samo ti navijaj.za tebe je rezervisan onaj zeleni protivpješadijski.Pogađam sa 200 metara.prog321 » 23/09/2016 21:05
Logično da je međunarodna podrška ključna prije početka rata.
Kojeg mislim da će biti ako se MZ sa svojim ovlastima ne umješa.
Ne sumnjam u to.
Novi rat
-
PM72
#801 Re: Novi rat
Last edited by PM72 on 23/09/2016 21:09, edited 2 times in total.
- zateznistub
#802 Re: Novi rat
Ma nista Pašino i samokres...nista bez dugih cijevi...KatarinaKosaca wrote:Ne treba, hvala...ide se na Pasino godinama
PM, Dozera za moral i taktiku...
Last edited by zateznistub on 23/09/2016 21:09, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#803 Re: Novi rat
Pa da,nije losa stvar za svercere i mafijase.sta ih ja samo znam prije rata bili bijeda,nisu imali gaca za obuc,a polsije rata odjenom fabrike,auta se vozeKENJAC wrote:Sta vam je ljudi ? Nije rat ni tako losa stvar. Doci ce nam opet U2 , Hamilton ce uzet nase drzavljanstvo , a sto je najljepse hiljade ugostitelja i vlasnika benzinskih pumpi ce dobiti ( Bolonjske) diplome sa kojima ce kasnije moci regularno da obnasaju funkciju ambasadora novonastalih drzavica !
-
hizo ramidovic
#804 Re: Novi rat
nabavio sam kvalitetnih a jeftinih dimija, ako bidne rata....pa, eto, ako je neko zaintetesiran, bujrum...
- Kikibombona
#805 Re: Novi rat
Ma jarane, to je od starta bio kontrolisan rat. Znali su Amerikanci i ostali kakav je raspored snaga na terenu i sta ko moze napraviti. Uvjeren sam da Srbi ni u jednoj varijanti nisu mogli zauzeti cijelu BiH. Da je krenulo u tom smijeru, udarili bi americki avioni ranije. Primjer je Kosovo. Kada su vidjeli da Kosovo ne moze pruziti otpor, digli su avione. Da su se Kosovari mogli braniti, pustili bi da se krve neko vrijeme. Isto su uradili u Libiji. Pustili su dok nisu vidjeli da Gadafi dobija rat. Kada su sa tim bili nacisto, digli su avione na Gadafija. U Siriji ista prica.Danguba wrote:
Prvo boldirano, slazem se. Velike sile odlucuju u vecini slucajeva. Mi smo mravi na geopolitickoj karti svijeta.
Drugo, djelimicno se slazem. Mi smo devedesetih od velikih sila bili prepusteni dzelatu ali kada te taj mrcvari, smuci se i onima koji su mu precutno dali saglasnost. Da nije bilo tog otpora, sve bi se zavrsilo brzo a danas bi svi pisali iz neke dijaspore i kukali za domovinom. Jedno smo uradili. Ostaje da to sacuvamo i uredimo drzavu po mjeri sviju. Ko zeli, bujrum ko ne, siroko mu polje ali disolucije zemlje vise nema.
Opet se vracamo na ''velike sile'' i onda dodjemo, mi rezervne domovine nemamo. Ili ili...
Velika Srbija je VELIKI politicki promasaj. Nikada nije imala nikakve sanse. Nikad zapad nije prihvatio Veliku Srbiju. Samo su pustili da se ratuje, izbalansirali snage i zavrsili pricu kada su odlucili da je dosta. Ne zaboravi da je ZAPAD cijelo vrijeme cuvao Srbiju na uzici da se ne ukljuci 100% u bosanski rat. E tako su kontrolisali snage RS. Da su Sarajevo, Tuzla, Mostar i Zenica bili u opasnosti, digao bi Amer avione.
Dakle, sve je politika. Neka Bosnjaci budi maheri pa ubjede Amere i Evropljane da je za njih dobro da BiH bude centralizovana drzava. Ameri to mogu napraviti lakse nego mislimo. Mogu ekonomski slomiti RS za par godina.
U ratnu avanturu ne smijes krenuti ako nemas podrsku velikih sila. Ako bi Bosnjaci krenuli bez direktne podrske zapada, dozivjeli bi tezak poraz i zadali smrtonosni udarac BiH.
