Dan (i) nakon referenduma u RS
- basar
#801 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Da Bog da svi građani ove zemlje imali posla i novca i Bosnu prihvatali kao svoju.
-
daddy-kool
#802 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
palermo wrote:
Mi smo čudo učinili, od naroda koji je bio od svih otpisan (zapravo se sumnjalo da je uopšte narod) uspjeli smo da biološki opstanemo, da postanemo politički narod, dakle da postenamo subjekt umjesto samo puki objekt, uspjeli smo sačuvati državu, kljakavu, nefunkcionalnu, ali državu...uspjeli smo izaći čista obraza...
Ja ne znam da li se uopšte sjećate kada je postalo društveno prihvatljivo javno slaviti bajram, a da se ne govori o nekakvom nacionalnom buđenju Muslimana, a gdje su tek kasarne i skladišta oružja i njihovo zauzimanje, gdje je 2M Bošnjaka u paklenom planu Karađorđeva ... Bilo je milion događaja koji su 92 i 93 zaista mogli odvesti Muslimane u nestanak.
- Danguba
#803 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ncemo vise. To je moj stari avatar(od prije dvije godine). Postanska markica.
Na jednom laptopu mi ova markica a na drugom covjeculjak.
PM, nemoj me sada napadati sto nisam ljiljan.
-
L u c i f e r
#804 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
internet je super stvarpalermo wrote:meni kao savremeniku tih događaja postaje zaista tužno kako smo mi obezvrijedili naš herojski otpor. Prriča o zaustavljanju pred Banjalukom je naravno glupa, jer nije istinita. Al ovo što si ti napisao je samo druga strana iste medalje. A sve se svodi na obezvređivanje onoga što smo uspjeli....155_mm wrote:
pa to da je to skoro vec epsko zaustavljanje bosnji pred BL od strane zapada imalo uzroke u greskama koje je taj krezavi bosnjo pocinio u godinama prije "zaustavljanja". da bosnjo njije ucinio navedene greske dogovoreni procenat ne bi bio 49:51 nego malo drugaciji. mada je i ovako bosnjo zahvaljujuci amerima dobio najprosparitetniji dio drzave, iako je skoro sve usro sta se moglo usrati u odlucujicim prvim mjesecima sukoba. a sto u proteklih 20 godina bosnjo nije u stanju iskoristiti to da ima najprosparitetniji dio drzave je sam kriv. pa nije valjda holbruk kriv, pokoj mu dusi.
a vrhunac svega je da ni danas taj bosnjo nje otklonio uzroke i posljedice tih gresaka iz devedesetih.
šta kažeš, što glupi Bošnjo nije zauzeo neki aerodrom......o, jebem ti život...
Mi smo čudo učinili, od naroda koji je bio od svih otpisan (zapravo se sumnjalo da je uopšte narod) uspjeli smo da biološki opstanemo, da postanemo politički narod, dakle da postenamo subjekt umjesto samo puki objekt, uspjeli smo sačuvati državu, kljakavu, nefunkcionalnu, ali državu...uspjeli smo izaći čista obraza...i onda se 2o godina nakon toga dođe pričati o nekom glupom i nesposobnom Bošnji.....Mi umjesto da oko naše herojske borbe (al zaista herojske) gradimo historiju, tradiciju, temelj patriotizma.....zapravo se trudimo da je ponizimo...
Vrijeme poslije rata je naravno moglo biti bolje, ne bitno bolje...ali moglo je , ali to nije tema priče.....
