AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
fosna2014

#801 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by fosna2014 »

pici wrote:
VJEROVALI ILI NE
Vlasti tvrde da bi se u BiH moglo rađati više djece ako povećaju cijene goriva
ovi ubleHasi i prodavaci magle sve mogu... a sto da ne povjerujemo :mrgreen:
Sad vidimo sta ustvari politicari misle o obicnom covjeku. Ali, najgore je sto su u pravu!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#802 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

General War wrote: Pa narodu nece ni ostati nista vise nego da se jebe...ma ljudi zive i paralelnom svijetu.
jeBu oni nas vec dvajs i kusur godina... kako ona baronesa rece narodu kad su trazili kruHa... jedite kolace... to nije u paralelnom svijetu oni su u drugoj dimenziji...od prije neku godinu najjaca izjava...

giljotina je za vakve blazenstvo...
black

#803 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by black »

General War wrote:
black wrote:Vlasti tvrde da bi se u BiH moglo rađati više djece ako povećaju cijene goriva
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasti- ... /171127033
Pa narodu nece ni ostati nista vise nego da se jebe...ma ljudi zive i paralelnom svijetu.
Btw.
Zeljka nebih opalio ni da uvedu jos 50 pfeninga na akcize :D
navikli smo na sve ali svako malo iznenade sa nekom novom 'doskocicom' koju ni pas sa maslom ne bi pojeo :mrgreen:
spreca

#804 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by spreca »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasti- ... /171127033
Nisam cuo da imaju i pizde na naftu i benzin.....mozemo zauzeti prvo mjesto na planeti sa najglupljom vladom :lol: :lol:
bingov buraz

#805 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bingov buraz »

Usvajanjem akciza povecava se sansa da i ja krhnem komsinicu a zena ne sazna :mrgreen:
Last edited by bingov buraz on 27/11/2017 17:56, edited 1 time in total.
mO k3

#806 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mO k3 »

bingov buraz wrote:Ako usvoje akcize mozda i ja krhnem komsinicu a zena ne sazna :mrgreen:
valjal??
bingov buraz

#807 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bingov buraz »

Monogamija je cudo moke moj dobri :mrgreen:
edo_79

#808 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

Prosječna plaća u Federaciji BiH iznosi 871 KM te da ona ne može pokriti ni pola potrošačke korpe, koja, prema podacima udruženja potrošača, iznosi oko 1.870 KM za četveročlanu porodicu. Dakle, da bi se kupilo samo osnovno, osim jedne plaće, potrebno je još oko 1.000 KM!

Šta je sve poskupjelo u septembru

- odjeća i obuća 7,6%

- hrana i bezalkoholna pića te stanovanje i energenti 0,9%

- prijevoz 0,5 posto%

- namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće 0,3%

I daj mi objasni sad ovu provalu milenijuma da bi se povećanjem cijena goriva povećao broj rođene djece .....
Roccohljup

#809 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

provjereno (akording to DilfaŠ)......usvajanjem seta akciza bi se osigurala da ova zima bude blaga a proljeće i ljeto idealni za poljoprivredu, što će u konačnici dovesti i do boljeg uroda voća i povrća :D :D :D :D :D
edo_79

#810 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

Roccohljup wrote:provjereno (akording to DilfaŠ)......usvajanjem seta akciza bi se osigurala da ova zima bude blaga a proljeće i ljeto idealni za poljoprivredu, što će u konačnici dovesti i do boljeg uroda voća i povrća :D :D :D :D :D
Što bi rek'o Dr. Arsla (joj meni je Arsla bog majke mi) ..... Haman oni nama muda pod bubrege uvaljuju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
arzuhal

#811 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by arzuhal »

Očekujem i da Međureligijsko vijeće ubrzo izda saopštenje kako je usvajanje Zakona o akcizama bogougodno djelo, a Društvo ateista 1784 objavi kako je zakon sasvim ateističan i racionalan, te da je kao takav ne samo prihvatljiv nego i poželjan.

Potom da Društvo pisaca BiH objasni kako Zakon utiče povoljno na razvoj književnosti i, uopće, lijepe pisane riječi u oba entiteta, a AD Orion napravi dvodnevni izlet na Igmanu gdje će se besplatno moći, kroz refraktore i reflektore, posmatrati veličanstvena igra na nebu kao posljedica usvajanja Zakona o akcizama...

itd
Roccohljup

#812 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

edo_79 wrote:
Roccohljup wrote:provjereno (akording to DilfaŠ)......usvajanjem seta akciza bi se osigurala da ova zima bude blaga a proljeće i ljeto idealni za poljoprivredu, što će u konačnici dovesti i do boljeg uroda voća i povrća :D :D :D :D :D
Što bi rek'o Dr. Arsla (joj meni je Arsla bog majke mi) ..... Haman oni nama muda pod bubrege uvaljuju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bele bubrege bato....... ni lukom ih ne mogu maskirati :)
O'zone
Globalni moderator

#813 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

edo_79 wrote:Prosječna plaća u Federaciji BiH iznosi 871 KM te da ona ne može pokriti ni pola potrošačke korpe, koja, prema podacima udruženja potrošača, iznosi oko 1.870 KM za četveročlanu porodicu. Dakle, da bi se kupilo samo osnovno, osim jedne plaće, potrebno je još oko 1.000 KM!

