Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Connaisseur Karlin

#801 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
nije nigdje spomenuto :)
a sta je ovo onda?

ja licno kopirao rijec iz orginalne hebrejske biblije i stavio da mi prevede na internetu , i vidi iskocila rijec Muhammed.

kada kazes nije, objasni zasto nije, jer samo reci nije, ne pije vode, treba da argumentujes zasto nije to to sto se tvrdi.
nigdje u stucnoj religijskoj literatur ne postoji dokaz

ti si kopirao ,a ne poznajes ni jezik :D
beni-bu-man

#802 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
nije nigdje spomenuto :)
a sta je ovo onda?

ja licno kopirao rijec iz orginalne hebrejske biblije i stavio da mi prevede na internetu , i vidi iskocila rijec Muhammed.

kada kazes nije, objasni zasto nije, jer samo reci nije, ne pije vode, treba da argumentujes zasto nije to to sto se tvrdi.
nigdje u stucnoj religijskoj literatur ne postoji dokaz

ti si kopirao ,a ne poznajes ni jezik :D
ma pusti smrcka vidis da je puko, i jos hoce a ga arumentujem sto je puko, samo da cita svoje postove vidio bi da je puko
Connaisseur Karlin

#803 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

arzuhal wrote:Eros je prvobitno određivala žar i čežnju kao takvu, starohelenski filozofi su spominjali u svojim djelima eros za mudrošću, nije se svodila tek na tjelesni i seksualni karakter, kao što se danas shvata i poima (iz čega je izvedena erotika).
doticni je dio rezerviran za Lilith :)
arzuhal

#804 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by arzuhal »

arzuhal wrote:Eros je prvobitno određivala žar i čežnju kao takvu, starohelenski filozofi su spominjali u svojim djelima eros za mudrošću, nije se svodila tek na tjelesni i seksualni karakter, kao što se danas shvata i poima (iz čega je izvedena erotika).
Istraživao sam sve religije svijeta i filozofske pravce...Na kraju sam osobno upoznao Lilith.
Connaisseur Karlin

#805 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

arzuhal wrote:
Towelie wrote:
Dobar primjer te ceznje je ona koju je Muhamed osetio prema Zejdovoj zeni kad je (prema hadisu) video obnazenu u svojoj kuci. :-D Kasnije Allah spusta ajete da je njemu halal da je ozeni jer je Zejda smorila i razveo ju je da je Muha ozeni, and they lived happily ever after. :P
Kakvu zluradost pokazuješ svojim tumačenjem hadisa (ili Kur'ana, ili bilo čega) - pri čemu želiš da na najgori način prikažeš i poniziš Allahovog poslanika, alejhi-salatu we selam, zbog te nekakve svoje vlastite, trenutne intelektualne naslade - a praktično si još jučer bio musliman koji je Allahovog poslanika cijenio i poštovao, pokazuje i govori samo o tebi, o tvom karakteru, o tvojoj stabilnosti, vrijednosti, itd.

To je meni jednako neshvatljivo kao i druge neke stvari u životu, takvi fenomeni...Svejedno, bio vjernik ili nevjernik, volio bih samo da ne budem takav kao čovjek.,.

To tebi, jelde, ništa nije jasno, i sve ti je ok? Pa naravno...
arzonja, da pitam, zasto je to ponnizavanje, pa Muhamed je bio covjek, mogao je prviti greske :)

danas e osobe rastave, pa ponovo udju u drugi brak, i slicno

danas se na Ballkanu ismijavaju zene sponzozruse,a mnogi muskrci sa Balkana, kao i Muhamed su ozenili zene koje su sposobne i bogate , a samo normlana osoba ne vidi problem u tome , brak je investicija, novac neko naslijedi od roditleja,neko od supruznika,a neko nista :)
Connaisseur Karlin

#806 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

arzuhal wrote:
Istraživao sam sve religije svijeta i filozofske pravce...Na kraju sam osobno upoznao Lilith.
divna vijest :thumbup:
Zejnep

#807 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Zejnep »

De mi na brzinu preoričajte kako dođoste do erotike? :hm:
zijancer

#808 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by zijancer »

ima vina od kojeg se rezu vene, i ima vina od kojeg se nece rezati :per:
Smrcak15

