Belgija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#801 Re: Belgija - BiH

Post by BHF_Manijak »

Melbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogu :lol: i sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije :lol: ovi bi preko noci postali brzi i bolji :lol: Fakat vecina vas pojma nema sta pise !!
Hajmo onda gasit fudbal, uvijek na papiru bolji pobjedjuje losijeg. :oops: Jeste mozda ali u Australiji.
Trener i postavka su mnogo bitni, mi ih veceras nismo imali i necemo imati dok je Mesa tu. Ovo veceras je smijesno bilo. Zao mi je ko to ne vidi.

Ova ista Belgija se znala patiti sa reprezentacijama mnogo slabijeg igrackog kvaliteta od nase, ali kad ljudi znaju postaviti igru.

Mi smo krenuli na ho-rok, kontajuci valjda "Vedo trpa u Herthi, grehota ga je izbaciti iz prve postave, a i ovim Belgijancima fali 5 igraca".
Zao mi je, ali takva su razmisljanja u rangu Milosa Kostica, a on je fudbalska neznalica.
p206

#802 Re: Belgija - BiH

Post by p206 »

Mi trenutno nemamo bolje igrače, to što su oni puno lošiji od belgijskih je drugi par cipela. Nikakva smjena generacija ne bi to riješila, pa jedna Njemačka je godinama živjela od golova đuturuma Klosea, jer nisu imali boljeg. Jedino što im se može zamjeriti je što nisu izgubili sa manjom razlikom.
N.N.

#803 Re: Belgija - BiH

Post by N.N. »

Jebo majku, pa da li su u nasem strucnom stabu svi retardirani. Kakva je ovo formacija, kakva picka materina.

Bega, nije dzapa klupa. Boljeg i nemamo. Buric i Sehic iste rupe.

Spaha konj.

Zukanovic, spor, spor, prespor. Nije klupa u Atalanti djaba ;)

SeO, moze proci kakvi su ostali.

Jajalo, da nije kriv za gol, solidan bi bio. Ovako, pade i on psihicki, prva pa greska..

Lulic je krampuz pa da igra u jebenom Realu a ne Laziu. Najlosije satro krilo od svih reprezentacija.
Sto neko napisa, trzni, desno, trzni lijevo, trzni desno, pa napucaj igraca :-) :lol:

Medo ne moze igrati protiv bilo koga ko moze i zna trcati. Protiv kuhara, moze.

Pjanic, nema s kim.

Vedo, smetalo. Dobar za pomocnog sudca.

Dzeko, nema lopti.

Mesa, bezmozgas. *ebo ga onaj ko ga nagovori da ovo izvede ovako vcs.
A ljuti se na Sabu kada ga pita gdje je igra protiv Estonije :)
Mesa, nema igre. Ne mogu ti loptu iznijeti izvan 40 metara. Zajebi ti ona dodavanja.

Jos kada vidim da Medo ili Zuka onu ruku pruze pa pokazu da je vrate nazad, kose bih si pocupao :D
Jbemti fudbal.

Pola ovog izmijeniti protiv Kipra.
Org

#804 Re: Belgija - BiH

Post by Org »

Kakva ba svjeza krv. Jedino da je spahicu ubrizgaju. Ne moze jedan toti duze igrati od njega.
Mustang1

#805 Re: Belgija - BiH

Post by Mustang1 »

Vedo smetalo a Dzeko nema lopti, a igraju istu poziciju. Zar se ne moze reci Vedo se trudi ali nema sa kim a Dzeko smetalo?
Mirza007

#806 Re: Belgija - BiH

Post by Mirza007 »

Pa sa ovakvima igracima mozda i dodjemo do baraza. Nemamo mi potencijal za smjenu generacija. Radikalno podmladi tim i neces s njima dobiti Estoniju ni sada ni za 10 godina. Da nam je mlada reprezentacija kvalilitetnija pa i nekako ali ja ne vidim tu neki potencijal. Nazalost ali tako je. Od mladjih igraca mozes mozda naci poneku zakrpu ali nema tu potencijala jednog Dzeke ili Pjanica.
Jack Be Nimble

#807 Re: Belgija - BiH

Post by Jack Be Nimble »

Spaha 3 gola u dvije utakmice.
Šibicar

#808 Re: Belgija - BiH

Post by Šibicar »

