Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
- GeeTnT
#801 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Jasmin je Selim II, samo manje vulgaran, iako mislim da je Selim nezamjenjiv, Jasmin je naucio skolu i gledacemo ga dugo na celu TZ...
-
sumirprimus
#802 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
ni u kom slucaju.GeeTnT wrote:Jasmin je Selim II, samo manje vulgaran, iako mislim da je Selim nezamjenjiv, Jasmin je naucio skolu i gledacemo ga dugo na celu TZ...
selim je ratni nacelnik.
i on je u istoriju upisan zlatnim slovima za ono neka je rat.
ali sto se tice vodjenja grada, realno i objektivno tu je jasmin jaci
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#803 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
pa Jasmin je radio za Selima, pisao mu govoreGeeTnT wrote:Jasmin je Selim II, samo manje vulgaran, iako mislim da je Selim nezamjenjiv, Jasmin je naucio skolu i gledacemo ga dugo na celu TZ...
- GeeTnT
#804 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Naravno, i ne treba zaboravit da je bio vlasnik velikog pecata...plain vanilla wrote:pa Jasmin je radio za Selima, pisao mu govoreGeeTnT wrote:Jasmin je Selim II, samo manje vulgaran, iako mislim da je Selim nezamjenjiv, Jasmin je naucio skolu i gledacemo ga dugo na celu TZ...i cekao svojih pet minuta
-
sumirprimus
#805 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
bezveze prica i poredjenje.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#806 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Laertes wrote:
MikroBelaj wrote:
Od srca hvala na odgovorimaplain vanilla wrote:
-
costacurta
#807 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
sumirprimus wrote:ne mos raspravljat o imamovicu jednodimenzionalno sto bi rekli neki vamo...
ima on itekako dobrih stvari.
ulaganje u komunalnu infrastrukturu koja je totalno zapustena,grad prevazilazi sve svoje prijeratne kapacitete, a para nema dovoljno.
uvijek ce bit nezadovoljnih,nekad s razlogom nekad bez razloga.
ono sto je fakat da se tek zadnjih desetak godina konstantno ulaze u ove stvari,i da grad ide naprijed.
ono sto mu ja najvise zamjeram je odnos prema tz sportu.
pogotov prema slobodi.
Ebo ga ja da ga jebo, jel ovo tako teško shvatiti?!Foto/Poslovni forum u Tuzli: Gradonačelnik Jasmin Imamović njemačkim privrednicima uputio poziv za uspostavu kvalitetnije saradnje
Ovo je ono što ja hoću da gledam i čitam!
Ovo citirano je nešto što je Jasmin morao raditi proteklih 16 godina!
Morao je iskoristiti svu ono pozitivnu priču o Tuzli o gradu tolerancije i multikulture a koja se pričala naširoko i nadaleko. Svi bi radi bili da dodju u Tuzlu i investiraju, u grad o kojem svi pričaju u superlaitivu al jok, odoše ljui investitori u Tešanj, u Goražde, u Jelah. Kako to jbte a mi tako dobri? Pa zato što gradonačelnik Tešnja ode na poslovni forum u Linz i tamo priča o malom gradu u BiH spremnim i voljnim za rad, sa svim pogodnostima za privrednke i investitore. Zato danas u Tešnju nema nezaposlenih. a Za to vrijeme Jasmin laprda o nadležnostima i ubjedjuje svijet da on nema ništa sa zapošljavanjem.
Odkud sad ovakav radikalan zaokret?! Na san mu došlo garant
plain vanilla wrote: costacurtu ce strefiti infarkt kad procita ovo za predsjednika
-
babanovac
#808 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ebo ga ja da ga jebo, jel ovo tako teško shvatiti?!Foto/Poslovni forum u Tuzli: Gradonačelnik Jasmin Imamović njemačkim privrednicima uputio poziv za uspostavu kvalitetnije saradnje
Ovo je ono što ja hoću da gledam i čitam!
Ovo citirano je nešto što je Jasmin morao raditi proteklih 16 godina!
Morao je iskoristiti svu ono pozitivnu priču o Tuzli o gradu tolerancije i multikulture a koja se pričala naširoko i nadaleko. Svi bi radi bili da dodju u Tuzlu i investiraju, u grad o kojem svi pričaju u superlaitivu al jok, odoše ljui investitori u Tešanj, u Goražde, u Jelah. Kako to jbte a mi tako dobri? Pa zato što gradonačelnik Tešnja ode na poslovni forum u Linz i tamo priča o malom gradu u BiH spremnim i voljnim za rad, sa svim pogodnostima za privrednke i investitore. Zato danas u Tešnju nema nezaposlenih. a Za to vrijeme Jasmin laprda o nadležnostima i ubjedjuje svijet da on nema ništa sa zapošljavanjem.
