Bojim se da će ih stvarnost ubrzo demantirati...ultima_palabra wrote:Pa oni što tvrde da je on cijelo vrijeme trojanac od HRC...Banksy wrote:Kako, zašto, ne pratim...?ultima_palabra wrote:Ako su teoretičari zavjera u pravu, ovih dana će se Donny još jednom upucati u nogu...
US presidential election - Trump vs Hillary
- Banksy
#801 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
-
bole1st
#802 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ankete se obicno rade u toku nekoliko dana, stoga ovi zadnji problemi HRC sa FBI jos nisu ni obuhvaceni anketama.
Vec sam mislim rekao, obzirom na teror koji demokrate provode mozemo ocekivati da Trump na izborima nadmasi ankete za najmanje 2-3% jer je postalo opasno reci da si Trumpa.
To po analogiji sa brexitom, kada je bilo opasno reci da si za brexit. Ja ocekujem i vise od 2-3%, izuzev ako ankete naglo krenu ka Trumpu, kada mu nece ni trebati. Trump ovo glat uzima.
Vec sam mislim rekao, obzirom na teror koji demokrate provode mozemo ocekivati da Trump na izborima nadmasi ankete za najmanje 2-3% jer je postalo opasno reci da si Trumpa.
To po analogiji sa brexitom, kada je bilo opasno reci da si za brexit. Ja ocekujem i vise od 2-3%, izuzev ako ankete naglo krenu ka Trumpu, kada mu nece ni trebati. Trump ovo glat uzima.
-
omar little
#803 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
u procentima kad se tako prica izgleda kao matematicka igra, kada prevedes to u brojeve, makar i najkonzervativniju cifru, to ti je minimum pedeset milijuna ljudi. pedeset milijuna imbecila i potencijalnih fasista u stvaranju. citava jedna spanjolska plus mi, svaki stanovnik krezub mozak. strasno.Banksy wrote:The numbers include some good news for Republicans in Ohio and Iowa, and good news for Democrats in Florida, Arizona and Colorado...
Washington (CNN)Hillary Clinton holds a slim lead over Donald Trump, a new national poll shows.
An ABC News/Washington Post tracking poll released Sunday showed Clinton ahead 46% to 45% -- narrower than Saturday's 2-point Clinton edge.
- raoul duke
#804 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
FBI ponovo otvorio istragu protiv Hillary
Vrijeme za zatvora
Vrijeme za zatvora
- Banksy
#805 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nije to Trump fenomen, to je posljedica i rezultat turbofolkerizacije cijele planete, nije to samo američki mozak, već globalni trend gluposti i površnosti, mediji i kultura senzacije, seksa i nasilja, globalno reducirano obrazovanje i ciljano zatupljivanje masa + jačanje religija i njihovog utjecaja + iskreirani, nametnuti strahovi i ksenofobija jači nego u vrijeme hladnog rata (+ loša ishrana, nekretanje, pesticidi u povrću, antibiotici u životinjskom, zračenje mobitelaomar little wrote:u procentima kad se tako prica izgleda kao matematicka igra, kada prevedes to u brojeve, makar i najkonzervativniju cifru, to ti je minimum pedeset milijuna ljudi. pedeset milijuna imbecila i potencijalnih fasista u stvaranju. citava jedna spanjolska plus mi, svaki stanovnik krezub mozak. strasno.Banksy wrote:The numbers include some good news for Republicans in Ohio and Iowa, and good news for Democrats in Florida, Arizona and Colorado...
Washington (CNN)Hillary Clinton holds a slim lead over Donald Trump, a new national poll shows.
An ABC News/Washington Post tracking poll released Sunday showed Clinton ahead 46% to 45% -- narrower than Saturday's 2-point Clinton edge.
pogledaj šezdesete, studentske proteste širom svijeta, čak i kod nas, u Titovoj ''diktaturi'', borba za bolje obrazovanje, ljudska prava, prava žena, protiv ratova i nasilja, koje su to mase bile u pitanju i koja sila i ideje, pogledaj danas, oko čega se studentarija ujedinjuje i šta su im prioriteti, tačno se vidi razvoj te destrukcije i odrona kroz predsjednike i kandidate, to mi je najjača slika, pazi samo - Roosevelt i Churchill, pa de Gaulle i Kennedy, onda Chirac i Clinton, danas Orban, Sarkozy, Le Pen, Donald Trump, pogledaj glava i pameti, strah da te uhvati...
