Čuo sam da ima pravo lijepe ćerke, jel to istina? Da i on nešta lijepo napravi u život, neka, na hajr!Alfons Kauders wrote:ma kazem ti, ta "koalicija" nikad nije ni bila koalicija, vec samo skup zajednickih interesa... a otisla je u kurac nakon proslih izbora, i konacno je sahranjena nakon izbora u Hrvatskoj...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja šta ljudi uradiše, razjebaše cijelu SNSD-HDZ koaliciju šupljom pričom na forumu, to čak ni amerikancima nije krenulo za rukom sve ove godine. Aferim!
samo sto to ovim u RS niko nije javio... pa se sad ko fol ibrete sto ih je izradio "saveznik"...![]()
a sto se tice interesa... prije pet godina su trebali jedan drugome... a danas? Covic treba Dodiku, a ovaj mu nema sta ponuditi ... Dodik bi Covicu jedino mogao zatrebati kao pjevac na svadbi (ne znam jel mu se udala druga kcerka, ako jeste, sretno mladencima)
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- arzuhal
#801 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- Alfons Kauders
#802 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
druze, jezik je cudo...arzuhal wrote:Meni se iz cijele priče nameće kao najpouzdanije da si, Alfonse, forumski trol koji to usput nešta![]()
Oplak'o sam na dvije bombice ovih dana: prva je kada je Krišto B. rekla da Драган Човић nema ništa s Jukinom odlukom o metodologiji, i kada je Vučić rekao da će do 2018. biti podignut spomenik Zoranu Đinđiću.
Dakle to su zadnje dvije najodurnije izjave, prva je skroz lažna (ne znam fakat jel misle da je neko povjerovao?) a druga je hraknuta kako bi se skretala pažnja sa fantomki i drugih belaja...
A srpska politička scena jes uzbuđžena svime i svačim, hormoni frcaju...
Boki nikad nije rekla da Dragan nema nista s odlukom... vec da nije znao kada ce biti objavljena
"Prva ja, a ni predsjednik HDZ-a BiH nismo znali kada je direktor Agencije za statistiku BiH donio odluku. To je tvrdnja nekih i niko nije znao za momenat kada je Jukić donio odluku", istakla je Krišto.
Jukic je znao okvir, i njemu je ostavljeno da tempira objavu, nakon sto propadnu zadnje runde pregovora (u kojim se pocelo ici "u rikverc")
Dakle, Boki ne laze... Jukic se nije morao javiti da kaze kada je donio odluku, niti im je morao javiti kada ce je objaviti... zasto bi bezveze javljao kad je vec sve bilo dogovoreno? da bezveze ostavlja trag i telefonom zove Dragana "hej sefe, jel mogu ja ono sutra objavit?"
- Drvosjeca iz Dejcica
#803 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ja mislim da je krenula bitka za Bošnjake, odnosno ko će ugrabiti njihovu naklonost u BiH. Vuk Drašković već dvije godine otvoreno priča da je Dodik napravio grešku stvarajući savez sa Hrvatima umjesto da je pravio savez sa Bošnjacima. Čovjek kaže da nema mira dok ne bude saveza ili dogovora Srba i Bošnjaka. Sa druge strane i Hrvati iz Hrvatske su skontali neke stvari pa su sada pokrenuli kampanju dodvoravanja Bošnjacima pritom biraući riječi i djela. U tom smislu i protekla manifestacija proslave 100 godina islama u Hrvatskoj gdje je prisustvovao najviši državni vrh RH ide u prilog ovoj konstataciji. Izgleda da će rezultati popisa biti prekretnica za neke stvari u BiH, Dodik se debelo zajebao insistirajući na popisu misleći da će Bošnjaci završiti ispod 49% te novim popisom legalizirati etnička čiščećnja i genocid. Sada ga je taj popis koštao "savezništva" mada još uvijek nije nekek stvari nisu kristalno jasne. Mislim da treba sačekati još malo da vidimo kako će se neke stvari odvijati prije konačnih zaključaka. Generalno Bošnjacima se pruža nova istorijska šansa da naprave odluku od koje će umnogome zavisiti dalji pozitivan tok istorije. Iskreno se nadam da ponovo Izetbegović, ovaj pt Bakir, neće napraviti iste greške kao i njegov otac.Alfons Kauders wrote:ma kazem ti, ta "koalicija" nikad nije ni bila koalicija, vec samo skup zajednickih interesa... a otisla je u kurac nakon proslih izbora, i konacno je sahranjena nakon izbora u Hrvatskoj...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja šta ljudi uradiše, razjebaše cijelu SNSD-HDZ koaliciju šupljom pričom na forumu, to čak ni amerikancima nije krenulo za rukom sve ove godine. Aferim!