#809 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:Idi ba Smrle treniraj macke.

https://forvo.com/search/Machmad/

The word "machmad"(pronounced Makh Mawd) meaning - "delightful; hence, a delight, i.e. object of affection or desire -- beloved, desire, goodly, lovely, pleasant (thing)"

I daj link za tu Bibliju koju koristis.
jasno Rabbin recituje Muhammadim,

a evo i daje machmad, to je isto kao muhammad, jer se pise i na hebrejskom i na arapskom isto sa 4 slova
MHMD, pa neko da kaze mehemed, mahomed, mahamad, muhammad, sve je to isto samo razlicite varijacije.
I daj link za tu Bibliju koju koristis
evo ti orginalna biblija na hebrejskom
http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt3005.htm

kopiraj ova slova iz biblije MHMD
מַחֲמַדִּ

i ubaci na hebrew<---->english
http://www.freetranslation.com/
i dobijes ovo
Muhammad

uvjeri se svojim rukama i ocima, testiraj pa vidi
Last edited by Smrcak15 on 28/10/2017 01:54, edited 1 time in total.
Smrcak15

#810 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote: nemoze govoriti o svetom duhu jer bi tada isusa u lza ugonil nesvjesno
Šta?
Smrcak15 wrote:jer jasno kaze ako ja ne odem nece vam doci utjesitelj/duh istine , a poznato je da je sveti duh bio prisutan i prije Isusa i tokom zivota isusa na zemlji, tako da ti nije namjestu argument.
Druže, jel ti mene, da prostiš, za******š? Pa lepo sam ti čoveče naveo stih JOVAN 14:26 gde Isus bukvalno jasnim rečima objašnjava da je utešitelj Sveti Duh - ''A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.''

Ja razumem da si ti fanatik koji želi po svaku cenu da odbrani svoja uverenja, ali ovo prelazi u ludilo. Zar ti je toliko teško da priznaš da nisi u pravu, čak i kada ista ta knjiga, poglavlje isti taj Isus kojeg citiraš sami jasno i glasno objasne ko je utešitelj i šta su mislili pod njim?

Sveti Duh se jeste pojavljivao privremeno kod pojedinaca pre i za vreme Isusa da ih uputi na ''pravi put'', ali sada ga Isus obećava kao stalnu zamenu koja će utešiti njegove sledbenike i pomoći im da nastave da šire njegovu veru bez njega. Ako prčitaš ''Dela apostolska'' videćeš da Sveti Duh zaista i jeste zamenio Isusa i pomagao njegovim sledbenicima u daljoj misiji. Čak sam i citirao stih iz ''Dela'' koji opisuje Svetog Duha kao utešitelja (9:31).
''A crkve po svoj Judeji i Galileji i Samariji behu na miru, i napredovahu, i hođahu u strahu Gospodnjem, i umnožavahu se utehom Svetog Duha.''

Ali ne vredi, ne vredi i ne vredi. Zaista ne znam više šta da napišem i kako da ti objasnim. U stvari ne bi trebalo ništa da ti objašnjavam, jer stihovi govore sami za sebe. Trogodišnje dete bi do sada shvatilo.
Smrcak15 wrote:da preverzno u tvojim mislima a ne u mojim, jer inace volite da komplicirate stvari pa tako i ovo
Ti si taj koji komplikuje. Sve je lepo objašnjeno u jednom poglavlju i kome se Isus obraća, i kome obećava utešitelja i zašto ga obećava i ko je taj utešitelj zapravo... sve! Tako je napisano da nisu potrebna ama baš nikakva dodatna objašnjenja i tumačenja.

Ali ti si taj koji iznosi neke svoje nove teorije, koji uzme 1 ili 2 stiha iz celog poglavlja, tumači ih kako želi i ignoriše sve ostale stihove.