Zato bih dala malo kredita tim krezubim Amerikancima, nisu ništa gori od ostatka planete, kakvi god da su...
- AleksoMKD
#806 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Mislim da puno ljudi glasa za Trumpa iz inata.
"Neka ode sve u p.m. i onako ce ga za godinu-dve dati na impicment pa da se u medjuvremenu nerviraju elite"
A isto tako su Amerikanci protiv ratova a Hilari bas i ne lici da ce prekinuti sa intervencijama po svetu.
Osim Sirije malo malo pa neki saradnik Klintonove lupne glupost kao na primer M. Morel http://nymag.com/daily/intelligencer/20 ... yemen.html
Michael Morell is a former acting director of the CIA and a national security adviser to Hillary Clinton — one who is widely expected to occupy a senior post in her administration.
He is also an opponent of the Iran nuclear agreement, a defender of waterboarding, and an advocate for making Russia “pay a price” in Syria by covertly killing Putin’s soldiers.
On Tuesday, Morell added another title to that résumé: proponent of going to war with Iran, for the sake of securing Saudi Arabia’s influence in Yemen.
“Ships leave Iran on a regular basis carrying arms to the Houthis in Yemen,” Morell said, in remarks to the Center for American Progress, the liberal think tank founded by Clinton campaign chairman John Podesta. “I would have no problem from a policy perspective of having the U.S. Navy boarding their ships, and if there are weapons on them, to turn those ships around.”
Morell did note, per Bloomberg’s Eli Lake, that this policy “raised questions of international maritime law.”
A isto tako su Amerikanci protiv ratova a Hilari bas i ne lici da ce prekinuti sa intervencijama po svetu.
Osim Sirije malo malo pa neki saradnik Klintonove lupne glupost kao na primer M. Morel http://nymag.com/daily/intelligencer/20 ... yemen.html
Michael Morell is a former acting director of the CIA and a national security adviser to Hillary Clinton — one who is widely expected to occupy a senior post in her administration.
He is also an opponent of the Iran nuclear agreement, a defender of waterboarding, and an advocate for making Russia “pay a price” in Syria by covertly killing Putin’s soldiers.
On Tuesday, Morell added another title to that résumé: proponent of going to war with Iran, for the sake of securing Saudi Arabia’s influence in Yemen.
“Ships leave Iran on a regular basis carrying arms to the Houthis in Yemen,” Morell said, in remarks to the Center for American Progress, the liberal think tank founded by Clinton campaign chairman John Podesta. “I would have no problem from a policy perspective of having the U.S. Navy boarding their ships, and if there are weapons on them, to turn those ships around.”
Morell did note, per Bloomberg’s Eli Lake, that this policy “raised questions of international maritime law.”
omar little
#807 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
ne mogu duljit, posao me stisnuo, tema su americki izbori pa se bavim americkim mozgovima. stanje planete je rezultat tridesetogodisnje dominantne ideologije i politike, to je valjda i coravom jasno. drustva se mijenjaju, akcija povlaci reakciju, na to mozemo racunati kao i na smrt. necemo valjda otvarati diskusiju o teorijama drustvenih promjena, kako i zasto se zbivaju i kako izgledaju.Banksy wrote:Nije to Trump fenomen, to je posljedica i rezultat turbofolkerizacije cijele planete, nije to samo američki mozak, već globalni trend gluposti i površnosti, mediji i kultura senzacije, seksa i nasilja, globalno reducirano obrazovanje i ciljano zatupljivanje masa + jačanje religija i njihovog utjecaja + iskreirani, nametnuti strahovi i ksenofobija jači nego u vrijeme hladnog rata (+ loša ishrana, nekretanje, pesticidi u povrću, antibiotici u životinjskom, zračenje mobitelaomar little wrote: u procentima kad se tako prica izgleda kao matematicka igra, kada prevedes to u brojeve, makar i najkonzervativniju cifru, to ti je minimum pedeset milijuna ljudi. pedeset milijuna imbecila i potencijalnih fasista u stvaranju. citava jedna spanjolska plus mi, svaki stanovnik krezub mozak. strasno.), šta drugo možemo postati nego idioti i koga to birati nego Trumpa,
pogledaj šezdesete, studentske proteste širom svijeta, čak i kod nas, u Titovoj ''diktaturi'', borba za bolje obrazovanje, ljudska prava, prava žena, protiv ratova i nasilja, koje su to mase bile u pitanju i koja sila i ideje, pogledaj danas, oko čega se studentarija ujedinjuje i šta su im prioriteti, tačno se vidi razvoj te destrukcije i odrona kroz predsjednike i kandidate, to mi je najjača slika, pazi samo - Roosevelt i Churchill, pa de Gaulle i Kennedy, onda Chirac i Clinton, danas Orban, Sarkozy, Le Pen, Donald Trump, pogledaj glava i pameti, strah da te uhvati...
