Jugoslovenstvo

Post Reply
KENJAC

#801 Re: Jugoslovenstvo

Post by KENJAC »

Edin H. wrote:
Jugosloven iz redova SDA :lol: :lol: :lol:
Sramota ga bilo išta drugo napisat .
Niemand

#802 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
Connaisseur Karlin

#803 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

_BataZiv_0809 wrote:
LBVIEW wrote: Mislis na Krimu? :D
I na Krimu i na Kosovu i u Repubulici Srpskoj.
opa, Kosove se poredi sa RS :D tipicna srpska reakcija :D
dale cooper

#804 Re: Jugoslovenstvo

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za koju
su se većina patriota borila kada su uzeli puške u ruke da je odbrane.
aratet

#805 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

Fudo387 wrote:
MisterNo1 wrote:
hAZNADAR wrote: naravno da je luksuz jer imao si i domacih farmerki. Kvaliteta - druga prica.
Bazirati pricu o identitetu, standardima, boljitku samo kroz fokus ekonomije i luksuza je kao da su bivsi gastarbajteri etnicki i nacionalno Nijemci.
Nije tema uopce prednosti i nedostaci Juge - vec standardi i vrijednosti koje su tada bile normalne - a nekima i danas.
Farmerke kupljene u Varteksovim prodavnicama bile su kvalitetnije od onih koje su se donosile iz Trsta. Štos je bio u tome, otići u Trst i kupiti farmerke i cipele.
Varteks je kvalitetnu garderobu izbacio u drugoj polovici 80-ih.
Istini za volju, bili smo skroz demode, tj. teski krkani.
Nema tu kolekcije jesen-zima-proljece-nesta, vec vazda jedno te isto.
Trst je za nas bio civilizacija.
Doduse, i danas je.
Danas nije samo Trst civilizacija, nego su i Tirana, Sofija ili Bukurest.
palermo

#806 Re: Jugoslovenstvo

Post by palermo »

dale cooper wrote:
Niemand wrote:Ne kontam vise ovaj svijet. Jugosloveni postoje u 2017-toj godini al bosna ne postoji.
Postoji, ali kakva? Definitivno ne ona kojoj su se naši roditelji nadali kada su izašli na referendum i ona za koju
Postoji onakva kakva je u ovom trenutku moguća. I za kakvu smo se mogli izboriti.
Imaju i nove generacije. I ima i za njih posla.
KENJAC

#807 Re: Jugoslovenstvo

Post by KENJAC »

BHCluster wrote:
listopad wrote:
BHCluster wrote:Da i ima svoju budicnost! Nazalost mnogim njenim dusmanima.
Naravno. BiH za razliku od Jugoslavije ima razvijenu industriju i ne zivi iskljucivo od kredita.

Jedna postoji droga ne, ja mislim da je pametnom dosta.
Samo neko pod dejstvom pomenute moze ovo reći .
aratet

#808 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

palermo wrote:
dale cooper wrote:
Postoji onakva kakva je u ovom trenutku moguća. I za kakvu smo se mogli izboriti.
Ima posla za njih, ali po Njemackoj.
Niemand

#809 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Jedina za koju znam. Spram toga mislim da ne moram na bosanskom forumu citati zajebancije lika koji i dalje pati za drzavom koje nema vec par decenija i prosipa svoje frustracije po jedinoj drzavi koju ja imam, a sve to iz neke 10te zemlje.

Ako je nema, nema potrebe ni da pise o njenoj politici nit na njenom forumu. Neka zivi u svojoj 10toj drzavi, pati za svojom starom drzavom a meni se skloni sa ociju sa negiranjem jedine drzave koju ja imam. Kakva je takva, nit sam je birala, nit pravila, samo sam se rodila medju ludjacima.

:kakoste:
Connaisseur Karlin

#810 Re: Jugoslovenstvo

Niemand wrote:Sta je ovo, pocelo se izlaziti iz ormara il sta? :D
to je jedan od ciljeva otvranja teme :D
palermo

#811 Re: Jugoslovenstvo

Post by palermo »

aratet wrote:
I....kakve veze to ima sa državom Bosnom i Hercegovinom i propalom državom Jugoslavijom.....

Irci su decenijama iseljavali iz svoje zemlje ali im nikad nije palo na pamet da odustaju od nje....
KENJAC

#812 Re: Jugoslovenstvo

Post by KENJAC »

Connaisseur Karlin wrote:
Niemand wrote:Sta je ovo, pocelo se izlaziti iz ormara il sta? :D
to je jedan od ciljeva otvranja teme :D
Ko ne voli Bosnu, ne vidio Djurdjevdana !
kakonako

#813 Re: Jugoslovenstvo

Post by kakonako »

Sustina price je u tome sto su narodi mislili da ce biti bolje,sto je,u naravi,pozitivno.Desio se rat,pregrmilo se kako tako,ali boljeg ni na vidiku...ako neko misli da ima, neka slobodno kaze.Jugoslavija je za ove danasnje,a mislim najvise na BiH,bila fantazija koja je omogucila svim gradjanima sigurnost,zivot,obrazovanje,lijecenje...i sta covjeku vise treba.Ako iko nadje primjer iz onog mraka da su se skupljale pare za operaciju,da je neko bio uskracen u bilo cemu,da je neko kopao po kontejnerima neka slobodno kaze,ja cu priznati da sam sanjao,i da je to sve "crvena" propaganda.
Connaisseur Karlin

