Referendum(i) u RS-u

Locked
arzuhal

#801 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

hAZNADAR wrote:
arzuhal wrote:
hAZNADAR wrote: Trebalo je ovo samo formalno osuditi i povesti diplomatsku bitku za oduzimanje jos pokoje nadleznosti RS ako ignorisu sve zabrane i osude. Bitno je ne izazivati reakciju u RS koja Dodiku samo dize rejting.
...a sutra da nam bahnu, kao što su prije dvije decenije, u kuće, pod punom ratnom spremom i da nas sve nagu..e u vlastitoj postelji, ti bi nam savjete dao:"najvažnije je da ne jaučemo i stenjemo, da ne vide da nas boli ili da uživamo, ovo je puka formalnost, proći će ako nas ne zakolju..."
Jeli mislis stvarno da je njima danas stalo do Zenice, Sarajeva, Tuzle,... da to osvajaju?
Oni su tu fazu zavrsili.
Danas im treba samo bolja pravna verifikacija onoga sto vec imaju.

Sto znaci da je rat samo moguc ako Bosnjaci napadnu na RS. A tu ne mozes pobijediti ni da mozes.
Jer potjerati milion ljudi u bijeg danas ne moze niko, pa ni najvece sile.

Ne opravdavam taj hebeni referendum, niti ga zelim,.... ali po formi i pitanju nije dovoljan razlog za sukob.
Naljutila me je tvoja briga i strah oko "podizanja rejtinga Dodiku" svakojakim reakcijama kod Bošnjaka, pa, kao, nemojmo davati tome na značaju. Pa mi 10-15 godina drhtimo od "podizanja rejtinga Dodiku", mi smo politički ucjenjen narod koji se "boji ovna, boji govna".

Ne. Prošlo je to vrijeme, nadam se, taj period u historiji balkanske političke filozofije poznat kao doba bošnjačkog objektivizma, treba strest to sa sebe i, obrnuto, hajmo podizati rejting Dodiku! Neka narod srpski glasa za svog Spasioca koji ih je poveo u dužničko ropstvo, neka im vlada do smrti, ako Bog da.

Hajmo sad probat malo drukčiji koncept: na otvoreno četničko negiranje i rušenje Dejtona mi odgovaramo: ne da ćemo učestvovati nego ćemo ga rasprdit na šavove! Jer mi smo garant Dejtona :thumbup:
Alfons Kauders

#802 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

ze kalanga wrote:Nacionalizam kod Bošnjaka na nikad većoj ljestvici... Možemo pričati o šovinizmu. Svakako.
Ovo je tek pocetak.

Slobodno se nastavite ponasati kako se ponasate, ali ujedno budite i spremni prihvatiti odgovornost za posljedice.
ABH017

#803 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

pirmin wrote:A gdje je u naslovu teme "all about"?
Pa treba relativizirati malo. Šta'š.. :D
mg

#804 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mg »

ze kalanga wrote:Nacionalizam kod Bošnjaka na nikad većoj ljestvici... Možemo pričati o šovinizmu. Svakako.
Potpuna LAŽ!

Bošnjaci, kao narod, čak ni u najmanjoj mjeri nisu nacionalisti. Iako, takva slika bi se mogla steći od ovih hijena na vlasti.

Srbi su ti koji su posvećeni matrici Velike Srbije do te mjere, da svaki tračak progresa BiH pokušavaju da zatru, u nadi ostvarivanja sna, makar taj san bio satkan od genocida, protjerivanja i mučenja...
ze kalanga

#805 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Alfons Kauders wrote:
Ovo je tek pocetak.

Slobodno se nastavite ponasati kako se ponasate, ali ujedno budite i spremni prihvatiti odgovornost za posljedice.
Rekao bih nastavak. Preciznije, aksiomatičnije. Međutim, nacionalizam generalno po defaultu nije nužno loš, negativan. Tako da, mi aspolutno nemamo problem sa vašim shvatanjem bosanskog patriotizma koje pri tome ne poštuje zvaničnu zastavu, himnu i na popisu izbjegava pojam Bosanac ko đavo krst. :D

Što se druge rečenice tiče, to kako se mi ponašamo je uzročno posljedično onome kako se ponašaju naše komšije. Što su komšije halapljivije, bezobraznije, to mi teži i još bezobrazniji. Sastavni dio svakodnevice zvane BIh.
Što se odgovornosti tiče, vi je pokušavate 20 godina nekako preuzeti, al nikako ne ide.

