potpisujem 100%Dozer wrote:Vala, ja gdje god odem vani, bez obzira koliko dugo (a zna to nekad biti i po 2 mjeseca), za 5-6 dana se pocnem privikavati i nakon 20 sam vec uklopljen. I nemam nikakve ni zelje ni potrebe da se vracam ovamo. Cak mi bude zao kad se vratim i kada vidim u sta se vratih...
Sve ista ubleha, iste price, isti problemi... Napretka ni u naznakama. Kao ni novih km autoputa...
Ma sta km...nema ni novih cm autoputa...
Ne idem nigdje iz BiH
-
bluesjunior
#801 Re: Ne idem nigdje iz BiH
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#802 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zavisi gdje odem. U tim sterilnim sve po PS drzavama tipa Svice ja se osjecam nekako, sta znam, nisam na svom, nelagodno... dok Italija, Spanija, Portugal narocito, e tu sam vec isto svoj na svom 
- uglavnomja
#803 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Dozer wrote:Vala, ja gdje god odem vani, bez obzira koliko dugo (a zna to nekad biti i po 2 mjeseca), za 5-6 dana se pocnem privikavati i nakon 20 sam vec uklopljen. I nemam nikakve ni zelje ni potrebe da se vracam ovamo. Cak mi bude zao kad se vratim i kada vidim u sta se vratih...
Sve ista ubleha, iste price, isti problemi... Napretka ni u naznakama. Kao ni novih km autoputa...
Ma sta km...nema ni novih cm autoputa...
u sta se uklopis za 5-20 dana?
u drustvo, privatno ili poslovno?
u grad? ono par miliona stanovnika, 68 puta veci od sarajeva
uklopis se u svakodnevnicu, kolotecinu ... pohvatas sve cake zivota, seme ...
naucis sve ulice i sve parking cake
itd
ili si ono k'o na feriju?
i ja tako, kad odem na odmor na more ili bilo gdje drugo - uklopim se odmah, i potpisujem da ostanem zauvijek (s tim da bude stalno ljeto
kazu, a slazem se, treba 5 godina zivota vani, ne posjeta 5-20 dana godisnje da skontas sta je zivot i kakav je tamo nedje
i to su uglavnom posjette kad ne moras ni do granapa otici ni kafu sam sebii skuhati ... neko se drugi brine o tebi, il' familija ili poslovnjaci
-
DearJohn
#804 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma nije brate isto izać ujutro i popit kafu na slatkom ćošetu ili u tamo nekom Detroitu ili Štokholmu. Bar meni nije. Ne može se to nadoknadit s FB ili Skype...moonca wrote:DearJohn wrote:I onda skontam zulja me moja porodica, ne ona kojoj odem povremeno u izlet u inostranstvo, a koja me zna po tome kad sam se rodio i po tome sto su oni tad bili tu, a ostatak zivota, vise manje pogadjaju ko si, sta si i sta zelis, vec ona s kojom sam podijelio vecinu svog zivota i sve svoje i njihove borbe koja i kad ti lice vidi cita ti misli, zna kad ces kako odreagovati, sta ces reci, sta zelis, iz cijeg iskrenog i sadrzajnog odnosa i osmjeh koji vrijedi ti osjetis ljubav i brigu, privrzenost i td, i onda shvatis da ti materijalno moze donjeti sigurnost, ali ne i srecu jer zaista novac ne moze kupiti sve.
Nijedna ta zemlja ne vrijedi suze osoba koje volim i sa kojim sam zivot podjelio, a ostavio sam ih ovdje.
[/size]
Upravo to buraz, i ja sam skonto da mi sve to fali, neko je rahatniji u svojih 10 kvadrata nego u necčijem dvorcu. Skontaš s vremenom da ti fali miris proljeća u tvom gradu, da ti fale čak i nadrkane službenice u opštini![]()
Zato bi ja preporučio ko god ima neku šemu u svom gradu (mislim najviše na SA) nek ne ide nigdje. Olimpijske planine na po sata, more na tri sata, nemjerljivo.![]()
A, sta je sa radnicima koji su za poslom u Bosni, neki drugi grad.Dolaze kuci ,recimo u Sarajevo , mjesecno,preko vikenda i opet nazad.
Da li oni i njohove familije prolaze 'golgotu'napustanja ,kao sto neki ovdje navode.
Sta vam je problem. Jedina razlika tu i tamo je jezik.Sve ostalo je do vas.
Bude nostalgije, ali tu je FB ,Skype, viberi, nista to nije bilo ranije. Mozete svako jutro gledajuci se sa 'ostavljenim' piti kafu i na posao.
