Pitaj tvrtku Lamgorghini da li su izumrli ili nekonektovan wrote:Kakav ford, to je peugeot motor.amar1994 wrote:Fordov
Vozat ce se nadam se , tada necu imat problema sa smetljarskim diznama i podloskama
Fali nam sampion da prica kako su atmosferci moderni smece i da trose ko tenkovi![]()
Atmosferci su gotovo iscezli.
DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Me_again
#801 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
- Haris.ba
#802 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ogromne su marže. Mislim da su kod Mečke najveće. Kod dosta modela i 100% i više. Slično je kod bmw, ferari... Najmanje marže su na "konfekciji". Kod kompakta je oko 10-15%. Kod VW na golfu je mislim 20%. Mijenja se to.Me_again wrote:Ove priče mi u zadnje vrijeme najviše liče na ribarske. Jbt, kolike li su to marže u automobilskoj industriji, mnogi godinama plačaju milionske ili milijarderske odštete radi ovoga ili onoga a niko ne zatvara kompaniju.
Hajmo malo odvaditi, nema smisla više .....
Zato sada se dijele motori. Dizelaši haman isti, samo im mijenjaju snagu u računaru. Zato se dijele platforme. Sve u cilju smanjenja ulaganja da bi se isplatila i marža 10% po automobilu.
- Bakir1
#803 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Obični trgovac ima tih 15 do 20% 
- amar1994
#804 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Me_again wrote:Pitaj tvrtku Lamgorghini da li su izumrli ili nekonektovan wrote:Kakav ford, to je peugeot motor.amar1994 wrote:Fordov
Vozat ce se nadam se , tada necu imat problema sa smetljarskim diznama i podloskama
Fali nam sampion da prica kako su atmosferci moderni smece i da trose ko tenkovi![]()
Atmosferci su gotovo iscezli.
Ferrari 812 Superfast Engine Technical Data Ferrari 812 Superfast Engine Technical Data
Engine type - Number of cylinders : V 12
Engine Code : -
Fuel type :
Petrol
Fuel System : Direct Injection.
Engine Alignment : Longitudinal
Engine Position : Front
Engine size - Displacement - Engine capacity : 6496 cm3 or 396.4 cu-in
Aspiration : N/A
Maximum power - Output - Horsepower : 800 PS or 789 bhp or 588 kW @ 8500 rpm
Maximum torque : 718 Nm or 529 lb.ft @ 7000 rpm
Drive wheels - Traction - Drivetrain : RWD
Transmission Gearbox - Number of speeds :
7 speed Automatic
read more at: https://www.ultimatespecs.com/car-specs ... fast-.html
- Haris.ba
#805 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ma mislio sam na proizvođača. Konkurencija je pojela marže kod nekih prizvođača. Prije desetak godina bilo je to mnogo više.Bakir1 wrote:Obični trgovac ima tih 15 do 20%
-
Me_again
#806 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ono što mi upada u oči na ovom forumu je vrlo slabo poznavanje matematike. Ako sam kupio auto za npr 30.000 KM želiš reči da je trgovac (diler) zaradio 4.500 do 6.000 KM ?Bakir1 wrote:Obični trgovac ima tih 15 do 20%
Ne ide to tako moj Bakire .... Inače bih i ja imao salon auta, bilo koje marke.
- Bakir1
#807 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Kod mercedes da, ima tih 15 do 20%.
Prvi u nizu ima najveći rabat sa svakim sljedećim ide dole.
Znas ono malo macku teleca glava?
Kako objasnjavas rabate na kes?
Zbog cega on radi, trgovac?
Ovo sto ti ja rekoh nema veze sa matematikom, nego sa nekim drugim prakticnim stvarima
Od svog sljedećeg novog automobila uzmi ucd pa mi reci nesto o matematici.
Inace ta ulaznica je jako skupa ali jako
Ovo sto ti ja rekoh nema veze sa matematikom, nego sa nekim drugim prakticnim stvarima
Inace ta ulaznica je jako skupa ali jako
-
Me_again
#808 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Naravno da Mercedes i ostale precijenjene Njemačke firme imaju veliki rabat, takvo je tržište u nas primitivaca diljem Europe. Ali opet nemože se izdržati namet od miliona ili milijardi kazne godinama.Bakir1 wrote:Kod mercedes da, ima tih 15 do 20%.