I opet nisi objasnio ono što je možda i krucijalno u celoj ovoj priči - Kako je Muhamed utešitelj za Isusove prestrašene sledbenike, ako će se roditi tek 500 godina nakon njihove smrti?
Šta?
citas li ti sta pisem???

jasno Isus kaze ako ja ne odem nece vam doci utjesitelj , pa ako je utjesitelj Sveti duh to je kontradikcija jer je sveti duh vec prisutan na zemlji bio i prije isusa i tokom zivoa isusa. Pa kako onda moze reci ako vam ne odem nece vam doci kad je vec bio tokom isusova zivota

razumijes li sad??

Druže, jel ti mene, da prostiš, za******š? Pa lepo sam ti čoveče naveo stih JOVAN 14:26 gde Isus bukvalno jasnim rečima objašnjava da je utešitelj Sveti Duh - ''A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.''
In the famous "Anchor Bible" we find the following quote: "The word parakletos is peculiar in the NT to the Johnannine literature. In John ii Jesus is a parakletos (not a title), serving as a heavenly intercessor with the Father ... Christian tradition has identified this figure (Paraclete) as the Holy Spirit, but scholars like Spitta, Delafosse, Windisch, Sasse, Bultmann, and Betz have doubted whether this identification is true to the original picture and have suggested that the Paraclete was once an independent salvific figure, later confused with the Holy Spirit." (The Anchor Bible, Doubleday & Company, Inc, Garden City, N.Y. 1970, Volume 29A, p. 1135)

ovdje jasno krscanski ucenjaci tvrde ste vi to pobrkali paraklytos/utjesitelj sa svetim duhom ,jer su to dva razlicita bica.

Sveti Duh se jeste pojavljivao privremeno kod pojedinaca pre i za vreme Isusa da ih uputi na ''pravi put'', ali sada ga Isus obećava kao stalnu zamenu koja će utešiti njegove sledbenike i pomoći im da nastave da šire njegovu veru bez njega.
ali ti opet ne kontas da jasno kaze ako ja ne odem nece doci , a sveti duh vec dosao tu je sa njima , pa kako onda moze da se odnosi

cak sta vise kaze drugi utjesitelj, kad kazes drugi utjesitelj to znaci ima dva utjesitelja, jeli to dva sveta duha mozda??

Ivan 14,16 I ja ću moliti Oca, i dat će vam drugoga Utješitelja, da ostane s vama dovijeka,

kad neko kaze drugi, to znaci vise od jedan, znaci minimalno 2 ima

kazes dosao je sveti duh poslije isusa, onaj isti koji je bio iu prije isusa i tokom isusa zivota na zemlji, ali isus jasno kaze da ce taj duh istine govoriti buduce dogadjaje, kad je to taj sveti duh govorio o buducim dogadjajima, da cujem??? hocu dokaz za to
I opet nisi objasnio ono što je možda i krucijalno u celoj ovoj priči - Kako je Muhamed utešitelj za Isusove prestrašene sledbenike, ako će se roditi tek 500 godina nakon njihove smrti?
ovo mi muslimani mozemo da razumijemo dok vi krscani nemozete a evo i zasto

jer istom tehnikom obracanja se obracao Muhammed, govorio je vi , vama ce doci, ali to sto je nagovjestavao ciljao je na buducnost pa cak i vise stotina godina. kada kaze vama ce doci, nemora nuzno da znaci tim osobama , da ce oni to docekati.

Poslanici su vidjeli vizije koje im je Bog davao o buducnosti, znaci pokaze mu se vizija kako ce to biti u buducnosti, ali mu se ne pokaze vrijeme kad je to tacno, tako da poslanik nema percepciju u kojem stoljecu ili mileniju se taj dogadjaj treba zbiti.

tako da se on obraca vama jer nezna koje je to tacno vrijeme, datum taj i taj...
Smrcak15

#811 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote:to sto ga Kuran i hadis ne spominju neznaci da nije bio, jer Muhammed je rekao daje kroz historiju covjcenstva bilo poslato 124 000 poslanika, a samo ih je 26 u Kur'asnu spomenuto
A kako ti znaš da je Isaija jedan od tih poslanika? kako znaš da ga Jevreji nisu izmislili? Zar ne misliš da je prorok koji je prorekao Muhamedov dolazak dovoljno važan da se spomene u Kur'anu ili barem u hadisima i da se navede u kojem stihu je spomenuo Muhameda?
Smrcak15 wrote:ali prorocanstvo sa kamilom nije dovljno jer samo da je to , onda nebi bilo dovljno kao argument , ali imamo masa drugih opisa muhammeda pa zato se to odnosi na njega jer je poznato da je jahao kamilu.
Znači tvoj argument je Muhamed je jahao kamilu. I onda očekuješ da te ljudi shvate ozbiljno. Jevrejski i hrišćanski tumači se slažu da stih govori o persijskoj vojsci koja je porazila Vavilon što se i napominje u 9. stihu - ''I evo dođoše na kolima ljudi, u dva reda konjici. Tada povika i reče: Pade, pade Vavilon, i svi rezani likovi bogova njegovih razbiše se o zemlju.''

Ali šta god da ja napišem i šta god dalje pisalo u istom tom poglavlju ti ćeš i dalje terati svoje, zar ne?
Smrcak15 wrote:pa kako onda da spomene slugu Ahmeda, koji je musliman, spomene na indirektan nacin Mekk ui Medinu, mjesta gdje je bio Muhammed odakle je sirio islam, spomene isto da ce se dati Knjiga a on ce reci nije ucen/nezna citati upravo ono sto je muhammed rekao kad je dosao andjeo gabriel sa objavom.
Sa svim tih stihovima i ''argumentima'' koje si naveo sam se odavno susreo još dok sam bio vernik i ništa od toga ne piše u Bibliji. Ti vidiš samo ono što želiš da vidiš. Uzmeš jedan stih koji ti odgovara, ignorišeš sve stihove koji su bili pre njega ili dolaze posle njega, izvučeš ga iz konteksta i dobiješ ono što ti treba. To je ta Naikova bezmozgaška škola kojoj nažalost sve sam ubeđeniji i sam pripadaš.
zasto bi izmislili poslanika izaiju koji nagovjestava poslanika Muhammeda, koji ce biti musliman, haloooo jasno pishe, Moj sluga Ahmed, muslim/mushlam ista slova pisanja u arapskom i hebrejskom, M, Sh, L, M samo je razlika u Sh i S
i jos naznaci mekku i medinu, haloooooo druze Meka i medina u istom poglavlju su naznaceni jesi li ti svjestan sta ovo sve znaci

Ahmed
Musliman
Medina
Mekka

pa na drugom mjestu kaze se
Muhammed
predvonik 10 000
kosa vijuga
crna kao u arapa
rumen

pa na trecem mjestu kaze se
kada mu se donese knjiga on ce reci
nisam ucen, upravo tako je rekao muhammed, nisam ucen/ neznam citati

Znači tvoj argument je Muhamed je jahao kamilu. I onda očekuješ da te ljudi shvate ozbiljno. Jevrejski i hrišćanski tumači se slažu da stih govori o persijskoj vojsci koja je porazila Vavilon što se i napominje u 9. stihu - ''I evo dođoše na kolima ljudi, u dva reda konjici. Tada povika i reče: Pade, pade Vavilon, i svi rezani likovi bogova njegovih razbiše se o zemlju.''

jasno je receno, jahac na magarcu i jahac na kamili, pa je receno jahac na mazgi je prorocanstvo za Isusa a eto jahac na kamili je prorcanstvo za perzijsku vojsku a tekst govori i jednini , o jednoj osobi.

Sa svim tih stihovima i ''argumentima'' koje si naveo sam se odavno susreo još dok sam bio vernik i ništa od toga ne piše u Bibliji. Ti vidiš samo ono što želiš da vidiš. Uzmeš jedan stih koji ti odgovara, ignorišeš sve stihove koji su bili pre njega ili dolaze posle njega, izvučeš ga iz konteksta i dobiješ ono što ti treba. To je ta Naikova bezmozgaška škola kojoj nažalost sve sam ubeđeniji i sam pripadaš
pa normalno da neces vidjeti kad citas prevod, a sto ne studiras orginalne tekstove druze

da sam se ja oslonio na tvoje prevode nikad nebi saznao o ovim stvarima, jer kad ti neko poturi muda pod bubrge pa ti ot kupis bez imalo razmisljanja, sta ti ja mogu.

