Stvarno nemam vremena, pa cu brzinski samo za cioniste i naciste. Ko ima vece pravo uporediti ih od prezivjelih holokausta?! Felicia Langer i Njen muz Mieciu Langer (jedini prezivjeli, kompletna porodica eksterminirana), zajedno sa Leah Tsemel i masom ostalih to tvrde, a ne Salik. Salik je samo, kao student, isao na predavanja koja je na Univerzitetu drzala Felicia Langer.Opetja033 wrote:salik79 wrote:Nema tu neke razlike. Samo nijanse.sumirprimus wrote:daj ba salice kakvo je to poredjenje?
pa nema boga to sdvoje poredit...izrae i naciste..
O kakvim bolan ne bio nijansama pricas. Pa ovi su industrijalizirali pokolje za razliku od Izraelaca. Da, cinjenica je da je bilo Jevreja u Wermachtu, kanim se bas tu knjigu da procitam (ovu koju si postavio), ali su svoje jevrejsko porijeklo krili kao zmija noge. Za razliku od Arapa i Druza u IDF-u, kad vec vuces mak na konac. Arapi sjede u jebenom Knessetu, ispred arapskih stranaka, imaju svoje sportske klubove, udruzenja, rade.
Ne postoje parametri po kojima se situacija Arapa u Izraelu moze porediti sa situacijom Jevreja u Trecem Rajhu. Gdje su peci? Gdje su konc logori? Poredis neuporedivo jebo te. Ne znam da li trolas druge ili fakat ovo ozbiljno mislis. Ja mislim (i nadam se) da je ovo prvo.
Hajde da si poredio sa Juznom Afrikom i aparthejdom, ja bih ti prvi potpisao. Ali ovo je niđe veze sa logikom i cinjenicama. I da vuce na antisemitizam.
Jos nesto: je li ti fakat rehabilitiras Rusiju i rusku politiku prema BiH? Smatras da su americka i ruska politika prema nama iste? Furas pricu Imrana Husseina? Pa dokazano najveci neprijatelj BiH, ne racunam ove njihove kmetove u okruzenju. Pricas o Holandjanima, Japancima, Slovencima.. A mi ovdje govorimo o politici jedne drzave naspram BiH. Svaka odluka im je bila protiv nas i u korist nasih komsija.
Ozbijlno sada: smatras da je ruska politika prema BiH dobra i da SAD i Rusija imaju podjednako (ne)prijateljsku politiku prema nama?
Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- salik79
#801 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- Opetja033
#802 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Naci cu i ja Galijasevica i Sejdu Bajramovica. To nije ama bas nikakav dokaz. Ne mozes negirati nijednu tacku koju sam naveo u svom komentaru. Neuporedivo je jbt.salik79 wrote:Stvarno nemam vremena, pa cu brzinski samo za cioniste i naciste. Ko ima vece pravo uporediti ih od prezivjelih holokausta?! Felicia Langer i Njen muz Mieciu Langer (jedini prezivjeli, kompletna porodica eksterminirana), zajedno sa Leah Tsemel i masom ostalih to tvrde, a ne Salik. Salik je samo, kao student, isao na predavanja koja je na Univerzitetu drzala Felicia Langer.Opetja033 wrote:salik79 wrote: Nema tu neke razlike. Samo nijanse.
O kakvim bolan ne bio nijansama pricas. Pa ovi su industrijalizirali pokolje za razliku od Izraelaca. Da, cinjenica je da je bilo Jevreja u Wermachtu, kanim se bas tu knjigu da procitam (ovu koju si postavio), ali su svoje jevrejsko porijeklo krili kao zmija noge. Za razliku od Arapa i Druza u IDF-u, kad vec vuces mak na konac. Arapi sjede u jebenom Knessetu, ispred arapskih stranaka, imaju svoje sportske klubove, udruzenja, rade.
Ne postoje parametri po kojima se situacija Arapa u Izraelu moze porediti sa situacijom Jevreja u Trecem Rajhu. Gdje su peci? Gdje su konc logori? Poredis neuporedivo jebo te. Ne znam da li trolas druge ili fakat ovo ozbiljno mislis. Ja mislim (i nadam se) da je ovo prvo.
Hajde da si poredio sa Juznom Afrikom i aparthejdom, ja bih ti prvi potpisao. Ali ovo je niđe veze sa logikom i cinjenicama. I da vuce na antisemitizam.
