Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
- Ludzak
#801 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Neki Bošnjaci bi stvarno voljeli da su bili pod fašističkom i ustaškom kapom, nego jugo-ateističkom.
-
Naslovnica
#802 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Meščini Photoshop, aaa?

- seln
#803 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ma jok, ba, njih dvoje svaki dan idu na cevape.Naslovnica wrote:Meščini Photoshop, aaa?
![]()
![]()
![]()
- dječak sa šibicama
#804 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Podrzavam mladu nadu i novu snagu u Bosnjaka, gospodina Tarika.
-
Novak20
#805 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
KO S DJECOM VLADA UPIŠAN SE BUDI! Latić: Zar ima razlike između Bakira Izetbegovića i Tarika Dautovića?!
http://thebosniatimes.ba/clanak/9307
....Za mladog Dautovića će još biti mjesta pri kancelarijama SDA-ovih funkcionera bar dok mu je babo Ferid-efendija Dautović glavni imam medžlisa Islamske zajednice u Sarajevu. Inače njegova politička karijera je završena.
Najbogatija hodžinska familija
Zašto se, onda, baviti ovim esdeavoskim derištima kakvih, eto, u Sarajevu ima na „pasija preskakala.“
Možda Mursel Begović i može nešto reći u svoju odbranu jer ipak ima nekakve reference da se bavi onim čime se bavi. A mali Tarik će (p)ostati kao „školski“ primjer kako završavaju sinovi „zelene buržoazije.“ Sličnu sudbinu će, bez dvojbe, doživjeti i Abdulah Skaka. On se već opekao zbog svoje političke neukosti kad je pozvao u brobu protiv „antifašista.“ Ovakav esdeaov podmladak koji je odrastao u „svili i kadifi“, neće biti u stanju odbraniti ni sebe, a kamo li Aliju, makar im pomagali Turci koji ga zovu „Kraljem mudrosti“, pa ni Bakira, kojeg su pokušali promovirati u princa, kao sina Kralja mudrosti. Skaka nije uzeo pouku od svojih časnih roditelja. Vjerovatno je povjerovao u političke bajke svoga dede Ismeta Kasumagića, Alijinog zatvorskog sapatnika, prije nego ga je uočio Timur Numić, stari esdeov skaut, i odveo Denisu Zvizdiću, tadašnjem šefu KO SDA u Sarajevu.
Dautovići su najbogatija hodžinska familija u Bosni i Hercegovini. Tarikov babo Ferid ef. je glavni imam u Sarajevu, a jedan mu je amidža muftija. I Tarikova majka je mualima. Na stranu pitanje kako su Dautovići došli u posjed desetina vrijednih nektretnina; kuća, stanova i poslovnih prostora u Zenici i Sarajevu, ovdje je problem da nam takvi ljudi odgovaraju za islamski odgoj i obrazovanje djece bosanskih muslimana. I to u dva najveća, pa ako hoćete i najislamskija muftijstva. Poznato je da je mektebska nastava u Sarajevu nakon rata, dakle u vrijeme od kada je za glavnog imama postavljen baš Ferid Dautović, doživjela debakl. Navodno ni 10 posto sarajevske djece nije obuhvaćeno mektebskom nastavom. Islamka zajednica to „krije kao zmija noge“ i opravdava to „bijelom kugom.“
Tarik Dautović bi još mogao biti i školski primjer polaznika vjeronauke u sarajevskim mektebima. Ako je on ispao takav kreten, kao sin glavnog imama, zašto bi, onda, roditelji uopće slali svoju djecu tamo gdje će ispadati kreteni i opća šprdnja na internetu?!
Jadni Tarik ne bi zavređivao ovoliku medijsku pažnju da nije problem nacije u sljedećem pitanju: ima li razlike između njega, kao sina glavnog imama u Sarajevu, i Bakira, kao sina Alije Izetbegovića?! Ja mislim da razlike nema! I(li) ako je i ima, onda se ona ogleda u formalnim nijansama; i Tarik i Bakir fino odgojeni muslimani, ali obojica su u politici ispali kreteni! Naravno, svaki na svoj način.
....Za mladog Dautovića će još biti mjesta pri kancelarijama SDA-ovih funkcionera bar dok mu je babo Ferid-efendija Dautović glavni imam medžlisa Islamske zajednice u Sarajevu. Inače njegova politička karijera je završena.
Zašto se, onda, baviti ovim esdeavoskim derištima kakvih, eto, u Sarajevu ima na „pasija preskakala.“
Možda Mursel Begović i može nešto reći u svoju odbranu jer ipak ima nekakve reference da se bavi onim čime se bavi. A mali Tarik će (p)ostati kao „školski“ primjer kako završavaju sinovi „zelene buržoazije.“ Sličnu sudbinu će, bez dvojbe, doživjeti i Abdulah Skaka. On se već opekao zbog svoje političke neukosti kad je pozvao u brobu protiv „antifašista.“ Ovakav esdeaov podmladak koji je odrastao u „svili i kadifi“, neće biti u stanju odbraniti ni sebe, a kamo li Aliju, makar im pomagali Turci koji ga zovu „Kraljem mudrosti“, pa ni Bakira, kojeg su pokušali promovirati u princa, kao sina Kralja mudrosti. Skaka nije uzeo pouku od svojih časnih roditelja. Vjerovatno je povjerovao u političke bajke svoga dede Ismeta Kasumagića, Alijinog zatvorskog sapatnika, prije nego ga je uočio Timur Numić, stari esdeov skaut, i odveo Denisu Zvizdiću, tadašnjem šefu KO SDA u Sarajevu.
Dautovići su najbogatija hodžinska familija u Bosni i Hercegovini. Tarikov babo Ferid ef. je glavni imam u Sarajevu, a jedan mu je amidža muftija. I Tarikova majka je mualima. Na stranu pitanje kako su Dautovići došli u posjed desetina vrijednih nektretnina; kuća, stanova i poslovnih prostora u Zenici i Sarajevu, ovdje je problem da nam takvi ljudi odgovaraju za islamski odgoj i obrazovanje djece bosanskih muslimana. I to u dva najveća, pa ako hoćete i najislamskija muftijstva. Poznato je da je mektebska nastava u Sarajevu nakon rata, dakle u vrijeme od kada je za glavnog imama postavljen baš Ferid Dautović, doživjela debakl. Navodno ni 10 posto sarajevske djece nije obuhvaćeno mektebskom nastavom. Islamka zajednica to „krije kao zmija noge“ i opravdava to „bijelom kugom.“
Tarik Dautović bi još mogao biti i školski primjer polaznika vjeronauke u sarajevskim mektebima. Ako je on ispao takav kreten, kao sin glavnog imama, zašto bi, onda, roditelji uopće slali svoju djecu tamo gdje će ispadati kreteni i opća šprdnja na internetu?!
Jadni Tarik ne bi zavređivao ovoliku medijsku pažnju da nije problem nacije u sljedećem pitanju: ima li razlike između njega, kao sina glavnog imama u Sarajevu, i Bakira, kao sina Alije Izetbegovića?! Ja mislim da razlike nema! I(li) ako je i ima, onda se ona ogleda u formalnim nijansama; i Tarik i Bakir fino odgojeni muslimani, ali obojica su u politici ispali kreteni! Naravno, svaki na svoj način.
- insomnia78
#806 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Za razliku od katolika ili pravoslavaca. Vrkva je, siguran sam sa odusevljenjem docekala JugoslavijuLudzak wrote:Neki Bošnjaci bi stvarno voljeli da su bili pod fašističkom i ustaškom kapom, nego jugo-ateističkom.
- uglavnomja
#807 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
tarik (jos
) nema sebiju
- dječak sa šibicama
#808 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ko da je to problem, plava krv se ne mijesa sa obicnom krvi obicne raje, pa ce i mladi Tarik ozeniti jal neku Jasarevicku, jal Cengicku, jal Behmenku.uglavnomja wrote:tarik (jos) nema sebiju
Steta sto je lejdi Ganic zauzeta.
- Sara03
#809 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka

tarikdautovic Dvije institucije! Jedna babo, druga najbolji reis u historiji. A ja cu da budem treca akoBogda! Jos malo...
Ne sumnjam Tare, dobar si momak.
- insomnia78
#810 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Isti otaj pisac o MustafiNovak20 wrote:KO S DJECOM VLADA UPIŠAN SE BUDI! Latić: Zar ima razlike između Bakira Izetbegovića i Tarika Dautovića?!
Edit: nije isti ipak je DzemaludinRahmetli Mustafa je bio toliko velik pisac i mislilac da bi moderna povijest bošnjačkog naroda – da ga nisu ubili, da je on nastavio da piše i bori se za našu slobodu – sigurno bila drugačija, manje bolna, možda, čak, bez posljednjega genocida, i zato se i danas treba vraćati njegovim radovima. Jer da su pročitali Mustafu, Bošnjaci bi, sedamdeset godina poslije njegova šehitluka, bar počeli da sviđaju račun sa najvećom unutarnjom kobi koja ih je ikada zadesila. Mislimo, naravno, na titoizam, titoistički komunizam kao vid širka – onog najtežega grijeha zbog koga Svevišnji već na ovom svijetu kažnjava svakog pojedinca i svaki narod koji uđe u njega, a koji se obično prevodi kao: pripisivanje Allahu, dž.š., druga ili ortaka tako da se tog ortaka, u svim pitanjima i sferama bitisanja, smatra ravnim Njemu (Allah neće oprostiti da Mu se neko drugi smatra ravnim, Kur'an, 4, 48).
- dječak sa šibicama
#811 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Dzemo i Nedzad Latic ko good cop-bad cop
- uglavnomja
#812 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Sara03 wrote:
tarikdautovic Dvije institucije! Jedna babo, druga najbolji reis u historiji. A ja cu da budem treca akoBogda! Jos malo...
aha, more ovu naukauf (?) kesu nosat jedino ...
-
nightvision
- Dasi
#814 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Skromno, bosnjacki.Sara03 wrote:tarikdautovic Dvije institucije! Jedna babo, druga najbolji reis u historiji. A ja cu da budem treca akoBogda! Jos malo...
- dječak sa šibicama
#815 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Men zanima jedna stvar, koji ce prije vilu na Poljinama sagraditi, Tarik ili Zahiragic.
Mogli bi neku kladionicu, nesto.
Mogli bi neku kladionicu, nesto.
-
Novak20
#816 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Tako se Tarik Dautović, zajedno sa bratom Alijom, također članom podmlatka SDA, prošlog mjeseca našao u pratnji predsjednika SDA Izetbegovića tokom njegove posjete općini Glamoč. Dautović je taj "historijski događaj" ovjekovječio na svom Facoboke profilu zajedničkom fotografijom i prigodnim tekstom na engleskom jeziku. Kako je napisao, ova "historical visit" Glamoču dokaz je prisustva Bošnjaka na "every pedlju" svoje domovine ("our homeland").