#814 Re: Jugoslovenstvo

kakonako wrote:Sustina price je u tome sto su narodi mislili da ce biti bolje,sto je,u naravi,pozitivno.Desio se rat,pregrmilo se kako tako,ali boljeg ni na vidiku...ako neko misli da ima, neka slobodno kaze.Jugoslavija je za ove danasnje,a mislim najvise na BiH,bila fantazija koja je omogucila svim gradjanima sigurnost,zivot,obrazovanje,lijecenje...i sta covjeku vise treba.Ako iko nadje primjer iz onog mraka da su se skupljale pare za operaciju,da je neko bio uskracen u bilo cemu,da je neko kopao po kontejnerima neka slobodno kaze,ja cu priznati da sam sanjao,i da je to sve "crvena" propaganda.
u skolama se uvijek sakupljala novcnana pomoc za ucenika koji je bio jako siromasan u razredu, npr. za sklosku opremu, ekskurziju i sl. :)
dale cooper

#815 Re: Jugoslovenstvo

Post by dale cooper »

palermo wrote:
dale cooper wrote:
Sa obzirom koliko su pomaci bili od rata pa naovamo i koliko ljudi svakodnevno odlazi govorimo
o dalekoj, dalekoj budućnosti. :|
LBVIEW

#816 Re: Jugosloven

Post by LBVIEW »

KENJAC wrote:Ajmo dic ruku svi koji iskreno misle da Bosna postoji !

smajlištodrziobadvijerukespuštene !
Za tebe svakako ne, zar je neko sumnjao?
A sad nastavi kmecati kako si neshvacen, samo zelis dobro BIH i tako to.
palermo

#817 Re: Jugoslovenstvo

Post by palermo »

kakonako wrote:Sustina price je u tome sto su narodi mislili da ce biti bolje,sto je,u naravi,pozitivno.Desio se rat,pregrmilo se kako tako,ali boljeg ni na vidiku...ako neko misli da ima, neka slobodno kaze.Jugoslavija je za ove danasnje,a mislim najvise na BiH,bila fantazija koja je omogucila svim gradjanima sigurnost,zivot,obrazovanje,lijecenje...i sta covjeku vise treba.Ako iko nadje primjer iz onog mraka da su se skupljale pare za operaciju,da je neko bio uskracen u bilo cemu,da je neko kopao po kontejnerima neka slobodno kaze,ja cu priznati da sam sanjao,i da je to sve "crvena" propaganda.
pa stvorite je opet, ako je takva bila i ako je narod za nju. Ne bi trebalo biti nekih velikih poteškoća

Ili je opet u pitanju teza, da je narod glup osim nas (pardon vas, ja sam ipak među ovim glupljim ) nekolicine
dale cooper

#818 Re: Jugoslovenstvo

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:
Jedina za koju znam. Spram toga mislim da ne moram na bosanskom forumu citati zajebancije lika koji i dalje pati za drzavom koje nema vec par decenija i prosipa svoje frustracije po jedinoj drzavi koju ja imam, a sve to iz neke 10te zemlje.

Ako je nema, nema potrebe ni da pise o njenoj politici nit na njenom forumu. Neka zivi u svojoj 10toj drzavi, pati za svojom starom drzavom a meni se skloni sa ociju sa negiranjem jedine drzave koju ja imam. Kakva je takva, nit sam je birala, nit pravila, samo sam se rodila medju ludjacima.

:kakoste:
O kome govoriš?
palermo

#819 Re: Jugoslovenstvo

Post by palermo »

dale cooper wrote:
Sa obzirom koliko su pomaci bili od rata pa naovamo i koliko ljudi svakodnevno odlazi govorimo
o dalekoj, dalekoj budućnosti. :|
Pa promine niš državu, državljanstvo, ili uništiš ovu državu i napraviš bolju...možda veću, širu, možda neku novu Jugoslaviju......mislim, stvarno ne shvatam poentu ovog tvoga posta, posebno ne na ovoj temi..
palermo

#820 Re: Jugoslovenstvo

Post by palermo »

dale cooper wrote:
O kome govoriš?
stvarno ne prepoznaješ o kome govori ???
BHCluster

#821 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

Last edited by BHCluster on 12/05/2017 22:12, edited 1 time in total.
aratet

#822 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

palermo wrote:
aratet wrote:
I....kakve veze to ima sa državom Bosnom i Hercegovinom i propalom državom Jugoslavijom.....

Irci su decenijama iseljavali iz svoje zemlje ali im nikad nije palo na pamet da odustaju od nje....
Irci su se iseljavali ali bilo je onih koji planiraju ostati i jos je bilo nataliteta, situacija u BiH je Boze sacuvaj, raspad sistema je sve blize, ostat ce samo ratni profiteri, politicari, hodze i popovi.
LBVIEW

#823 Re: Jugoslovenstvo

Post by LBVIEW »

Pa za ove srpskohrvatske Jugoslovene i ne postoji, isti su ratovali su kako je ne bi bilo.
Nek' su maske pale, da se vise ne mogu ublehe prodavati. :izet:
Niemand

#824 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
O kome govoriš?
O kenjcu. Vrati se strancu unazad.
aratet

#825 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

Niemand, da zivis u BiH i ti bi bio frustriran.
Lako je biti patriota po Njemackoj, mi sto zivimo u svojim gradovima i ne bjezimo nigdje, radimo u realnom sektoru i gadi nam se kriminal ne moze nam se svidjati nikako ovaj sistem.
Post Reply