Melbourne_Australia wrote:
Šibicar wrote:
Melbourne_Australia wrote:Fakat kakvi likovi pisu ovde..Kako ne kontate da je BOG veceras bio na klupi izgubili bi...I nisu bitne formacije vec kvalitet..Halo djeco draga!!! Karasko, Hazard, Lukaku, Mertens su vrhunski igraci ali bas..Spahic, Zukanovic, Lulic,Jajalo, Medjunanin, Ibisevic to je zesci prosjek i ne moze protiv ovakve Belgije..Cuj kazu Mesi treba dati nogu :lol: i sta da dodje murinjo kao bilo bi drugacije :lol: ovi bi preko noci postali brzi i bolji :lol: Fakat vecina vas pojma nema sta pise !!
Ma daj jarane nemoj zajebavati,pa otkad u fudbalu uvijek mora pobijediti bolji i kvalitetniji?Pa da je tako ja bih do sad bio milioner.Eno sinoć truhla Italija koja centra nije prešla protiv Španije izvuče remi na kraju,zamalo i da dobiju,zato mi nemoj te priče da smo morali izgubiti,a sve i da smo morali,jel' puno tražim kad kažem da želim JEDNU jebenu akciju koja liči na nešto,a ne samo nabijanje iz odbrane?Ja ti garantujem da će Estonija imati više prilika protiv ove Belgije nego mi,jer su nam igrači bezmude pičoke.
Pogledaj sta pises ?? poredis Italiju i pricas kako nista nisu uradili?? Halo Italija tako igra 100 godina..I moze im se kad imas Buffona i zadnju
liniju kakvu niko nema...Ko smo mi to da mislimo da mozemo prepeliti ovakvoj Belgiji u Briselu?? Haaaalooo nasi igraci su tromi i spori i par njih ni sami ne znaju kako uzimaju pare kao Lulic recimo!! Mi smo taman za borbe za baraza i tako ce biti!!

Italija je na zadnjem prvenstvu najbolje igrala od svih reprezentacija,ali to je nebitno u odnosu na ono što sam pisao,jer nije Italija poenta,nego to da u fudbalu ne mora uvijek pobijediti kvalitetniji tim,jer da je tako niko ga ne bi ni pratio,a ovo je blamaža htio ti priznati ili ne.........hej ni jedne jedine smislene akcije za 90 minuta,samo nabijanje......bruka.
Melbourne_Australia

#809 Re: Belgija - BiH

Post by Melbourne_Australia »

north wrote:
Tačno, daleko su bolji, igrači koje navodiš su daleko bolji od naših, ali opet to ne znači da se večeras zamalo petarda podrazumijevala i da je to ta razlika i da se ne treba čuditi i da bolje od ovoga se nije moglo očekivati :-) ...Smijem se kladiti da ova Belgija pojačana sa ovim igračima što su im večeras falili a to je još barem 20-30% jača ekipa, neće vise od dva razlike uzeti grke, jer će grci bolje pokrivati, trčati, i bacati se na glavu, a nije sada da im igrači igraju u najboljim klubovima Evrope :oops: ....O tome se priča barem sa moje strane :wink:
Pala su 4 komada tacno ali mi smo dva gola poklonili i normalno je da padnes mentalno kad primis prva dva gola onako...Druga stvar je jako bitna!!! Kod nas igraju dizelasi a kod njih Karasko i Hazard i Lukaku koji mogu da igraju i nose nase igrace na ledjima usput..Spahic spor a opet nemamo boljeg, Lulic je zalutao u fudbal, Medjunanin igra tempom kakav se igrao kad je Pape harao , Zukanovic spor kao i kompletna zadnja linija i nema hajra druze od toga protiv igraca kakve Belgija ima...Normalno je da se igra otvorila nakon 2-0 oni nas malo pustili da igramo i bum kontre...Tvrdim da su i Murinjo i Gvardijola bili na nasoj klupi isto bi bilo ..
north

#810 Re: Belgija - BiH

Post by north »

BHF_Manijak wrote:
Hajmo onda gasit fudbal, uvijek na papiru bolji pobjedjuje losijeg. :oops: Jeste mozda ali u Australiji.
Trener i postavka su mnogo bitni, mi ih veceras nismo imali i necemo imati dok je Mesa tu. Ovo veceras je smijesno bilo. Zao mi je ko to ne vidi.

Ova ista Belgija se znala patiti sa reprezentacijama mnogo slabijeg igrackog kvaliteta od nase, ali kad ljudi znaju postaviti igru.