I ovo je svakako of topic....ali nešto nisam mogao da ti ne odgovorim
otvorio mi je oči koliko gluposti i neznanja ima na svijetu
ljudi govore ono što misle u slobodi anonimnosti
a sva su mišljenja prividno jednaka, ma koliko besmislena i apsurdna bila
najbolje ih je tretirati kao majmune u zoološkom
gledati sa zanimanjem, ali odmaći se od kaveza
da te ne pogodi govnetom
ignorisanje je najjače internet oružje pametnog insana
-
155_mm
#805 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
holbruk kolega, holbruk. on ti je etnicki ocistio sarajevske srbe i poklonio najvazniju regiju bosnji za litru viskija. najveci gubitak srba od kojeg se nikad oporaviti nece je upravo bio taj momenat. samo srbi znaju koliko su ga tu popusili. a mali alijin ladno rece da se je on sta pitao da bi srbima vise dao sarajeva za vise zemlje uz drinu.prog321 wrote:Upravopalermo wrote:meni kao savremeniku tih događaja postaje zaista tužno kako smo mi obezvrijedili naš herojski otpor. Prriča o zaustavljanju pred Banjalukom je naravno glupa, jer nije istinita. Al ovo što si ti napisao je samo druga strana iste medalje. A sve se svodi na obezvređivanje onoga što smo uspjeli....155_mm wrote:
pa to da je to skoro vec epsko zaustavljanje bosnji pred BL od strane zapada imalo uzroke u greskama koje je taj krezavi bosnjo pocinio u godinama prije "zaustavljanja". da bosnjo njije ucinio navedene greske dogovoreni procenat ne bi bio 49:51 nego malo drugaciji. mada je i ovako bosnjo zahvaljujuci amerima dobio najprosparitetniji dio drzave, iako je skoro sve usro sta se moglo usrati u odlucujicim prvim mjesecima sukoba. a sto u proteklih 20 godina bosnjo nije u stanju iskoristiti to da ima najprosparitetniji dio drzave je sam kriv. pa nije valjda holbruk kriv, pokoj mu dusi.
a vrhunac svega je da ni danas taj bosnjo nje otklonio uzroke i posljedice tih gresaka iz devedesetih.
Mi smo čudo učinili, od naroda koji je bio od svih otpisan (zapravo se sumnjalo da je uopšte narod) uspjeli smo da biološki opstanemo, da postanemo politički narod, dakle da postenamo subjekt umjesto samo puki objekt, uspjeli smo sačuvati državu, kljakavu, nefunkcionalnu, ali državu...uspjeli smo izaći čista obraza...i onda se 2o godina nakon toga dođe pričati o nekom glupom i nesposobnom Bošnji.....Mi umjesto da oko naše herojske borbe (al zaista herojske) gradimo historiju, tradiciju, temelj patriotizma.....zapravo se trudimo da je ponizimo...
Vrijeme poslije rata je naravno moglo biti bolje, ne bitno bolje...ali moglo je , ali to nije tema priče.....
I ovo je svakako of topic....ali nešto nisam mogao da ti ne odgovorim![]()
Meni je najsmjesnije kad kaze Ameri ostavili Bosnjacima najprosperitetniji dio BiH.![]()
Ko ba ostavio ?
srecom nije se on pitao nego su ameri odlucivali koje teritorije ne smiju ni pod koju cijenu pripasti bosanskim srbima. razlog ce mozda neki uvidjeti za nekih 20 - 30 godina. jest da je tesko toliko u naprijed razmisljati lakse je sacekati.
-
daddy-kool
#806 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nije to tako bilo.155_mm wrote:
holbruk kolega, holbruk. on ti je etnicki ocistio sarajevske srbe i poklonio najvazniju regiju bosnji za litru viskija. najveci gubitak srba od kojeg se nikad oporaviti nece je upravo bio taj momenat. samo srbi znaju koliko su ga tu popusili. a mali alijin ladno rece da se je on sta pitao da bi srbima vise dao sarajeva za vise zemlje uz drinu.
srecom nije se on pitao nego su ameri odlucivali koje teritorije ne smiju ni pod koju cijenu pripasti bosanskim srbima. razlog ce mozda neki uvidjeti za nekih 20 - 30 godina. jest da je tesko toliko u naprijed razmisljati lakse je sacekati.
-
stari grad Visegrad
#807 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Oni koji su za ovu drzavu bi trebali staviti zlatne ljiljane za avatar, ukljucujuci i mene.
Tako bi se odmah vidjeli neprijatelji drzave na ovom forumu.
