Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja_Ja wrote:Znaci treba mu vise love da podmaze medije da mu daju vise prostora. Mislim da je i ljudima u njegovoj kampanji to jasno. Cak sta vise mislim da je par puta i rekao da mu je potrebno milion, milion i po za kampanju. On vec sada mora da ubrzava tempo ali je ocito da dolazi do izraza ne samo medijska blokada vec i ne postojanje infrastrukture na terenu. Veoma tesko dolazi do mase koja bi ga slusala. Sreca za njega je pa "zna znanje" pa preko univerziteta ulijece i to se donekle pokriva po medijima. U svakom slucaju treba mu par emisijia da se direktno "sukobi" sa protivnicima, sto znajuci njih nece biti nimalo lahko. Koliko me sjecanje sluzi Izetbegovic prosle izbore nije uradio niti jednu debatu a glat dobio izbore. Uzdaj se use i u stranacke kljuse i recept funkcionisao.
Preko društvenih medija ima odličan domet, ali valja doći do onih koji nemaju fb, a to je putem tv, novina, udarnih emisija... itd. Javna je tajna da se taj medijski prostor placa. Pouzdano znam za jednu emisiju da treba 2000 maraka da vas covjek posteno izdribla...
Profa se trudi! Nedavno je izjavio da mu je cilj da predje Bosnu uzduz i poprijeko dva puta do izbora. Njegovo je da daje svoj maksimum, sto potvrdjuje svojim djelima svakodnevno, a rezultati ce doci.
Ja_Ja wrote:Znaci treba mu vise love da podmaze medije da mu daju vise prostora. Mislim da je i ljudima u njegovoj kampanji to jasno. Cak sta vise mislim da je par puta i rekao da mu je potrebno milion, milion i po za kampanju. On vec sada mora da ubrzava tempo ali je ocito da dolazi do izraza ne samo medijska blokada vec i ne postojanje infrastrukture na terenu. Veoma tesko dolazi do mase koja bi ga slusala. Sreca za njega je pa "zna znanje" pa preko univerziteta ulijece i to se donekle pokriva po medijima. U svakom slucaju treba mu par emisijia da se direktno "sukobi" sa protivnicima, sto znajuci njih nece biti nimalo lahko. Koliko me sjecanje sluzi Izetbegovic prosle izbore nije uradio niti jednu debatu a glat dobio izbore. Uzdaj se use i u stranacke kljuse i recept funkcionisao.
Preko društvenih medija ima odličan domet, ali valja doći do onih koji nemaju fb, a to je putem tv, novina, udarnih emisija... itd. Javna je tajna da se taj medijski prostor placa. Pouzdano znam za jednu emisiju da treba 2000 maraka da vas covjek posteno izdribla...
Profa se trudi! Nedavno je izjavio da mu je cilj da predje Bosnu uzduz i poprijeko dva puta do izbora. Njegovo je da daje svoj maksimum, sto potvrdjuje svojim djelima svakodnevno, a rezultati ce doci.
BezDlakeNaTastaturi wrote:Dvije tisuće maraka uopće nije mnogo.
To je bilo prije desetak godina, te emisije vise nema. Slazem se da nije puno, ali nije to stil Profe. Ne znam ali pretpostavljam da pare nisu jedini uslov, mora i neko drugi dati saglasnost tj. urednik, direktor, stranka...
javna tajna, a? javna tajna da se medijski nastup u novinskim i tv emisijama (i dodano udarnim) placaju? tebi ako je ovo tajna, nemoj druge ukljucivati u to. cek da tek otkrijes da televizijske/novinske kuce imaju preferenciju prema jednoj i drugoj strani, pa ces onda o "javnim tajnama", pa onda da imaju preferenciju prema novcu... mah, reci da si se zahebavao...
