A šta je konkretno glupost?animals wrote:Koje ti gluposti lupas..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Generalno raspad svake zemlje, ne samo BiH, je moguć i to na dva načina:
1) Ratom (SFRJ, Srbija, Ukrajina...)
2) Dogovorom (Čehoslovačka, SCG)
BiH također može doći u situaciju da neko ratom nametne podjelu zemlje no dogovor o podjeli je u slučaju BiH nemoguć. Može recimo i NATO da nas okupira pa podjeli zemlju ali to bih svrstao isto pod silu i rat tako da ni u jednoj varijanti niti jedan Bošnjak neće pristati na mirnu podjelu. Bošnjaci možda nemju moćnu armiju da se zaštite od takvih planova ali ako dođe do toga svaki od nas će sa sobom povući barem par osoba koje bi takvu nakanu htjele sprovesti u djelo. Ako je neko spreman platiti toliko cijenu bujrum. Ovim ne prizivam rat i ko ga želio da Bog da mu u kući i porodici bio.
Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
- Drvosjeca iz Dejcica
#801 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
- Grean
#802 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Misim da je sasvim jasno da koliko god bila komplikovana kao drzava da je puno komplikovaniji njen raspad nego opstanak pa ce ako ni zbog ceg drugog zbog toga opstati.
- GeeTnT
#803 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Htio ti je reci da si ubo u sustinu, ali se nije znao izrazit...Drvosjeca iz Dejcica wrote:A šta je konkretno glupost?animals wrote:Koje ti gluposti lupas..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
BiH također može doći u situaciju da neko ratom nametne podjelu zemlje no dogovor o podjeli je u slučaju BiH nemoguć. Može recimo i NATO da nas okupira pa podjeli zemlju ali to bih svrstao isto pod silu i rat tako da ni u jednoj varijanti niti jedan Bošnjak neće pristati na mirnu podjelu. Bošnjaci možda nemju moćnu armiju da se zaštite od takvih planova ali ako dođe do toga svaki od nas će sa sobom povući barem par osoba koje bi takvu nakanu htjele sprovesti u djelo. Ako je neko spreman platiti toliko cijenu bujrum. Ovim ne prizivam rat i ko ga želio da Bog da mu u kući i porodici bio.
- animals
#804 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
To da nema nemoguci stvari..Drvosjeca iz Dejcica wrote:A šta je konkretno glupost?animals wrote:Koje ti gluposti lupas..Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Raspad Sovjetskog Saveza je bio nemoguc, pa se raspao..
a da se BIH, ne moze raspasti..
moze se i planeta raspasti, a da ne moze nesto drugo..
-
155_mm
#805 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
pa sta je drvosjeca rekao da nije moguce?animals wrote: To da nema nemoguci stvari..
evo tekst jos jedared pa nam to pojasni ili podvuci.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
- Drvosjeca iz Dejcica
#806 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ti mene nisi shvato ili ne čitaš napisano. Ja sam napisao da se svaka država može raspasti pa i BiH ali pod dva uslova i napisao sam koja su to dva scenarija. To što se tebi ne sviđa da čuješ da bi se Bošnjaci ne samo rukama i nogama, već i guzicom, noktima, zubima i mudima borili da osujete one koji bi pokušali takvo nešto, to zaista nije glupost. Ako nije glupo otvoreno reći i prizivati raspad BiH onda ne vidim zašto bi bilo glupo otvoreno i bez ustezanja reći kakve reperkusije bi to moglo izazavati.animals wrote: To da nema nemoguci stvari..
- volta dzontra
#807 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
djelovanje Suda i Tuziteljstva, tajmizi, kvalifikacije u optuznicama, statistika, presude, analiticko citanje afera u kojima se nalaze razne perjanice "bh pravosudja" jasno pokazuje da je slavno sarajevsko "nezavisno" pravosudje igracka na kanafi Bakira Izetbegovica. Naivno se vjerovalo da su dosadasnja otklizavanja nedostatak kapaciteta bla bla blaRipicipi wrote:A sta bi ti, da neko ko je optuzen za ratni zlocin bude oslobodjen jer se vi ljutite?Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
Ja se ne sjecam da je ikad iko napravio ovoliku frku oko hapsenja, nikad niko.