Zato bih dala malo kredita tim krezubim Amerikancima, nisu ništa gori od ostatka planete, kakvi god da su...
- jeza u ledja
#808 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Sezdesete? George Wallace, Barry Goldwater, Nixon....Banksy wrote: pogledaj šezdesete, studentske proteste širom svijeta, čak i kod nas, u Titovoj ''diktaturi'', borba za bolje obrazovanje, ljudska prava, prava žena, protiv ratova i nasilja, koje su to mase bile u pitanju i koja sila i ideje, pogledaj danas, oko čega se studentarija ujedinjuje i šta su im prioriteti, tačno se vidi razvoj te destrukcije i odrona kroz predsjednike i kandidate, to mi je najjača slika, pazi samo - Roosevelt i Churchill, pa de Gaulle i Kennedy, onda Chirac i Clinton, danas Orban, Sarkozy, Le Pen, Donald Trump, pogledaj glava i pameti, strah da te uhvati...
RealClearPolitics ima trenutno Clinton na +2.9% u prosjeku anketa. U anketama je tek vrlo malo obuhvacen zadnji vikend.
Florida je preko vikenda presla crtu u Trumpovom smjeru. Moramo cekati jos par dana da vidimo pravi uticaj ovih zadnjih otkrovenja.
Uzmite u obzir da obicno onaj ko napreduje, trenduje neko vrijeme prije dana izbora, ce dobiti malo vise nego sto to zadnje ankete pokazuju.
Naravno, isto tako uzmite u obzir da se u nekim drzavama vec uveliko glasa, tako da ce neke do dana izbora vise od pola glasova ubaciti, a neke, tipa Pennsylvania, nece haman nijedan.
-
Kaligula I
- jeza u ledja
#810 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Evo gledam nekoliko anketa koje je uradio ovaj Remington Research, koja je Republikanska anketarska firma.
Uradili su anketu juce (obuhvata samo 10/30) u Coloradu, Pennsylvaniji i North Carolini (znaju gdje im treba pobjeda
). U istim drzavama su odradili ankete u periodu 10/20-10/22, i u njima je, ocekivano s obzirom o kakvoj se anketarskoj firmi radi, Trump bio u boljoj situaciji nego u ostalim anketama u tom periodu. Helem, uradili su ankete juce, znaci 2 nakon "skandala" sa onim emailovima.
U Coloradu je Clinton sa +2%, pala na +1%.
U Pennsylvaniji je Clinton sa +3%, pala na +2%.
Dok je u North Carolini Trump sa +3%, pao na +2%, znaci jos i izgubio na procentima.
Dodajte na svaku od ovih plus jedno 3-4 procenta, jer ovaj anketar ocigledno naginje na desno, i sve ce biti jasno.
Sad, da li uticaj eventualnog "skandala" jos nije "upio" ali ovo govori da je pomak tek vrlo mali.
U nacionalnim anketama tri firme koje rade visednevni "tracking", a koje obuhvataju i vikend, Trump je isto tako dobio 1-2% boba preko vikenda.
RCP Average je sada vec pao na +2.5%. Prije 13 dana je bio na +7.1%.