-
155_mm
#808 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
nego kako je bilo?daddy-kool wrote:Nije to tako bilo.155_mm wrote:
holbruk kolega, holbruk. on ti je etnicki ocistio sarajevske srbe i poklonio najvazniju regiju bosnji za litru viskija. najveci gubitak srba od kojeg se nikad oporaviti nece je upravo bio taj momenat. samo srbi znaju koliko su ga tu popusili. a mali alijin ladno rece da se je on sta pitao da bi srbima vise dao sarajeva za vise zemlje uz drinu.
-
daddy-kool
#809 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
https://www.amazon.com/End-War-Yugoslav ... 0375753605155_mm wrote:
nego kako je bilo?
https://www.youtube.com/watch?v=vM3MiPxXrkM
- bh.tornjak
#810 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
i u ruku Sarajevsko.....stari grad Visegrad wrote:Oni koji su za ovu drzavu bi trebali staviti zlatne ljiljane za avatar, ukljucujuci i mene.
ja cu Tuzlansko...
-
155_mm
#811 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
snimak sam gledao. pogledat cu opet mozda sam sta zaboravio. a sta sam pogresno rekao? sta je natjeralo sarajevske srbe da pocupaju stekdoze i odu?daddy-kool wrote:https://www.amazon.com/End-War-Yugoslav ... 0375753605155_mm wrote:
nego kako je bilo?
https://www.youtube.com/watch?v=vM3MiPxXrkM
-
L u c i f e r
#812 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ko kaže da nismo uradili čudopasha078 wrote:155mm; Sasvim ispravno sve kazes. Jedino se ne slazem da su nam ameri "dali" najprosperitetniji dio BiH. Realno, VRS nije imala snage na zauzme sarajevo ili Zenicu.palermo wrote:meni kao savremeniku tih događaja postaje zaista tužno kako smo mi obezvrijedili naš herojski otpor. Prriča o zaustavljanju pred Banjalukom je naravno glupa, jer nije istinita. Al ovo što si ti napisao je samo druga strana iste medalje. A sve se svodi na obezvređivanje onoga što smo uspjeli....155_mm wrote:
I ovo je svakako of topic....ali nešto nisam mogao da ti ne odgovorim
Palermo: Rizikujuci kritiku, nismo bas cudo uradili. Uradili smo OK. Cudo bi bilo da smo sprijecili okruzenje sarajeva, da smo odbranili gradove u istocnoj Bosni gdje su Bosnjaci bili 50-60% stanovnistva. Dakle nemoj mladjoj raji mazat oci: nismo uradili cudo ali smo uradili dovoljno da garantujemo narodu opstanak na ovom prostoru. Bar za sada.
A to sto jesmo uradili je rezultat dva bitna faktora koja niko ne pominje (a svi pominjemo zaustavljanje pred BL): 1. Srpski i hrvatski nacionalizam su u to doba imali suvise preklapajucih sfera interesa da se mogu dogovoriti (prvenstveno postojanje RSK). Neki takticki dogovori alla posavina za dolinu Neretve su bili moguci ali ne i globalni. Taj jaz izmedju ova dva nacionalizma nam je umnogome isao na ruku. 2. Klasicna teorija ratovanja: sto vise jedan protivnik napreduje i ulazi u teritorije naseljene stanovnistvom koje je neprijateljski raspolozeno, to biva sve teze dalje napredovati. Dobar primjer je Sarajevo. Nakon pocetnih borbi i nakon sto je efekat iznenadjenja iskoristen, VRS nije imala resursa zauzeti grad. Branitelju uvijek treba manje resursa nego napadacu, klasicna teorija kaze 3:1 ali u urbanom ratu taj omjer je i veci.
nije vidio sarajevskog rova 93
lahko je naprdivati i filozofirati 2016
-
palermo
#813 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Kritiku.....ma daj, šta bih uopšte mogao kritikovati u tvom postu.........šta kažeš, nemoj mlađoj raji mazati oči.......pasha078 wrote:]
Palermo: Rizikujuci kritiku,i.
