pa obrazlozi moc zabrane u drzavama bez farmi svinja i u drzavama sa farmama svinja , kuzisazurna_obala wrote:Connaisseur Karlin wrote:
to nije nebuloza, hajde pronadji farme svinja na doticnim lokacijama
De bona uozbilji se.
Jedete li svinjetinu?
- Connaisseur Karlin
#801 Re: Jedete li svinjetinu?
- Connaisseur Karlin
#802 Re: Jedete li svinjetinu?
pa u tome i jeste fazon: zabrana posotji radi religije, ali je istovremeno lako slijediti takvu zabranu,jer nema svinjakaranana wrote:Hahaha. Cuj pronadji farme. Pa mozda nema farmi jer su zabranjene tj ne jede se to meso
- HAVANA
#804 Re: Jedete li svinjetinu?
Jeni ni zàba losa.Ko piletina.
- spreca
#805 Re: Jedete li svinjetinu?
kako kazu rusi je i bogu.....ti se sama sa sobom svadjas i pricas...de ba malo ukljuci logiku......sto ti nevozis na crveno na semaforima?Connaisseur Karlin wrote:pa u tome i jeste fazon: zabrana posotji radi religije, ali je istovremeno lako slijediti takvu zabranu,jer nema svinjakaranana wrote:Hahaha. Cuj pronadji farme. Pa mozda nema farmi jer su zabranjene tj ne jede se to meso
- spreca
#806 Re: Jedete li svinjetinu?
HAVANA wrote:Jeni ni zàba losa.Ko piletina.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#807 Re: Jedete li svinjetinu?
Nema ni u Sarajevu svinja (mislim zivotinja, ne ljudskih
)
- HAVANA
#808 Re: Jedete li svinjetinu?
A od cega je onaj ikar bio?Od guzova krmecih iz 68-me.
Sleper sam ga pojeo.Ne bi njega i lecu pojeo kad bi mi ko 10 milja dao.
- Connaisseur Karlin
#809 Re: Jedete li svinjetinu?
tvoja logika ne funkcionira: ako ja tebi nesto zabranim u ime religijske institucije, npr. cigarete,a cigerete su istovremeno zabranjene u drzavi, sto je svrha postojanja zabranespreca wrote:kako kazu rusi je i bogu.....ti se sama sa sobom svadjas i pricas...de ba malo ukljuci logiku......sto ti nevozis na crveno na semaforima?Connaisseur Karlin wrote:pa u tome i jeste fazon: zabrana posotji radi religije, ali je istovremeno lako slijediti takvu zabranu,jer nema svinjakaranana wrote:Hahaha. Cuj pronadji farme. Pa mozda nema farmi jer su zabranjene tj ne jede se to meso
pisemo o nivoima zabrane
- spreca
#810 Re: Jedete li svinjetinu?
pa i seriat je u nekim drzavama drzavni zakon.....kakva je razlika izmedju tih zabrana?......religije su mnooooogo starije od drzava.....svi danasnji zakoni su porijeklom od religijskih pravilaConnaisseur Karlin wrote:
tvoja logika ne funkcionira: ako ja tebi nesto zabranim u ime religijske institucije, npr. cigarete,a cigerete su istovremeno zabranjene u drzavi, sto je svrha postojanja zabranecigareta svakako nema
![]()
pisemo o nivoima zabraneda ne postoji drzavana zabrana, teze bi bilo slijediti doticnu zabranu, kuzis
-
Seawolf
#811 Re: Jedete li svinjetinu?
Mojne ga ubit' ... samo pusti priču da on uvaljuje bravetinu pod krmetinuHAVANA wrote:Jebo mater po ovoj anketi ja bi trebo jednu radnjicu otvorit.Pa malo prsute,mortadele,slanine,gavrilovica,zimske,suhog vrata...Jebo lukavicu.Hajte kod havane.
Al imam konkurenciju na pijaci grbavica.Moracu ga ubit.