samo sto to ovim u RS niko nije javio... pa se sad ko fol ibrete sto ih je izradio "saveznik"...![]()
a sto se tice interesa... prije pet godina su trebali jedan drugome... a danas? Covic treba Dodiku, a ovaj mu nema sta ponuditi ... Dodik bi Covicu jedino mogao zatrebati kao pjevac na svadbi (ne znam jel mu se udala druga kcerka, ako jeste, sretno mladencima)
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 31/05/2016 10:58, edited 1 time in total.
- arzuhal
#804 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Na to sam i mislio, tako je, sve se da lijepo uredit da bude, jel, "po zakonu"Alfons Kauders wrote:druze, jezik je cudo...arzuhal wrote:Meni se iz cijele priče nameće kao najpouzdanije da si, Alfonse, forumski trol koji to usput nešta![]()
Oplak'o sam na dvije bombice ovih dana: prva je kada je Krišto B. rekla da Драган Човић nema ništa s Jukinom odlukom o metodologiji, i kada je Vučić rekao da će do 2018. biti podignut spomenik Zoranu Đinđiću.
Dakle to su zadnje dvije najodurnije izjave, prva je skroz lažna (ne znam fakat jel misle da je neko povjerovao?) a druga je hraknuta kako bi se skretala pažnja sa fantomki i drugih belaja...
Boki nikad nije rekla da Dragan nema nista s odlukom... vec da nije znao kada ce biti objavljena
"Prva ja, a ni predsjednik HDZ-a BiH nismo znali kada je direktor Agencije za statistiku BiH donio odluku. To je tvrdnja nekih i niko nije znao za momenat kada je Jukić donio odluku", istakla je Krišto.
Jukic je znao okvir, i njemu je ostavljeno da tempira objavu, nakon sto propadnu zadnje runde pregovora (u kojim se pocelo ici "u rikverc")
Dakle, Boki ne laze... Jukic se nije morao javiti da kaze kada je donio odluku, niti im je morao javiti kada ce je objaviti... zasto bi bezveze javljao kad je vec sve bilo dogovoreno? da bezveze ostavlja trag i telefonom zove Dragana "hej sefe, jel mogu ja ono sutra objavit?"
- arzuhal
#805 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Često mi, kada tražim neki primjer ljigave hulje, naumpadne on, Sikter-efendija...Veli frajer u onom intervju: u ajncu igraju dvojica protiv trećeg, a to se u Bosni moralo izbeći...ali, ako već mora da se tako igra, da onda igraju Srbi i Bošnjaci zajedno...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Vuk Drašković već dvije godine otvoreno priča da je Dodik napravio grešku stvarajući savez sa Hrvatima umjesto da je pravio savez sa Bošnjacima. Čovjek kaže da nema mira dok ne bude saveza ili dogovora Srba i Bošnjaka.
Koja je to ološ...
- Alfons Kauders
#806 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
aha, jednom sam se i nasao u drustvu sa starijom... prilikom posjete Mostaru, nesto poslovno/privatno, pa bilo u grupi i mladje raje...arzuhal wrote:Čuo sam da ima pravo lijepe ćerke, jel to istina? Da i on nešta lijepo napravi u život, neka, na hajr!Alfons Kauders wrote:ma kazem ti, ta "koalicija" nikad nije ni bila koalicija, vec samo skup zajednickih interesa... a otisla je u kurac nakon proslih izbora, i konacno je sahranjena nakon izbora u Hrvatskoj...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja šta ljudi uradiše, razjebaše cijelu SNSD-HDZ koaliciju šupljom pričom na forumu, to čak ni amerikancima nije krenulo za rukom sve ove godine. Aferim!