jasno sam ti pokaazao orginalne tekstove gdje se koja rijec nalazi

cijelo poglavlje izaija 42 govori o MUhammed to jeste bozijem slugi Ahmed , muslimanu u podrucjima mekke i medine, ali ti nikad nemoze ovo vidjeti uprevodu jer neznas orginalni tekst kao ja, pa zato sam ispred tebe deset koraka, jer baratam sa orginalnim tekstovim, pa mogu lakse od tebe da uocim stvari.
Smrcak15

#812 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:
Smrcak15 wrote:nista tu erotsko nema, vi vidite erotiku tamo gdje je nema, a ne vidite tamo gdje je stvarno ima.
Buraz, nauči ti prvo šta je erotika pa se ponovo javi.

Erotika (od grčkog ἔρως, eros—"ćežnja") je naziv za umjetnička djela, uključujući književnost, fotografiju, film, kipove i slike, koja imaju erotski stimulirajući ili seksualno uzbuđujući karakter.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Erotika

"The Song of Songs is a poem about the sexual awakening of a young woman and her lover.''
- Chana Bloch, an American poet, translator, and scholar.

Dakle moja pitanja i dalje stoje - Otkud ti pravo da tražiš Muhameda u erotskoj poeziji? Jel tako nešto dozvoljeno u Islamu? Zašto tražiš Muhamedovo ime u delu koje nije priznato od strane Muhameda i Allaha, u delu koje je napisao nepoznati autor i u kojem se obraća žena u prvom licu jednine? Jel to dozvoljeno sve u Islamu?

Tebi je bitno samo da dođeš do željenog rezultata, a nije ti bitno kako ćeš do njega doći. Pogazio si ovde svakakve islamske principe, masakrirao si hebrejsku lingvistiku. Njihov pridev si pretvorio u lično arapsko ime. Ljudi sada moraju da menjaju svoj jezik i izbacuju određene reči iz njega da ljudi kao što si ti ne bi tvrdili kako oni zapravo govore o Muhamedu.

Služeći se tvojom logikom sledbenici Bahai religije mogu tvrditi da se ime njihovog poslanika, Bahaullaha, spominje u Psalmu 89:8, a sledbenici Manihejstva mogu tvrditi da se ime njihovog proroka, Manija, spominje u Bibliji 18 puta.

Eto šta ti tvoja logika donosi. Ali naravno, bez obzira koliko i kakva objašnjenja ti ja ovde ponudim ti ćeš i dalje terati po svom.

Tri stiha se ovde izneo koja navodno proriču Muhameda i sva tri puta si dokazao veliko neznanje, pristrasnost i nesposobnost da pročitaš i razumeš ceo kontekst čiji su deo navedeni stihovi. Takođe si gazio i po islamskim principima i to sve zbog čega? Nikog ni u šta nisi ubedio osim što si još jednom dokazao da se tvoje reči ne mogu uzimati za ozbiljno.
ama bas nista tu nema erotsko

pokazi mi sta je to erotsko da cujem???
Smrcak15

#813 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote: ma pusti smrcka vidis da je puko, i jos hoce a ga arumentujem sto je puko, samo da cita svoje postove vidio bi da je puko
to sto ti govoris o meni, macku o rep jarane...nego da bi te ljudi uzeli za ozbiljno jer ti avatar i ne prestavlja ozbiljnu osobu, prvo moras da argumentuje

smrle puko zato i zato, dokaz je to i to.....ali pod plastom logikea ne andara mandara argumenti sto ni pas sa maslom nebi pojeo

eh kad dodjes na taj nivo, onda mozemo da diskutujemo, a ovako ad hominem napadi, ne stetis ti meni jarane nista, najgoru ti meni stetu mozes nanijeti kad je oboris argumentima i dokazima.
Connaisseur Karlin