Mi smo krenuli na ho-rok, kontajuci valjda "Vedo trpa u Herthi, grehota ga je izbaciti iz prve postave, a i ovim Belgijancima fali 5 igraca".
Zao mi je, ali takva su razmisljanja u rangu Milosa Kostica, a on je fudbalska neznalica.
To je to :thumbup: ....Opet se ponavljam jedva čekam njihovu tekmu sa grcima a biće jači nego večeras jer će im se vratii igrači koji su večeras falili, pa ćemo vidjeti hoće li im petardu uvaliti...Upravo to, selektor nema muda ostaviti Ibiševića na klupi, a zna se da ovo nije tekma za njega pogotovo još ne sa krila, Medunjanin ima kredita, a samoubistvo je bilo obadvojicu staviti večeras od prve minute, plus sjajni Bičakčić, koji me fascinira sa svojom sigurosti kad ima loptu :-) ......Samo postavka igre i taktika, itekako bi razlika večeras bila manja, a nije isto hoćeš li izgubiti 1-0 ili 2-1 ili 4-0 a mogo si i gore proći :skoljka: ..
SkyLimit

#811 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

I ja sam za podmlađivanje, ali ko, najveći nam talenat Hodžić klupa u Dinamu, suigrač Gojak mu tek "dobija priliku u prvom timu" a njegov vršnjak Belgijanac Tielemans već preko 100 nastupa za Anderlecht, ona trojica u prosječnom Konyasporu(Milošević, Hadžiahmetović, Bajić), Memija dok se ne ošiša ne može u reprezentaciju, Samir "Billy Kid" Radovac...ko je taj u reprezentaciji zapostavljeni talenat :zzzz:

Mada, daj da vidim vezni red Bešić - Cimirot - Pjanić jednom u životu pa nek izginemo
palermo

#812 Re: Belgija - BiH

Post by palermo »

Mirza007 wrote:Pa sa ovakvima igracima mozda i dodjemo do baraza. Nemamo mi potencijal za smjenu generacija. Radikalno podmladi tim i neces s njima dobiti Estoniju ni sada ni za 10 godina. Da nam je mlada reprezentacija kvalilitetnija pa i nekako ali ja ne vidim tu neki potencijal. Nazalost ali tako je. Od mladjih igraca mozes mozda naci poneku zakrpu ali nema tu potencijala jednog Dzeke ili Pjanica.
Ma kakva smjena generacija....igraju oni koji su najbolji....a to je u principu ovo što Meša poziva.....

Nego, ne znam zašto toliko forsira Zukanovića.....recimo Šunjić je mnogo više pokazao od njega u reprezentaciji a odjednom nestade
and

#813 Re: Belgija - BiH

Post by and »

ljudi se s nama poigrali ko s gibraltarom.
sramota
agent_zero

#814 Re: Belgija - BiH

Post by agent_zero »

relativno84 wrote:Zasluzen poraz, mada dosta i nesrece ali na stranu sve to, jadno je gledati ove nase igrace koliko malo daju sebe za ovaj dres. I do provog gola dosta njih se razvlaci po terenu kao da su pospani, sramotno ponasanje u kompletu, ako nisi spreman da igras koliko mozes zavrsi pricu, napravi prostora mladjima, ovako se broji da su tu a vecina njih ovo ocito vide kao neki dodatni teret, ajd da se odradi.
Skupa sa selektorom :thumbup:
mO k3

#815 Re: Belgija - BiH

Post by mO k3 »

Mustang1 wrote:Vedo smetalo a Dzeko nema lopti, a igraju istu poziciju. Zar se ne moze reci Vedo se trudi ali nema sa kim a Dzeko smetalo?
:mrgreen: :thumbup:
lakilaka

#816 Re: Belgija - BiH

Post by lakilaka »

za ove koji pametuju, belgija je druga repka na fifinoj listi. i sada bi takvi da ih mi dobijemo. ne budite smesni.
Lug

#817 Re: Belgija - BiH

Post by Lug »

za sve je kriv Savez sto su izabrali mutavog i vec dokazano loseg trenera, bez muda, a ovo je ostalo samo nastavak .. i samo kad cujem sastav, uvijek isti.. Onaj Djuric vise uradi u napadu za ono malo igre nego Djekson i Vedo za cjelu utakmicu.. definitivno vrijeme za mladje..
Grean

#818 Re: Belgija - BiH

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Pa i preuzeo je prije svega krivicu na sebe ali nije on kriv sto nase najvece zvijezde ne znaju da naprave tacan pas.
Bravo @hrasno.