Potpuna LAŽ!

Bošnjaci, kao narod, čak ni u najmanjoj mjeri nisu nacionalisti. Iako, takva slika bi se mogla steći od ovih hijena na vlasti.

Srbi su ti koji su posvećeni matrici Velike Srbije do te mjere, da svaki tračak progresa BiH pokušavaju da zatru, u nadi ostvarivanja sna, makar taj san bio satkan od genocida, protjerivanja i mučenja...
Da. Tako često imamo priliku uvjeriti se u to. Takoreći, sram da bude bilo koga ko kazao Bošnjaci su nacionalisti. To nije po protokolu obaveznih shvatanja psihofizičkih manjkavosti i prednosti naroda i narodnosti. :mrgreen:
SkyLimit

#806 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SkyLimit »

Je li mi Bošnjaci imamo svoju crvenu liniju? Zadnji put nam je crvena linija tek kad je artiljerija već bila raspoređena oko Sarajeva a država umalo šapatom pala.

Ako prođe prvi referendum, proći će i otcjepljenje od BiH. Ja to tako gledam.
GeeTnT

#807 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

ze kalanga wrote: Rekao bih nastavak. Preciznije, aksiomatičnije.
Kod tebe svaki post aksiomatičan. Nevjerovatno! Kao onaj student koji spremao ispit o leptirovima, a dobio pitanje o slonovima...pa kaze: "Slon je najveca zivotinja na planeti i na njega cesto sleti leptir...pa onda raspali po leptiru...
Bradafilozof

#808 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

SkyLimit wrote:Je li mi Bošnjaci imamo svoju crvenu liniju? Zadnji put nam je crvena linija tek kad je artiljerija već bila raspoređena oko Sarajeva a država umalo šapatom pala.

da li je vrijeme za protjerivanje srba iz kasarni na području fbih i ustroj bošnjačke vojske, pitam se?

ovo ovako ne ide. i da mu ponište referendum pitanje je koliko će im trebati da proglase novi. u nato od četnika nećemo moći, prema tome use i u svoje kljuse.

bakir je nedavno izjavo da je banjaluka krenula put secesije, ne znam šta se ima čekati.
Last edited by Bradafilozof on 15/08/2016 13:48, edited 2 times in total.
Gojeni H

#809 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Gojeni H »

arzuhal wrote: Pa mi 10-15 godina drhtimo od "podizanja rejtinga Dodiku", mi smo politički ucjenjen narod koji se "boji ovna, boji govna".
Pa mi 10-15 godina drhtimo od "podizanja rejtinga Dodiku", mi smo politički ucjenjen narod koji se "boji ovna, boji govna".
Pa mi 10-15 godina drhtimo od "podizanja rejtinga Dodiku", mi smo politički ucjenjen narod koji se "boji ovna, boji govna".

Uh, izvini, ali me ucili da ako se nesto zeli zapamtit' da se mora 5 puta ponovit'.
:thumbup:
Haris.ba

#810 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Haris.ba »

Neće se u Sarajevu niko posebno nasekirati oko referenduma u RS. Jedino kada bi zabranili kladionice, ili kafane.
Pa čuo sam strahovite komentare za ljude koji su kampirali ispred OHR -a zbog negiranja prava na izbor naziva jezika kojim govore. Bilo je samo bitno da ne smetaju prolazu cestom, i to je to.

Dodiku čestitam na ovoj igri. Ovo je igra gdje nikako ne može izgubiti.
Test je bilo probođenje presude Sejdić - FInci i odluke Ustavnog suda o izborima Mostaru. I kada je vidio da neprovođenje odluke ne povlači nikakve zakonske posljedice, znao je da mu je otvoren put da radi šta hoće.

Dodik je završio političke nauke, i sasvim dobro zna šta znaći odnos moći, ustava i zakonskog okvira. On ima političku moć. I sada samo gleda gdje su njene granice. Pitanje je samo da li postoji mig od stranaca (prije svega Rusije) da li da se krene scenarijem Krima. Što i nije nemoguće. U srpskoj politici se na RS gleda kao jedini uspjeh iz dešavanja 90-ih godina. I kao protutežu gubitka Kosova. Vučić bi tu glumio nevinašce i samo se pozivao na specijalne veze sa RS -om i tako opravdavao finansijsku pomoć.