Zapad ne zeli rat u BiH i to je to. Nisu zainteresovani ni Rusi, ni Turci. Mozda se to promijeni u buducnosti, ali sada je tako. Veliki igraci imaju ozbiljnije utakmice, ne treba im sada revijalna u BiH da im trosi resurse. Nemaju oni nikakve koristi od rata ovdje.
-
PM72
#806 Re: Novi rat
A jesi li svjestan da su htjeli dići avione kad su vidjeli da Alija dobija rat? I sad da njegovog sina puste s lanca?
- zateznistub
#807 Re: Novi rat
SakibA je najbolje rješenjehizo ramidovic wrote:nabavio sam kvalitetnih a jeftinih dimija, ako bidne rata....pa, eto, ako je neko zaintetesiran, bujrum...
http://youtu.be/40XrTGS5VV8
-
hizo ramidovic
#808 Re: Novi rat
jednom su nas zajebali i poslije ovog rata rekose nam da se nismo dobro snasli u tranzicijskom postratnom vremenu. zato ja navakat hocu da obezbjedim kapital...ugovaram poslove za rakiju, cigare i suho meso, tu je zarada..
- Kikibombona
#809 Re: Novi rat
O tome se radi. Kontrolisan rat. Zeljeli su rat bez pobjednika, od samog pocetka.PM72 wrote:A jesi li svjestan da su htjeli dići avione kad su vidjeli da Alija dobija rat? I sad da njegovog sina puste s lanca?
Budale se bezveze loze...
A politicarima dobro dodje, hljeba i igara, budale pricaju o ratu, a kriminalni karteli krcme pristiglu lovu od MMFa.
-
prog321
#810 Re: Novi rat
Kiki,
To je previse jednostavno tumačenje.
Ako ovaj referendum prođe bez kazne i reakcije ponajviše od MZ Dodik će apsolutno sigurno raspisat drugi o nezavisnosti.
A to je objava rata htio ne htio.
To je previse jednostavno tumačenje.
Ako ovaj referendum prođe bez kazne i reakcije ponajviše od MZ Dodik će apsolutno sigurno raspisat drugi o nezavisnosti.
A to je objava rata htio ne htio.
- and
#811 Re: Novi rat
tako nekako, kontrolisano je sve bilo.Kikibombona wrote:O tome se radi. Kontrolisan rat. Zeljeli su rat bez pobjednika, od samog pocetka.PM72 wrote:A jesi li svjestan da su htjeli dići avione kad su vidjeli da Alija dobija rat? I sad da njegovog sina puste s lanca?
A politicarima dobro dodje, hljeba i igara, budale pricaju o ratu, a kriminalni karteli krcme pristiglu lovu od MMFa.
mislim da je i ovo oko hljeba i igara i političara apsolvirano i da će se ići u pravljenje normalne države, da će ove sadašnje nacionalne postavke rasturiti.
mislim da nekog novog rata neće biti.
- Better Man
#812 Re: Novi rat
Kakv novi rat. Samo budala može ratovati za kriminalne političare. Može rat, ali jedino u svrhu da se likvidiraju svi ovi naši političari i da onda se gradi jedno normalno društvo.
-
Lug
#813 Re: Novi rat
Kikibombona wrote:O tome se radi. Kontrolisan rat. Zeljeli su rat bez pobjednika, od samog pocetka.PM72 wrote:A jesi li svjestan da su htjeli dići avione kad su vidjeli da Alija dobija rat? I sad da njegovog sina puste s lanca?
moze li se znati, koji su to oni?
- BayrakTB
#814 Re: Novi rat
Neće to biti rat u smislu u kojem većina misli. To će biti klasični nastavak agresije nad Bošnjacima gdje će oni imati 2 solucije.Better Man wrote:Kakv novi rat. Samo budala može ratovati za kriminalne političare. Može rat, ali jedino u svrhu da se likvidiraju svi ovi naši političari i da onda se gradi jedno normalno društvo.
1. da se predaju kao većina njih devedesetih godina i budu kurbani koji čekaju svoj red na klanje
2. da se trznu iz utopijskih priča i apatije i stanu u odbranu svoga doma, svoje kuće, svoje mahale, svoga grada, svoje države, a ne da brane interese političara. Političari u svemu tome će biti nebitan faktor. Neće se ljudi boriti za Bakira i ostale već za goli opstanak.
- XXS
#815 Re: Novi rat
Ja sam totalno za novi rat!
Nek' Bakir, na veliko igmansko polje, dovede sve svoje Izetbegovice, a Milorad nek skupi sve svoje Dodike.