-
L u c i f e r
#814 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ponavljam
lahko je naprdivati 2016
i biti general za hlaptopom
over i aut
na tu priču
lahko je naprdivati 2016
over i aut
na tu priču
-
155_mm
#815 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
pa kako krenuti uzbrdo kad vjerujes da je to sto si uradio maksimum svih maksimuma. znaci tu nema bolje. to uradjeno je najbolje. znaci ono sto je bosnjo uradio devedestih to ni jedaan drugi narod u takvoj situaciji ne bi bolje uradio.pasha078 wrote:A mozda upravo zato sve ide nizbro vec dugo dugo vremena?palermo wrote:Kritiku.....ma daj, šta bih uopšte mogao kritikovati u tvom postu.........šta kažeš, nemoj mlađoj raji mazati oči.......pasha078 wrote:]
Palermo: Rizikujuci kritiku,i.
i onda se smiju kad onaj kaze heroin los nikakv.
-
L u c i f e r
#816 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
reko over i autpasha078 wrote:E taj argument ne volim. upravo to treba raditi, analizirati do detalja, sta je dobro uradjeno sta lose, zasto je dobro zavrsilo tako a zasto lose lose. Ko je odgovoran za dobro a ko lose.L u c i f e r wrote:ponavljam
lahko je naprdivati 2016
over i aut
na tu priču
Ako tako ko nojevi zabijemo glavu onda ce nam se istorija ponavljat..... U stvari i ponavlja se... 200 ljeta vec....
na tu priču
nemojte offovati ovaj časni topic
otvorite temu pa opletite tamo
možde naljegnem kad budem raspoložen
da održim koju lekciju iz historije
-
prog321
#817 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
]
Niti su Ameri bilo sta dali sto Armija nije sama drzala niti je Federacija najprosperitetniji dio BiH. Brda I doline u poredjenju sa ravnicama Posavine I Semberije. Lakse je u pc graditi infrastrukturu. Bolje su povezani sa evropskim autoputevima. Da se nisu posvadjali sa svima u komsiluku mogli su u pc izgraditi predivno mjesto za zivjeti ali nije do lokacije nego do ljudi.
Nonsense.155_mm wrote:
Niti su Ameri bilo sta dali sto Armija nije sama drzala niti je Federacija najprosperitetniji dio BiH. Brda I doline u poredjenju sa ravnicama Posavine I Semberije. Lakse je u pc graditi infrastrukturu. Bolje su povezani sa evropskim autoputevima. Da se nisu posvadjali sa svima u komsiluku mogli su u pc izgraditi predivno mjesto za zivjeti ali nije do lokacije nego do ljudi.
-
palermo
#818 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nizbrdo, zašto ide nizbrdo ? To ti vidiš iz amerike da ide nizbrdo. ?.....imaš stalnu opstrukciju države, još uvijek vodiš rat....i koliko ja vidim ne gubimo ga....šta je nizbrdo ?pasha078 wrote:
A mozda upravo zato sve ide nizbro vec dugo dugo vremena?
Nego, uvijek mi je jedna stvar bila interesnatna u ovim forumskim bespućima.........jedina stvar oko koje se slaže ovi hard core ratnici i gandijevci je vođstvo Alije Izetbegovića u ratu.......ni jednima ni drugima nije valjao
zapravo, poslušat ću Lucifera
- animus
#819 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Bas je ovaj Bake prepreden misli Dodika zvanog Gadafi navuci na tanak štap. Gledao je Baja taj film davno, nema šanse da jeftino naleti na taj štos. Jedino ce ovdje Siniša ''da bude'' Karan. Ipak je on samo pijun kojeg nece niko zaliti a lahko ga zamijeniti.