Vucic u Srebrenici .... televizijske snimke napada i Tuziteljstvo obustavi istragu.... daj nemojte zajebavat
- volta dzontra
#808 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Uglavnom kad netko hakira drzavno pravosudje to je zvono na uzbunu jer to vodi samo jednim putom
- Drvosjeca iz Dejcica
#809 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Od 31 sudije odjela I (ratni zločini) njih 14 su Bošnjaci, koliko nam je ostalo?volta dzontra wrote:djelovanje Suda i Tuziteljstva, tajmizi, kvalifikacije u optuznicama, statistika, presude, analiticko citanje afera u kojima se nalaze razne perjanice "bh pravosudja" jasno pokazuje da je slavno sarajevsko "nezavisno" pravosudje igracka na kanafi Bakira Izetbegovica. Naivno se vjerovalo da su dosadasnja otklizavanja nedostatak kapaciteta bla bla blaRipicipi wrote:A sta bi ti, da neko ko je optuzen za ratni zlocin bude oslobodjen jer se vi ljutite?Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
Vucic u Srebrenici .... televizijske snimke napada i Tuziteljstvo obustavi istragu.... daj nemojte zajebavat
hajmo se malo pdosjetiti kako je nastao taj odjel.
Treba li pominjati ko je glavni tužilac? Goran Salihović, čovjek koji je prikrivao predmet protiv Dodika. Ali Bakir i Sarajevo i Bošnjaci su krivi.Posebni odjel za ratne zločine formiran je nakon donošenja paketa zakona koji je usvojen u Parlamentu BiH u decembru 2004. godine, a koji su bili nužni da bi se predmeti sa MKSJ-a mogli procesuirati pred domaćim pravosudnim institucijama, kao i da bi se mogla preuzeti uloga Jedinice za pravila puta MKSJ-a koja je do svog zatvaranja pregledavala predmete ratnih zločina prije nego što domaći sudovi donesu odluku o lišenju slobode osumnjičenih za ratne zločine počinjene za području Bosne i Hercegovine. Odjel za ratne zločine je odgovoran za procesuiranje predmeta ratnih zločina koji su počinjeni na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu ratnih sukoba od 1992. do 1995. godine.
-
155_mm
#810 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
pod ovo "perjanice bh pravosudja" mislis na gorana salihovica . ili? od kako on ode sve sto pravosudje ucini je bakirovo maslo.volta dzontra wrote:djelovanje Suda i Tuziteljstva, tajmizi, kvalifikacije u optuznicama, statistika, presude, analiticko citanje afera u kojima se nalaze razne perjanice "bh pravosudja" jasno pokazuje da je slavno sarajevsko "nezavisno" pravosudje igracka na kanafi Bakira Izetbegovica. Naivno se vjerovalo da su dosadasnja otklizavanja nedostatak kapaciteta bla bla blaRipicipi wrote:A sta bi ti, da neko ko je optuzen za ratni zlocin bude oslobodjen jer se vi ljutite?Lincoln-Burrows wrote:Sudeći po komentarima za BiH nema spasa.
ali kad vec imamo strucnjaka na vezi, koji zna kakvu korist ima bakir sto hapsi hrvate za zlocine nad srbima, mogli bi smo i preupitati u kakvoj vezi je bakir sa FBI?
-
Ci-Nick
#811 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Čovjek pomisli,.. " E sad su granice definitivno nepromjenjive! "
A onda kad pogledaš kako su se mijenjale kroz vrijeme, nema logike da su konačne.
A onda kad pogledaš kako su se mijenjale kroz vrijeme, nema logike da su konačne.