#814 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote: ma pusti smrcka vidis da je puko, i jos hoce a ga arumentujem sto je puko, samo da cita svoje postove vidio bi da je puko
to sto ti govoris o meni, macku o rep jarane...nego da bi te ljudi uzeli za ozbiljno jer ti avatar i ne prestavlja ozbiljnu osobu, prvo moras da argumentuje

smrle puko zato i zato, dokaz je to i to.....ali pod plastom logikea ne andara mandara argumenti sto ni pas sa maslom nebi pojeo

eh kad dodjes na taj nivo, onda mozemo da diskutujemo, a ovako ad hominem napadi, ne stetis ti meni jarane nista, najgoru ti meni stetu mozes nanijeti kad je oboris argumentima i dokazima.
Smrcko, od kad pises i govoris stari/klasicni hebrejski jezik ?

ovaj Song of all Songs je iz dijela psalma: to je dio LITURGIJSKE POEZIJE ( ljubavne pjesme,price)

malo vise o tome:

https://www.myjewishlearning.com/articl ... -writings/

zelim reci, dovoljno poznajem osnovne elemente judaizma :)
Smrcak15

#815 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:

ovaj Song of all Songs je iz dijela psalma: to je dio LITURGIJSKE POEZIJE ( ljubavne pjesme,price)

malo vise o tome:

Znam ono sto me interesuje to mi je dovoljno a malo se koristim preko arapskog posto je isti nacin pisanja.

Zamisli se sad da osoba koja je rekla te rijeci iz 5 poglavlja da je nakon sto je cula nagovjestaj poslanika muhammeda od poslanika iz njezina vremena, pa poslije izgovorila rijeci iz svoje ceznje za njegovim sto skorim dolaskom.

U tom poglavlju ima 5 stvari sto ukazuje na muhammeda.

1.ime muhammed
2. Vodja 10 000 ljudi
3. Rumen
4.kosa vijugava
5. Crna kao u arapa

Stani sad malo imamo 5 tacaka koji ukazuju na muhammeda , hajde ti sad nama reci o kome se to tacno radi koristeci bibliju da jasno biblija kaze ko je ta osoba, i jos nesto taj predvodnik 10000 ljudi mora doci sa parana, brda i planine u okolini mekke.

Ako neznas o kome se to radi pa kako onda mozes reci da se ne radi o muhammedu ako ni sama neznas o kome je rijec, preferiras dati podrsku neznanju (neznas o kome je rijec) naspram dokazima od 5 tacaka pa cak i 6 mozemo reci.
L u c i f e r

#816 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by L u c i f e r »

"rumen"

:lol:

:thumbup:
Irsar

#817 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Irsar »

Hakiz wrote:Tomas de Torquemada se nadao raju. Kao i razni tipovi koji su se proteklih godina raznosili i sa sobom u smrt povlačili nevine ljude. I tokom vijekova i milenija raju su se nadali mnogi slični njima, razni vjerski fanatici koji su sijali smrt i nesreću, što u svojim porodicama što masovno, bolujući od kliničkog poremećaja zablude da rade boguugodne stvari.
I sve to nema veze sa tobom, niti njihova (ne)djela na neki način umanjuju ili uvećavaju tvoja.
I oholost je ne željeti biti u društvu takvih likova?
O kakvom društvu ti govoriš, spomenuo si da bi ti radije u pakao nego priželjkivao raj koji priželjkuje svaki iole svjestan čovjek (bez obzira koliko dobar ili loš taj čovjek bio). Za tebe priželjkivanje spasenja od strane lošeg čovjeka je izgovor da ti sam ne priželjkuješ to spasenje, stvarno besmislen i bizaran stav.
Last edited by Irsar on 28/10/2017 16:28, edited 1 time in total.
aurora313

#818 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:...Stani sad malo imamo 5 tacaka koji ukazuju na muhammeda , hajde ti sad nama reci o kome se to tacno radi koristeci bibliju da jasno biblija kaze ko je ta osoba, i jos nesto taj predvodnik 10000 ljudi mora doci sa parana, brda i planine u okolini mekke...
Uplićeš se pa saplićeš.

Po tebi to UKAZUJE na Muhameda.
A onda od drugih tražiš da TAČNO objasne o kome se radi.