Jos nesto: je li ti fakat rehabilitiras Rusiju i rusku politiku prema BiH? Smatras da su americka i ruska politika prema nama iste? Furas pricu Imrana Husseina? Pa dokazano najveci neprijatelj BiH, ne racunam ove njihove kmetove u okruzenju. Pricas o Holandjanima, Japancima, Slovencima.. A mi ovdje govorimo o politici jedne drzave naspram BiH. Svaka odluka im je bila protiv nas i u korist nasih komsija.
Ozbijlno sada: smatras da je ruska politika prema BiH dobra i da SAD i Rusija imaju podjednako (ne)prijateljsku politiku prema nama?
Sta hocu reci: Izrael je aparthejdska drzava, uziva podrsku bas kao sto je i JAR uzivao nekada. Mozemo i o vezama i odnosima Izraela i JAR-a ali drugi put, na drugim temama. Krse se osnovna ljudska prava Palestincima, nisu gradjani drugog nego treceg reda.
Medjutim kada dodjes i odvalis ovakvu stvar i poredjenja sa Trecim Rajhom, ne cinis uslugu ni Palestincima ni njihovoj borbi. A vala ni Kudsu. Ovakva poredjenja idu iskljucivo na ruku "jedinoj demokratiji na Bliskom Istoku".
Ali hajde sve to, ono pranje Rusa je najdegutantniji dio. Odvadi malo brate.
- Kaligrafija
#803 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Jeste kad se posuo pepelom i otisao na satro rehabilitaciju, kao lijecio se od alkohola...znas dobro koliko je bio u medijima tad, poslije tog filma...pretresli su mu zivot od djetinjstva..ako je problematican, sto se do tad to nije objavljivalo...!??! Klasicna zamjena teza...A ti pricas o Trumpu koji je dio establismenta...ma hajde koga zajebajes..Rekao sam da je to banalan primjer, sto mi nista nisi odgovorio za smrtne kazne i za vise crnackog stanovnistva u zatvorima nego na college-u...to sutis...Rekli bi vi na rasisticki nacin, ko ih jebe nasilni su, ali vas sramota, ispast cete rasisti...Pitanje je kompleksno, ko ih je getoizirao u zatvorene zajednice, odakle toliko oruzje i droga u tim zajednicama, ko upravlja bandama...zasto drzavni aparat vrsi nad njima represiju...itd...Ovo je pitanje vise za doktorsku disertaciju....Sta bi sa pokretom okupirajmo Wall Street, brutalno su prebijani gdje god su protestvovali, jel to ta cuvena demokratija...jel demokratija da se u mnogim gradovima policija naoruzava vojnim naoruzanjem i vozilima...kad ih vidis na ulicama, reko bi da je rat...Pusti meni te suplje...Veca je demokratija u BiH nego kod njih...da smo usrani, bolji smo po slobodi govora od mase tih nazovi demokratija...jeza u ledja wrote:mel gibsona progutao mrak. zidovski lobuji ga unistili. pogotovo holivudski lobi, tamo su najgori. valjda mu je zato film koji je rezirao prije par godina dobio samo 2 oskara, umjesto deset.
satro freedom of speech, dodje ludak trump, pljuje po svima, cnnu, medijima, establishmentu, i pojeo ga mrak jebiga. pljuje po obami, predsjedniku, pljuje po clintonovoj, koja je jel u rukama zidovskih lobija. itd. za sve ce se naci objasnjenje jelde, pa prilagoditi narativ, a u sustini objasnjenja nema. sve je to kaze isto. a u stvari u svim drugim zemljama koje se spominju, u njima je isto. isti ljudi, iste diktature, godinama. al ne, u stvari je obratno jelde. rusija je u stvari pozitivan igrac na balkanu, a iran je zemlja koja se bori za prava ugrozenih
- Challenger__
#804 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- Nakon Putinove kritike, stigla je i odbijenica od Brisela (EU) da se krene američkim putem priznanja Jerusalima, jer takav potez, naravno, potkopava mirovni proces.

LINK

BRUSSELS/CAIRO (Reuters) - Prime Minister Benjamin Netanyahu took his case to Europe to ask allies to join the United States in recognizing Jerusalem as Israel’s capital, but met a firm rebuff from EU foreign ministers who saw the move as a blow against the peace process.
