Sramota ga bilo išta drugo napisat .Edin H. wrote:
Jugosloven iz redova SDA![]()
![]()
Jugoslovenstvo
-
KENJAC
#801 Re: Jugoslovenstvo
-
Niemand
#802 Re: Jugoslovenstvo
Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
- Connaisseur Karlin
#803 Re: Jugoslovenstvo
opa, Kosove se poredi sa RS_BataZiv_0809 wrote:I na Krimu i na Kosovu i u Repubulici Srpskoj.LBVIEW wrote: Mislis na Krimu?
- dale cooper
#804 Re: Jugoslovenstvo
Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za kojuNiemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
su se većina patriota borila kada su uzeli puške u ruke da je odbrane.
-
aratet
#805 Re: Jugoslovenstvo
Danas nije samo Trst civilizacija, nego su i Tirana, Sofija ili Bukurest.Fudo387 wrote:Varteks je kvalitetnu garderobu izbacio u drugoj polovici 80-ih.MisterNo1 wrote:Farmerke kupljene u Varteksovim prodavnicama bile su kvalitetnije od onih koje su se donosile iz Trsta. Štos je bio u tome, otići u Trst i kupiti farmerke i cipele.hAZNADAR wrote: naravno da je luksuz jer imao si i domacih farmerki. Kvaliteta - druga prica.
Bazirati pricu o identitetu, standardima, boljitku samo kroz fokus ekonomije i luksuza je kao da su bivsi gastarbajteri etnicki i nacionalno Nijemci.
Nije tema uopce prednosti i nedostaci Juge - vec standardi i vrijednosti koje su tada bile normalne - a nekima i danas.
Istini za volju, bili smo skroz demode, tj. teski krkani.
Nema tu kolekcije jesen-zima-proljece-nesta, vec vazda jedno te isto.
Trst je za nas bio civilizacija.
Doduse, i danas je.
-
palermo
#806 Re: Jugoslovenstvo
Postoji onakva kakva je u ovom trenutku moguća. I za kakvu smo se mogli izboriti.dale cooper wrote:Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za kojuNiemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
Imaju i nove generacije. I ima i za njih posla.
-
KENJAC
#807 Re: Jugoslovenstvo
Samo neko pod dejstvom pomenute moze ovo reći .BHCluster wrote:listopad wrote:Naravno. BiH za razliku od Jugoslavije ima razvijenu industriju i ne zivi iskljucivo od kredita.BHCluster wrote:Da i ima svoju budicnost! Nazalost mnogim njenim dusmanima.
Jedna postoji droga ne, ja mislim da je pametnom dosta.
-
aratet
#808 Re: Jugoslovenstvo
Ima posla za njih, ali po Njemackoj.palermo wrote:Postoji onakva kakva je u ovom trenutku moguća. I za kakvu smo se mogli izboriti.dale cooper wrote:Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za kojuNiemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
-
Niemand
#809 Re: Jugoslovenstvo
Jedina za koju znam. Spram toga mislim da ne moram na bosanskom forumu citati zajebancije lika koji i dalje pati za drzavom koje nema vec par decenija i prosipa svoje frustracije po jedinoj drzavi koju ja imam, a sve to iz neke 10te zemlje.dale cooper wrote:Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za kojuNiemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
Ako je nema, nema potrebe ni da pise o njenoj politici nit na njenom forumu. Neka zivi u svojoj 10toj drzavi, pati za svojom starom drzavom a meni se skloni sa ociju sa negiranjem jedine drzave koju ja imam. Kakva je takva, nit sam je birala, nit pravila, samo sam se rodila medju ludjacima.
- Connaisseur Karlin
#810 Re: Jugoslovenstvo
to je jedan od ciljeva otvranja temeNiemand wrote:Sta je ovo, pocelo se izlaziti iz ormara il sta?
-
palermo
#811 Re: Jugoslovenstvo
I....kakve veze to ima sa državom Bosnom i Hercegovinom i propalom državom Jugoslavijom.....aratet wrote:
Ima posla za njih, ali po Njemackoj.
Irci su decenijama iseljavali iz svoje zemlje ali im nikad nije palo na pamet da odustaju od nje....
-
KENJAC
#812 Re: Jugoslovenstvo
Ko ne voli Bosnu, ne vidio Djurdjevdana !Connaisseur Karlin wrote:to je jedan od ciljeva otvranja temeNiemand wrote:Sta je ovo, pocelo se izlaziti iz ormara il sta?
-
kakonako
#813 Re: Jugoslovenstvo
Sustina price je u tome sto su narodi mislili da ce biti bolje,sto je,u naravi,pozitivno.Desio se rat,pregrmilo se kako tako,ali boljeg ni na vidiku...ako neko misli da ima, neka slobodno kaze.Jugoslavija je za ove danasnje,a mislim najvise na BiH,bila fantazija koja je omogucila svim gradjanima sigurnost,zivot,obrazovanje,lijecenje...i sta covjeku vise treba.Ako iko nadje primjer iz onog mraka da su se skupljale pare za operaciju,da je neko bio uskracen u bilo cemu,da je neko kopao po kontejnerima neka slobodno kaze,ja cu priznati da sam sanjao,i da je to sve "crvena" propaganda.
