Rezultati izbora 2016

Post Reply
Omar500

#801 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Omar500 »

seoBIH wrote:
megaman4 wrote:
mO k3 wrote:Sta se dešava u Srebrenici , policija na ulici ?
valjda neće biti belaja? :(
Kakvog ba belaja? Znate li vi kako ljudi zive u Srebrenici? Nije im do njih samih, a kamo li da se rokaju izmedju sebe. Jbte, pa to je grad koji NEMA NITI JEDNU PEKARU ILI MESNICU.
Doslo ih je dosta preko Drine i dolazi ih jos. Takvi sigurno prave belaj, boli njih kurac i za jedne i za druge sto zive u Srebrenici
Tomahawk11
Globalni moderator

#802 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Tomahawk11 »

seoBIH wrote: Kakvog ba belaja? Znate li vi kako ljudi zive u Srebrenici? Nije im do njih samih, a kamo li da se rokaju izmedju sebe. Jbte, pa to je grad koji NEMA NITI JEDNU PEKARU ILI MESNICU.
Rekose i na RTRS-u, to sa Srebrenicom je preuzimanje velike odgovornosti (misleci na situaciju sa genocidom), ali sigurno je i da su mislili i na tesku ekonomsku situaciju. Grad duhova. Doci ce Dodik da trijumfalno proslavi pobjedu i to je to. Poslije toga mrak.
dezurni_ucenik

#803 Re: Rezultati izbora 2016

Post by dezurni_ucenik »

It_is_a_Leclerc wrote:Srebrenica je izgubljena. Treba to konačno reći.
Duraković je pobijedio 2012. na stravično nategnutom i forsiranom konceptu registracije onih povratnika. Bilo je evidentno da to neće biti moguće proizvesti i sada. Čak ni pokušaj da se Desnicom Radivojevićem zbune Srbi, nije dala rezultat.

Ipak - ne treba dramatizirati previše.
Ne znam sta bih ti rekao. Nije to bas lijepo za cuti ko je tamo pobjedio. Ali ne mogu da vjerujem da je Fikret Abdic pobjedio :shock: :cry: . Duboko smo mi podijeljeni izmedju sebe.
Progressive House

#804 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Progressive House »

aj kaplana legende.dobit će poziv za UFC 204 main card :lol: :lol:
TomANDJerry

#805 Re: Rezultati izbora 2016

Post by TomANDJerry »

leo karan wrote:
TomANDJerry wrote:mislim da pretjerujete sa pljuvanjem ljudi koji nisu izasli na izbore. Evo ja nisam izasao , mogao sam recimo izaci i zaraditi 20KM za glas - ali nisam iz nekog samopostovanja. Ne izlazak na izbore je jedna vrsta demokratskog prava i izrazavanja (dakle suzdrzan si , nema kandidata kojem bi dao svoj glas) ... ako nisam siguran da mogu da donesem pravilnu odluku a imam mogucnost da uopste ne donosim odluku , onda je valjda racionalno razmisljanje da ne izazim na izbore
Imaš ti pravo na to,
al budi svjestan da u statistiku izbornog rezultata ulaze samo važeći listići.

Ako je biračko tijelo u tvojoj općini 50.000, mi imamo izlaznost 50% (25.000 ljudi).
Pobjednik dobije 7.000 glasova npr. On faktički ima podršku tek svakog 7. Čovjeka s pravom glasa (14%) ali njegov izborni rezultat će biti ipak 28% osvojenih glasova jer se računaju samo važeći (ne računaju se ni oni uništeni) listići.

Znaci paša moj, ti i ostalih 50% apstinenata ste svojim neizlaskom uduplali vrijednost svakog glasa koji je dobio ovaj pobjednik.

(Pretpostavimo da ovi sto ne glasaju ni bi glasali za SDA).

Eto, a ti i dalje traži filozofske izgovore zašto ne glasati. Nema filozofije, matematika je najbolja nauka :)
Pozdrav.
vjeruj mi , ovi filozofski razlozi su puno jaci od matematike (koja mi je na neki nacin i zanimanje) ... ako nadjes jednu opstinu gdje se gradonacelnik odlucivao zbog jednog glasa (moga zamislimo) reci cu da si upravu ... ali toga nema , to je ona surova matematika ako cemo posteno :D

Ne radi se o tome da mene stanje u drzavi ne brine , da su bili opsti izbori sigurno bih izasao (osim ako bas nebi bio sprijecen iz nekog razloga) ... ali ovi opstinski su lokalna politika i upravu si da gradonacelnici imaju podrsku debelo ispod 50% stanovnika svojih opstina , ali ako bi mi svi koji ne glasamo - glasali = onda bi dobili i vecu politicku podjeljenost u opstini ... ovako mi koji ne glasamo precutno dajemo podrsku onome koga izaberu ovi koji glasaju
Dr Baltazar