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/584 ... u_bih.html

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/584 ... u_bih.html
- dječak sa šibicama
#817 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ovo je falsifikat, ovaj engleski "iz Glamoca".
Nemojte sad i vi pretjerivati. Toliko glup nije.
- supercali
#818 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Jeste skontali prevod
On every pedlju
On every pedlju
- insomnia78
#819 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Stvarno treba biti nisko inteligentan za povjerovati u ovo. A vidite ono "rate this translation"
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#820 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
tarikĆe samo do poBede, nebo je granica, da ti Allah da nagraduSara03 wrote:
- muhafuca
#821 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
I ja sam kontao - moze bit photoshop al nijedječak sa šibicama wrote:Ovo je falsifikat, ovaj engleski "iz Glamoca".
EDIT : Engleska verzija je FaceBook-ov prevod ipak

mozes nac na FB-u
Last edited by muhafuca on 20/08/2017 15:17, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#822 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ne znam, vidjeh na tviteru neko stavio kao original, napisao na nasem jeziku, ne na engleskom.
Ako je ovo objavio na FB, onda je dovoljno glup.
Ako je ovo objavio na FB, onda je dovoljno glup.
- insomnia78
#823 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ovo je fejsbukov prevod
- muhafuca
#824 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
U pravu si - ima ispod ovo "see original" tj da je on napisao na nasem.insomnia78 wrote:Ovo je fejsbukov prevod
Iz nekog razloga facebook mu samo na ovom postu prikazuje po defaultu englesku verziju a ispod dole je "see original"
a na svim ostalim mu prikazuje originalnu verziju na Bosanskom a ispod nudi "see translation".
Otidi mu na FB pa vidi - ne trebas ga friendati ili nesto tako.
Cudno.
Last edited by muhafuca on 20/08/2017 15:21, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#825 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Jbg, lufto Tarik sa casova informatike.