- sunceKOtepsija
#805 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
sutra sastanak OICa u Istanbulu-kazu da ce po mnogo cemu biti historijski
- sunceKOtepsija
#806 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
vrlo vjerovatna deklaracija koju predlaze turska strana za sutrasnji sastanak OICa u Istanbulu
http://www.yenisafak.com/en/world/oic-s ... nt-2890409
jeni safak je uradio i analizu kakav bi bio odnos ukoliko bi se uspostavila ujedninjena muslimanska armija

s obzirom da se predlaze da sjediste OICa od sad, nadalje i ubuduce bude u Istanbulu, a uzimajuci u obzir popularnost, principijelnost i odlucnost u borbi za prava muslimana samo jedan covjek moze i smije biti na celu

jeni safak je uradio i analizu kakav bi bio odnos ukoliko bi se uspostavila ujedninjena muslimanska armija

s obzirom da se predlaze da sjediste OICa od sad, nadalje i ubuduce bude u Istanbulu, a uzimajuci u obzir popularnost, principijelnost i odlucnost u borbi za prava muslimana samo jedan covjek moze i smije biti na celu

-
oakville
#807 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
sunceKOtepsija wrote:vrlo vjerovatna deklaracija koju predlaze turska strana za sutrasnji sastanak OICa u Istanbulu
s obzirom da se predlaze da sjediste OICa od sad, nadalje i ubuduce bude u Istanbulu, a uzimajuci u obzir popularnost, principijelnost i odlucnost u borbi za prava muslimana samo jedan covjek moze i smije biti na celu![]()
A Erdogan je baš pravi "lider islamskog svijeta" - najviši i vodeći među patuljcima. Istanbulska oslobodilačka divizija spremna - za put u mrski Minhen
- jeza u ledja
#808 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nemam sta da opovrgavam cinjenice. Nisam provjeravao je li to tacno, ali nije ni bitno u detalje kad znamo da je procenat crnacke populacije u zatvorima mnogo veci nego ostalih. Proizvod mnogo cega, ukljucujuci institucionalizirani rasizam koji i dalje postoji i naravno cijelu historiju robovlanistva itd. Za pricu o Americi ima tema, mozes tamo slobodno otvoriti i vidjeti sta mislimo o stvarima koje se u njoj desavaju.Kaligrafija wrote:
Jeste kad se posuo pepelom i otisao na satro rehabilitaciju, kao lijecio se od alkohola...znas dobro koliko je bio u medijima tad, poslije tog filma...pretresli su mu zivot od djetinjstva..ako je problematican, sto se do tad to nije objavljivalo...!??! Klasicna zamjena teza...A ti pricas o Trumpu koji je dio establismenta...ma hajde koga zajebajes..Rekao sam da je to banalan primjer, sto mi nista nisi odgovorio za smrtne kazne i za vise crnackog stanovnistva u zatvorima nego na college-u...to sutis...Rekli bi vi na rasisticki nacin, ko ih jebe nasilni su, ali vas sramota, ispast cete rasisti...Pitanje je kompleksno, ko ih je getoizirao u zatvorene zajednice, odakle toliko oruzje i droga u tim zajednicama, ko upravlja bandama...zasto drzavni aparat vrsi nad njima represiju...itd...Ovo je pitanje vise za doktorsku disertaciju....Sta bi sa pokretom okupirajmo Wall Street, brutalno su prebijani gdje god su protestvovali, jel to ta cuvena demokratija...jel demokratija da se u mnogim gradovima policija naoruzava vojnim naoruzanjem i vozilima...kad ih vidis na ulicama, reko bi da je rat...Pusti meni te suplje...Veca je demokratija u BiH nego kod njih...da smo usrani, bolji smo po slobodi govora od mase tih nazovi demokratija...
A sad ti meni reci zasto na pitanja odgovaras pitanjima meni? Ja sam spomenuo Iran saliku, dao dva linka i na njegov nacin kako ih postavlja pitao da argumentira kako ono sto tamo pise nije tacno. On nije odgovorio ni na jedan, vec je probao diskreditirati izvore. Kao sto sam rekao, ima 40+ miliona linkova o krsenju ljudskih prava u Iranu. Mogu tako redom, nije problem.
Razlika je u tome sto se u Americi o takvim stvarima vodi otvorena diskusija, izabiru novi ljudi, mijenjaju zakoni, sistem unapredjuje. U Iranu su isti ljudi na celu 30 godina, a diskriminacija je dio zakona i institucija, a i oni zakoni koji postoje se cesto ne postuju.
Sve je to zalosno jer su Iranci kao narod daleko sofisticiraniji, obrazovaniji i kulturniji od onih u susjednim zemljama, ali ljudi koji ih vode su otprilike isti nivo kao susjedne zemlje, samo druga prica. A i Turska ide u tom smjeru.
A i kad vidis cime se sluzi iranska propaganda, tipa ovaj salik, isto Rusija, znas koliko je sati.
Ljudi kontaju da je svako ovdje blecak i da nije mrdnuo iz guzice, putovao, pricao s ljudima.
Spomenuo sam vec ranije ja mislim, imam havera Iranca koji isto ovako palamudi po nekim iranskim forumima, svadja se sa njihovim konzervativcima, i kaze jedan ili dva od njih odjednom prije nekog vremena promjenili pricu gdje samo u Rusima pricaju, hvale ih i neke teze o njima stavljaju koje nikad ranije nisi mogao procitati. ISTO ovako kao salik. Inace zena mu je iz neke religiozne familije, ali obrazovani, i sve sam ih upozno, ne podnose ni ajatolahe ni kurce palce i kazu sve je krenulo nizbrdo od Ahmedinedzada pa nadalje. A vjerovali i u revoluciju i sve ostalo, ako dobro shvatih stari bio ucesnik iste. Nervira ih najvise korupcija.
Lik mi je isto pricao kad je zivio tamo, bili neki protesti kurci palci, neki od silnih strajkova zbog korupcije, i kaze on bio u parku blizu tu gdje je trebao biti strajk (nije mi rekao jel on trebao biti ucesnik
Ah da, bio sam na njihovom vjencanju - u Teheranu. Pitam se koliko od ovih propagandista je ikad prismrdilo tamo? Da vidis kad u avionu djevojke pred slijetanje pocnu stavljat hidzabe na glavu.
Sjedio sam i na caju sa ljudima koji su porodica nekih od tih ajatolaha (nisam ni skonto da ih vise ima
Imam jos jednu anegdotu, prijatelj Amerikanac, studira islamisticke nauke, isao tamo valjda radit neko istrazivanje. Bio u nekom studentskom domu valjda, sta li. I kaze gdje god da je isao, prate ga dvojica, isto Sjeverna Koreja jbt.
Ma ljudi su ba obrazovani, pametni, ali bjeze odande glavom bez obzira. Nesto ovako 7 najveca studenstka populacija u SAD je iz Irana (znam jer je bila prica zbog ovog Trumpovog bana koji ih je sjebao). Ljudi idu na postdiplomske studije i doktorate, jer samo tako mogu dobiti posao u SAD. Nece nazad. A kad tamo odu u posjetu, mnogi imaju probleme sa vlastima jer misle da su americki spijuni i tako. Jedno vrijeme sam mislio da vecina razmislja isto kontra Amerike, a da ih dijele samo razlike u misljenju o unutarnjim problemima, ali nije tako. Ljudi bi objerucke privhatili ono sto Amerika pruza, kapitalizam, fejsbuke i ostale kurce palce.
Doduse, nisam jos nijednog do sad cuo ko ima sta pozitivno da kaze o Izraelu ili Saudiji, Arapima generalno.
Ali ono sto ljudi ovdje ne kontaju, je da Iran nije samo Teheran, i da Iran nisu samo lijepe zene sa sminkom i modernim hidzabima, vec da je gro stanovnistva dole zatucano kao i svugdje na BI. I takvi ljudi se koriste da se kroji javno misljenje da su samo ajatolasi tu da odredjuju sta, kako i gdje treba. Ova provincijska utrka sa Saudijcima i njihovim saveznicima je zalosna. To nije borba "za ugnjetavane muslimane", vec borba za regionalnu nadmoc, uz ideoloske momente cija je vjera prava , sta li. U tome se ni u cemu ne razlikuju jedni od drugih, i preci ce preko svega ne bi li postigli svoj cilj. A sto se tice petljanja u unutrasnje stvari drugih zemalja, tu izmedju ciljeva njih i Amerike nema puno razlike, s tim sto metode kojim se ovi koriste su mnogo brutalnije, bezobzirnije, zaostalije i zasnovane realno na percepciji rasne i religiozne superiornosti.
Zamisli, mislim dokle to ide, da ono misli doci ovdje i uvjeravat nas da su Rusi u BiH u stvari good guys, da su jevreji u stvari hrlili u Wehrmacht i takve gluposti?! Mislim trebas bit dobro uporan, da ne kazem bezobrazan da bi napravio takav narativ ovdje. I ono, strasno je bitno jebiga, ko je potomak poslanika, ko nije. To ono, treba da bude predmet rasprave, ako treba i ratova, ha jel, da bi se dokazao ko je glavni u raji.
ZATUCANOST i UBLEHA da bi barabe lakse vladale i krale. Same old story svugdje na svijetu.
Sve se ovo svodi na pricu o tome da - idali i ideologije mogu biti dobre stvari, ali ljudska narav se nikad ne mijenja. Das ljudima priliku da izrabljuju sistem, da zabrane slobodu govora, razlike u misljenjima, da sebi zapecate vlast bez da ih iko mirno moze skinuti i ljudska pohlepa neminovno izadje na povrsinu. Jos za vrijeme komunizma sam to naucio. Al mnogi izgleda nisu, ne mogu bez ideologije copora, gdje se samo u stvari gleda ko ce koga zajebat, ko ce sta sebi ugrabit.
- jeza u ledja
#809 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Sad sam skonto da sam propustio zadnju tvoju recenicu - "veca je demokratija kod nas u BiH, nego u SAD".
Jbt s kim ja raspravljam.
-
Fudo387
#810 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Sloboda govora, to je napisao.jeza u ledja wrote:Sad sam skonto da sam propustio zadnju tvoju recenicu - "veca je demokratija kod nas u BiH, nego u SAD".![]()
![]()
![]()
Donekle je u pravu, moze da laze, petlja i vara bez posljedica.
- Sanjarko
#811 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Iskreno Ruska vlast je g-vno samo pitanje koliko ali to ne znaci da nije Americka vlast jednako g-vno ili jos i vece od toga, kao i Izraelska isto tako da ne govorim o nekim muslimanskim vlastima.
- jeza u ledja
#812 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Fudo387 wrote:Sloboda govora, to je napisao.jeza u ledja wrote:Sad sam skonto da sam propustio zadnju tvoju recenicu - "veca je demokratija kod nas u BiH, nego u SAD".![]()
![]()
![]()
Donekle je u pravu, moze da laze, petlja i vara bez posljedica.
Kaligrafija wrote: Veca je demokratija u BiH nego kod njih...
- black
#813 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pretučenom palestinskom dječaku će se suditi
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pr ... -se-suditi
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pr ... -se-suditi
-
sarajevoxxxx
#814 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Interes i samo interes. Kuds tretiraju samo kao još jednu priliku da skrenu pažnju sa korupcije, nasilja itd.oakville wrote:sunceKOtepsija wrote:vrlo vjerovatna deklaracija koju predlaze turska strana za sutrasnji sastanak OICa u Istanbulu
s obzirom da se predlaze da sjediste OICa od sad, nadalje i ubuduce bude u Istanbulu, a uzimajuci u obzir popularnost, principijelnost i odlucnost u borbi za prava muslimana samo jedan covjek moze i smije biti na celu![]()
![]()
![]()
Ovo šuplja ko priča s poskoka - cijela katolička Evropa se digla na noge i kreće da oslobodi jadni hrvatski narod iz sužanjstva pod muslimanskim fundamentalistima u BIH
. Divizije u Beču spremne za polazak - na bauštel.
![]()
A Erdogan je baš pravi "lider islamskog svijeta" - najviši i vodeći među patuljcima. Istanbulska oslobodilačka divizija spremna - za put u mrski MinhenKako se ne sjećaš kad je strašna turska armada krenula u pomoć "napaćenim Bošnjacima", na hiljade aviona i milioni mobiliziranih su za tili čas stigli iz Istanbula do Sarajeva
I nakon što "oštro" priprijeti Izraelu, sutra će im prodati još oružja i pozvati turiste da dodju na ljetovanje na Mediteransku obalu. Pravi Turčin - dosljedno i oštro, bez diskriminacije - primamo eure i dolare i sram da bude cionističke okupatore, uvijek ćemo biti protiv njih.
-
oakville
#815 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Cijeli je Bliski Istok isti, od Irana, preko Arapa, do Izraela, i razlike po zemljama su minimalne, korupcija, ideologija, rasizam, mržnja, zaluđivanje masa (koje su izgubile svaku nadu da išta mogu sami promjeniti). I još jedna stvar im je zajednička - svi su patološki zaljubljenici života u Americi i ako ih tamo pustiš kratko, pa se vrate, oči im sijaju kad pričaju kako im je bilo. Osjete život, i to svi hoće. Ostala priča o "neprijateljstvu prema Americi" je politička šuplja - nigdje nisam vidjeo da ljudi toliko obožavaju Ameriku kao na BI. U Evropi se o Americi toliko i ne priča, ko hoće tamo bujrum, ali nije baš tolika tema.jeza u ledja wrote:
Sve je to zalosno jer su Iranci kao narod daleko sofisticiraniji, obrazovaniji i kulturniji od onih u susjednim zemljama, ali ljudi koji ih vode su otprilike isti nivo kao susjedne zemlje, samo druga prica. A i Turska ide u tom smjeru.