Last edited by DearJohn on 25/01/2018 17:49, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#805 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jednom sam zaglavio skoro deceniju da nisam dolazio na Balkan ni na jedan dan. Nije tamo ni blizu kafa u ljetnoj bašti kao kod nas iako je više puta skuplja. Čovjek poželi u tim momentima nostalgije makar šetati Ferhadijom, Knez Mihajlovom, Osijekom.... i slušati ljude kako govore jezikom kojim i ti, a ne taj strani iako ga razumiješ.DearJohn wrote:
Ma nije brate isto izac ujutro i popit kafu na slatkom cosetu ili u tamo nekom Detroitu ili Stokholmu. Bar meni nije. Ne moze se to nadoknadit s FB ili Skype...
-
mali jomu
#806 Re: Ne idem nigdje iz BiH
....kiflarmousstapha wrote: Uhljeb neki garant![]()
-
mali jomu
#807 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Bluemore wrote:Kuca za klix![]()
dobra radja
-
kiligonzales
#808 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Dolara mi puna torba, ali dusa osta prazna, ko tudjinu jednom proba ne treba mu veca kazna 
Jedan gračanički song
Jedan gračanički song
- MarlboroGold
#809 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ne idem nigdje iz BiH, ali neću ni pušku u ruke uzeti ako zaseremo. Dosta mi je i ovih ratnih profitera koje danas gledam.
- kloniran
#810 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Znaci ti si buduci ratni profiter 
- triconja
#811 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Zase, use i podase je poslovica profitera.kloniran wrote:Znaci ti si buduci ratni profiter
- kloniran
#812 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa i ovi danasnji su prije rata govorili nece oni za pusku da se s bracom tuku.triconja wrote:Zase, use i podase je poslovica profitera.kloniran wrote:Znaci ti si buduci ratni profiter
A i sto bi kad su imali vec ugovorene sheme kako da okrenu milione
- MarlboroGold
#813 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Šansa da budem ratni profiter pored drugih uhodanih ajkula je skoro 0kloniran wrote:Pa i ovi danasnji su prije rata govorili nece oni za pusku da se s bracom tuku.triconja wrote:Zase, use i podase je poslovica profitera.kloniran wrote:Znaci ti si buduci ratni profiter
- triconja
#814 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Eto ga vec se predo a nisi ni probo. Jaro malo pripucas nekom u koljena i eto teMarlboroGold wrote:Šansa da budem ratni profiter pored drugih uhodanih ajkula je skoro 0kloniran wrote:
Pa i ovi danasnji su prije rata govorili nece oni za pusku da se s bracom tuku.
- MarlboroGold
#815 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma držim se ja kriptovaluta. Jebeš ratno profiterstvo ovdjetriconja wrote:Eto ga vec se predo a nisi ni probo. Jaro malo pripucas nekom u koljena i eto teMarlboroGold wrote:Šansa da budem ratni profiter pored drugih uhodanih ajkula je skoro 0kloniran wrote:
Pa i ovi danasnji su prije rata govorili nece oni za pusku da se s bracom tuku.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#816 Re: Ne idem nigdje iz BiH
prodavat ću ti ja internet u ratu za milju mjesečno 
- kloniran
#817 Re: Ne idem nigdje iz BiH
A bez interneta kripto valuta nema pa valja na kazan i petit keks iz vijetnamskog rata 
-
kiligonzales
#818 Re: Ne idem nigdje iz BiH
ima krekere slane da roka ko derle bombonjeru...kloniran wrote:A bez interneta kripto valuta nema pa valja na kazan i petit keks iz vijetnamskog rata
-
mali jomu
#819 Re: Ne idem nigdje iz BiH
..... odoh lagahno na kahvicu. 
- mousstapha
#820 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Oj majko draga, ovi jos gore zaglavili
- Optimus09
#821 Re: Ne idem nigdje iz BiH
.
Last edited by Optimus09 on 23/08/2018 17:55, edited 1 time in total.
-
Seyfo
#822 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I meni se cini da dosta ovih sto "ne idu nigdje" u stvari nisu imali priliku. Da im ispadne kakva prilika koja se ne propusta, tipa dobar posao, bez prepreka oko papira, ihhh...
-
Dado34
#823 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Stvar sklopa u glavi, neko moze, neko ne moze. Opet ima ih tamo negdje, zive 120 godina pa kukaju za bosnom, velike patriote, melanholici, nostalgicari. Negdje procitah napisano na podzidu "ne idite nigdje jer nigdje sunce ne grije kao u bosni", jbg malo popio a morao piskiti, tek kad sam se odmakao vidim sta sam zapisho.
-
mali jomu
#824 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Danas sam pricao sa pola Svijeta, a sa drugim pola Svijeta pio kahvu, odoh kuci..... 
-
mali jomu
#825 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Good morning!
Sta je?
Coffe?
Hajde ulazi..... sjedaj, eto me. samo da stavim vodu.
Sta je?
Coffe?
Hajde ulazi..... sjedaj, eto me. samo da stavim vodu.