Naljutila me je tvoja briga i strah oko "podizanja rejtinga Dodiku" svakojakim reakcijama kod Bošnjaka, pa, kao, nemojmo davati tome na značaju. Pa mi 10-15 godina drhtimo od "podizanja rejtinga Dodiku", mi smo politički ucjenjen narod koji se "boji ovna, boji govna".hAZNADAR wrote:Jeli mislis stvarno da je njima danas stalo do Zenice, Sarajeva, Tuzle,... da to osvajaju?arzuhal wrote:...a sutra da nam bahnu, kao što su prije dvije decenije, u kuće, pod punom ratnom spremom i da nas sve nagu..e u vlastitoj postelji, ti bi nam savjete dao:"najvažnije je da ne jaučemo i stenjemo, da ne vide da nas boli ili da uživamo, ovo je puka formalnost, proći će ako nas ne zakolju..."hAZNADAR wrote: Trebalo je ovo samo formalno osuditi i povesti diplomatsku bitku za oduzimanje jos pokoje nadleznosti RS ako ignorisu sve zabrane i osude. Bitno je ne izazivati reakciju u RS koja Dodiku samo dize rejting.
Oni su tu fazu zavrsili.
Danas im treba samo bolja pravna verifikacija onoga sto vec imaju.
Sto znaci da je rat samo moguc ako Bosnjaci napadnu na RS. A tu ne mozes pobijediti ni da mozes.
Jer potjerati milion ljudi u bijeg danas ne moze niko, pa ni najvece sile.
Ne opravdavam taj hebeni referendum, niti ga zelim,.... ali po formi i pitanju nije dovoljan razlog za sukob.
Ne. Prošlo je to vrijeme, nadam se, taj period u historiji balkanske političke filozofije poznat kao doba bošnjačkog objektivizma, treba strest to sa sebe i, obrnuto, hajmo podizati rejting Dodiku! Neka narod srpski glasa za svog Spasioca koji ih je poveo u dužničko ropstvo, neka im vlada do smrti, ako Bog da.
Hajmo sad probat malo drukčiji koncept: na otvoreno četničko negiranje i rušenje Dejtona mi odgovaramo: ne da ćemo učestvovati nego ćemo ga rasprdit na šavove! Jer mi smo garant Dejtona