Spomenuo sam vec ranije ja mislim, imam havera Iranca koji isto ovako palamudi po nekim iranskim forumima, svadja se sa njihovim konzervativcima, i kaze jedan ili dva od njih odjednom prije nekog vremena promjenili pricu gdje samo u Rusima pricaju, hvale ih i neke teze o njima stavljaju koje nikad ranije nisi mogao procitati. ISTO ovako kao salik. Inace zena mu je iz neke religiozne familije, ali obrazovani, i sve sam ih upozno, ne podnose ni ajatolahe ni kurce palce i kazu sve je krenulo nizbrdo od Ahmedinedzada pa nadalje. A vjerovali i u revoluciju i sve ostalo, ako dobro shvatih stari bio ucesnik iste. Nervira ih najvise korupcija.
Sjedio sam i na caju sa ljudima koji su porodica nekih od tih ajatolaha (nisam ni skonto da ih vise ima), ljudi koji su ukljuceni u politiku vladajuce klase, ONI MI kazu da je sve korumpirano i da je daleko od idealnog. ONI mi kazu da je prica postala ubleha zesca, da se vladajuca klasa krije iza politike, a pare grabe sebi. Iza paravana kojeg obicno slusamo o Iranu, ideologija i sve to, u stvari se krije ista poznata prica svugdje u svijetu gdje vladaju jedni te isti godinama. Znaci i pored price o ljudskim pravima, pored politike na BI, pored antagonizma sa Izraelom, Amerikom, lizanja s Rusijom, ljude najvise zanima imaju li posla, da li im rade javne sluzbe, da li ce ih kakav sluzbenik maltretirati kad trebaju kakav papir izvaditi, itd. Cuo sam u stvari od jednog od njih da je razocaran u IR Iran jos od vremena rata sa Irakom, kad je, ne znam koji vise ajatolah umjesto da je prihvatio primirje sa Sadamom, nastavio rat jos 4-5 godina, zbog cega je stradalo milion ljudi ili koliko vec, a sve da bi se poslije stvorio kolektivni ideal patriotskog naboja, herojske borbe itd, cime se i danas koriste oni na vlasti.
Ma ljudi su ba obrazovani, pametni, ali bjeze odande glavom bez obzira. Nesto ovako 7 najveca studenstka populacija u SAD je iz Irana (znam jer je bila prica zbog ovog Trumpovog bana koji ih je sjebao). Ljudi idu na postdiplomske studije i doktorate, jer samo tako mogu dobiti posao u SAD. Nece nazad. A kad tamo odu u posjetu, mnogi imaju probleme sa vlastima jer misle da su americki spijuni i tako. Jedno vrijeme sam mislio da vecina razmislja isto kontra Amerike, a da ih dijele samo razlike u misljenju o unutarnjim problemima, ali nije tako. Ljudi bi objerucke privhatili ono sto Amerika pruza, kapitalizam, fejsbuke i ostale kurce palce.
Doduse, nisam jos nijednog do sad cuo ko ima sta pozitivno da kaze o Izraelu ili Saudiji, Arapima generalno.![]()
Razlika je u populaciji, Iranci i Izraelci su generalno kao populacija bolje obrazovani nego ostatak BI, i to su možda i jedine zemlje koje imaju neku šansu (koju će naravno propustiti i postati kao i svi ostali, sukobi, ideologija, krađa).
Bosanci treba da se nogom u g.zicu udaraju svaki dan što su u Evropi (pa makar i na periferiji) i što su bijeli. A ko hoće da hvali pokrete i zemlje po Bliskom Istoku (mislim na sve, uključujući i Tursku) taj će sebi iskopati grob. Taj cijeli region se nikad neće izvući. BiH bar ima izlaz u Evropi, oni na BI nemaju izlaza.
Da se kopiram s ranijeg posta, bolje na dnu Bundeslige (BiH u Evropi) nego na vrhu Azijske lige ("lideri regiona na Bliskom Istoku".)