- Connaisseur Karlin
#812 Re: Jedete li svinjetinu?
o zivotespreca wrote:pa i seriat je u nekim drzavama drzavni zakon.....kakva je razlika izmedju tih zabrana?......religije su mnooooogo starije od drzava.....svi danasnji zakoni su porijeklom od religijskih pravilaConnaisseur Karlin wrote:
tvoja logika ne funkcionira: ako ja tebi nesto zabranim u ime religijske institucije, npr. cigarete,a cigerete su istovremeno zabranjene u drzavi, sto je svrha postojanja zabranecigareta svakako nema
![]()
pisemo o nivoima zabraneda ne postoji drzavana zabrana, teze bi bilo slijediti doticnu zabranu, kuzis
-
Seawolf
#813 Re: Jedete li svinjetinu?
I da, hoće li mi iko od vjerskih autoriteta ovdje, iznijeti mišljenje u vezi sa mojim pitanjem o jedenju žaba?
-
Zoya
#814 Re: Jedete li svinjetinu?
De nek neko zatvori temu dok nije otišla u ko zna kojem pravcu.
Je li ovi iz Dubioze kolektiv jedu svinjetinu?
- dječak sa šibicama
#815 Re: Jedete li svinjetinu?
Ima, kako nema, samo je upakovano. Ja redovno uzmem mljeveno pa mijesam sa junetinom.kakavdanakneiskustvu wrote: ima preradjevina od svinjskog mesa ali ne i sirovog mesa
Ili butku, dobra za snicle.
- pustopoljina
#816 Re: Jedete li svinjetinu?
sto smaras?Seawolf wrote:I da, hoće li mi iko od vjerskih autoriteta ovdje, iznijeti mišljenje u vezi sa mojim pitanjem o jedenju žaba?
-
TheMule
#817 Re: Jedete li svinjetinu?
FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki
- Connaisseur Karlin
#818 Re: Jedete li svinjetinu?
ja mu jucer rekoh da provjeri na Googlepustopoljina wrote:sto smaras?Seawolf wrote:I da, hoće li mi iko od vjerskih autoriteta ovdje, iznijeti mišljenje u vezi sa mojim pitanjem o jedenju žaba?
- Connaisseur Karlin
#819 Re: Jedete li svinjetinu?
sto nije jasnoTheMule wrote:FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki
- HAVANA
#820 Re: Jedete li svinjetinu?
Zoya wrote:De nek neko zatvori temu dok nije otišla u ko zna kojem pravcu.
- spreca
#821 Re: Jedete li svinjetinu?
ti se zajebavas?....nemoj da se i meni digneConnaisseur Karlin wrote:o zivotespreca wrote:pa i seriat je u nekim drzavama drzavni zakon.....kakva je razlika izmedju tih zabrana?......religije su mnooooogo starije od drzava.....svi danasnji zakoni su porijeklom od religijskih pravilaConnaisseur Karlin wrote:
![]()
da li je muslimanu u BiH teze izbjeci svinjetinu od muslimana u drzavi u kojoj nema svinjetine
-
TheMule
#822 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa ono, "njihova zabrana nema logike jer nema farmi u drzavi, pa je glupo da uopste zabranjuju, a razlog zasto nema farmi je zabrana da se ne jede, jer religiozne institutcije ne daju, pa je kralju lahko da zabrani, sto je bas glupo sto to rade".Connaisseur Karlin wrote:sto nije jasnoTheMule wrote:FAkat me ova "logika" Karlinke frapirala. Pokusavam da odgonetnem, ali ne ide. Sad ne mogu da prestanem misliti o ovom dok neskontam o cemu se radi u ovoj zagonetki
- HAVANA
#823 Re: Jedete li svinjetinu?
E haj zdrao.Odo malo fudbal gledat.Narezo vrata,nasuo krusku i laganini.Kad je vec tako vazno sta neko pije i jede.Dugo gluplje teme nisam vidio.
- dječak sa šibicama
#824 Re: Jedete li svinjetinu?
dze mi je pajdo boskero, i veceras gicetina, meza za utakmicu
- Connaisseur Karlin
#825 Re: Jedete li svinjetinu?
pa kako ces neuspjesno izbjeci nesto ako toga nemaspreca wrote:ti se zajebavas?....nemoj da se i meni digneConnaisseur Karlin wrote:o zivotespreca wrote: pa i seriat je u nekim drzavama drzavni zakon.....kakva je razlika izmedju tih zabrana?......religije su mnooooogo starije od drzava.....svi danasnji zakoni su porijeklom od religijskih pravilada li je muslimanu u BiH teze izbjeci svinjetinu od muslimana u drzavi u kojoj nema svinjetine
...onda ce biti belaja