Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#801 Re: Xiaomi mobiteli
Valja li mi potpis hahahaha
poslano sa paketovog Mi4
poslano sa paketovog Mi4
-
cikavelja
#802 Re: Xiaomi mobiteli
Borba je moja sad izmedju Xiaomi Redmi Note 3 Pro i Xiaomi Redmi Note 4 Pro.
Helem, sta mu sad znaci global rom osim OTA updejta i play store-a, i kineske verzije ROM-a, sta sad da gledam pa da sam rahat?
Naravno, ici ce root i dev rom-ovi, koji je bolji izbor za ovo prije napisano, gledati verziju sa snapdragonom ili ?
Fala.
Helem, sta mu sad znaci global rom osim OTA updejta i play store-a, i kineske verzije ROM-a, sta sad da gledam pa da sam rahat?
Naravno, ici ce root i dev rom-ovi, koji je bolji izbor za ovo prije napisano, gledati verziju sa snapdragonom ili ?
Fala.
- Ljakan
#803 Re: Xiaomi mobiteli
Dobar je paki a i potpismali_milojica wrote:Valja li mi potpis hahahaha
poslano sa paketovog Mi4
Uzmi obadva cika veljo,nece da se bace
-
jarobot
#804 Re: Xiaomi mobiteli
Dileja još čekamo fotografije koji napraviš sa Mi4 ili ćeš ostaviti loš utisak i propašće ti reputacija svrznajućeg.
-
Pake
#805 Re: Xiaomi mobiteli
gledaš da je global stable ROM jer je fabrička uglancana i ispolirana verzija MIU skoro kao iOScikavelja wrote:Borba je moja sad izmedju Xiaomi Redmi Note 3 Pro i Xiaomi Redmi Note 4 Pro.
Fala.
radi ko doxa
ako ti ne dođe takva, a neće, jer uglavnom ubacuju dev verzije, da bi bili naši jezici, moraš ga skinuti i flashati
skidaš global stable ROM ovdje http://en.miui.com/download-301.html
Note 3 dolazi sa SD 650
Note 4 sa MTK X20
tako da tu nema biranja
4.800 postova korisnika Redmi Note 3
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... 32955.aspx
i 76 postova o Redmi Note 4
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... 42627.aspx
pa ako ne saznaš koji je za tebe, jebaji ga onda
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#806 Re: Xiaomi mobiteli
Nema nijednog jarana koji ima Samsung S7 (otkud djeci od 13 god takav tel) ili se posvadjao sa svima pa se niko ne druzi sa njim jer ih je utusio sa kineskim telefonimajarobot wrote:Dileja još čekamo fotografije koji napraviš sa Mi4 ili ćeš ostaviti loš utisak i propašće ti reputacija svrznajućeg.
-
jarobot
#807 Re: Xiaomi mobiteli
Ne može ni to . Znaš da sad svi ostavljaju tag na fotkama i kad se otvori u softveru za obradu napiše čime je slikano i ostale karakteristike....mali_milojica wrote:Nema nijednog jarana koji ima Samsung S7 (otkud djeci od 13 god takav tel) ili se posvadjao sa svima pa se niko ne druzi sa njim jer ih je utusio sa kineskim telefonimajarobot wrote:Dileja još čekamo fotografije koji napraviš sa Mi4 ili ćeš ostaviti loš utisak i propašće ti reputacija svrznajućeg.da mu uslika i prebaci sliku pa da on kaze da je to s nj tel
-
jarobot
#808 Re: Xiaomi mobiteli
Ljakan wrote:Uzmi africku sljivu!Pake wrote:Evo po sata surfam i spala na 80%
Šta ću sad
-
Azrail
#809 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li ko onaj e-mail od carine gdje se šalje izvod od paypala? Ovo mi već dugo stoji na carini a nije mi stigao onaj zahtjev od njih...
-
citroen xm
#810 Re: Xiaomi mobiteli
Pake, zaboravio si ovo iskomentarisati. Vjerovatno slučajno.citroen xm wrote:A nisi boldirao ovo gdje kaže da je i pored otvora blende 1.8 količina šuma ista kao i na modelima sa otvorom 2.0. Dakle treba tu dosta toga pored otvora blende.