#806 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Dr Baltazar »

channel10 wrote:Odat ću vam jednu tajnu :mrgreen:. Na zadnjem popisu, maloljetnih osoba je bilo cca 700-750k. Dalje računajte sami ako vas zanima.
Kao što i rekoh, onda nas ima više nego na popisu i to ne baš mali broj. Al šta će forumaši najpametniji na svijetu. Kupe samo ono što im serviraju na tanjir, mozak da uključe to kod njih ne ide. Bitno je da mrtvi na izborima glasaju :D :lol: :lol:
putokaz1

#807 Re: Rezultati izbora 2016

Post by putokaz1 »

ked će rezultati na ciku
belfy

#808 Re: Rezultati izbora 2016

Post by belfy »

madner wrote:Ono sto cudi jeste da operacija referendum nije dovela do ocekivanog efekta u Bosnjackom birackom tjelu.
nakon reakcija i desavanja koja su uslijedila nije uopste cudno.
Blek Stena

#809 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Blek Stena »

sjedi 1 wrote:
Blek Stena wrote:Postade doktor Baltazar maskota i na ovoj temi :D :-D
jarane kandiduj se za izbore 2020 imas moj glas :kiss:

btw, na koju foru Rambo prodje opet u Gorazdu a svi kukaju na njega kako svaki vikend leti u Istanbul o buzetskom trosku. :D Nista mi nije jasno :?
Pa gotovo sve ih pozapošljavao,otvoreno na hiljade novih radnih mjesta u zadnjih par godina
Dje, jel u komunalcu i vodovodu? :D
basicm

#810 Re: Rezultati izbora 2016

Post by basicm »

seoBIH wrote:
megaman4 wrote:
mO k3 wrote:Sta se dešava u Srebrenici , policija na ulici ?
valjda neće biti belaja? :(
Kakvog ba belaja? Znate li vi kako ljudi zive u Srebrenici? Nije im do njih samih, a kamo li da se rokaju izmedju sebe. Jbte, pa to je grad koji NEMA NITI JEDNU PEKARU ILI MESNICU.
Pa koji k onda drama oko propalog grada, niko nece da zivi tamo, jedan dan info kako se otvara milion firmi a drugi kako nema nista tamo. Para za nju dao citav globus, tamo nigdje nista. I nacelnici im zive van nje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
madner

#811 Re: Rezultati izbora 2016

Post by madner »

belfy wrote:
madner wrote:Ono sto cudi jeste da operacija referendum nije dovela do ocekivanog efekta u Bosnjackom birackom tjelu.
Pa upravo blaga reakcija i osjecaj nesigurnosti je trebao da dovede do okupljanja oko pastira.
Blek Stena

#812 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Blek Stena »

Dr Baltazar wrote:

btw, na koju foru Rambo prodje opet u Gorazdu a svi kukaju na njega kako svaki vikend leti u Istanbul o buzetskom trosku. :D Nista mi nije jasno :?
Niko da zamjeni tebe i Kenjca. Što se prijedloga tiče, jedino ako ćeš mi srediti glasove velikosrpskih navijača Novaka Đokovića koji Srbiju sanjaju u poluciji :D
Mogu ti jedino obecat sve glasove velikosrba iz uze porodice :D
Vitezanin

#813 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Vitezanin »

CIK je odron odrona. Je li moguće da nemaju još nikakve rezultate? Fuck off.
Dr Baltazar

#814 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Dr Baltazar »

Blek Stena wrote:
Dr Baltazar wrote:

Niko da zamjeni tebe i Kenjca. Što se prijedloga tiče, jedino ako ćeš mi srediti glasove velikosrpskih navijača Novaka Đokovića koji Srbiju sanjaju u poluciji :D
Mogu ti jedino obecat sve glasove velikosrba iz uze porodice :D
Može li bar da po dva listića ispunjavate ko ovi što su probali u Stocu :D ? Sredi mi i neki umrli glas, vidiš da je to trend kod nas.
p206

#815 Re: Rezultati izbora 2016

Post by p206 »

Mislim da će takva priča sve manje imati efekta, starije generacije još pali nacionalizam, ali ovim mlađim je važniji bolji život. Stariji su osjetili bar malo kako je pristojno živjeti u Jugoslaviji, mlađi nisu. Ružno je reći, ali kad stariji umru, na drugim stvarima će se dobijati izbori barem kod Bošnjaka. Srbi su više zadojeni nacionalizmom, jer ih bombarduju tim svaki dan kroz medije,i daju im lažnu nadu da će se kad tad ovojiti, i to će kod njih potrajati. A Hrvati..HDZ svakako ne mora ni imati kampanju jer nema opoziciju.
jasko_ba

#816 Re: Rezultati izbora 2016

Post by jasko_ba »

Ovaj tip ljudi zasluzuje sve najgoer u zivotu.
Image
leo karan

#817 Re: Rezultati izbora 2016

Post by leo karan »

TomANDJerry wrote:
leo karan wrote:
TomANDJerry wrote:mislim da pretjerujete sa pljuvanjem ljudi koji nisu izasli na izbore. Evo ja nisam izasao , mogao sam recimo izaci i zaraditi 20KM za glas - ali nisam iz nekog samopostovanja. Ne izlazak na izbore je jedna vrsta demokratskog prava i izrazavanja (dakle suzdrzan si , nema kandidata kojem bi dao svoj glas) ... ako nisam siguran da mogu da donesem pravilnu odluku a imam mogucnost da uopste ne donosim odluku , onda je valjda racionalno razmisljanje da ne izazim na izbore
Imaš ti pravo na to,
al budi svjestan da u statistiku izbornog rezultata ulaze samo važeći listići.