- Kaligrafija
#816 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Kasnije cu se nadovezati na tvoj duzi post, samo da ti sad nabrzinu odgovorim...Kako nije veca demokratija, organizujes proteste kad hoces, vices, galamis, a vlast boli kita...mozes tako godinama...to je demokratija...Mozes reci sta hoces i gdje hoces...mozes kamion povrca istrest pred predsjednistvo, razvuci satore i vlast boli kita...jeza u ledja wrote:Sad sam skonto da sam propustio zadnju tvoju recenicu - "veca je demokratija kod nas u BiH, nego u SAD".![]()
![]()
![]()
- jeza u ledja
#817 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
haha, i to sto kazesKaligrafija wrote:Kasnije cu se nadovezati na tvoj duzi post, samo da ti sad nabrzinu odgovorim...Kako nije veca demokratija, organizujes proteste kad hoces, vices, galamis, a vlast boli kita...mozes tako godinama...to je demokratija...Mozes reci sta hoces i gdje hoces...mozes kamion povrca istrest pred predsjednistvo, razvuci satore i vlast boli kita...jeza u ledja wrote:Sad sam skonto da sam propustio zadnju tvoju recenicu - "veca je demokratija kod nas u BiH, nego u SAD".![]()
![]()
![]()
Jbt s kim ja raspravljam.Na internetu mozes pisati sta hoces...postrojavaju ce cetnici, postrojavaju se ustase i nikom nista...vehabije sa Sirijskog ratista dodju, vozaju zolje po autima i izjavi to ja onako malo, to je minorna kolicina...i odrapit ce godinu, dvije...Ubijes covjeka, dobijes 7 ili 9 godina zatvora, a izrafalo ga...ranis ga 6 mjeseci...Iz zatvora uz dobro vladanje kuci na godisnji odmor, gdje to ima...
vojni rok nije obavezan...Skola osnovna i srednja za dzabe...lijecenje preko biroa do penzije...da ne nabrajam dalje, mislim da si skontao sta hocu da kazem...Kod nas je problem korupcija, a ne sloboda govora i zakoni...Zakon je kod nas dobar ali se primjenjuje kako kome godi...znaci korupcija...
- Nadzornik
- jeza u ledja
#819 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Koji je ovo gore rasisticki kurac? 
- Kaligrafija
#820 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nisi skontao post...nemam vremena sad da objasnjavam...pasha078 wrote:Znaci demokratija je da ubijes covjeka i da dobijes neku minimalnu kaznu?Kaligrafija wrote:Kasnije cu se nadovezati na tvoj duzi post, samo da ti sad nabrzinu odgovorim...Kako nije veca demokratija, organizujes proteste kad hoces, vices, galamis, a vlast boli kita...mozes tako godinama...to je demokratija...Mozes reci sta hoces i gdje hoces...mozes kamion povrca istrest pred predsjednistvo, razvuci satore i vlast boli kita...jeza u ledja wrote:Sad sam skonto da sam propustio zadnju tvoju recenicu - "veca je demokratija kod nas u BiH, nego u SAD".![]()
![]()
![]()
Jbt s kim ja raspravljam.Na internetu mozes pisati sta hoces...postrojavaju ce cetnici, postrojavaju se ustase i nikom nista...vehabije sa Sirijskog ratista dodju, vozaju zolje po autima i izjavi to ja onako malo, to je minorna kolicina...i odrapit ce godinu, dvije...Ubijes covjeka, dobijes 7 ili 9 godina zatvora, a izrafalo ga...ranis ga 6 mjeseci...Iz zatvora uz dobro vladanje kuci na godisnji odmor, gdje to ima...
vojni rok nije obavezan...Skola osnovna i srednja za dzabe...lijecenje preko biroa do penzije...da ne nabrajam dalje, mislim da si skontao sta hocu da kazem...Kod nas je problem korupcija, a ne sloboda govora i zakoni...Zakon je kod nas dobar ali se primjenjuje kako kome godi...znaci korupcija...
Tacno, balkan je najdemokraticnije drustvo, mozda iza Ruande, Iraka i Sirije po demokratiji!
- sunceKOtepsija
#821 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
oakville-drugo je to, drugi vjetrovi sad pusu s Bosforasarajevoxxxx wrote:Interes i samo interes. Kuds tretiraju samo kao još jednu priliku da skrenu pažnju sa korupcije, nasilja itd.oakville wrote:
![]()
![]()
Ovo šuplja ko priča s poskoka - cijela katolička Evropa se digla na noge i kreće da oslobodi jadni hrvatski narod iz sužanjstva pod muslimanskim fundamentalistima u BIH
. Divizije u Beču spremne za polazak - na bauštel.
![]()
A Erdogan je baš pravi "lider islamskog svijeta" - najviši i vodeći među patuljcima. Istanbulska oslobodilačka divizija spremna - za put u mrski MinhenKako se ne sjećaš kad je strašna turska armada krenula u pomoć "napaćenim Bošnjacima", na hiljade aviona i milioni mobiliziranih su za tili čas stigli iz Istanbula do Sarajeva
I nakon što "oštro" priprijeti Izraelu, sutra će im prodati još oružja i pozvati turiste da dodju na ljetovanje na Mediteransku obalu. Pravi Turčin - dosljedno i oštro, bez diskriminacije - primamo eure i dolare i sram da bude cionističke okupatore, uvijek ćemo biti protiv njih.