Ja sam pricao o ovom ciklusnom vracanju Trumpa u stanje balansa, koje otprilike traje jedno mjesec i po-dva. I bas kad se vidjelo da Clinton ponovo raste poslije zadnjeg ciklusa pitao sam se hoce li u narednih mjesec Trump imati vremena ponovi doci do te neke zone u kojoj ima sansi.
Trump je 9/18 bio na samo -0.9% u odnosu na Clinton. Da bi Clinton 10/18 bila na +7.1%.
Prije toga je 7/27 bio na +1.1%, da bi Clinton 8/9 bila na +7.9%.
Prije toga 5/25 na +0/2%, da bi ona do 6/28 bila na +6.8%.
Evo na sta to lici:

Uradili su anketu juce (obuhvata samo 10/30) u Coloradu, Pennsylvaniji i North Carolini (znaju gdje im treba pobjeda
U Coloradu je Clinton sa +2%, pala na +1%.
U Pennsylvaniji je Clinton sa +3%, pala na +2%.
Dok je u North Carolini Trump sa +3%, pao na +2%, znaci jos i izgubio na procentima.
Dodajte na svaku od ovih plus jedno 3-4 procenta, jer ovaj anketar ocigledno naginje na desno, i sve ce biti jasno.
Sad, da li uticaj eventualnog "skandala" jos nije "upio" ali ovo govori da je pomak tek vrlo mali.
U nacionalnim anketama tri firme koje rade visednevni "tracking", a koje obuhvataju i vikend, Trump je isto tako dobio 1-2% boba preko vikenda.
RCP Average je sada vec pao na +2.5%. Prije 13 dana je bio na +7.1%.
Ja sam pricao o ovom ciklusnom vracanju Trumpa u stanje balansa, koje otprilike traje jedno mjesec i po-dva. I bas kad se vidjelo da Clinton ponovo raste poslije zadnjeg ciklusa pitao sam se hoce li u narednih mjesec Trump imati vremena ponovi doci do te neke zone u kojoj ima sansi.
Trump je 9/18 bio na samo -0.9% u odnosu na Clinton. Da bi Clinton 10/18 bila na +7.1%.
Prije toga je 7/27 bio na +1.1%, da bi Clinton 8/9 bila na +7.9%.
Prije toga 5/25 na +0/2%, da bi ona do 6/28 bila na +6.8%.
Evo na sta to lici:

- sjedi 1
#811 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Zavisi koji teoretičari zavjereultima_palabra wrote:Ako su teoretičari zavjera u pravu, ovih dana će se Donny još jednom upucati u nogu...
Imaš one umjerene koji su ovome i govorili da će se desiti.A imaš one ekstremne koji tvrde da ni Hilari ni Tramp neće ući u Bijelu kuću
na koji način i kako kad je do izbora ostalo 10-tak dana...ne znam
- jeza u ledja
#812 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Izbori su za 10 dana, medjutim inauguracija je tek u januaru. Moze se do tad svasta desiti.sjedi 1 wrote:Zavisi koji teoretičari zavjereultima_palabra wrote:Ako su teoretičari zavjera u pravu, ovih dana će se Donny još jednom upucati u nogu...
Imaš one umjerene koji su ovome i govorili da će se desiti.A imaš one ekstremne koji tvrde da ni Hilari ni Tramp neće ući u Bijelu kuću
na koji način i kako kad je do izbora ostalo 10-tak dana...ne znam
Trumpa upucaju, Hillary zavrsi u zatvoru. Tim Kaine postane predsjednik.
PS: Sad vidim da su ovi iz Remington Research uradili ankete za isti period i u nizu drugih drzava (FL, VA, WI, NV, OH) i svakoj je Trump napredovao 1%, osim na FL gdje je napredovao cak 4%. Uzimajuci i ostale drzave u obzir ispada fakat da se jos vise potvrdjuje 1% ukupan napredak zbog radi Comey skandala.
-
jefferson
#813 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Mislim da mu se od brata zena kandiduje za kongres.Gojeni H wrote:Mislim da i ti ne vjerujes u ovo ...jefferson wrote: - HRC pobjedi na izborima.
- Comey zavrsi mandat ili podnese ostavku
- kandiduje se an izborima za Kongres kako se on suprostavio HRC, kako je ganjao istinu do kraja, kako je bio transparentan.