Šta je sve poskupjelo u septembru

- odjeća i obuća 7,6%

- hrana i bezalkoholna pića te stanovanje i energenti 0,9%

- prijevoz 0,5 posto%

- namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće 0,3%

I daj mi objasni sad ovu provalu milenijuma da bi se povećanjem cijena goriva povećao broj rođene djece .....
To ti je loigika. A u Vladi i VM su se vodili sljedećim tampletom za taj njihov logični zaključak:

Šeta Mujo ulicom i naleti na Hasu koji pod miškom nosi neku knjigu.
• Zdravo Haso, šta to čitaš?
• To ti je, Mujo, jedna veoma pametna stvar, "Logika".
• Šta ti je sad, pa to?
• Recimo, imaš li ti kući akvarijum?
• Imam.
• To znači da voliš životinje.
• Volim.
• Ako voliš životinje, onda voliš i ljude.
• Pa volim.
• A ako voliš ljude, onda voliš i žene.
• Naravno.
• A ako voliš žene, to znači da nisi peder.

Par dana kasnije kupio i Mujo "Logiku" i nosi je kući da pročita, kad naleti na njega Suljo.

• Zdravo Mujo, šta to čitaš?
• To ti je, Suljo, jedna vrlo pametna stvar, "Logika".
• I o čemu se tu radi?
• Recimo, da li ti Suljo, imaš kući akvarijum?
• Nemam.
• Marš, pederu jedan!

Znači nemaš akvarijum = peder si odnosno primjenjeno na naš slučaj Uvedeš akcize = baby boom
bingov buraz

#814 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bingov buraz »

Savez ribolovaca trazi usvajanje seta akciza,kazu uzimace riba ko luda ako usvoje.
edo_79

#815 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

arzuhal wrote:Očekujem i da Međureligijsko vijeće ubrzo izda saopštenje kako je usvajanje Zakona o akcizama bogougodno djelo, a Društvo ateista 1784 objavi kako je zakon sasvim ateističan i racionalan, te da je kao takav ne samo prihvatljiv nego i poželjan.

Potom da Društvo pisaca BiH objasni kako Zakon utiče povoljno na razvoj književnosti i, uopće, lijepe pisane riječi u oba entiteta, a AD Orion napravi dvodnevni izlet na Igmanu gdje će se besplatno moći, kroz refraktore i reflektore, posmatrati veličanstvena igra na nebu kao posljedica usvajanja Zakona o akcizama...

itd
U roku od odmah da se donese Fetva, Proglas, Deklaracija il šta već za povećanje cijena goriva, jer Bog reče: ''Podigni cijene goriva i vidjećeš djece''

A to što se tiče dvodnevnih izleta ..... ništa bez teambuildinga, brainstorminga, crowdfundinga itd itd itd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Roccohljup

#816 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

na stranu zajebancija sa logikom (ili nedostatkom iste) kod naših mudrih vođa, zna li ko hoce li ovo sranje od prijedloga biti na parlamentu sutra?
Mislim da ga nisam vidio, a ne zanm kad su ga planirali poturiti kao kukavičje jaje :)
edo_79

#817 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

Biće garant, kao i Zakon o povećanju penzija .... samo neznam odakle će namaket pare za sve to ...
Dozer

#818 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Dozer »

Nenadjebivo! Al' fakat :D

Ova kompletna drzava, sa svima nama u njoj, nije nista drugo nego klasicni Monty Python :lol: :lol: :lol:
Na Kordunu kloc do kloca...
O'zone
Globalni moderator

#819 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by O'zone »

Dozer wrote:Nenadjebivo! Al' fakat :D

Ova kompletna drzava, sa svima nama u njoj, nije nista drugo nego klasicni Monty Python :lol: :lol: :lol:
Na Kordunu kloc do kloca...
Šta? Ma Fadil će ovo nadjebat ko iz p...zde...
edo_79

#820 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

Sad ćeš vidjet kad izjavi da je prijedlog o povećanju cijene goriva donesen u skladu sa najmodernijim EU standardima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jazzer

#821 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by jazzer »