Odkud sad ovakav radikalan zaokret?! Na san mu došlo garant
http://www.mojemjesto.ba/bs/statistika/ ... poslenosti
Stopa nezaposlenosti:
2013.
Tesanj 46%, Gracanica 52%, Tuzla 39%
Ono, molim te pogledaj detalje iz tabele... Prije nego se budemo razbacivali netacnim podacima. Mozda je Tesanj u 3 posljednje godine otvorio 1000 radnih mjesta, mozda... Trazio sam novije podatke, nisam nasao. Trazicu ponovo. Nije da sam protivnik zdravih investicija, ali sam ljubitelj istine prije svega. Izbori su prosli, pusti predizborni populizam. Pozdrav.
Last edited by babanovac on 11/10/2016 23:00, edited 1 time in total.
- General War
#809 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Sabinasabina1 wrote:Pitanje za svu raju iz Tuzle (unaprijed i veliko hvala na odgovoru).
Zašto se Naša Stranka u Tuzli , velikoj gradskoj sredini (svi dosadašnji rezultati Naše Stranke govore da ona jedino odlično prolazi u velikim urbanim cjelinama) nije isprofilisala pa evo još se ne zna da li prelazi prag u Tuzli ili ne ?
Ako se u Sarajevu mogla napraviti i postoji jasna razlika između NS-a , SDP-a i DF-a u čemu je problem sa Tuzlom ?
Da li je u pitanju sjajan marketing SDP-a , da li je u pitanju neaktivnost tuzlanskih NS-ovaca ili je jednostavno sama sredina specifična (pozitivna naravno) ?
Ponavljam , unaprijed hvala na odgovoru svima.
On topic :
Lično , očekivala sam prilikom izbora da će Jasmin Imamović superiorno postati predsjednik SDP-a.
Jednom sam ovdje u Sarajevu malo pričala sa njim i nimalo se u tom razgovoru nije razlikovao od Imamovića sa televizije - smiren , elokventan , rijetko pristojan , obrazovan....idealan sjajan kandidat za predsjednika i time bi se težište i odlučivanje SDP-a prebacilo u - Tuzlu , to bi značilo da za SDP ipak ima nade.....
Razočarao me , jer tad sam očekivala da če trijumfovati , izvući SDP iz kaljuže....a on se javio tada sa - zbirkom pjesama :-(.
Tu sam se malo razočarala a naravno sve vas njegove "praktične" kritičare pozdravljam , vi Tuzlaci najbolje znate kako je živjeti sa njim kao gradonačelnikom...
Bez obzira na sve negativnosti i bez obzira na svo razočarenje , vrlo rado ću i lobirati i glasati ukoliko se Jasmin Imamović kandiduje za bošnjačkog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine...mislim da bi mogao uraditi odličan posao za sve nas.....
Vec sam jednom rekao Pedji da mu je podruznica NS u tuzli na nivou sastanka "otpisanih"...stroga konspiracija.
Mario iz NS iz tuzle mi je onako usput rekao da su imali nekakav skup...i eto zadovoljni su ako udju u vijece...mislim dno. Kasnije na ulici ih vidim kako dijele hafise, ma niko ni rijeci da kaze, niko da napravi bilo kakav skup negdje na javnom mjestu...znaci prilicno nezainteresovano je izgledalo.
Odgovorno tvrdim da Tuzla nije SDP...ali ubi me ako ovo namjerno ne rade, ne samo NS vec sve stranke "opozicije", a vjeciti gradonacelnik ce im vec zahvaliti sa pokojim radnim mjestom u adminitraciji...vidio sam vec prije takve dogovore.
Koliko vidim za ovo posljednje...bosnjaci nisu za politike...Pa ni Dzasmin mada je on bosnjak ko sto sam ja japanac.
-
babanovac
#810 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Tema je Jasmin, a zapravo je tema o Tuzli i nama svima. Mala digresija
Gledam na ALJB gradjanske proteste u SA nakon pogibije dvije mlade pjesakinje... Meni je prije dvije godine oci i dusu zaparala minuta sutnje u Mejdanu, na zvanicnoj FIBA-noj utakmici. Tada su igrali BIH VS ISLAND. Mirza Teletovic i ostali, ukljucujuci i citavu reprezentaciju Islanda odaju pocast momcima koji su motorom pokosili zenu na pjesackom. Nekoliko dana poslije, fasade tuzlanskih zgrada su islikane portretom jednog od dvojice. Cak i na ulazima nekih osnovnih skola. Neki su prekrecili. Je li to samo meni smetalo? Kako objasniti djetetu da ciko sa slike nije svojim rukama zaustavio tenk, nego je ubio zenu?