Rabat na keš ? Šališ li se ili stvarno ne kontaš ? Pitaj fiskalnu kasu šta misli o tome.
Trgovac radi za malo marže i dosta zarade na servisu, to je politika zadnjih 15 godina. Nema šanse da za auto od 30.000 KM strpa u novčanik 4.500 KM. Zaboravi, prevelika je konkurencija.
- Bakir1
#809 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Da rabat za Kes na istaknutu cijenu....
Nisi naivan, kazem ti ucd pa vidi drzi li ta prica vodu...
Sta mislis ti da se Imamovići patriotski borili za asu?
Na autu sa cijenom od 66 istaknutom za placanje odmah dodje popust od 9, godina 2012 trgovac ex buba, auto pasat
Nisi naivan, kazem ti ucd pa vidi drzi li ta prica vodu...
Sta mislis ti da se Imamovići patriotski borili za asu?
Na autu sa cijenom od 66 istaknutom za placanje odmah dodje popust od 9, godina 2012 trgovac ex buba, auto pasat
Last edited by Bakir1 on 13/06/2018 23:58, edited 1 time in total.
-
Me_again
#810 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ne vidjeh ove navode u mom prošlom obračanju pa i ne odgovorih na to. UCD podrazmijeva šta ? Hajde malo razmisli o tome pa se javni. Matematike glede, ne barkaj u osinje gnijezdoBakir1 wrote:Kod mercedes da, ima tih 15 do 20%.
Inace ta ulaznica je jako skupa ali jako :mrgreen:
- Bakir1
#811 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Imas jos jedan odgovor u medjuvremenu.
Ucd samo ucd, tu vidis po koje pare ga je on dobio od nekoga....
13% onako s nokta za sta drugi trgovac u nizu radi?
U brckogasu hladno je islo to na 15% za isti auto...
13% onako s nokta za sta drugi trgovac u nizu radi?
U brckogasu hladno je islo to na 15% za isti auto...
-
Me_again
#812 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Griješiš !Bakir1 wrote:Imas jos jedan odgovor u medjuvremenu.
Radio sam poslove sa inostransvom (a radim i sada u drugom obliku) i cijena robe koju proslijeđujem ima još dosta faktora, tipa održavanje u garantnom roku, podmirivanje uvoznih troškova u slučaju da moram uvesti rezervni dio za zamjenu itd itd...
- Bakir1
#813 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Moze biti da grijesim ali rad na prodaji i kupovina desetina novih kazu mi drugačije ali hajd ja tebi u prilog govorim....
Mislim da si sebi odgovorio sto nemas salon
Mislim da si sebi odgovorio sto nemas salon
-
Me_again
#814 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ništa Kirba moj dobri, ako si ti siguran u svoje navode evo ja predlažem da se utalimo i nešto otvorimo u tom smislu, kad je več toliki rahatluk u tom poslu. Ja se rijetko zajebajem pa ti razmisli, ali ja sam skeptičan.Bakir1 wrote:Moze biti da grijesim ali rad na prodaji i kupovina desetina novih kazu mi drugačije ali hajd ja tebi u prilog govorim....
- Bakir1
#815 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Neka hvala, bolje su pare u polovnom nego u novom 
Moje navode provjeri sam, odaberi novi auto pa zaredaj po svim zastupnicima istog, just for fun svakom sljedećem iznesi najnizu ponudu, stavi u omjer pa ces biti siguran
Moje navode provjeri sam, odaberi novi auto pa zaredaj po svim zastupnicima istog, just for fun svakom sljedećem iznesi najnizu ponudu, stavi u omjer pa ces biti siguran
-
Me_again
#816 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Paradoxalno, maloprije si rekao da dileri maltene deru guzove od marže ?Bakir1 wrote:Neka hvala, bolje su pare u polovnom nego u novom
- Bakir1
#817 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
A ovi sa polovnim ne bi to znali sa novim?