Ideja da je on americki covjek je retardirana. To bi znacilo da je on osoba koja je dosla da pokrade, porusi ekonomiju, unisti ugled drzave u svijetu, pronevjeri itd. Pogledajte oko sebe, sve je pokradeno, unisteno, ugled drzave na nivou arapskih plemena. Da vam otkrijem tajnu spijuni su na vlasti od 1990. Ideja da je on covjek SDA je jos retardiranija. Covjek koji je sef svih kompjuterskih sistema americke savezne drzave Charlote, koji ma svoj fakultet, koji poznaje niz kongresmena, koji je radio za americku vojsku i State Department ima veci utjecaj nego cijela SDA. I da zbog toga dolazi ovamo ? Sta bi mu to SDA mogla dati ? Sasvim glupo razmisljanje prosjecnog BiH skeptika kojem su manje sumnjivi Becirovic koji je od drzave zaradio 750k maraka drkajuci u Parlementu ili Sepic koji ima stan u vrijednost od 250.000 km u Sarajevu a sada prosipa pricu o lopovluku SDA. Ima se, moze se. Zelio bih vas pitati kad je neki bosnjacki kandidat otisao u Zovrnik, Banja luku ? Van ove 25% teritorije gdje smo vecina ? Ne mogu glasati za njega ali je bitno da znaju da mi ne otvaramo sampanjac kad u RS nestane fabrika. Bitno je da znaj da se imaju kome obratiti, s kime suradjivati. Na taj nacin se spinovi Milokrada za cas rasipaju. Milorad ima potpun argument spinovanja protiv SDA, oni govore istinu samo kad pricaju jedni o drugima. Sa ovakvim pristupom nema. Ovo je jedini pristup koji je drzavotvoran. Lako je govoriti necemo mi da RS se odvoji a ko bi otisao tamo ? Niko, ovaj nacin treba pokusati, ako propadne da znamo da nema vise nikakve prilike za BiH i da se razilazimo.
bob marley wrote:Ideja da je on americki covjek je retardirana. To bi znacilo da je on osoba koja je dosla da pokrade, porusi ekonomiju, unisti ugled drzave u svijetu, pronevjeri itd. Pogledajte oko sebe, sve je pokradeno, unisteno, ugled drzave na nivou arapskih plemena. Da vam otkrijem tajnu spijuni su na vlasti od 1990. Ideja da je on covjek SDA je jos retardiranija. Covjek koji je sef svih kompjuterskih sistema americke savezne drzave Charlote, koji ma svoj fakultet, koji poznaje niz kongresmena, koji je radio za americku vojsku i State Department ima veci utjecaj nego cijela SDA. I da zbog toga dolazi ovamo ? Sta bi mu to SDA mogla dati ? Sasvim glupo razmisljanje prosjecnog BiH skeptika kojem su manje sumnjivi Becirovic koji je od drzave zaradio 750k maraka drkajuci u Parlementu ili Sepic koji ima stan u vrijednost od 250.000 km u Sarajevu a sada prosipa pricu o lopovluku SDA. Ima se, moze se. Zelio bih vas pitati kad je neki bosnjacki kandidat otisao u Zovrnik, Banja luku ? Van ove 25% teritorije gdje smo vecina ? Ne mogu glasati za njega ali je bitno da znaju da mi ne otvaramo sampanjac kad u RS nestane fabrika. Bitno je da znaj da se imaju kome obratiti, s kime suradjivati. Na taj nacin se spinovi Milokrada za cas rasipaju. Milorad ima potpun argument spinovanja protiv SDA, oni govore istinu samo kad pricaju jedni o drugima. Sa ovakvim pristupom nema. Ovo je jedini pristup koji je drzavotvoran. Lako je govoriti necemo mi da RS se odvoji a ko bi otisao tamo ? Niko, ovaj nacin treba pokusati, ako propadne da znamo da nema vise nikakve prilike za BiH i da se razilazimo.
Kao da gledam kod Hadzi Face TV ce dobiti koliko hoce prostora ali i da fino plati. Cim se Senad vrati s odmora. To je kod Bosnjaka jedan od gledanijih programa i on tu moze napraviti prodora.
bob marley wrote:Ideja da je on americki covjek je retardirana. To bi znacilo da je on osoba koja je dosla da pokrade, porusi ekonomiju, unisti ugled drzave u svijetu, pronevjeri itd. Pogledajte oko sebe, sve je pokradeno, unisteno, ugled drzave na nivou arapskih plemena. Da vam otkrijem tajnu spijuni su na vlasti od 1990. Ideja da je on covjek SDA je jos retardiranija. Covjek koji je sef svih kompjuterskih sistema americke savezne drzave Charlote, koji ma svoj fakultet, koji poznaje niz kongresmena, koji je radio za americku vojsku i State Department ima veci utjecaj nego cijela SDA. I da zbog toga dolazi ovamo ? Sta bi mu to SDA mogla dati ? Sasvim glupo razmisljanje prosjecnog BiH skeptika kojem su manje sumnjivi Becirovic koji je od drzave zaradio 750k maraka drkajuci u Parlementu ili Sepic koji ima stan u vrijednost od 250.000 km u Sarajevu a sada prosipa pricu o lopovluku SDA. Ima se, moze se. Zelio bih vas pitati kad je neki bosnjacki kandidat otisao u Zovrnik, Banja luku ? Van ove 25% teritorije gdje smo vecina ? Ne mogu glasati za njega ali je bitno da znaju da mi ne otvaramo sampanjac kad u RS nestane fabrika. Bitno je da znaj da se imaju kome obratiti, s kime suradjivati. Na taj nacin se spinovi Milokrada za cas rasipaju. Milorad ima potpun argument spinovanja protiv SDA, oni govore istinu samo kad pricaju jedni o drugima. Sa ovakvim pristupom nema. Ovo je jedini pristup koji je drzavotvoran. Lako je govoriti necemo mi da RS se odvoji a ko bi otisao tamo ? Niko, ovaj nacin treba pokusati, ako propadne da znamo da nema vise nikakve prilike za BiH i da se razilazimo.