-
155_mm
#812 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
kolega drvosjeca dzab ti je sta objasnjavati. tuzilastvo BiH je bakirovo vlasnistvo i kao takvo mora nestati. u ovo je ubjedjeno 90% bosanskih hrvata i srba i tu se nema sta objasnjavati. jednostavno "herojin slab i nikakav".Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Od 31 sudije odjela I (ratni zločini) njih 14 su Bošnjaci, koliko nam je ostalo?Jebeš ga ja mislim 17 jer je 17+14=31 Dakle 17 sudija odjela za ratne zločine nisu Bošnjaci ali eto Sarajevo upravlja njima. Malo karikiram ali zar je moguće da Bakir ima uticaj na tolike ljude, ne samo sudije, da pritiskom na dugme može tako lako upravljati tužilaštvom?
Treba li pominjati ko je glavni tužilac? Goran Salihović, čovjek koji je prikrivao predmet protiv Dodika. Ali Bakir i Sarajevo i Bošnjaci su krivi.Posebni odjel za ratne zločine formiran je nakon donošenja paketa zakona koji je usvojen u Parlamentu BiH u decembru 2004. godine, a koji su bili nužni da bi se predmeti sa MKSJ-a mogli procesuirati pred domaćim pravosudnim institucijama, kao i da bi se mogla preuzeti uloga Jedinice za pravila puta MKSJ-a koja je do svog zatvaranja pregledavala predmete ratnih zločina prije nego što domaći sudovi donesu odluku o lišenju slobode osumnjičenih za ratne zločine počinjene za području Bosne i Hercegovine. Odjel za ratne zločine je odgovoran za procesuiranje predmeta ratnih zločina koji su počinjeni na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu ratnih sukoba od 1992. do 1995. godine.
- animals
#813 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ja svatam sve..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ti mene nisi shvato ili ne čitaš napisano. Ja sam napisao da se svaka država može raspasti pa i BiH ali pod dva uslova i napisao sam koja su to dva scenarija. To što se tebi ne sviđa da čuješ da bi se Bošnjaci ne samo rukama i nogama, već i guzicom, noktima, zubima i mudima borili da osujete one koji bi pokušali takvo nešto, to zaista nije glupost. Ako nije glupo otvoreno reći i prizivati raspad BiH onda ne vidim zašto bi bilo glupo otvoreno i bez ustezanja reći kakve reperkusije bi to moglo izazavati.animals wrote: To da nema nemoguci stvari..
moze se i planeta raspasti, a da ne moze nesto drugo..Opet ponavljam da onaj ko želi rat prvo treba rat dobiti u svojoj porodici.
ali dok god budemo mi Bosnjaci,mi Srbi ili mi Hrvati..
od BiH nema nista..
ako jednog dana budemo samo gradjani,onda mozemo govoriti o napredku..
-
daddy-kool
#814 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Naravno, zato je stalno prisutno pozivanje na NATO i EU, jer su to garanti suvereniteta Hrvatske.155_mm wrote:
to ne vazi samo za BiH nego ce ovo itekako osjetiti i hrvatska i srbija. govorim o vremenu ako dodje do raspada EU i NATO pa kad u europi ponovo budu na sceni nacionalne politike. a u najvecoj opasnosti je hrvatska. sto dokazuje nepostojanje njene samostalnosti skoro 1000 godina.
Srbija garanta traži u Rusiji, skoro su to otvoreno potvrdili.
-
daddy-kool
#815 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ako RS baš želi nezavisnost, najbolje je da raspišu referendum jer od dogovora teško da šta može biti.RNG_25 wrote:Tipa RS na jednu stranu, FBiH na drugu? Ili još koji dio? Sve se može dogovorom postići, snaga klade valja ali um posredstvom riječi caruje.155_mm wrote:izgleda da si jako upucen u raspad BiH. onda zasigurno posjedujes i zemljovid raspada.