Kada se paradoksalno stavi u omjer zagradjivanje livade i davanje suplje garancije u omjer sa propisanim izgledom salona, lagerom dijelova, nabavkom alata, nosanjem dijela troškova onda se malo to bas potvrdi.
Kada se paradoksalno stavi u omjer zagradjivanje livade i davanje suplje garancije u omjer sa propisanim izgledom salona, lagerom dijelova, nabavkom alata, nosanjem dijela troškova onda se malo to bas potvrdi.
-
Me_again
#818 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ovi sa polovnim to ne bi znali sigurno, to ti ja garantujem jer je različit pristup i filozofija.Bakir1 wrote:A ovi sa polovnim ne bi to znali sa novim?
Evo malo toneš u svojim izjavama a ja nisam raspoložen, niti mi je to namjera, da te potapam. Hajmo spavati ....
- Bakir1
#819 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Moze biti da tonem ali ti dajem odgovor na tvoju tvrdnju sto nemas salon.
Email porukama na istaknutu cijenu bez dobar dan ja sam fin znam ti nekoga 15% za isti auto dobio ja koji tonem.
Pa pitam te za sta trgovac radi ako je nemoguće da ima od 15 do 20 marze?
Da li je moguće dobiti 3.6 kamatu za lizing?
0.25 troskove obrade?
Email porukama na istaknutu cijenu bez dobar dan ja sam fin znam ti nekoga 15% za isti auto dobio ja koji tonem.
Da li je moguće dobiti 3.6 kamatu za lizing?
0.25 troskove obrade?
-
Me_again
#820 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Vidi, ja da želim salon imao bih ga, nemoj sumnjati u to. Ali bavim se drugim poslovima a auta su mi ljubav pa sam zbog toga na ovom forumu.Bakir1 wrote:Moze biti da tonem ali ti dajem odgovor na tvoju tvrdnju sto nemas salon.
Btw, hebe mi se je li auto koje želim nekoliko procenata skuplje ili ne kod nekog dilera, ima tu i najviše povjerenja među ljudima pa tako i biram gdje ću kupiti. A ti ako imaš kakve poslovne prijedloge ja sam uvijek tiu, zašto da ne zaradimo malo ...
- Bakir1
#821 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Meni se podudara i da volim i da radim u tom svijetu.
Cijenim ono sto ti radis u zivotu i nikada ali baš nikada te u tvom fahu ne bih ucio pameti niti proglasio ludim za bilo koju tvrdnju.
Samo ti kazem da trgovci automobilima ne rade to zbog merhameta a proizvodjaci opusteno mogu povlačiti stotine hiljada automobila i placati drakonske kazne bez da, kako si i sam rekao mandale vrata.
S tim u vezi idemo dalje
Cijenim ono sto ti radis u zivotu i nikada ali baš nikada te u tvom fahu ne bih ucio pameti niti proglasio ludim za bilo koju tvrdnju.
Samo ti kazem da trgovci automobilima ne rade to zbog merhameta a proizvodjaci opusteno mogu povlačiti stotine hiljada automobila i placati drakonske kazne bez da, kako si i sam rekao mandale vrata.
S tim u vezi idemo dalje
-
Me_again
#822 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ma meni samo nije logično da se "godinama plačaju kazne" a da to ne utiče na kvalitet proizvodnje, to jednostavno nije moguče ...Bakir1 wrote:Meni se podudara i da volim i da radim u tom svijetu.
S tim u vezi idemo dalje
- Bakir1
#823 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ima nesto u toj globalizaciji, made in prc, kadli tamo ne može eur1 obrazac i tako to.
-
Me_again
#824 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Jap ...Bakir1 wrote:Ima nesto u toj globalizaciji, made in prc, kadli tamo ne može eur1 obrazac i tako to.
Zašto onda kupovati Mercedes
- Bakir1
#825 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Smiju se Daciji a ne shvaćaju cinjenicu da placaju zamaskirane dacije 
Zato se uskoro ni u kralju kompakt klase kako mu tepaju nece moci dobiti tdi
Zato se uskoro ni u kralju kompakt klase kako mu tepaju nece moci dobiti tdi