-
sumirprimus
#811 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
kostakurta.
znam druze i razumijem te, ja samo govorim koliko raja mora bit objektivnija u kritikama.
poslovna saradnja naravno, treba vise radit,treba grebat orat trazit privlacit.
ali rec da se nista nije uradilo je netacno.
s obzirom na obzir na obim problema s kojim se tuzla kao grad susrece.
kod nas je sve bilo zapusteno, covjece lozilo se ugalj u po grada, nesredjena zapustena i neizgradjena infrastruktura u svakom smislu.
pricamo i o vododvodu kanalizaciji, lokalnim putevima,rasvjeti, zagadjenju zraka, sve to je u domenu lokalne samouprave.
da li se moglo vise?vjerovatno.
znam druze i razumijem te, ja samo govorim koliko raja mora bit objektivnija u kritikama.
kod nas je sve bilo zapusteno, covjece lozilo se ugalj u po grada, nesredjena zapustena i neizgradjena infrastruktura u svakom smislu.
pricamo i o vododvodu kanalizaciji, lokalnim putevima,rasvjeti, zagadjenju zraka, sve to je u domenu lokalne samouprave.
-
costacurta
#812 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Sve i da hoću ne mogu reći da se ništa nije uradilo, za 16 godina i oko 700M sredstava naravno da se moralo nešto i uraditi.sumirprimus wrote:kostakurta.
Ja sam realan i objektivan. Vi ste naklonjeni Jasminu zato što se osipate od same pomisli da bi Tuzlu mogla preuzeti SDA. Ućeraj i SDA. Ima u SDPu dobrih i sposobnih ljudi ali niko ne može ispred faraona, koji je ruku na srce tek qrac od ovce kad govorimo o menadžerstvu.
Vama kad se spomene menadžerstvo vi odmah u odbranu lika i djela i nadležnosti spominjete. Ja tvrdim da smo prustili bruku investitora zbog jalove politike opštine, korumpiranosti, administrativnih barijera, birokratije. Al vi meni kažete da je u Tešnju nezaposlenost veća nego u tuzli iako je Prvent u poslu sa VWom vrijednim 500M eura a od toga Tuzla nije vidjela niti jednu marku osim sad ovo što se nešto pokušava sa Aidom odraditi sa presvlakama.
Ja tvrdim da je Jasmin mogao itekako unovčiti priču o tuzlanskoj multikulturi i mogao mnoooogo više love u gradu u budžetu imati, ali on se zadovoljio sojeničkim naseljem, parom panonskih jezera (bara) i "turistima" iz Živinica, Zavidovića, Banovića, Srebrenika ai bez njih će ostati zbog svih onih izgovorenih gadosti na njihov račun.
Nažalost danas je on u očima mnogih inestitora tek obični klaun. jučer na ovom forumu on spominje kako Nijemci trebaju ulagati u Tuzlu jer mi već pakujemo motore za vjetrenjače i tramvaje. A niko od novinara ga ne pita kako je upravo zbog njegove neozbiljnosti jedan od tih što pakuje elektromotore za vjetrenjače otišao iz Tuzle u Živinice?! Lakrdijaš najobičniji.
Vama je preči vodovod uradjen prije 10 godina i most do panonskog, meni ivesticije i otvaranje radnih mjesta.
A šta bi sa svim ovim projektima što je kao otvorio u toku predizborne kampanje? Ja sam već napisao a ti mi se smiješ i pitaš jel moguće da bacam na koš kod Kosta Popova? Cinično od tebe ali preskočio sam to ostavljam ti da razmisliš o tome što si rekao.
Šta je sa biciklističke staze? Šta sa SLobode? Pisma koje je pisao u ime nekih veterana SLobode i to ljudi dokazali da je ON LIČNO pisao? Šta sa praznim poslovnim prostorima po čaršiji? Šta sa fasadama što padaju na glave? Prigradske MZe ne smijem ni spomenuti.
AL de hajd, gotovo sad. KHraj. Jasko dobio. Sad se javljaju i oni koji su glasali za njega javljaju u fazonu "Jasko, eto dali smo ti glas, moraš više raditi, opravdati to"! Alo jbte, što si mu dao glas ako nije radio do sad?!