Nek razapnu satore u sumrak i prespavaju, a u zoru nek se posopaju sa svim i svacim. Nek se kolju, vade oci i odsjecaju udove jedni drugima.
Da vidimo kako se proliva krv za otadzbinu i jednu i jedinu.
U pauzi izmedju sopanja, nek UN dijeli prezivjelima Ronhill i zlatne kasike.
Pa onda udri opet majku im anamo onima.
Nek' Bakir, na veliko igmansko polje, dovede sve svoje Izetbegovice, a Milorad nek skupi sve svoje Dodike.
Nek razapnu satore u sumrak i prespavaju, a u zoru nek se posopaju sa svim i svacim. Nek se kolju, vade oci i odsjecaju udove jedni drugima.
- FAP mashina
#816 Re: Novi rat
vreca secera (glukoze) je bila potrebna da se cerebralno tkivo nahrani za ovakav mentalni proljev.Guz Pojet wrote:
Bosnjacima je najbitnije da su oni zrtva. To je bitnije od bilo cega drugog na svijetu. Bitnije od zivota od buducnosti, od svega. Jer zrtva je samim tim sto je zrtva moralnija i bolja od onog drugog, koji ne moze biti nista drugo nego zlocinc. Jer zrtve nema bez zlocinca i boljeg nema bez losijeg.
- DrugaGimnazija
#817 Re: Novi rat
Mogu se sloziti sa svima koji kazu da nema volje za ratovanje, i da tu nema neke opcije za neki brzi oslobodilacki rat.
Ali, sta uraditi u trenutku kad Dodik provede referendum i na Dobrinji osvanu barikade, na Trebevic se instaliraju topovi i Brcko se proglasi dijelom RS-a? Da li (opet) ignorisati ili nesto uraditi u tom trenutku? Da li cekati hoce li ili nece neko poceti pucati iz tih topova? Da li biti pametniji i nesto uraditi preemptivno?
Sta je minimum koji trebamo uraditi da nam se ne bi ponovila 1992? Ili mozda nista ne raditi i nadati se (kao i 1992.) da nece biti rata? U najboljem slucaju dobijamo granicni prelaz na Dobrinji i jos jedan kod Trnova. Isto tako od Jajca prema Bihacu, itd.
Mislim da moramo imati neku minimalnu akciju nakon proglasenja otcjepljenja RS-a, nesto u stilu preuzimanja magistrale do federalnog dijela Trnova, preuzimanje Trebevica, te Brcko. Ne smijemo (opet) dozvoliti neprijateljsku drzavu/vojsku na obroncima Sarajeva.

Ali, sta uraditi u trenutku kad Dodik provede referendum i na Dobrinji osvanu barikade, na Trebevic se instaliraju topovi i Brcko se proglasi dijelom RS-a? Da li (opet) ignorisati ili nesto uraditi u tom trenutku? Da li cekati hoce li ili nece neko poceti pucati iz tih topova? Da li biti pametniji i nesto uraditi preemptivno?
Sta je minimum koji trebamo uraditi da nam se ne bi ponovila 1992? Ili mozda nista ne raditi i nadati se (kao i 1992.) da nece biti rata? U najboljem slucaju dobijamo granicni prelaz na Dobrinji i jos jedan kod Trnova. Isto tako od Jajca prema Bihacu, itd.
Mislim da moramo imati neku minimalnu akciju nakon proglasenja otcjepljenja RS-a, nesto u stilu preuzimanja magistrale do federalnog dijela Trnova, preuzimanje Trebevica, te Brcko. Ne smijemo (opet) dozvoliti neprijateljsku drzavu/vojsku na obroncima Sarajeva.
- sjedi 1
#818 Re: Novi rat
XXS wrote:Ja sam totalno za novi rat!
- Kikibombona
#819 Re: Novi rat
Amerika, Engleska i Francuaka (plus sateliti).Lug wrote:Kikibombona wrote:O tome se radi. Kontrolisan rat. Zeljeli su rat bez pobjednika, od samog pocetka.PM72 wrote:A jesi li svjestan da su htjeli dići avione kad su vidjeli da Alija dobija rat? I sad da njegovog sina puste s lanca?
moze li se znati, koji su to oni?
- Edin H.
#820 Re: Novi rat
Bojim se da Engleze I Francuze niko nije nista pitao.Kikibombona wrote:
Amerika, Engleska i Francuaka (plus sateliti).