Divim se tvom naučnom stilu. :-D
Towelie

#819 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Towelie »

Ja nakon stavke "rumen" stvarno nisam vise imao dilemu da se radi o Muhamedu. :lol:
Smrcak15

#820 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:...Stani sad malo imamo 5 tacaka koji ukazuju na muhammeda , hajde ti sad nama reci o kome se to tacno radi koristeci bibliju da jasno biblija kaze ko je ta osoba, i jos nesto taj predvodnik 10000 ljudi mora doci sa parana, brda i planine u okolini mekke...
Uplićeš se pa saplićeš.

Po tebi to UKAZUJE na Muhameda.
A onda od drugih tražiš da TAČNO objasne o kome se radi.

Divim se tvom naučnom stilu. :-D
Da imas imalo logike u sebi vidio bi da nema saplitanja

Jasno kazem ja tvrdim sa je muhammed tu u tom tekstu nagovjesten, ako tvrdis da nije onda mi dokazi iz biblije da se jasno ukazuje na nekog drugog ako vec znas da nije onda koristeci bibliju reci ko je onda?

Tako da neznam o kakvom saplitanju pricas ovdje.
Smrcak15

#821 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:Ja nakon stavke "rumen" stvarno nisam vise imao dilemu da se radi o Muhamedu. :lol:
To rumen nista nebi znacilo da nema

Ime muhammed i vodja 10 000 ljudi.

To rumen je samo mali dodatak koji puse u tom pravcu.

Jer se u opisima poslanika govorilo da ima rumenila na licu.
Sara03

#822 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Sara03 »

Irsar wrote:
Hakiz wrote:Tomas de Torquemada se nadao raju. Kao i razni tipovi koji su se proteklih godina raznosili i sa sobom u smrt povlačili nevine ljude. I tokom vijekova i milenija raju su se nadali mnogi slični njima, razni vjerski fanatici koji su sijali smrt i nesreću, što u svojim porodicama što masovno, bolujući od kliničkog poremećaja zablude da rade boguugodne stvari.
I sve to nema veze sa tobom, niti njihova (ne)djela na neki način umanjavaju ili uvečavaju tvoja.
Ne kaže se umanjavaju, već umanjuju ili smanjuju, nije uvečavaju, već uvećavaju, povećavaju.
Irsar

#823 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by Irsar »

Sara03 wrote:
Irsar wrote:
I sve to nema veze sa tobom, niti njihova (ne)djela na neki način umanjavaju ili uvečavaju tvoja.
Ne kaže se umanjavaju, već umanjuju ili smanjuju, nije uvečavaju, već uvećavaju, povećavaju.
Zahvaljujem na ispravkama.
Connaisseur Karlin

#824 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Smrcak15 wrote:
Smrcak15 wrote:

malo vise o tome:

Znam ono sto me interesuje to mi je dovoljno a malo se koristim preko arapskog posto je isti nacin pisanja.

Zamisli se sad da osoba koja je rekla te rijeci iz 5 poglavlja da je nakon sto je cula nagovjestaj poslanika muhammeda od poslanika iz njezina vremena, pa poslije izgovorila rijeci iz svoje ceznje za njegovim sto skorim dolaskom.

U tom poglavlju ima 5 stvari sto ukazuje na muhammeda.

1.ime muhammed
2. Vodja 10 000 ljudi
3. Rumen
4.kosa vijugava
5. Crna kao u arapa

Stani sad malo imamo 5 tacaka koji ukazuju na muhammeda , hajde ti sad nama reci o kome se to tacno radi koristeci bibliju da jasno biblija kaze ko je ta osoba, i jos nesto taj predvodnik 10000 ljudi mora doci sa parana, brda i planine u okolini mekke.

Ako neznas o kome se to radi pa kako onda mozes reci da se ne radi o muhammedu ako ni sama neznas o kome je rijec, preferiras dati podrsku neznanju (neznas o kome je rijec) naspram dokazima od 5 tacaka pa cak i 6 mozemo reci.
pises glupopsti
asurbanipal

#825 Re: Da li je Allah/Bog stvarno milostiv?

Post by asurbanipal »

Towelie wrote:Ja nakon stavke "rumen" stvarno nisam vise imao dilemu da se radi o Muhamedu. :lol:

Možda je mislio na Severinu?

Rumeno mi lice
umila ga rosa..
:lol:
Post Reply