-
hizo ramidovic
#816 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
i ovdje guslanje o mirnom razlazu... ne bi bilo lose i da na pdf ljubav&sex ubacite poneki post o ovoj temi...cisto da se raja ne opusta previse
- Drvosjeca iz Dejcica
#817 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ja volim argumente pa samo postavljam činjenice koje se mogu provjeriti na zvaničnoj stranici Suda BiH. Argument sigurno nije kada kažu Tužilaštvo BiH kontrolira Sarajevo, valjda je potrebno obrazložiti zašto tako misle. Nije dovoljno to što je sjedište suda u Saraejvu ali neki se vode tim kafanskim pričama i kvazi argumentima. Ali malo me zaintrigirala ova stvar pa evo malo statistike i činjenica.155_mm wrote:kolega drvosjeca dzab ti je sta objasnjavati. tuzilastvo BiH je bakirovo vlasnistvo i kao takvo mora nestati. u ovo je ubjedjeno 90% bosanskih hrvata i srba i tu se nema sta objasnjavati. jednostavno "herojin slab i nikakav".Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Od 31 sudije odjela I (ratni zločini) njih 14 su Bošnjaci, koliko nam je ostalo?Jebeš ga ja mislim 17 jer je 17+14=31 Dakle 17 sudija odjela za ratne zločine nisu Bošnjaci ali eto Sarajevo upravlja njima. Malo karikiram ali zar je moguće da Bakir ima uticaj na tolike ljude, ne samo sudije, da pritiskom na dugme može tako lako upravljati tužilaštvom?
Sud BiH: Skoro 500 godina zatvora za ratne zločine
Sud Bosne i Hercegovine osudio je 45 osoba na 467 i po godina zatvora za ubistva, silovanja, mučenja i druga nečovječna djela počinjena tokom rata, kao i za genocid u Srebrenici.
Najviše osoba osuđeno je za zločine u Višegradu, selu Trusina kod Konjica (to je onaj zločin o kojem slušamo da nije procesuiran i da se zločini nad Hrvatima ne procesuiraju), vojnom zatvoru ”Dretelj” kod Čapljine, i to njih ukupno 15 na 165 godina zatvora. Međutim, najveće kazne izrečene su Dragomiru Soldatu, Velimiru Đuriću i Zoranu Babiću zbog zločina počinjenih u Čarakovu kod Prijedora.
Rad Odjela za ratne zločine Suda BiH obilježile su po prvi put donesene odluke da trojica osuđenika žrtvama silovanja trebaju isplatiti novčane naknade zbog nanesene štete.
Prvi put u proteklih deset godina rada Suda BiH na procesuiranju ratnih zločina dogodilo se i da u jeku suđenja bude utvrđeno da za jednu osobu nema osnovane sumnje da je počinila silovanje na području Odžaka.
Najniža kazna ove godine izrečena je Ivi Ragužu za zločine u vojnom zatvoru “Dretelj” kod Čapljine. Osuđen je na tri godine zatvora jer je 1993. učestvovao u ispitivanju i udaranju četvorice zatvorenika. (ovo je isto dokaz da Saraejvo kontroliše sve i da se iživljava nad Hrvatima tako da im daje najmanje kazne)![]()
– Kada je Semiru Balavcu potekla krv iz usta i nosa, Ivo Raguž mu je stavio šaku soli na usta i nos – navodeno je u presudi.
U ovoj godini oslobođeno je 17 optuženika. Četvorica pravosnažnom presudom, a 13 nakon prvostepenog postupka. Pavu Glavaša je Sud BiH pustio iz pritvora na polovini suđenja jer je zaključeno da nema osnovane sumnje da je u junu 1992. godine u Odžaku silovao dvije ženske osobe. (Ovo je isto još jedan dokaz da Sud BiH koje kontroliše Bakir na slobodu pušta samo Hrvate)
- spreca
#818 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
ma nemas ti pojma...........Bake zna sihire bacati koji su djelotvorniji od S400155_mm wrote:
pod ovo "perjanice bh pravosudja" mislis na gorana salihovica . ili? od kako on ode sve sto pravosudje ucini je bakirovo maslo.
ali kad vec imamo strucnjaka na vezi, koji zna kakvu korist ima bakir sto hapsi hrvate za zlocine nad srbima, mogli bi smo i preupitati u kakvoj vezi je bakir sa FBI?
-
Ripicipi
#819 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Kao sto ne pusim pricu o srpskoj sipi, tako ne pusim pricu ni o bosnjackom sudu.
Jos ce ispasti da Srbi ne zele ove optuznice, ali eto Bosnjaci navalili da optuze Hrvate zbog zlocina nad Srbima
Jos ce ispasti da Srbi ne zele ove optuznice, ali eto Bosnjaci navalili da optuze Hrvate zbog zlocina nad Srbima
-
hizo ramidovic
#820 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
pa ako ova hapsenja u orasju nisu dokaz bosnjackog unitarizma i islamskog radikalizma (a serijatski sud bih je samo instrument u rukama bosnjackih ekstremista) ne znam sta jeste...
- GeeTnT
#821 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Dobra ideja...barem nije vruce, pa se covjek na miru moze i "poseksati"....hizo ramidovic wrote:i ovdje guslanje o mirnom razlazu... ne bi bilo lose i da na pdf ljubav&sex ubacite poneki post o ovoj temi...cisto da se raja ne opusta previse
- Drvosjeca iz Dejcica
#822 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Suština čitavog kmečanja...boli njih briga za ljude Posavine.
Nekadašnji general Hrvatske vojske Petar Stipetić potvrdio je da su jedinice HVO-a u Orašju tokom rata bile podređene Hrvatskoj vojsci. General Stipetić bio je zapovjednik Istočne Slavonije.
- GeeTnT
#823 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
VINKO ŠTEFANEK pukovnik Hrvatske vojske zapovijedao iz Slavonskog Broda postupcima Hrvatskog vijeća obrane na području Orašja i Istočne Posavine, potvrđeno je danas.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Suština čitavog kmečanja...boli njih briga za ljude Posavine.![]()
Nekadašnji general Hrvatske vojske Petar Stipetić potvrdio je da su jedinice HVO-a u Orašju tokom rata bile podređene Hrvatskoj vojsci. General Stipetić bio je zapovjednik Istočne Slavonije.
Aferim na priznanju!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#824 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
A ja sam to prije par dana napisao onom @slavonskomloli a on ne vjeruje.....jedna jedina istina je ta da je HV tj Franjo Tudjman izdao Posavinu jer mu se nije uklapala u dogovor sa Milosevicem. Tu sva prica pocinje i sva se prica zavrsava. E sad da li je bilo zlocina to nek rijese sudovi ali isto tako Posavina je bila kasnije primjer dobre saradnje HVO-a i A BiH.GeeTnT wrote:VINKO ŠTEFANEK pukovnik Hrvatske vojske zapovijedao iz Slavonskog Broda postupcima Hrvatskog vijeća obrane na području Orašja i Istočne Posavine, potvrđeno je danas.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Suština čitavog kmečanja...boli njih briga za ljude Posavine.![]()
Aferim na priznanju!
- Drvosjeca iz Dejcica
#825 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Interesantan komentar sa Index.hr.
Što je to, dakle, toliko različito u ovom šibenskom slučaju i u slučaju recentnih uhićenja 10 časnika HVO-a? Zbog čega nikome nije bilo sporno kada je splitsko tužiteljstvo nakon više od 20 godina optužilo oficire bivše JNA, a sada je svima sporno kada tužiteljstvo BiH nakon više od 20 godina želi kazniti odgovorne za ratne zločine u Orašju? Zašto ono što je dopušteno Hrvatskoj nije dopušteno BiH?