-
sumirprimus
#813 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
heh zato sto nisi u pravu druze ne baratas osnovnim cinjenicama...
i pds ko mi?
ja sumir uvijek pricam u svoje ime...
jebo grupe sekte kultove
da ne sujem dalje prenjece me...opet
i pds ko mi?
ja sumir uvijek pricam u svoje ime...
jebo grupe sekte kultove
-
sumirprimus
#814 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
kad vecpricas o brutu spomeni i koliko je milijardi proslo kroz kanton i sta smo dobili zauzvrat...?
karinu mrtv. muje.
pa mi onda reci kako je tim parama izgradjeno puteva i puteva do raznoraznih vukojebina i vikendica...o trosku sviju nas????
kantonalnih para.
karinu mrtv. muje.
pa mi onda reci kako je tim parama izgradjeno puteva i puteva do raznoraznih vukojebina i vikendica...o trosku sviju nas????
kantonalnih para.
-
sumirprimus
#815 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
i ne mos igrat dole basketa jer je teren uredjen za skolu i djecu sa posebnim potrebama!!!!
jesl s posebnim potrebama?
nisi...onda shvati ne mos dole igrat basketa nije za tebe...
!!!!!!!!!!!!!!!!
jesl s posebnim potrebama?
nisi...onda shvati ne mos dole igrat basketa nije za tebe...
!!!!!!!!!!!!!!!!
-
sumirprimus
#816 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
i ako bas hos pitaj ziska i davora otkud trejsiz dole..
i tesanj...
imamom mi te tz..najveceg proizvodzaca energije u drzavi a tu je vielika lova..u energetici pa imamo takodje krnu mrt.muje..
pitaj me sto? ustvari znas i sam...
sportski pozrdav...

i tesanj...
imamom mi te tz..najveceg proizvodzaca energije u drzavi a tu je vielika lova..u energetici pa imamo takodje krnu mrt.muje..
pitaj me sto? ustvari znas i sam...
sportski pozrdav...
-
costacurta
#817 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
A to SDP nije bio u kantonu?!sumirprimus wrote:kad vecpricas o brutu spomeni i koliko je milijardi proslo kroz kanton i sta smo dobili zauzvrat...?
karinu mrtv. muje.
kantonalnih para.
Jesam li ja možda trebao ići sa djedom Suljom i lobirati, boriti se tražiti, ako nije moglo dok su u opoziciji sigurno je moglo dok su bili u vladti. Dok su bili glavni u federaciji, moglo se ali isto ko i ovi zeleni. Razlika u 5 deka.
jebe mi se ba za kanton.
Jesil ti vidio Tuzlanskog SDPa platformu? Ja nisam osim one neke iskopirane knjižice i uvezane u kbjižari NAMM kojom se Jasmin hvalio da je to nešto do 2026....missiimm.
A za igralište,
otidji pa se sam uvjeri. Jel "Prilagoditi" znači zastrti beton gumom, iscrtati polja za košarku i fudbal a onda tim korisnicima kad dodju na tu ledinu objašavati da su tu polja a i koševi i golovi su zu samo što ih oni ne vide?! Ako jest onda se izvinjavam i to igralište je valjda unikat u ovom dijelu svijeta obzirom da nisam imao priliku da to igdje vidim. Ah pa da, jesmol "naj" u svemu ili nismo?!
-
sumirprimus
#818 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
aufff cojka...
i s kosevima i bez koseva nes ti pucat na njih..vise...
a vidio sam djecu iz te ksole da sesad tu igraju,jer je prije tu bio parking.
parkiro ko je htio...
po onom sto sam vidio..nedovrseno je...
al opet neces ti moc vise pucatna kos...nema opcina nista s tim ni kanton...privatna donacija,.,skoli i djeci saposebnimn potrebama...
jeste sdp je bio kolko ono 3 4 godine od koliko 25 26godina???
iiii
dje su pare,.eto odABI stodvjesta miliona.,dje su 4 milijarde???
parkiro ko je htio...
al opet neces ti moc vise pucatna kos...nema opcina nista s tim ni kanton...privatna donacija,.,skoli i djeci saposebnimn potrebama...
iiii
- MikroBelaj
#819 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
costacurta wrote:A to SDP nije bio u kantonu?!sumirprimus wrote:kad vecpricas o brutu spomeni i koliko je milijardi proslo kroz kanton i sta smo dobili zauzvrat...?
karinu mrtv. muje.
kantonalnih para.
Jesam li ja možda trebao ići sa djedom Suljom i lobirati, boriti se tražiti, ako nije moglo dok su u opoziciji sigurno je moglo dok su bili u vladti. Dok su bili glavni u federaciji, moglo se ali isto ko i ovi zeleni. Razlika u 5 deka.
jebe mi se ba za kanton.