Bosanac (bosnjo, srbine, hrvatu) okanimo se nacionalista i glasajmo za ovog covjeka, jedinog istinski kvalitetnog i dostojnog predsjednicke stolice, pa da nas ovi ne brukaju vise jer i neznaju engleskog bleknut
U Kalesiji smo posjetili još jednu uspješnu firmu, UNIS TOK, i razgovarali s njenim direktorom..
Zadovoljstvo nam je bilo susresti se s još jednim uspješnim privrednikom, direktorom firme Piemonte, gdinom Kasimom Selimovićem. Zahvaljujemo mu se na gostoprimstvu.
Susreli smo se i s gdinom Mirsadom Halilovićem, direktorom građevinske firme Kahrimanović d.o.o. čije je sjedište u Kalesiji.
Na Innovation Caféu održanom u Njemačkom centru za robotiku (DKR) u Tuzli mladi su predstavili sjajne startup ideje, a prof. Hadžikadić imao je čast i zadovoljstvo da ih sasluša i održi predavanje na temu "Napredne tehnologije".
S obzirom na medijsku blokadu mislim da bi se svi koji znaju za doticnog trebali angazovati da budu licni ambasadori. Da se ljudi upoznaju sa ovom politickom opcijom. Za ostale politicke opcije ne bi imao obraza izaći i traziti da se glasa uvijek sam mislio da je to licni odabir ali sada vjerujem da svi imamo licnu obavezu. Ovakva Bosna bez neke promjene nema buducnost.
Smrcak15 wrote:Bosanac (bosnjo, srbine, hrvatu) okanimo se nacionalista i glasajmo za ovog covjeka, jedinog istinski kvalitetnog i dostojnog predsjednicke stolice, pa da nas ovi ne brukaju vise jer i neznaju engleskog bleknut
Što se mene tiče, onaj ko misli da je sdp alternativa za kriminalnu hobotnicu zvanu sda, jednako je lud kao i oni koji misle da je sda na braniku bošnjačkih interesa.
Ne bi bilo loše da se svi udružimo i damo šansu ovom čovjeku.
Prvo na predsjedničkim, pa onda i kasnije kad bude imao stranku.
Smrcak15 wrote:Bosanac (bosnjo, srbine, hrvatu) okanimo se nacionalista i glasajmo za ovog covjeka, jedinog istinski kvalitetnog i dostojnog predsjednicke stolice, pa da nas ovi ne brukaju vise jer i neznaju engleskog bleknut
Gonerdo wrote:Neko njega gura,vjerovatno amerikanci. Odnikle se pojavi,rat proveo vani u americi i sada kandidat. Treba bit oprezan,i rusi i amerikanci u ovim izborima guraju svoje.
Nemoj tvrditi nesto za sta nemas dokaze. Da neko njega 'gura' ne bi bio u medijskoj blokadi od strane svih vecih medijskih kuca, pogotovo drzavnih. Covjek se ostvario na profesionalnom planu, pa odlucio da pomogne svojoj domovini. Dok je bio u Americi isto tako se zalagao za svoju zemlju, nije se pojavio iznenada. On je rodjeni Banjalucanin, da je ostao ovdje u ratu, sada ga vjerovatno ne bi ni bilo. A da ga stvarno i 'guraju' Amerikanci, sta je tu lose? Oni su se najvise zalagali za opstanak Bosne, onda kada su nam Francuzi i Englezi spremali istrebljenje. Svjesno su dozvolili da nam Iran, sa kojim nisu u dobrim odnosima, uprkos embargu dostavi oruzje koje je bilo presudno za odbranu ove zemlje.
Gonerdo wrote:Neko njega gura,vjerovatno amerikanci. Odnikle se pojavi,rat proveo vani u americi i sada kandidat. Treba bit oprezan,i rusi i amerikanci u ovim izborima guraju svoje.
Taman da ga Vanuatu gura ne zanima me, teško da može bit lošiji izbor od ove dobro ustaljene mizerije na relaciji SDA (i repovi SBB, Za BiH i sl.) - SDP (i repovi DF, NS i sl.).
Iskreno volio bih da ga guraju amerikanci, onda bi imao pare, logistiku, isplaniranu kampanju... kao što je sam rekao kao odgovr na pitanje "da li ste americki covjek?" u nekom od intervjua.