Ako je biračko tijelo u tvojoj općini 50.000, mi imamo izlaznost 50% (25.000 ljudi).
Pobjednik dobije 7.000 glasova npr. On faktički ima podršku tek svakog 7. Čovjeka s pravom glasa (14%) ali njegov izborni rezultat će biti ipak 28% osvojenih glasova jer se računaju samo važeći (ne računaju se ni oni uništeni) listići.

Znaci paša moj, ti i ostalih 50% apstinenata ste svojim neizlaskom uduplali vrijednost svakog glasa koji je dobio ovaj pobjednik.

(Pretpostavimo da ovi sto ne glasaju ni bi glasali za SDA).

Eto, a ti i dalje traži filozofske izgovore zašto ne glasati. Nema filozofije, matematika je najbolja nauka :)
Pozdrav.
vjeruj mi , ovi filozofski razlozi su puno jaci od matematike (koja mi je na neki nacin i zanimanje) ... ako nadjes jednu opstinu gdje se gradonacelnik odlucivao zbog jednog glasa (moga zamislimo) reci cu da si upravu ... ali toga nema , to je ona surova matematika ako cemo posteno :D

Ne radi se o tome da mene stanje u drzavi ne brine , da su bili opsti izbori sigurno bih izasao (osim ako bas nebi bio sprijecen iz nekog razloga) ... ali ovi opstinski su lokalna politika i upravu si da gradonacelnici imaju podrsku debelo ispod 50% stanovnika svojih opstina , ali ako bi mi svi koji ne glasamo - glasali = onda bi dobili i vecu politicku podjeljenost u opstini ... ovako mi koji ne glasamo precutno dajemo podrsku onome koga izaberu ovi koji glasaju
Ako je to cilj, onda je skroz ok.
Ja sam vise mislio na ove sto nisu zadovoljni predstavnicima na vlasti, a ne glasaju.
Vitezanin

#818 Re: Rezultati izbora 2016

Post by Vitezanin »

Vijest na Avazu: Radončić: napravili smo sjajan rezultat. Je li on normalan?
megaman4

#819 Re: Rezultati izbora 2016

Post by megaman4 »

Vitezanin wrote:Vijest na Avazu: Radončić: napravili smo sjajan rezultat. Je li on normalan?
Ma budala. Pusti ga bolan. Bunca lik. Stranka mu nestaje kao nekadašnji SKBiH.
belfy

#820 Re: Rezultati izbora 2016

Post by belfy »

madner wrote:
belfy wrote:
Pa upravo blaga reakcija i osjecaj nesigurnosti je trebao da dovede do okupljanja oko pastira.
kako mislis blaga reakcija? pozivanje Baje u Tuzilastvo je blaga rekacija? koja bi onda bila razmjerna?
i kakav osjecaj nesigurnosti? ako se radi o akcijama, a one se rade, zasto bi se stado skupljalo ako je jasno da ono nije potrebno. imamo i kontra primjer gdje je Baji potrebno stado, pa ih sakuplja potpisima na pripremljenu izjavu. ili kazes da se takvo nesto trebalo desiti i s ove strane...?
sjedi 1

#821 Re: Rezultati izbora 2016

Post by sjedi 1 »

Blek Stena wrote:
sjedi 1 wrote:

Pa gotovo sve ih pozapošljavao,otvoreno na hiljade novih radnih mjesta u zadnjih par godina
Dje, jel u komunalcu i vodovodu? :D
Sve proizvodnja i sve ide za izvoz
Uglavnom Njemačka(VW) i Austrija ako se ne varam
Ne mogu da vjerujem da ne znaš i da nisi čuo
putokaz1

#822 Re: Rezultati izbora 2016

Post by putokaz1 »

Vitezanin wrote:Vijest na Avazu: Radončić: napravili smo sjajan rezultat. Je li on normalan?
2 načelnika za njih ekstra u dvije općine sa po 1000 stavnika....
sjedi 1

#823 Re: Rezultati izbora 2016

Post by sjedi 1 »

Pa vidiš da svi slave sem Bosića
Uglavnom su svi pobjedili :lol:
radostan dan

#824 Re: Rezultati izbora 2016

Post by radostan dan »

Ne valja ovo nista...ajmo na onu temu -referendum-, dje bakir dere guzove miloradu...
It_is_a_Leclerc

#825 Re: Rezultati izbora 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa SBB jeste ostvario sjajan rezultat. I to onog momenta kad je ušao u koaliciju sa SDA.
Ovo ostalo je na talasu tog koalicionog sporazuma.
Post Reply