.
Pa i ne bas. Malo je zena kojima se ovaj ne svidja naprimjer.

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#813 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

Xavier1 wrote:

Image
To i ti i ja možemo znati ako se žene s foruma uključe i prokomentarišu.
Meni djeluje malo gejasto i ima neki odbojan pogled, škilji.
cendlerbing

#814 Re: Friendzone

Post by cendlerbing »

Hmm, meni se znalo desiti da mi "odjednom" neko postane privlačan iako prije nisam razmišljala o tome. Zavisi kakve osobine nečije uočiš vremenom. Osobine itekako znaju biti privlačne, koliko god nekima zvučalo nevjerovatno.

Svakako mi osobe postaju ljepše, što su mi draže, bez obzira na spol i prirodu našeg odnosa.
Xavier1

#815 Re: Friendzone

Post by Xavier1 »

cendlerbing wrote:Hmm, meni se znalo desiti da mi "odjednom" neko postane privlačan iako prije nisam razmišljala o tome. Zavisi kakve osobine nečije uočiš vremenom. Osobine itekako znaju biti privlačne, koliko god nekima zvučalo nevjerovatno.

Svakako mi osobe postaju ljepše, što su mi draže, bez obzira na spol i prirodu našeg odnosa.
Kod tebe je vec zakljuceno da debeli i niski nemaju sanse kakve god osobine imali. Nemoj da idemo dalje. :zoka:

Svidja li ti se ovaj sa slike?
male_okice

#816 Re: Friendzone

Post by male_okice »

Xavier1 wrote:

Image
ah nick bateman.
:kraljicatrotoara: :qq: :kiselavoda: :mercireklama: :srce: :srce: :srce: :srce:

Image
mad_max_ba

#817 Re: Friendzone

Post by mad_max_ba »

ma hajte molim Vas
ništa bez baliBega :D
BajramBarecula

#818 Re: Friendzone

Post by BajramBarecula »

Jel to ono kad hoces da joj ga slozis pa glumis da te zanima njena prica i njeni problemi?
male_okice

#819 Re: Friendzone

Post by male_okice »

mad_max_ba wrote:ma hajte molim Vas
Ezel :D
MarlboroGold

#820 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

cendlerbing wrote:Hmm, meni se znalo desiti da mi "odjednom" neko postane privlačan iako prije nisam razmišljala o tome. Zavisi kakve osobine nečije uočiš vremenom. Osobine itekako znaju biti privlačne, koliko god nekima zvučalo nevjerovatno.

Hoće to kad osoba postaje zrelija. Ljepota više ne bude ultimativni prioritet (naravno nekima će uvijek biti), a ostalo sve više dolazi do izražaja. Počinje se gledati cjelokupni paket.
mad_max_ba

#821 Re: Friendzone

Post by mad_max_ba »

male_okice wrote:
mad_max_ba wrote:ma hajte molim Vas
Ezel :D

znao sam
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CPT

#822 Re: Friendzone

Post by CPT »

MarlboroGold wrote:

Hoće to kad osoba postaje zrelija. Ljepota više ne bude ultimativni prioritet (naravno nekima će uvijek biti), a ostalo sve više dolazi do izražaja. Počinje se gledati cjelokupni paket.
Image

Zbog bioloskog sata se stvari malo prilagode dok ultimativni cilj ostaje isti... Pa je onda razvod ili vise razvoda do 40tih pravilo.
Xavier1

#823 Re: Friendzone

Post by Xavier1 »

male_okice wrote:
Xavier1 wrote:

http://media1.popsugar-assets.com/files ... ateman.jpg
ah nick bateman.
:kraljicatrotoara: :qq: :kiselavoda: :mercireklama: :srce: :srce: :srce: :srce:

http://az617363.vo.msecnd.net/imgmodels ... _thumb.jpg
Normalno da mu srcad saljes. A Toma se kao pita svidja li se ovakav zenama. :-)
Xavier1

#824 Re: Friendzone

Post by Xavier1 »

CPT wrote:
MarlboroGold wrote:

Image

Zbog bioloskog sata se stvari malo prilagode dok ultimativni cilj ostaje isti... Pa je onda razvod ili vise razvoda do 40tih pravilo.
Marlboro djeluje kao fin i naivan momak. Nadam se da nece najebati zbog toga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#825 Re: Friendzone

Post by Tomahawk11 »

Xavier1 wrote:
Normalno da mu srcad saljes. A Toma se kao pita svidja li se ovakav zenama. :-)
Ako smijem primjetiti, forumašica je postavila sliku koja malo više otkriva, pa je samim tim i fokus na lice smanjen od strane ženskog miljea.
Dakle, nećemo, na žalost, dobiti objektivnu sliku da li se i koliko sviđa ženama ovakav tip muškarca kad je u pitanju lice.

Evo izguglah, ovo je neki glumac. Ne znam ni jedan film da sam gledao u kojem je on glumio, bar po ovoj imdb listi.
Žene se lijepe i na Toma Cruisea :mrgreen:
Post Reply