jeli ovo diskusija ili nije??Bloo wrote:@Smrčak
Odvadi malo i ohani.
je li trebamo umrtvit forum da raja se razidje ili sta je poenta???
jeli ovo diskusija ili nije??Bloo wrote:@Smrčak
Odvadi malo i ohani.
*Deadpool approves this*harač wrote:cekaj malo, covjek kad umre njegova nematerijalna dusa biva teleportirana u jedan od paralelnih univerzuma u multiverseu?
zamisljam prije ono astralno putovanje u "The Fountain"Bloo wrote:*Deadpool approves this*harač wrote:cekaj malo, covjek kad umre njegova nematerijalna dusa biva teleportirana u jedan od paralelnih univerzuma u multiverseu?
Ne budi bezobrazan i znaš dobro na šta sam se referirala.Smrcak15 wrote:jeli ovo diskusija ili nije??Bloo wrote:@Smrčak
Odvadi malo i ohani.
po islamu mozemo tumaciti da su Raj i pakao paralelni univerzumi.shmizlica wrote:a ebemu, paralelni svijet nije isto što i raj i pakao u koji ideš prema zasluzi/nezasluzi![]()
kako ti poistovjetiš nespojive stvari
gdje problem covjece???Bloo wrote:Ne budi bezobrazan i znaš dobro na šta sam se referirala.Smrcak15 wrote:jeli ovo diskusija ili nije??Bloo wrote:@Smrčak
Odvadi malo i ohani.
Greena sam prvi puta slusao i gledao tamo nekad davne 2003/2004 kada je lansirao svoju String theory dokumentaracBloo wrote:Nek si ti sebe i Greena stavio na istu ravan sa tumacenjima.
Naklon od mene do poda za ta muda do poda.
al je jedan smrleExNihilo wrote:
Ako šta fakat mrzim na ovakvim temama jeste kad me neko pita kad je nešto rečeno, gdje to piše, ko je to tačno rekao i sl. Ja takve stvari jednostavno ne pamtim. I moram da guglam da nađem odgovore, isto što bi mogao da uradi i vrli pitac. Pa to i sad uradih:Dozer wrote:Super.Euridika wrote:Alkohol nije bio zabranjen u islamu od početka, već je ta zabrana uvedena naknadno. I to samo zato što su džematlije dolazile na namaz mortus pijani, ljuljali se od pijanstva tokom klanjanja namaza, kojeg tačnije i nisu mogli pravilno obavljati - petljali su jezikom, mumljali dok su izgovarali riječi sura i dova, klatili se, padali i sl. Plus, zulumi koje su neki činili u stanju teškog pijanstva je ono što je dovelo do apsolutne zabrane.
Iako ima čak i hadis koji kaže da je mala količina vina zdrava, ali da je problem nemanje mjere u konzumaciji alkohola od strane ljudi. A kako nisu svi ljudi umjereni i kršili bi pravilo o konzumaciji jedne čaše vina, a islam je vjera koja propagira ista prava za sve ljude, to je uvedena zabrana za sve (da je uvedena parcijalna zabrana, tj. samo za one koji "znaju piti", tad bi se oni koji "ne znaju piti" žalili da je islam nepravedan prema njima).
Drugim rijecima, bog se obratio Muhammedu po ovom pitanju i izdiktirao mu zabranu alkohola - kada tacno?
MarlboroGold wrote:nananananananananana SMRLE
shmizlica wrote:stvarno ljudi, ja ne znam kako nam je nelogično
Kada koristi registar svoje struke, to što ga ti ne razumiješ, je tvoj problem.Smrcak15 wrote:Greena sam prvi puta slusao i gledao tamo nekad davne 2003/2004 kada je lansirao svoju String theory dokumentaracBloo wrote:Nek si ti sebe i Greena stavio na istu ravan sa tumacenjima.
a ja volim takve dokumentarce pa sam ga pregledao i vidio da covjek prica kao da je citao poslanikove hadise , odmah sam mogao konekciju napraviti
razlika je jedino, sto on tvrdi d aje mogucnost beskonacan broj univerzuma dok hadisi kazu da im je ogranicen broj. to je sva razlika.
da da i imam muda se uhvatiti u kostac sa ovim temama jer me interesuju, a Green je extra astrofizicar , pa ide onom tehnikom koju ja volim kompliciranu stvar pojednostavi da je i laik koliko toliko razumije a kad gvoori akademskim rijecnikom o istoj stvari ko da ti prica vanzemaljaac.
Da li si možda pročitao neke njegove teze o tome, članke? Disertacije?Smrcak15 wrote:shmizlica wrote:stvarno ljudi, ja ne znam kako nam je nelogično
ako Astrofizicar kaze da moguce da postoje paralelni svjetovi sa svojim prirodnim zakonima i svojim stanovnicima
sta je tu nelogicno? objasni sta je ovdje nelogicno? da cujem
A Smrle, jesi li ti astrofizičar po struci? Malo je nadmeno za sebe reći da si u istom nivou sa planetarno poznatim ekspertom - prof. dr fizike kojem je uža specijalnost astrofizika, osim naravno ako si i sam vrhunski stručnjak iz te oblasti. Ako jesi, tad tebi svaka čast. Ali, ako nisi, a vjerujem da ipak nisi, onda zaista spusti lopticu.Smrcak15 wrote:Greena sam prvi puta slusao i gledao tamo nekad davne 2003/2004 kada je lansirao svoju String theory dokumentaracBloo wrote:Nek si ti sebe i Greena stavio na istu ravan sa tumacenjima.
a ja volim takve dokumentarce pa sam ga pregledao i vidio da covjek prica kao da je citao poslanikove hadise , odmah sam mogao konekciju napraviti
razlika je jedino, sto on tvrdi d aje mogucnost beskonacan broj univerzuma dok hadisi kazu da im je ogranicen broj. to je sva razlika.
da da i imam muda se uhvatiti u kostac sa ovim temama jer me interesuju, a Green je extra astrofizicar , pa ide onom tehnikom koju ja volim kompliciranu stvar pojednostavi da je i laik koliko toliko razumije a kad gvoori akademskim rijecnikom o istoj stvari ko da ti prica vanzemaljaac.
Bloo wrote:Kada koristi registar svoje struke, to što ga ti ne razumiješ, je tvoj problem.Smrcak15 wrote:Greena sam prvi puta slusao i gledao tamo nekad davne 2003/2004 kada je lansirao svoju String theory dokumentaracBloo wrote:Nek si ti sebe i Greena stavio na istu ravan sa tumacenjima.
Dalje, ti nama izlažeš SVOJE viđenje i doživljaj Kurana, te praviš paralelu sa Greenovim izlaganjima, tvrdnjama, opservacijama, stavljajući vas dvojicu u istu ravan.
Ne vidiš problem u tome?
Dobro.
ne razumijes ni ti garantujem ti.Kada koristi registar svoje struke, to što ga ti ne razumiješ, je tvoj problem.
nismo mi u istoj ravan, nego jednostavno povlacim paralelu, jer ako nesto govori sto se poklapa sa Kuranom i hadisom, nisam toliko glup da nemogu vidjeti jeli se nesto poklapa.Dalje, ti nama izlažeš SVOJE viđenje i doživljaj Kurana, te praviš paralelu sa Greenovim izlaganjima, tvrdnjama, opservacijama, stavljajući vas dvojicu u istu ravan.