-
handžar88
#821 Re: Novi rat
E nek si nam rekao da samo budala moze ratovat, mi mislili ratovat ce doktori, inzenjeri, umjetnici i slicna bagra.. Sreca pa nema budala u drzavi, mirni smo nema ko da ratuje.Better Man wrote:Kakv novi rat. Samo budala može ratovati za kriminalne političare. Može rat, ali jedino u svrhu da se likvidiraju svi ovi naši političari i da onda se gradi jedno normalno društvo.
- Challenger__
#822 Re: Novi rat
XXS wrote:Ja sam totalno za novi rat!
- BayrakTB
#823 Re: Novi rat
Šta ti je nermin nikšić?Guz Pojet wrote:Zanimljivo da takva stranka, koja hoce da skine sa vlasti SVE i jednog politicara ne moze da se oformi i popularizira u Sarajevu. Razlog - uvijek bi se nasli oni koji bi uprli prstom i rekli "sta? pa nismo svi isti! Kako mozete traziti da maknemo sve politicare kad mi nismo kao oni? Mi smo zrtve, oni su agresori." uz obaveznu cinicnu opasku "ko nas bre zavadi."Better Man wrote:Kakv novi rat. Samo budala može ratovati za kriminalne političare. Može rat, ali jedino u svrhu da se likvidiraju svi ovi naši političari i da onda se gradi jedno normalno društvo.
Bosnjacima je najbitnije da su oni zrtva. To je bitnije od bilo cega drugog na svijetu. Bitnije od zivota od buducnosti, od svega. Jer zrtva je samim tim sto je zrtva moralnija i bolja od onog drugog, koji ne moze biti nista drugo nego zlocinc. Jer zrtve nema bez zlocinca i boljeg nema bez losijeg.
Medjutim, pomak nije moguc na nacin da zrtva ostane zrtva i da zlocinac svaki dan do sudnjeg dana slusa kako je zlocinac i da kaze "da, ja sam los ja sam zlocinac a ti si bolji ti si zrtva" jer svrha progresa je da vise ne budes zrtva.
Sva buducnost i progres blijedi pred pred uzvisenom ulogom zrtve.
Vidim ja da bi mnogi željeli i da će uvijek nastojati da relativiziraju žrtvu i zločinca... Ali, uzalud vam trud svirači.
-
Zgoljo
#824 Re: Novi rat
Da,zlocinac je zlocinac a zrtva je zrtva,nismo svi isti a opaska ko nas bre zavadi vise nece proci.Guz Pojet wrote:Zanimljivo da takva stranka, koja hoce da skine sa vlasti SVE i jednog politicara ne moze da se oformi i popularizira u Sarajevu. Razlog - uvijek bi se nasli oni koji bi uprli prstom i rekli "sta? pa nismo svi isti! Kako mozete traziti da maknemo sve politicare kad mi nismo kao oni? Mi smo zrtve, oni su agresori." uz obaveznu cinicnu opasku "ko nas bre zavadi."Better Man wrote:Kakv novi rat. Samo budala može ratovati za kriminalne političare. Može rat, ali jedino u svrhu da se likvidiraju svi ovi naši političari i da onda se gradi jedno normalno društvo.
Medjutim, pomak nije moguc na nacin da zrtva ostane zrtva i da zlocinac svaki dan do sudnjeg dana slusa kako je zlocinac i da kaze "da, ja sam los ja sam zlocinac a ti si bolji ti si zrtva" jer svrha progresa je da vise ne budes zrtva.
Sva buducnost i progres blijedi pred pred uzvisenom ulogom zrtve.
To su ti sve gole cinjenice,necemo mjenjati cinjenice kao sto su mijenjale svaki put do sada da bi dzelat pristao da ne kolje jedno vrijeme,do neke nove prilike.
Ne mora zlocinac stalno ponavljati ja sam zlocinac,dovoljno je da kaze jednom,izvine se,pokaje,kaze,pokaze i dokaze da nece vise.
A guslati Karadzica i Mladica i slaviti ih kao borce za ispravnu stvar a ovamo traziti od zrtve da ne prica o svom stradanju,nece moci ove noci.
Ne vise,nikada.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#825 Re: Novi rat
Najveci apsurd drustvenih mreza zadnjih dana:, Ne ratu, a nedjelja je divan dan za referendum. I to kao treba netko da vjeruje....