- SONY_91
#811 Re: Xiaomi mobiteli
Ja eto od utorka koristim RN 4 verzija 3/32 GB. Pa ukoliko te nešto zanima slobodno pitaj tu samcikavelja wrote:Borba je moja sad izmedju Xiaomi Redmi Note 3 Pro i Xiaomi Redmi Note 4 Pro.
Fala.
-
Pake
#812 Re: Xiaomi mobiteli
znači sve više prebjega na kineze
- SONY_91
#813 Re: Xiaomi mobiteli
Ako misliš na mene ja ti "Kineze" koristim već evo 4 godine. Počelo sve sa ZTE Grand X Pro, pa zatim uRiver W450, JIAKE I9500W, Doogee DG800, Doogee DG850 Hitman, K-Touch Nibiru Mars One H1, Elephone P6000, iNew V7, Lenovo VIBE X2, OnePlus One, Huawei Ascend Mate S, MEIZU MX3, MEIZU MX5, Huawei P8 i sada eto Xiaomi Redmi Note 4. A, mislim da sam i zaboravio po neki uređaj navesti. Inače, često mijenjam telefone, brzo mi dosadePake wrote:![]()
![]()
znači sve više prebjega na kineze
- irac300
#814 Re: Xiaomi mobiteli
Glavu mi sjeci ako @dileja nije kont'o zbog nicka da si nekakav ''prebjeg''.SONY_91 wrote:Ako misliš na mene ja ti "Kineze" koristim već evo 4 godine. Počelo sve sa ZTE Grand X Pro, pa zatim uRiver W450, JIAKE I9500W, Doogee DG800, Doogee DG850 Hitman, K-Touch Nibiru Mars One H1, Elephone P6000, iNew V7, Lenovo VIBE X2, OnePlus One, Huawei Ascend Mate S, MEIZU MX3, MEIZU MX5, Huawei P8 i sada eto Xiaomi Redmi Note 4. A, mislim da sam i zaboravio po neki uređaj navesti. Inače, često mijenjam telefone, brzo mi dosadePake wrote:![]()
![]()
znači sve više prebjega na kineze. Neki kod mene nisu izdržali ni punu sedmicu dana
.
-
Pake
#815 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam znao da ovi daju 2 godine garancije na Xiaomi
Svaka čast
u jednu ruku dokazuje da vjeruju u kvalitet tog branda
http://mobitel-shop.com/index.php?contr ... it_search=

Svaka čast

- SONY_91
#816 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Ma to je jer sam se povukao sa teme Kineski mobiteli pa me zaboravili svi. Povukla se 'stara' raja došli neki novi klinciirac300 wrote:Glavu mi sjeci ako @dileja nije kont'o zbog nicka da si nekakav ''prebjeg''.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- avaks
#817 Re: Xiaomi mobiteli
Coolpad i Oukitel generacija 
- valjuga
#818 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Kakvi povukli,ima nas ali fali onaj geekmanijak ako sam dobro nick napisao..SONY_91 wrote:Ma to je jer sam se povukao sa teme Kineski mobiteli pa me zaboravili svi. Povukla se 'stara' raja došli neki novi klinciirac300 wrote:Glavu mi sjeci ako @dileja nije kont'o zbog nicka da si nekakav ''prebjeg''..
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Kod mene svi kinezi u životu što sam kupio
THL5000,Oplus one,Oukitel k1000,Nakav tablet,Xiaomi redmi note 4G,Oneplus 3......
-
Pake
#819 Re: Xiaomi mobiteli
Valjda Xiaomiavaks wrote:Coolpad i Oukitel generacija
Pročiraj bar naziv teme na kojoj si
-
jarobot
#820 Re: Xiaomi mobiteli
Kakva je to radnja koja ne zna ni specufikacije Xiaomi Mi4 uredno napisati. A i skup brate haman 430 km telefon kiga je oregszilo vrijeme tri generacije starPake wrote:Nisam znao da ovi daju 2 godine garancije na Xiaomi
Svaka čast
-
Pake
#821 Re: Xiaomi mobiteli
najprije će bit da TI tu ne znaš specifikacije
šta ti nije jasno oko njih a i oko cijene ??
kad je Mi4 izašao prije 2,5 godine http://www.smartphonehrvatska.com/2014/ ... -unboxing/
kolika je cijena tih mobitela sada
šta ti nije jasno oko njih a i oko cijene ??
kad je Mi4 izašao prije 2,5 godine http://www.smartphonehrvatska.com/2014/ ... -unboxing/
bio je flagship rame uz rame sa samsung s5 i LG g326/08/2014
Vjerujem da već znate da Xiaomi Mi4 ima specifikacije dostojne segmenta u kojem želi naći svoje mjesto pa on barata s 5-inčnim IPS LCD zaslonom rezolucije 1080 x 1920, a pokreće ga aktualni četverojezgreni Snapdragon 801 takta 2.5 GHz s 3 GB RAM-a i Adreno 330 grafikom. Naš testni primjerak ima 16 GB interne memorije ...