-
155_mm
#820 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ako SDA elita razmislja kao kolega palermo onda smo otisli u tri vagine materine. mislim ako misle da je ono sto je uradjeno devedesetih jednostavno najbolje moguce sto bi bilo ko izvukao iz te situacije. i da onda tako treba postupiti ponovo ako dodje do sranja.pasha078 wrote:Da, vidim da ide nizbrdo, bar vecini, a po tvom komentaru vidim da si i ti dio elite oko SDA. Tebi naravno ne ide. naprotiv. Sve je bolje i bolje.palermo wrote:Nizbrdo, zašto ide nizbrdo ? To ti vidiš iz amerike da ide nizbrdo. ?.....imaš stalnu opstrukciju države, još uvijek vodiš rat....i koliko ja vidim ne gubimo ga....šta je nizbrdo ?pasha078 wrote:
Nego, uvijek mi je jedna stvar bila interesnatna u ovim forumskim bespućima.........jedina stvar oko koje se slaže ovi hard core ratnici i gandijevci je vođstvo Alije Izetbegovića u ratu.......ni jednima ni drugima nije valjao
- animus
#821 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Mislis da ti se nebi pokusali ubaciti u nase redove sa grbovima ljiljana. Gadna je to sorta spremna na sve. Pa vidi samo nickove koje stavljaju. Svaki drugi je mujo alija ili nesto slicno.stari grad Visegrad wrote:Oni koji su za ovu drzavu bi trebali staviti zlatne ljiljane za avatar, ukljucujuci i mene.
-
L u c i f e r
#822 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
u strahu su velke očiNikolic: Izetbegovic has an idea on Dodik’s assassination
By Milos Mitrovic / 27/09/2016 / No Comments
rs
Belgrade, September 27, 2016/Independent Balkan News Agency
By Milos Mitrovic
Bakir Izetbegovic, the chairman of the Bosnian presidency, “owes an explanation” to the public over his statement in which he likened the president of the Republic of Srpska (RS) Milorad Dodik to Muammar Gaddafi, Serbian president Tomislav Nikolic said in the interview to “Vecernje novosti” daily.
Izetbegovic made the comparison on the eve of the referendum in RS, held on Sunday. “I think everything will depend heavily on the reaction of the international community. We have seen how Saddam Hussein, Qaddafi, and Milošević violate laws and how all of that ended”, Izetbegovic said according to Croatian “Vecernji list”.
The citizens of RS, a Bosnian entity, have voted in favor January 9 to be celebrated as the Day of the Republic of Srpska. However, Bosnian Constitutional Court proclaimed referendum unconstitutional and West condemned voting. Russia has hailed the fact that the referendum was held in peaceful manner. Dodik has met Russian president Vladimir Putin in Kremlin shortly before the voting.
According to president Nikolic, Izetbegovic should explain if he “foresees that Milorad Dodik would be tortured, humiliated and killed after the military intervention”. Nikolic clearly alluded to Gaddafi’s 2011 killing.
“Who will do that, in his opinion”, Nikolic went on alluding to Izetbegovic’s “prophecy”. “The citizens of Libya have been turned against Gaddafi. What should happen in order the citizens of RS to do the same to their president who has been legitimately elected? Dodik has used the democratic principle for realizing his ideas, but which tool would Izetbegovic use to materialize his idea on assassination of an president?”, Nikolic underlined in the interview.
-
L u c i f e r
#823 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
pa onda opleti po "krezubom bošnji"animus wrote:Mislis da ti se nebi pokusali ubaciti u nase redove sa grbovima ljiljana. Gadna je to sorta spremna na sve. Pa vidi samo nickove koje stavljaju. Svaki drugi je mujo alija ili nesto slicno.stari grad Visegrad wrote:Oni koji su za ovu drzavu bi trebali staviti zlatne ljiljane za avatar, ukljucujuci i mene.
- dale cooper
#824 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pa je li misliš da bi rezultat bio išta bolji i drugačiji ako bi iste ove političke elite vodile i kontrolisale neki sljedeći155_mm wrote:
ako SDA elita razmislja kao kolega palermo onda smo otisli u tri vagine materine. mislim ako misle da je ono sto je uradjeno devedesetih jednostavno najbolje moguce sto bi bilo ko izvukao iz te situacije. i da onda tako treba postupiti ponovo ako dodje do sranja.
rat? Da bi se poslije toga stvorila išta bolja, uređenija i ravnopravnija država od ove koju imamo sada?
Činjenica je da govna ne mogu složiti pitu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#825 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
palermo wrote:Nizbrdo, zašto ide nizbrdo ? To ti vidiš iz amerike da ide nizbrdo. ?.....imaš stalnu opstrukciju države, još uvijek vodiš rat....i koliko ja vidim ne gubimo ga....šta je nizbrdo ?pasha078 wrote: