Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
putokaz1

#801 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Ma Nije stručno već vezano za 2016,može se 2018 desiti neko novo čudo,da NS osim Selima,Čamdžića uzme još nekoga poznato,prepolovi SDP,razbije DF,preskoči ih oboje,Zavisi od prelazaka koji mogu biti kobni ali i POZITIVAN ŠOK,Ako bi NS popravilo svoje Odbore u Gradačcu,Brčkom,Orašju može osvojiti prag IJ 2 FBIH-Gračanica i okolina
kmirsad

#802 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Ma Nije stručno već vezano za 2016,može se 2018 desiti neko novo čudo,da NS osim Selima,Čamdžića uzme još nekoga poznato,prepolovi SDP,razbije DF,preskoči ih oboje,Zavisi od prelazaka koji mogu biti kobni ali i POZITIVAN ŠOK,Ako bi NS popravilo svoje Odbore u Gradačcu,Brčkom,Orašju može osvojiti prag IJ 2 FBIH-Gračanica i okolina
Iskreno se nadam, a poprilično i vjerujem u to čudo...Zaboravio si pomenuti i povratak Danisa Tanovića... Vjeruj mi da znam i nekolicinu poprilično važnih i uticajnih ljudi iz SDP, koji su mi u razgovoru poprilično promotivno govorili o čudu, kako nazivaju NS...a bili su do neki dan veliki skeptici... :-D Neš vjerovat, i moj rođo Emir, zatucani i prilično uticajan SDA-ovac jebe sve po spisku svojima... fali NS... samo govori... fantazirate... seljaci dobijaju izbore... ali nije onako siguran u ono što govori, kao prije nekoliko godina... :-D
Last edited by kmirsad on 26/04/2018 15:16, edited 1 time in total.
Obi Wan Bosnian

#803 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Obi Wan Bosnian »

Moj glas ima. I moje ljepše polovine.
seln

#804 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by seln »

kmirsad wrote:
putokaz1 wrote:Ma Nije stručno već vezano za 2016,može se 2018 desiti neko novo čudo,da NS osim Selima,Čamdžića uzme još nekoga poznato,prepolovi SDP,razbije DF,preskoči ih oboje,Zavisi od prelazaka koji mogu biti kobni ali i POZITIVAN ŠOK,Ako bi NS popravilo svoje Odbore u Gradačcu,Brčkom,Orašju može osvojiti prag IJ 2 FBIH-Gračanica i okolina
Iskreno se nadam, a poprilično i vjerujem u to čudo...Zaboravio si pomenuti i povratak Danisa Tanovića... Vjeruj mi da znam i nekolicinu poprilično vaćnih i uticajnih ljudi iz SDP, koji su mi u razgovoru poprilično promotivno govorili o čudu, kako nazivaju NS...a bili su do neki dan veliki skeptici... :-D Neš vjerovat, i moj rošo Emir, zatucani i prilično uticajan SDA-ovac jebe sve po spisku svojima... fali NS... samo govori... fantazirate... seljaci dobijaju izbore... ali nije onako siguran u ono što govori, kao prije nekoliko godina... :-D
Ja mislim da ce NS uduplati broj glasova... dakle, sa 1,1% na 2,2%
Last edited by seln on 26/04/2018 15:20, edited 1 time in total.
putokaz1

#805 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Pa dobro Zavisi na kojoj listi je Tanović
Tačno je da sela dobijaju izbore ali i Sela više nisu čisto SDA ovska ima tu i NZBLOk,NBL,NIP,ASDA,PDA,čak i SDP,ponegdje i NS
Da je Danis Tanović zajednički kandidat SDP DF GS NS vjerovatno bi pobjedio
Vidjet ćemo na skupovima KMIRSAD već treba d aimaš svoj odbor,u ulici,kvartu,svoje ljude na selu u gradu,da već znaš ko bi mogao biti kandidat ko član odbora ko posmatrač ko povjerenik,kako privući glasače,koji broj Očekivat glasova npr u Gradu(opštini)Tuzla,da se može ponoviti 2,99% ili dobiti više
Ako NS već ima povjerenika s spiskovima potencijalnih glasača u Simin hanu,Ši selu,Husinu,Bukinju,Obodnicama,Požarnici...Onda se rezultat može očekivati ako se čeka,nada ,u razočaranost,a SDP ili DF već te glasaču uzeli sebi onda ne valja
Za prolaz treba više od puke sreće
kmirsad

#806 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Pa dobro Zavisi na kojoj listi je Tanović
Tačno je da sela dobijaju izbore ali i Sela više nisu čisto SDA ovska ima tu i NZBLOk,NBL,NIP,ASDA,PDA,čak i SDP,ponegdje i NS
Da je Danis Tanović zajednički kandidat SDP DF GS NS vjerovatno bi pobjedio
Vidjet ćemo na skupovima KMIRSAD već treba d aimaš svoj odbor,u ulici,kvartu,svoje ljude na selu u gradu,da već znaš ko bi mogao biti kandidat ko član odbora ko posmatrač ko povjerenik,kako privući glasače,koji broj Očekivat glasova npr u Gradu(opštini)Tuzla,da se može ponoviti 2,99% ili dobiti više
Ako NS već ima povjerenika s spiskovima potencijalnih glasača u Simin hanu,Ši selu,Husinu,Bukinju,Obodnicama,Požarnici...Onda se rezultat može očekivati ako se čeka,nada ,u razočaranost,a SDP ili DF već te glasaču uzeli sebi onda ne valja
Za prolaz treba više od puke sreće
Potpuno sam saglasan s tobom. Nema hljeba bez motike...o tome sam več više puta pisao...
Nadam se da neko iz rukovodstva NS-a ili onih gradskih i regionalnih odbora ovo čita i da se več poduzimaju aktivnosti na tom planu...
kmirsad

#807 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

seln wrote:
kmirsad wrote:
Iskreno se nadam, a poprilično i vjerujem u to čudo...Zaboravio si pomenuti i povratak Danisa Tanovića... Vjeruj mi da znam i nekolicinu poprilično vaćnih i uticajnih ljudi iz SDP, koji su mi u razgovoru poprilično promotivno govorili o čudu, kako nazivaju NS...a bili su do neki dan veliki skeptici... :-D Neš vjerovat, i moj rošo Emir, zatucani i prilično uticajan SDA-ovac jebe sve po spisku svojima... fali NS... samo govori... fantazirate... seljaci dobijaju izbore... ali nije onako siguran u ono što govori, kao prije nekoliko godina... :-D
Ja mislim da ce NS uduplati bro glasova... dakle, sa 1,1% na 2,2%
Znači, ako se trend nastavi tom progresijom... za dvije godine, na lokalnim imamo gradsko viječe u Tuzli...4,4 %... a dvije godine prolete dok si reko keks...
Obi Wan Bosnian wrote:Moj glas ima. I moje ljepše polovine.
I ja sam svoju uspio preokrenuti... a vjeruj mi lakše bi bilo izgraditi krampom piramidu... znači iz moje kuče idu 4... :-D
Last edited by kmirsad on 26/04/2018 15:25, edited 1 time in total.
seln

#808 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by seln »

kmirsad wrote:
seln wrote:
kmirsad wrote:Iskreno se nadam, a poprilično i vjerujem u to čudo...Zaboravio si pomenuti i povratak Danisa Tanovića... Vjeruj mi da znam i nekolicinu poprilično vaćnih i uticajnih ljudi iz SDP, koji su mi u razgovoru poprilično promotivno govorili o čudu, kako nazivaju NS...a bili su do neki dan veliki skeptici... :-D Neš vjerovat, i moj rošo Emir, zatucani i prilično uticajan SDA-ovac jebe sve po spisku svojima... fali NS... samo govori... fantazirate... seljaci dobijaju izbore... ali nije onako siguran u ono što govori, kao prije nekoliko godina... :-D
Ja mislim da ce NS uduplati bro glasova... dakle, sa 1,1% na 2,2%
Znači, ako se trend nastavi tom progresijom... za dvije godine, na lokalnim imamo gradsko viječe u Tuzli...4,4 %... a dvije godine prolete dok si reko keks...
Tako je... najkasnije za 10 godina imace dvotrecinsku vecinu.
kmirsad

#809 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

seln wrote: Tako je... najkasnije za 10 godina imace dvotrecinsku vecinu.
Računaj da kad si u vlasti i imaš makar jednog svog predstavnika koji radi uz maksimalno zalaganje, puno lakše i više dobijaš birača, simpatizera i članova...imaš i više para od članarina za promociju... traman da ostane 2 km/ mjesečno...
Obi Wan Bosnian

#810 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Obi Wan Bosnian »

kmirsad wrote:I ja sam svoju uspio preokrenuti... a vjeruj mi lakše bi bilo izgraditi krampom piramidu... znači iz moje kuče idu 4... :-D
Ja nisam imao težak posao. Samo sam joj pustio onaj intervju kod duške. Zajedno smo plakali od sreće da takav čovjek ulazi u politiku.

Ja sam godinama, evo i ovdje, govorio da ne postoji pošten političar i da se pošteni ljudi ne bave politikom. Prvi put u mom životu sam promjenio mišljenje po tom pitanju. Evo jednog koji ZAISTA ne može imati nikakav interes od ovoga osim da pomogne svima nama.
putokaz1

#811 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

iz moje nijedan
podijeli se
Bećirević,Šepić,Komšić
kmirsad

#812 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Obi Wan Bosnian wrote:
kmirsad wrote:I ja sam svoju uspio preokrenuti... a vjeruj mi lakše bi bilo izgraditi krampom piramidu... znači iz moje kuče idu 4... :-D
Ja nisam imao težak posao. Samo sam joj pustio onaj intervju kod duške. Zajedno smo plakali od sreće da takav čovjek ulazi u politiku.

Ja sam godinama, evo i ovdje, govorio da ne postoji pošten političar i da se pošteni ljudi ne bave politikom. Prvi put u mom životu sam promjenio mišljenje po tom pitanju. Evo jednog koji ZAISTA ne može imati nikakav interes od ovoga osim da pomogne svima nama.
Moja je dan dva prije intervjua poklekla... kad je vidjela intervju, sada sama lomi kolege na poslu... :-D
putokaz1 wrote:iz moje nijedan
podijeli se
Bećirević,Šepić,Komšić
Sram vas bilo... kakva ste vi ljevica... što ne istaknete jednog kandita, rasipate glasove... Bečirevića...da vas je četvoro s pravom glasa , garant bi bio i Hađikadunić... :-D
putokaz1

#813 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

ne rasipamo mi glasove vec
nikšić
komšić
kojović
i ovi ko fol nezavisni,kandidati rastu ko gljive poslije kiše
kmirsad

#814 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:ne rasipamo mi glasove vec
nikšić
komšić
kojović
i ovi ko fol nezavisni,kandidati rastu ko gljive poslije kiše
:lol: :lol: :lol: nešto kontam... možeš li biti šef neke stranke, a kandidivati se kao nezavisni kandfidat... recimo, Kukina stranka daje kandidate za kantonalni, entitetski, državni nivo... a Kukić Mirsad ide na predsjedništvio kao nezavisni kandidat... :roll: ... možel to...
putokaz1

#815 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Može ali Kuko to neće,nažalost njegovi glasovi idu kandidatu SDA,i ujediniti ce svakako poslije izbora
criticos

#816 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by criticos »

Kada se prestane percipirati da je Komšić i DF ljevica, a NS prestane svrstavati u istu, sve ce biti vrlo jasno i jednostavno za shvatiti. Komšić je destruktivac i SDA igrač djelima, a NS lijevi centar.
putokaz1

#817 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

ijedni i drugi igraju za SDA protiv SDP
Pandakonda

#818 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Pandakonda »

Haverić je najbolje objanio situaciju, prvo se treba ujediniti ljevica, a to su SDP i stranke koje su nastale cjepanjem (DF, SDU, GS). I onda tek suradnja sa NS koja predstavlja centar (liberali).
putokaz1

#819 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

aNKETA BUJRUM KO ŽELI
xoyondo.com/ap/cdnXcyxKwVg9pGr
addy_sa

#820 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by addy_sa »

prvi kandidat zbog kojeg ne osjecam neku nelagodu i stid ko je sve kandidat, ko nas predstavlja u predstavnickim i izvrsnim tijelima.
Falatar 3 glasa iz moje kuce :-D
rz brzotrz

#821 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by rz brzotrz »

Ne mislim da je Falatar neka premija od kandidata ali je bolji od ostalih barem dok i ako se ne dokaže suprotno. Zasad glasovi iz moje kuće idu njemu.
putokaz1

#822 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

I mog Sela možda dobije 5 glasova od mogućih 1000
Zlatna StafiloKoka

#823 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Zlatna StafiloKoka »

putokaz1 wrote:Da razjasnim kompezacijski mandat
ako se dobije preko 3% za nivou FBIH i BH,nemora se proći oba praga SBIH je prešla Federalni a ne i državni Prag 2014
U zavisnosti od broja stranaka DHONTOVA metodom može Prag znači i 5 Manadata(NSRZB 2010) i 3(SBIH 2014) a nivu BH je obično 1 Mandat
Rast NS na TK je spor brže raste PDA ili NZBLOK
Jednostavno NS nema šta tražiti na selima,u ovom trenutno nisam siguran da će NS preći TK Prag,ali čekajmo liste,one mogu biti bitnije
Mala ispravka, u BiH se ne koristi D'Hondt već Webster/Saint-Lague
putokaz1

#824 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Zlatna StafiloKoka wrote:
putokaz1 wrote:Da razjasnim kompezacijski mandat
ako se dobije preko 3% za nivou FBIH i BH,nemora se proći oba praga SBIH je prešla Federalni a ne i državni Prag 2014
U zavisnosti od broja stranaka DHONTOVA metodom može Prag znači i 5 Manadata(NSRZB 2010) i 3(SBIH 2014) a nivu BH je obično 1 Mandat
Rast NS na TK je spor brže raste PDA ili NZBLOK
Jednostavno NS nema šta tražiti na selima,u ovom trenutno nisam siguran da će NS preći TK Prag,ali čekajmo liste,one mogu biti bitnije
Mala ispravka, u BiH se ne koristi D'Hondt već Webster/Saint-Lague
Hvaal nisam znao ali su slični kad brojke broj glasova ubacimo u dhontovu metodu brojmandata se poklapa 90% ,male su razlike
Za člana Predsjedništva je samo jedan krug prostom većinom(iz sva tri naroda)
Za parlament BH kombinacija direktnih i kompezacijskih mandata
Za FBIH isto
Predsjendik FBIH bira ga Parlament FBIH
Predsjendik RS prosta većina(iz sva tri naroda)
Parlament RS kombinacija Direktnog i kompezacijskog
Kantoni prosta većina jedna IJ,dovoljno je 3%
Otprilike to je to
horkesh

#825 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by horkesh »

Za Radiosarajevo.ba / Boriša Falatar: Predstavit ću plan kako da promijenimo imidž BiH

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... bih/298957
Locked