Uz sve to kao definitivan adut Xiaomi Mi4 je i konkurentna cijena od: 459.99$ + $48.00 = $507.99 u dolarima, odnosno €349.59 + €36.48 = €386.07 u eurima. Valja naglasiti da je to cijena za narudžbu iz Hrvatske ili Slovenije (EU) s EU skladišta. Kad se naručuje s kineskog skladišta cijena dostave je niža no traje dulje, a mogu vam naplatiti i porez/carinu pa bi konačna cijena mogla biti puno viša.
kolika je cijena tih mobitela sada
-
Pake
#822 Re: Xiaomi mobiteli
Hoće li ovako izgledati Mi Mix 2 – što kažete na 100% Screen-to-Body Ratio i teleskopsku prednju kameru
Još se nije stišala bura oko novog xiaomijevog Mi Mixa, a internet već bruji o njegovom nasljedniku točnije pojavili su se renderi koji otkrivaju kako bi to moglo izgledati.
Renderi otkrivaju da bi čitava prednja strana trebala biti zaslon tako da bi Screen-to-Body Ratio iznosio skoro 100% što djeluje tako futuristički. Dijagonala zaslona bi prema tvrdnjama trebala ostati ista dok će rezolucija očekivano sa FullHD skočiti na QHD. Iako glasine spominju dvostruku stražnju kameru jedan od rendera otkriva samo jedno oko pa smo malo zbunjeni. Kad smo kod kamera tu se pojavljuje još jedan problem kada bi zaslon zauzimao čitavu prednju stranu, a to je gdje smjestiti selfie kameru. Autor ovih rendera je došao na odličnu ideju da se prednja kamera po potrebi teleskopski izvlači iz kućišta telefona, naravno za sada nema informacija hoće li to možda biti djelo neke automatike ili ćemo je morati izvući pomoću neke tipke. Sve u svemu vrlo dobro riješenje za ovaj problem.

Još se nije stišala bura oko novog xiaomijevog Mi Mixa, a internet već bruji o njegovom nasljedniku točnije pojavili su se renderi koji otkrivaju kako bi to moglo izgledati.
Renderi otkrivaju da bi čitava prednja strana trebala biti zaslon tako da bi Screen-to-Body Ratio iznosio skoro 100% što djeluje tako futuristički. Dijagonala zaslona bi prema tvrdnjama trebala ostati ista dok će rezolucija očekivano sa FullHD skočiti na QHD. Iako glasine spominju dvostruku stražnju kameru jedan od rendera otkriva samo jedno oko pa smo malo zbunjeni. Kad smo kod kamera tu se pojavljuje još jedan problem kada bi zaslon zauzimao čitavu prednju stranu, a to je gdje smjestiti selfie kameru. Autor ovih rendera je došao na odličnu ideju da se prednja kamera po potrebi teleskopski izvlači iz kućišta telefona, naravno za sada nema informacija hoće li to možda biti djelo neke automatike ili ćemo je morati izvući pomoću neke tipke. Sve u svemu vrlo dobro riješenje za ovaj problem.

-
citroen xm
#823 Re: Xiaomi mobiteli
Koliki će biti otvor blende? 
- HardCore
#824 Re: Xiaomi mobiteli
Jel iko dobio narudzbu od 11.11 ? Il su i dalje u hebenim vrecama
- zlo zlo
#825 Re: Xiaomi mobiteli
u vrećama je još sve
Jučer bila na carini, skoro mi suza krenula kad vidjela praznu vreću od Singapore posta u kutu
Bio mi došao jedan artikl preko malezijske pošte, dosta brzo, nisu znali što je stabilizator za kameru, pa zato nosila račun.