Dozer wrote:Ma nije mi to nikakva omiljena tema, Gojeni.... Naprosto mi je neshvatljivo da ljudi ne shvacaju ono sto je u ostatku svijeta sasvim normalna stvar... Nista vise. Mada, ja mislim da ni nece da shvate...
Jer, da se to shvati onako kako i jeste, mi ne bismo imali ni 10% problema u drzavi. Tacnije, imali bismo drzavu, a ne ka.inu od drzave...
Sta da shvate? Kako bi bilo da ti shvatis da su ti ljudski osjecaji jaci od bilo kakve ekonomije, logike, bla-bla, i da se s tim pomiris?
Englez je Englez i Britanac. Postoje ljudi koji se osjecaju samo Britancima.
Ja sam i Bosnjak i Bosanac, i jos i musliman ... znam da nije popularno, al' sta cu kad je jace od mene.
To ne bi trebalo nikome smetati.
Ratovalo se, dosao mir, potpisano sta je potpisano ... i neki se bore i dalje ce se boriti da Bosnjaka nema, da ni B od Bosne nema i to je tako. Valja se i s tim pomiriti. Da li ce biti onih na suprotnoj strani vidjecemo ... za sada ih ima.
Finci su se davno morali pomiriti s tim da su prvi na udaru u bilo kakvom sukobu Zapada s Rusima. I ne prezivljavaju, vec imaju izuzetno jaku ekonomiju, drustveno-politicki sistem, itd.
Juzni Korejci 60 godina zive u stanju primirja. Ali imaju 15 ekonomiju svijeta, Hyundai, Samsung, itd.
Zasto ti navodim ove primjere? Dosta mi je bolan kuknjave i te defetisticke price. Pored ovih sto mi zemlju gledaju da operuse, treba mi i moj da mi pristaje na muku.
Hajd' kuliraj, mene ovo samo malo ponijelo ...