Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

Connaisseur Karlin

#801 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Connaisseur Karlin »

azurna_obala wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
to nije nebuloza, hajde pronadji farme svinja na doticnim lokacijama :D

De bona uozbilji se.
pa obrazlozi moc zabrane u drzavama bez farmi svinja i u drzavama sa farmama svinja , kuzis :)
Connaisseur Karlin

#802 Re: Jedete li svinjetinu?

karanana wrote:Hahaha. Cuj pronadji farme. Pa mozda nema farmi jer su zabranjene tj ne jede se to meso
pa u tome i jeste fazon: zabrana posotji radi religije, ali je istovremeno lako slijediti takvu zabranu,jer nema svinja :D
uglavnomja

#803 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by uglavnomja »

:jbt:
HAVANA

#804 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Jeni ni zàba losa.Ko piletina.
spreca

#805 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by spreca »

karanana wrote:Hahaha. Cuj pronadji farme. Pa mozda nema farmi jer su zabranjene tj ne jede se to meso
pa u tome i jeste fazon: zabrana posotji radi religije, ali je istovremeno lako slijediti takvu zabranu,jer nema svinja :D
kako kazu rusi je i bogu.....ti se sama sa sobom svadjas i pricas...de ba malo ukljuci logiku......sto ti nevozis na crveno na semaforima?
spreca

#806 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by spreca »

HAVANA wrote:Jeni ni zàba losa.Ko piletina.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#807 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Tomahawk11 »

Nema ni u Sarajevu svinja (mislim zivotinja, ne ljudskih :mrgreen: )
HAVANA

#808 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

A od cega je onaj ikar bio?Od guzova krmecih iz 68-me. :evil: Sleper sam ga pojeo.Ne bi njega i lecu pojeo kad bi mi ko 10 milja dao.
Connaisseur Karlin

#809 Re: Jedete li svinjetinu?

spreca wrote:
kako kazu rusi je i bogu.....ti se sama sa sobom svadjas i pricas...de ba malo ukljuci logiku......sto ti nevozis na crveno na semaforima?
tvoja logika ne funkcionira: ako ja tebi nesto zabranim u ime religijske institucije, npr. cigarete,a cigerete su istovremeno zabranjene u drzavi, sto je svrha postojanja zabrane :lol: cigareta svakako nema :D

pisemo o nivoima zabrane :) da ne postoji drzavana zabrana, teze bi bilo slijediti doticnu zabranu, kuzis :D
spreca

#810 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by spreca »

tvoja logika ne funkcionira: ako ja tebi nesto zabranim u ime religijske institucije, npr. cigarete,a cigerete su istovremeno zabranjene u drzavi, sto je svrha postojanja zabrane :lol: cigareta svakako nema :D

pisemo o nivoima zabrane :) da ne postoji drzavana zabrana, teze bi bilo slijediti doticnu zabranu, kuzis :D
pa i seriat je u nekim drzavama drzavni zakon.....kakva je razlika izmedju tih zabrana?......religije su mnooooogo starije od drzava.....svi danasnji zakoni su porijeklom od religijskih pravila
Seawolf

#811 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Seawolf »

HAVANA wrote:Jebo mater po ovoj anketi ja bi trebo jednu radnjicu otvorit. :mastakazes: Pa malo prsute,mortadele,slanine,gavrilovica,zimske,suhog vrata...Jebo lukavicu.Hajte kod havane. :D Al imam konkurenciju na pijaci grbavica.Moracu ga ubit.
Mojne ga ubit' ... samo pusti priču da on uvaljuje bravetinu pod krmetinu :)
Connaisseur Karlin

#812 Re: Jedete li svinjetinu?

spreca wrote:

pa i seriat je u nekim drzavama drzavni zakon.....kakva je razlika izmedju tih zabrana?......religije su mnooooogo starije od drzava.....svi danasnji zakoni su porijeklom od religijskih pravila
o zivote :lol: da li je muslimanu u BiH teze izbjeci svinjetinu od muslimana u drzavi u kojoj nema svinjetine :D
Seawolf

#813 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Seawolf »

I da, hoće li mi iko od vjerskih autoriteta ovdje, iznijeti mišljenje u vezi sa mojim pitanjem o jedenju žaba?
Zoya

#814 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zoya »

De nek neko zatvori temu dok nije otišla u ko zna kojem pravcu.

Je li ovi iz Dubioze kolektiv jedu svinjetinu?
dječak sa šibicama

#815 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote: ima preradjevina od svinjskog mesa ali ne i sirovog mesa
Ima, kako nema, samo je upakovano. Ja redovno uzmem mljeveno pa mijesam sa junetinom.

Ili butku, dobra za snicle.
pustopoljina

#816 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by pustopoljina »

Seawolf wrote:I da, hoće li mi iko od vjerskih autoriteta ovdje, iznijeti mišljenje u vezi sa mojim pitanjem o jedenju žaba?
sto smaras?
TheMule

#817 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by TheMule »

FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki
Connaisseur Karlin

#818 Re: Jedete li svinjetinu?

pustopoljina wrote:
Seawolf wrote:I da, hoće li mi iko od vjerskih autoriteta ovdje, iznijeti mišljenje u vezi sa mojim pitanjem o jedenju žaba?
sto smaras?
ja mu jucer rekoh da provjeri na Google :D :lol:
Connaisseur Karlin

#819 Re: Jedete li svinjetinu?

TheMule wrote:FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki
sto nije jasno :)
HAVANA

#820 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Zoya wrote:De nek neko zatvori temu dok nije otišla u ko zna kojem pravcu.

Je li ovi iz Dubioze kolektiv jedu svinjetinu?
:lol: Otkud ti oni naumpadose.Sto,jel rogove imaju? :evil:
spreca

#821 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by spreca »

spreca wrote:

o zivote :lol: da li je muslimanu u BiH teze izbjeci svinjetinu od muslimana u drzavi u kojoj nema svinjetine :D
ti se zajebavas?....nemoj da se i meni digne :oops: ...onda ce biti belaja :lol:
TheMule

#822 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by TheMule »

TheMule wrote:FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki
sto nije jasno :)
Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade". :izet: :wink:
HAVANA

#823 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

E haj zdrao.Odo malo fudbal gledat.Narezo vrata,nasuo krusku i laganini.Kad je vec tako vazno sta neko pije i jede.Dugo gluplje teme nisam vidio.
dječak sa šibicama

#824 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dječak sa šibicama »

dze mi je pajdo boskero, i veceras gicetina, meza za utakmicu
Connaisseur Karlin

#825 Re: Jedete li svinjetinu?

spreca wrote:
spreca wrote: pa i seriat je u nekim drzavama drzavni zakon.....kakva je razlika izmedju tih zabrana?......religije su mnooooogo starije od drzava.....svi danasnji zakoni su porijeklom od religijskih pravila
ti se zajebavas?....nemoj da se i meni digne :oops: ...onda ce biti belaja :lol:
pa kako ces neuspjesno izbjeci nesto ako toga nema :D
Locked