Ako OHR ukine odluku o sprovođenju referenduma, Dodik može uraditi ono što je prijetio godinama. Donijeti odluku o nepoštivanju odluka Visokog predstavnika na teritoriji RS, ili čak istu staviti na referendum. Jedini način da se to spriječi jeste onda sila. A sumnjam da trenutno OHR ima snage da je upotrijebi. Jedino imaju snage u vojnoj bazi u Butmiru. A gledajući trenutno političko stanje u Americi, sumnjam da će doći do upotrebe istih. A kada je garancija postojanja države strane snage u vojnoj bazi - onda treba i reći šta je problem. Ne postoji jasan stav druge strane šta je alternativa ovakvoj politici. Jedini konkretan prijedlog jeste zahtjev za referendumom u općinskom vijeću općine Srebrenica, gdje oni koji to zazivaju nemaju ćak ni većinu zastupnika. A sve se ustvari svodi na zazivanje OHR a da nešta uradi.
Last edited by Haris.ba on 15/08/2016 13:53, edited 1 time in total.
kolegione

#811 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

SkyLimit wrote:Je li mi Bošnjaci imamo svoju crvenu liniju? Zadnji put nam je crvena linija tek kad je artiljerija već bila raspoređena oko Sarajeva a država umalo šapatom pala.

Sta,cekate, opipajte bilo lagano se,organizujte na Dobrinji i krenite
Bradafilozof

#812 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

kolegione wrote:

Sta,cekate, opipajte bilo lagano se,organizujte na Dobrinji i krenite
http://www.youtube.com/watch?v=3oVg_aQArYY
kolegione

#813 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

Hahahah kakvi su ovo zvuci, pretpostavljam da mi latentno inputiraš da sam Četnik :)
Bravo momčino :)
kolegione

#814 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

Gojeni H wrote:
arzuhal wrote: Pa mi 10-15 godina drhtimo od "podizanja rejtinga Dodiku", mi smo politički ucjenjen narod koji se "boji ovna, boji govna".

Uh, izvini, ali me ucili da ako se nesto zeli zapamtit' da se mora 5 puta ponovit'.
Nismo mi ucijenjen narod, nego naša politika je ucijenjena, jer istini za volju, ko se to od nas boji Srba, možda neki što žive sa njima, mi zasigurno ne, ali imamo politiku, koju biramo, koja je jalova pokvarena, i ekonomski prosperitetna za mali broj ljudi, koji neće ratovati i neće dati glas onome ko talasa i ugrožava njihovu sigurnost bez obzira, što im je i omogućio to blagostanje.
Takvi bi sad pustili pola države samo da im se ne dira u njihovo blagostanje, dok se vi ovdje jedete i nervirate.
Referendum sam po sebi ništa ne znači, kao takav isto kao ni popis na kojem nas ima iznad 51%
Ali lijepo bi bilo da, oni koji žive i bogate se na račun nacionalističke priče i urade nešto, ali neće jer tako gube, onaj dio zaista preplašenih i zaista dobro uhljebljenih.
Zato šute.
ze kalanga

#815 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Usvojen izgled referendumskog listića.

Image
Bradafilozof

#816 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

kolegione wrote:
Hahahah kakvi su ovo zvuci, pretpostavljam da mi latentno inputiraš da sam Četnik :)
opšta je najezda đikana, kriju se iza raznih imena pa ih najbolje guslama otkrijem. ako im je milozvučno i ne žale se to je to.
Rubaija

#817 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rubaija »

Gojeni H wrote:

Ispravka - politički ucijenjeni pojedinci koji vegetiraju u konsocijalnoj idili kriminalnih političkih klanova. U ime naroda! K'o fol. :twisted:
kolegione

#818 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

Bradafilozof wrote:
kolegione wrote:
opšta je najezda đikana, kriju se iza raznih imena pa ih najbolje guslama otkrijem. ako im je milozvučno i ne žale se to je to.
Otkrio si me svaka ti čast :mrgreen:
Bradafilozof