- Connaisseur Karlin
#814 Re: Jugoslovenstvo
u skolama se uvijek sakupljala novcnana pomoc za ucenika koji je bio jako siromasan u razredu, npr. za sklosku opremu, ekskurziju i sl.kakonako wrote:Sustina price je u tome sto su narodi mislili da ce biti bolje,sto je,u naravi,pozitivno.Desio se rat,pregrmilo se kako tako,ali boljeg ni na vidiku...ako neko misli da ima, neka slobodno kaze.Jugoslavija je za ove danasnje,a mislim najvise na BiH,bila fantazija koja je omogucila svim gradjanima sigurnost,zivot,obrazovanje,lijecenje...i sta covjeku vise treba.Ako iko nadje primjer iz onog mraka da su se skupljale pare za operaciju,da je neko bio uskracen u bilo cemu,da je neko kopao po kontejnerima neka slobodno kaze,ja cu priznati da sam sanjao,i da je to sve "crvena" propaganda.
- dale cooper
#815 Re: Jugoslovenstvo
Sa obzirom koliko su pomaci bili od rata pa naovamo i koliko ljudi svakodnevno odlazi govorimopalermo wrote:Postoji onakva kakva je u ovom trenutku moguća. I za kakvu smo se mogli izboriti.dale cooper wrote:Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za kojuNiemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
o dalekoj, dalekoj budućnosti.
- LBVIEW
#816 Re: Jugosloven
Za tebe svakako ne, zar je neko sumnjao?KENJAC wrote:Ajmo dic ruku svi koji iskreno misle da Bosna postoji !
smajlištodrziobadvijerukespuštene !
A sad nastavi kmecati kako si neshvacen, samo zelis dobro BIH i tako to.
-
palermo
#817 Re: Jugoslovenstvo
pa stvorite je opet, ako je takva bila i ako je narod za nju. Ne bi trebalo biti nekih velikih poteškoćakakonako wrote:Sustina price je u tome sto su narodi mislili da ce biti bolje,sto je,u naravi,pozitivno.Desio se rat,pregrmilo se kako tako,ali boljeg ni na vidiku...ako neko misli da ima, neka slobodno kaze.Jugoslavija je za ove danasnje,a mislim najvise na BiH,bila fantazija koja je omogucila svim gradjanima sigurnost,zivot,obrazovanje,lijecenje...i sta covjeku vise treba.Ako iko nadje primjer iz onog mraka da su se skupljale pare za operaciju,da je neko bio uskracen u bilo cemu,da je neko kopao po kontejnerima neka slobodno kaze,ja cu priznati da sam sanjao,i da je to sve "crvena" propaganda.
Ili je opet u pitanju teza, da je narod glup osim nas (pardon vas, ja sam ipak među ovim glupljim ) nekolicine
- dale cooper
#818 Re: Jugoslovenstvo
O kome govoriš?Niemand wrote:Jedina za koju znam. Spram toga mislim da ne moram na bosanskom forumu citati zajebancije lika koji i dalje pati za drzavom koje nema vec par decenija i prosipa svoje frustracije po jedinoj drzavi koju ja imam, a sve to iz neke 10te zemlje.dale cooper wrote:Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za kojuNiemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
Ako je nema, nema potrebe ni da pise o njenoj politici nit na njenom forumu. Neka zivi u svojoj 10toj drzavi, pati za svojom starom drzavom a meni se skloni sa ociju sa negiranjem jedine drzave koju ja imam. Kakva je takva, nit sam je birala, nit pravila, samo sam se rodila medju ludjacima.
-
palermo
#819 Re: Jugoslovenstvo
Pa promine niš državu, državljanstvo, ili uništiš ovu državu i napraviš bolju...možda veću, širu, možda neku novu Jugoslaviju......mislim, stvarno ne shvatam poentu ovog tvoga posta, posebno ne na ovoj temi..dale cooper wrote:
Sa obzirom koliko su pomaci bili od rata pa naovamo i koliko ljudi svakodnevno odlazi govorimo
o dalekoj, dalekoj budućnosti.
-
palermo
#820 Re: Jugoslovenstvo
stvarno ne prepoznaješ o kome govori ???dale cooper wrote:
O kome govoriš?
- BHCluster
-
aratet
#822 Re: Jugoslovenstvo
Irci su se iseljavali ali bilo je onih koji planiraju ostati i jos je bilo nataliteta, situacija u BiH je Boze sacuvaj, raspad sistema je sve blize, ostat ce samo ratni profiteri, politicari, hodze i popovi.palermo wrote:I....kakve veze to ima sa državom Bosnom i Hercegovinom i propalom državom Jugoslavijom.....aratet wrote:
Ima posla za njih, ali po Njemackoj.
Irci su decenijama iseljavali iz svoje zemlje ali im nikad nije palo na pamet da odustaju od nje....
- LBVIEW
#823 Re: Jugoslovenstvo
Pa za ove srpskohrvatske Jugoslovene i ne postoji, isti su ratovali su kako je ne bi bilo.Niemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
Nek' su maske pale, da se vise ne mogu ublehe prodavati.
-
Niemand
#824 Re: Jugoslovenstvo
O kenjcu. Vrati se strancu unazad.dale cooper wrote:
O kome govoriš?
-
aratet
#825 Re: Jugoslovenstvo
Niemand, da zivis u BiH i ti bi bio frustriran.
Lako je biti patriota po Njemackoj, mi sto zivimo u svojim gradovima i ne bjezimo nigdje, radimo u realnom sektoru i gadi nam se kriminal ne moze nam se svidjati nikako ovaj sistem.
Lako je biti patriota po Njemackoj, mi sto zivimo u svojim gradovima i ne bjezimo nigdje, radimo u realnom sektoru i gadi nam se kriminal ne moze nam se svidjati nikako ovaj sistem.