Dolazak Alijeva
Predsjednik turske Republike Sjeverni Kipar pred polazak na put
- commendatore
#822 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
napad muslimanskih nacija na izrael ?
ja vjerujem da taj scenario vec ima u algoritmima americkih strateskih raketnih efektiva - po jedan megaton snage na svaku, na kraju krajeva moze to biti i bez ikakve štete - samo za opomenu negdje u neku pustahiju
ili samo na jednu za primjer ostalima sto je izvjesnije - i podvije se rep brzinski....
daleko smo mi od rješavanja svjetske tiranije najjacih..... nazalost danas se fasistoidno zido-naCIONisticko razmisljanje koje ni sekunde nije nista drugacije od adolfovog ucenja - ne moze promijeniti....
samo pogledajte komentare na jutub videima koja se ticu testiranja najnovijih naoruzanja USA, dejstva najmodernijeg naoruzanja na tzv "teroriste" po pogodjenim zemljama i bice sve jasno.... mislim da su ameri naRci-stoidnim pristupom prekucali SS.....
ko to sankcioniše?
ja vjerujem da taj scenario vec ima u algoritmima americkih strateskih raketnih efektiva - po jedan megaton snage na svaku, na kraju krajeva moze to biti i bez ikakve štete - samo za opomenu negdje u neku pustahiju
daleko smo mi od rješavanja svjetske tiranije najjacih..... nazalost danas se fasistoidno zido-naCIONisticko razmisljanje koje ni sekunde nije nista drugacije od adolfovog ucenja - ne moze promijeniti....
samo pogledajte komentare na jutub videima koja se ticu testiranja najnovijih naoruzanja USA, dejstva najmodernijeg naoruzanja na tzv "teroriste" po pogodjenim zemljama i bice sve jasno.... mislim da su ameri naRci-stoidnim pristupom prekucali SS.....
ko to sankcioniše?
- Kaligrafija
#823 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pasha, rekao sam nemam vremena da ti objasnjavam, jer sam u poslu...A posto si bezobrazan i plitak ko potok, sad i necu, jer ne zasluzujes...svak ziv je skontao moj post, ali sam zelio da ti razbijem svoju misao na atome, da me razumijes, ali sad vidim da je to uzaludan posao...tebi je povrijedjena sujeta, od mog onog posta za berzanskog maga Sefkiju, pa bi sad da vratis, al ne znas kako, jer ti nemas taj smisao za humor, sa tim se ba rodis...haj vozdra...to ti je razlika izmedju gradjanstva i ruralnog stanovnistva...u gradu kad te neko provali, nasmijes se na svoj racun i picis dalje...na selu i kad ne kontaju fol, vec imaju spremnu sjekiru za razracunavanje...
@jeza u ledja, ne slazem se sa dosta njegovih postova, isto kao i sa nekim salikovim, ali ih postujem...i veoma rado cu odgovoriti...pogotovo ljudima koji barataju sa faktima...! Jez izvini duzan sam odgovor...zurim, jurim...
@jeza u ledja, ne slazem se sa dosta njegovih postova, isto kao i sa nekim salikovim, ali ih postujem...i veoma rado cu odgovoriti...pogotovo ljudima koji barataju sa faktima...! Jez izvini duzan sam odgovor...zurim, jurim...
- rajv0sa
#824 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ne kontaš ti brate, svi kontaju samo ti ne kontaš, do tebe je ipak 
- salik79
#825 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Veli demokracija, sloboda govora i ostala sranja...Jasta, ako si obicni levat. Ali, ako se tvoja pika, ako si kongresmen, koji pokusa iznijeti sav prljavi ves cionisticke vladavine drzavom, kao James Jim Traficant, onda slijedi potpuno unistenje licnosti - od optuzbi za korupciju, preko montiranog sudskog procesa, zatvora i finansijskog unistavanja, do konacne eksterminacije covjeka koji je radije postao beskucnik nego ustuknuo pred ogromnom masinerijom koja ga je gazila (nije zelio javno da povuce optuzbe na racun cionisticke oligarhije). Ranije je bio cijeli dokumentarac na ovu temu, nemam vremena da ga trazim (mozda je i povucen s youtubea), pa cu postaviti samo ovaj sazetak koji zorno prikazuje o cemu je rijec:
Samo ponasanje "novinara" je dovoljno indikativno za svakoga ko malo mozga ima.
Samo ponasanje "novinara" je dovoljno indikativno za svakoga ko malo mozga ima.