#819 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

kolegione wrote:[q
Otkrio si me svaka ti čast :mrgreen:
pa ni najbolje metode nisu 100% tacne. :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#820 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

sad ce se jesti zlatnim kasikama
kolegione

#821 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kolegione »

pici wrote:sad ce se jesti zlatnim kasikama
A vala i vakat je da malo promijenim escajg :mrgreen:
dogtag

#822 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dogtag »

Odmah poslje referenduma i to kora sa drveća :lol:
Šunj

#823 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

dogtag wrote:
Odmah poslje referenduma i to kora sa drveća :lol:
Image
TRETMAN LICA ZLATNOM KASIKOM

TRETMAN LICA ZLATNOM KASIKOM (23 KARATA) I MASAZEROM
(sa pozitivnim i negativnim jonima i penetracijom koncentrovanog hijalurona)

ZLATNA KAŠIKA

23 karata zlatna kašika (zlatni vibro masažer sa pozitivnim i negativnim jonima):

* galvanski joni za podmladjivanje kože
* vibracije za masažu lica
* masažer sa elektricnom toplotom
* mikro struja za lifting lica

Efikasnost:

* penetracija vrhunskih preparata u kožu
* osvežava, oživljava i podmladjuje kožu
* provodljivost jona, mikro struja i toplota penetracija
* zateže kozu i poboljšava elasticnost
* uklanja crvenilo i izbeljuje kožu
* uklanja manje bore

Terapija:

* korak 1: cišcenje 5-10 min (pozitivna jonska provodljivost + mikrotalasna vibracija)
* korak 2: motion - mikro struja + hot penatracija + mikrotalasna vibracija
* korak 3: nutritient - penetracija, povecava vlažnost tkiva i kožu cini glatkom
* korak 4: lifting - povecava elasticnost, sprecava starenje kože, zateže kožu
LBVIEW

#824 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by LBVIEW »

ze kalanga wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ovo je tek pocetak.

Rekao bih nastavak. Preciznije, aksiomatičnije. Međutim, nacionalizam generalno po defaultu nije nužno loš, negativan. Tako da, mi aspolutno nemamo problem sa vašim shvatanjem bosanskog patriotizma koje pri tome ne poštuje zvaničnu zastavu, himnu i na popisu izbjegava pojam Bosanac ko đavo krst. :D

Što se druge rečenice tiče, to kako se mi ponašamo je uzročno posljedično onome kako se ponašaju naše komšije. Što su komšije halapljivije, bezobraznije, to mi teži i još bezobrazniji. Sastavni dio svakodnevice zvane BIh.
Što se odgovornosti tiče, vi je pokušavate 20 godina nekako preuzeti, al nikako ne ide.

Potpuna LAŽ!

Da. Tako često imamo priliku uvjeriti se u to. Takoreći, sram da bude bilo koga ko kazao Bošnjaci su nacionalisti. To nije po protokolu obaveznih shvatanja psihofizičkih manjkavosti i prednosti naroda i narodnosti. :mrgreen:
Za vas je i genocid nad Bosnjacima uzrocno-posljedicno ponasanje onome drugih,tako da i ne cudi ovaj pokusaj pravdanja.
Zgoljo

#825 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Na ovo odgovoriti referendumom u Srebrenici kako se i pocelo.Ali ne da to bude balon nego stvarno raspisati i provesti referendum o pripajanju Srebrenice FBiH.

Na sve eventualne buduce odgovoriti ekvivalentno,istom mjerom.

Na eventualni referendum o nezavisnosti odgovoriti na nacin da se prije odrzavanja tog referenduma brzom vojnom akcijom zauzme Brcko DC i napravi sirina teritorije od minimum 20 kilometara.Ukopati se i braniti jakim snagama,kolikim god bilo potrebno,odsudno.
Istovremeno iz pravca Kljuca i Jajca zauzeti Mrkonjic Grad i Šipovo te spojiti teritorij Bihacke krajine sa Srednjom Bosnom i presjeci eventualni alternativni koridor koji bi Dodik vjerovatno dobio od Covica.

A prije svegas toga pozvati sve Bosnjake koji trenutno zive na teritoriji PC da se isele u Federaciju kao preventiva vjerovatnom genocidu koji bi ih snasao.

Nadam se da oni koji su zaduzeni za to vec imaju tacno razradjene planove,ljudstvo i MTS za realizaciju gore pomenutog.
Locked