Ovo je potencionalno bila najbolja Mesina postavka kojeg sam redovno kritikovao zbog fudbala kojeg je furao prije ove utakmice, nabijanje lopte i igre preko krila na ustrb sredine.

Ali sta on moze kad su debili sami sebi oduzimali loptu, kad su od tri pasa imali dva pogresna i kad im je svaki drugi prijem lopte zavrsavao u nogama protivnika i to igraci poput Pjanica, Medunjanina, Lulica. Hajde sto se desavalo Jajalu ali Pjanic je izgledao kao amater. Kompletan vezni red je izgledao kao skup amatera. Za nepovjerovati.
Muhamed Đakmić

#819 Re: Belgija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Apsolutno je pogrešno davati ocjene igračima nakon ovakve taktičke malverzacije. Ovo je debilna postavka, slobodno se to smije reći. I prije utakmice sam se malo pribojavao da Meša ne počne filozofirati, ali ni sanjao nisam da će izvesti ovako nešto.

Belgija nas nikad nije ovako razgulila, a Meša je očigledno najslabiji dio ove reprezentacije, i to ubjedljivo.

Mislio sam da ne može gore od Papeta, ali može, ovo stvarno ni na šta ne liči.

Fudbalerima apsolutno nikakvih zamjerki, meni ih je žao čak kakvog međeda i neznalicu moraju slušati.
Melbourne_Australia

#820 Re: Belgija - BiH

Post by Melbourne_Australia »

Nego da ja vas pitam nesto?? Posto vidim vec pricate kako Grcka nece ovako nastradati??? A kako bi Grcka prosla da daju auto gol i 5 minuta poslije poklone isto tako drugi gol?? sta kao vratili bi se bi ali u ku.cu!! Onako se daje auto gol jednom u 20 godina ...Psiha je cudo kad vidis da primis onakav gol a jos nista ne mozes na terenu...Nismo mi Italija pa da stanemo i skupimo redove , mi se tesko vracamo protiv jacih ekipa ..
Grean

#821 Re: Belgija - BiH

Post by Grean »

Selektor je napokon htio da igramo fudbal ali nije znao da klocevi nisu spremni za to.
Muhamed Đakmić

#822 Re: Belgija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:
Pa i preuzeo je prije svega krivicu na sebe ali nije on kriv sto nase najvece zvijezde ne znaju da naprave tacan pas.
Bravo @hrasno.

Ovo je potencionalno bila najbolja Mesina postavka kojeg sam redovno kritikovao zbog fudbala kojeg je furao prije ove utakmice, nabijanje lopte i igre preko krila na ustrb sredine.

Ali sta on moze kad su debili sami sebi oduzimali loptu, kad su od tri pasa imali dva pogresna i kad im je svaki drugi prijem lopte zavrsavao u nogama protivnika i to igraci poput Pjanica, Medunjanina, Lulica. Hajde sto se desavalo Jajalu ali Pjanic je izgledao kao amater. Kompletan vezni red je izgledao kao skup amatera. Za nepovjerovati.
Ovo potencijalno najbolja postavka? Izvini, ali onda nemaš pojma.

Kakvo crno najbolje rješenje kad protiv favorita igraš sa dva napadača i tri playmakera? Meša POJMA NEMA, a nažalost to će dokazati već u narednim utakmicama, iako bi u normalnim savezima već bio nogiran.
and

#823 Re: Belgija - BiH

Post by and »

mO k3 wrote:
Mustang1 wrote:Vedo smetalo a Dzeko nema lopti, a igraju istu poziciju. Zar se ne moze reci Vedo se trudi ali nema sa kim a Dzeko smetalo?
:mrgreen: :thumbup:
nisu imali lopti zbog loše igre obojica, a vedo je možda smetalo zato što je 5 lopti koje je dotakao dodao belgijancima :mrgreen:
Šibicar

#824 Re: Belgija - BiH

Post by Šibicar »

lakilaka wrote:za ove koji pametuju, belgija je druga repka na fifinoj listi. i sada bi takvi da ih mi dobijemo. ne budite smesni.
Ne vidim da je neko napisao morali smo dobiti,ali većina piše MORALI SMO PRUŽITI JAČI OTPOR,a ne da nas poderu k'o siroče napolitanku,k'o da smo jebeni Lihtenštajn.
hatemondays

#825 Re: Belgija - BiH

Post by hatemondays »

Reprezentacija bez Misketa je obicni prosjecni tim.Postoji vrijeme prije, za vrijeme i poslije Misketa.
Locked