Cuj nevjerujes, pa u politici je sve dozvoljeno.
- dječak sa šibicama
- jeza u ledja
#815 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Interesantno bas sad gledam emisiju u kojoj reporter WPa koji je ovo istrazivao dugo vremena tvrdi da Trump nije donirao nikakav novac nikome, ne znam u koliko rece, desetak godina.
I sad prikazuju snimak gdje se Trump hvali Howardu Sternu kako je dao novac za ovo, dao novac za ono. Onda prikazuju Trumpa kako se uvalio na nekakav podij 1996e i plese Makarenu (ko se sjeca toga
) ) i kao, to je bio neki event gdje su donori za neku djeciju zajebanciju imali mjesta na bini. Trump se kazu pojavio, zauzeo mjesto nekoga ko je donirao i onda uzeo plesati i slikati se za kameru - iako nije donirao nista. Onda neka prica, neka skola u NYC, gdje je kao Donald Trump bio onorarni direktor za jedan dan, i kao neki sahovski klub, trebalo djeci $5000 za neko putovanje. Trump je tu, hajmo od njega trazit ovo ono. On dosao djeci i dao im, pazi sad, laznu novcanicu od "milion dolara" i $200 kesa, te otisao svojom limuzinom. Kaze zena, valjda sto radi u toj skoli, nije mogla uopste da skonta wtf just happened.
I kao kad je izasla danas ova prica, neka teta procitala, izvalila $5000 za tu skolu, i rekla novinama "I'm ashamed to be the same species as Donald Trump".
Proljetos, Trump otkazao jednu Republikansku debatu, i kao imao neki svoj patriotski event, gdje je kao donirano ne znam koliko miliona lafo za veterane. Poslije se ispostavilo, zglave nije dato toliko para, i nista iz njegovog dzepa.
Isto Baja Patak jbt.
I onda neko prica o patoloskom laganju.

Proljetos, Trump otkazao jednu Republikansku debatu, i kao imao neki svoj patriotski event, gdje je kao donirano ne znam koliko miliona lafo za veterane. Poslije se ispostavilo, zglave nije dato toliko para, i nista iz njegovog dzepa.
Isto Baja Patak jbt.
I onda neko prica o patoloskom laganju.
- B6Redhell
#816 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Hilari nije zlatna ali taj narandjasti orangutan je lazovcina i profiter velikih razmijera, tip milijarder. Centa nije dao u promovisanje samog sebe. Sve drugi platili. I naravno putin. Sa svojim ebenim igracem julianom iz wikileaks a
- KB9
#817 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
baja patak? BAJA?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#818 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
KB9 wrote:baja patak? BAJA?
- KB9
#819 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
nisam znao da se on tako zvao kod nas, kontam da nije greska al onda ne bi imalo smislaChmoljo wrote:KB9 wrote:baja patak? BAJA?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#820 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
birvaktile... 
-
daddy-kool
#821 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kad smo mi bili mali. 
- AleksoMKD
#822 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
https://www.yahoo.com/news/cnn-cuts-tie ... 55590.html
CNN quietly cut ties with Donna Brazile, the acting Democratic National Committee chair and a longtime contributor on the cable news network, after hacked emails published by WikiLeaks revealed that she had provided questions to the Hillary Clinton campaign in advance of a town hall and debate hosted by CNN during the Democratic primary.

CNN quietly cut ties with Donna Brazile, the acting Democratic National Committee chair and a longtime contributor on the cable news network, after hacked emails published by WikiLeaks revealed that she had provided questions to the Hillary Clinton campaign in advance of a town hall and debate hosted by CNN during the Democratic primary.
sumirprimus
#823 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
uuuuuu al se klintonovca zavaljuje taman pred glasanje

-
sumirprimus
#824 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
zamis jos tramp i dobije

- AleksoMKD
#825 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Negde sam procitao poluzajebanciju da ce 2-3 dana pre izbora izaci snimke oba kandidata kako (u privatnim razgovorima) crnce nazivaju pogrdnim imenima.sumirprimus wrote:zamis jos tramp i dobije![]()
Ne mislim samo na "nigger", vec nesto kao "talking piece of farming equipment" ili jos gore.