Cudan smo mi narod. Vlast iz petnih zila upire da nam zivot ucini boljim, da nam omoguce da se vise guzimo,
vozimo po najmodernijim auto putevima, da zbog povecanja standarda Golfa II zamijenimo
Golfom III a mi kao razmazena derista odbijamo :) . Znamo li mi uopste sta hocemo? :)

Pa nece ni Zvizdic 13 puta iznositi prijedlog zakona pred parlamentarce. Dopizdice mu jednom pa ce dici ruke od svega.
I sta cemo mi onda, karat jednom mjesecno kao i sada? :) .
Dozer

#822 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Dozer »

Pa to vec mjesecima izjavljuju. Sve sto urade opravdavaju tim i takvim nebulozama.
Da sve bude gore, oni su sami sebi iskopali ovu jamu s MMF-om, jer su u zahtjevu za kredit rekli da ce povecati akcize.

A sad, po uobicajenom receptu, MMF optuzuju da ih uslovljava s usvajanjem zakona o akcizama, tj. s povecanjem akciza da bi im dao taj kredit.

Ovdje se radi o totalnim lazima, da budemo nacisto.
Zamislite situaciju u kojoj od banke trazite namjenski kredit za stan, a banka vam tutne formulare u kojima se trazi da opisete na koji nacin cete potrositi sredstva kredita i od cega cete ga vracati.
I vi onda kazete da vam taj kredit treba da izgradite kucu, a vracacete ga od love koju cete uzimati za rentiranje te kuce, za sta vec imate musteriju.
I banka kaze OK, ali da im se prvo dostave garancije za sve to, odnosno predugovor ili ugovor s tom osobom koja ce rentirati kucu.
A vi, naravno, nemate tu musteriju nego ste isli na blef, i sad se polomiste da nadjete nekoga s kim cete potpisati taj ugovor o rentiranju te neizgradjene kuce.

E, identicnu stvar oni rade godinama s MMF-om, a uradili su isto i sada.
Trazili su pare, a obecali su da ce ih iskoristiti za izgradnju autoputa, i da ce ih vracati od akciza na gorivo koje ce povecati.
Medjutim, akcize nisu povecali iz poznatih razloga, ali zato sada uredno pred narodom optuzuju MMF da im kreditna sredstva USLOVLJAVA povecanjem akciza na gorivo.

S jedne strane to jeste tacno, ali ono sto oni uvijek izostavljaju jeste inicijalna cinjenica - taj kredit su i trazili uz obecanje da ce povecati te akcize.
Logicno, sad im MMF ne da pare jer nisu ispunili obecanje, tj. obezbijedili uslove za njegovo vracanje.

Drugim rijecima - opet nam, kao i ko zna koliko puta do sada, lazu i petljaju i optuzuju druge za svoje nebuloze.

Cilj: Dobiti taj kredit po bilo koju cijenu, a kako bi se njime pokrpile raznorazne budzetske rupe, penzioneri, zdravstvo, itd..
I zato njima i treba taj zakon o povecanju akciza, kako bi imali od cega vracati taj kredit.
A autoput - zaboravite. 20-30% tog kredita ce pokrasti, 30-40 uvaliti za krpljenje budzetskih rupa, a za autoput sta ostane.
Last edited by Dozer on 28/11/2017 10:57, edited 1 time in total.
TDK-90

#823 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by TDK-90 »

Radončić i ambasador Austrije razgovarali o akcizama
:izet: :izet: :izet:
Roccohljup

#824 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

jazzer wrote:Cudan smo mi narod. Vlast iz petnih zila upire da nam zivot ucini boljim, da nam omoguce da se vise guzimo,
vozimo po najmodernijim auto putevima, da zbog povecanja standarda Golfa II zamijenimo
Golfom III a mi kao razmazena derista odbijamo :) . Znamo li mi uopste sta hocemo? :)

Pa nece ni Zvizdic 13 puta iznositi prijedlog zakona pred parlamentarce. Dopizdice mu jednom pa ce dici ruke od svega.
I sta cemo mi onda, karat jednom mjesecno kao i sada? :) .
Pizdiću to nikad neće dopizditi :D Valja od nečeg zivjeti i nakon mandata :D
hladan.preminger

#825 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by hladan.preminger »

Ovaj Zvizdic je rijetko viđena ubleha. Lik ima vokabular od 100 riječi od kojih formira suplju pricu non-stop.
Nikad nista konkretno nije rekao.

sdioghaio hg evropske integracije jhbviahviaohav agenda jsidhfwefweufh projekata iasdfjasdiofj investicije sdhvsduhfd napori sdvhsdjkvfh sd akcize sjkdhvfasdjiahdjvhd radna mjesta sjnhivhweivh ewšqwpfke evropski put sdjvhsjiovfhsoiveh 40000 radnih mjesta sdighweiofh
Post Reply