Jesil ti vidio Tuzlanskog SDPa platformu? Ja nisam osim one neke iskopirane knjižice i uvezane u kbjižari NAMM kojom se Jasmin hvalio da je to nešto do 2026....missiimm.
A za igralište,
otidji pa se sam uvjeri. Jel "Prilagoditi" znači zastrti beton gumom, iscrtati polja za košarku i fudbal a onda tim korisnicima kad dodju na tu ledinu objašavati da su tu polja a i koševi i golovi su zu samo što ih oni ne vide?! Ako jest onda se izvinjavam i to igralište je valjda unikat u ovom dijelu svijeta obzirom da nisam imao priliku da to igdje vidim. Ah pa da, jesmol "naj" u svemu ili nismo?!
Pa teskon ces problem koseva na forumu rijesit,pokusaj preko javnih pitanja na FB stranici Imamovica,samo kulturno
-
Heller
#820 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ja kad sam prolazio vidio montažne koševe, možda ih iznesu kad djeca imaju fizičko. Svakako nije namjeno ostalim.costacurta wrote:A to SDP nije bio u kantonu?!sumirprimus wrote:kad vecpricas o brutu spomeni i koliko je milijardi proslo kroz kanton i sta smo dobili zauzvrat...?
karinu mrtv. muje.
kantonalnih para.
jebe mi se ba za kanton.
A za igralište,
-
putokaz1
#821 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
OVDJE ANKETA BILA U PRAVU!
-
costacurta
#822 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Jel me karaš il stvarno ne kontaš o čemu ja pričam?!sumirprimus wrote:aufff cojka...
parkiro ko je htio...
iiii
Evo ti najbolji primjer,
izbori prošli nema niti jedne mašine na ulici, Jasmin je iskako iz svega slikao se sa svima. Gdje je 10ak dana?
I ako nema ništa opština sa ovim igralištem što se Jasmin slikao za kampanju na istom?
znas li ko su donatori? Begović i Rahimić, znaš li zašto Begović nije došao na otvaranje?
za 4 godine možeš uraditi posla drug moj koliko hoćeš, oni qrcom mrdnuli nisu. Kakve veze ima jesil 20 godina ili 4? Ako hoces nesto uraditi dovoljan ti je mandat, doduše nekom treba 5 mandata da bi počeo nešto da radi.
i šta da pitam Davora? Što je Elin otišao u Šeriće ili što je još uvijek Trasys na HAKu kad i oni mogu zbičit za Šeriće?
- Laertes
#823 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Costacurta,
Zašto Begović nije došao, baš me zanima? Znam da je trebao...
Zašto Begović nije došao, baš me zanima? Znam da je trebao...
-
sumirprimus
#824 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
nisam reko da si ti, ako si me pogresno shvatio.da mislis da tebe vrijedjam...
nego da je za djecu sa pp...
a sto su bili,pa jebiga bili su i jasmin i bato i bego ko sve ..valjda zbog predizborne..
a sto su bili,pa jebiga bili su i jasmin i bato i bego ko sve ..valjda zbog predizborne..
-
costacurta
#825 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Razlika izmedju Bate i Jasmina je ogromna u smislu da je Jasmin imao budzet grada na raspolaganju i svu logistiku i političku mašineriju na svojoj strani a Bato i ostali kandidati su mogli biti tek posmatrači i koprcati se.sumirprimus wrote:nisam reko da si ti, ako si me pogresno shvatio.da mislis da tebe vrijedjam...
ono sto jasmina krasi je licemjerstvo, samo sto to Tuzlaci vole i cijene zato mi jesmo tu gdje jesmo a Jasmin ponosno stupa gradom sav važan jer je odbranio grad od zelembaća a ustvari izvarao je raju i izbore dobio na jeftini komunistički fol asfaltiranje ulica, košenje parkova i Tito i partija.
Vidi sad 10 dana nakon izbora nema nidje nikog. Sve je stalo iako je praštalo na sve steane od izvodjača radova, jedni drugima smetali koliko ih je bilo na terenu a on je davao izjave tipa nismo mogli prije jer nisu sredstva bila operativna. Moš mislit, postala su pperativna pred izbore i odmah poslije izbora ponovo vise nisu operativna.
On se ne oglašava. Pametan. Izvarao je opet narod. A raja opet pušila istu foru i neka nam je tako kako je.
Samo nam daj komunizma i petokraka jebeš investicije i Banovići "cff the city"........ al qrko i to, eno TTU uze RMU pod svoje, sto ce reći Banovići se jos vise infiltriraju u Tuzlu