nisam znao "cija je", tek mi poslije rekose... bas ostavila fin dojam, ono kad se neko pozitivno istice u grupi od 30tak ljudi... onako neufurana, inteligentna i duhovita... i neopterecena - jer u to vrijeme dosta ljudi nije htjelo sa zapadne na istocnu stranu - a njoj svejedno, i jos pride znala gdje je dobro otici na pice i klopu na istocnoj strani...
mislim, mogu ja podjebavat Cirilicu, ali ako je odgojio takvu djecu, mogu zakljuciti da nije zadrt, i da je vecina njegove provokativne price samo to - prica za bazu... uostalom, isto kao i kod Baketa i Dode... koliko god se Dodik trudio, dzaba mu, nikad nece biti pravi nacionalista ili sovinista, al jebiga, mora biti takav da dobije vlast...
sto ce reci, nije problem u njima trojici, vec u bazi, odnosno narodu
- Alfons Kauders
#807 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Borjanina izjava je tipican primjer one stare narodne "nije vazno sta je receno, vec sta nije receno"arzuhal wrote:Na to sam i mislio, tako je, sve se da lijepo uredit da bude, jel, "po zakonu"Alfons Kauders wrote:druze, jezik je cudo...arzuhal wrote:Meni se iz cijele priče nameće kao najpouzdanije da si, Alfonse, forumski trol koji to usput nešta![]()
- arzuhal
#808 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
I jesi li čuo njenu izjavu nakon sjednice a povodom Bakirovog stajanja u odbranu biskupa Komarice, parafraziram: ponekada je ona prešućena zlatna!Alfons Kauders wrote:
Borjanina izjava je tipican primjer one stare narodne "nije vazno sta je receno, vec sta nije receno"
- Alfons Kauders
#809 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ma nije Dodu popis kostao saveznistva, davno je to otislo u kurac, samo sto to javnost (narocito u RS) nije znala... pa su sad kao iznenadjeni...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja mislim da je krenula bitka za Bošnjake, odnosno ko će ugrabiti njihovu naklonost u BiH. Vuk Drašković već dvije godine otvoreno priča da je Dodik napravio grešku stvarajući savez sa Hrvatima umjesto da je pravio savez sa Bošnjacima. Čovjek kaže da nema mira dok ne bude saveza ili dogovora Srba i Bošnjaka. Sa druge strane i Hrvati iz Hrvatske su skontali neke stvari pa su sada pokrenuli kampanju dodvoravanja Bošnjacima pritom biraući riječi i djela. U tom smislu i protekla manifestacija proslave 100 godina islama u Hrvatskoj gdje je prisustvovao najviši državni vrh RH ide u prilog ovoj konstataciji. Izgleda da će rezultati popisa biti prekretnica za neke stvari u BiH, Dodik se debelo zajebao insistirajući na popisu misleći da će Bošnjaci završiti ispod 49% te novim popisom legalizirati etnička čiščećnja i genocid. Sada ga je taj popis koštao "savezništva" mada još uvijek nije nekek stvari nisu kristalno jasne. Mislim da treba sačekati još malo da vidimo kako će se neke stvari odvijati prije konačnih zaključaka. Generalno Bošnjacima se pruža nova istorijska šansa da naprave odluku od koje će umnogome zavisiti dalji pozitivan tok istorije. Iskreno se nadam da ponovo Izetbegović, ovaj pt Bakir, neće napraviti iste greške kao i njegov otac.Alfons Kauders wrote:ma kazem ti, ta "koalicija" nikad nije ni bila koalicija, vec samo skup zajednickih interesa... a otisla je u kurac nakon proslih izbora, i konacno je sahranjena nakon izbora u Hrvatskoj...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja šta ljudi uradiše, razjebaše cijelu SNSD-HDZ koaliciju šupljom pričom na forumu, to čak ni amerikancima nije krenulo za rukom sve ove godine. Aferim!
kod formiranja VM smo imali slicnu pricu, kada je HDZ ko fol bio protiv, a vec sve dogovorili... samo predstava za RS, da Dodik previse ne zamjeri, i da i dalje moze prodavati pricu narodu kako ima Covica u dzepu (a zapravo je bilo obratno, on je bio u dzepu nakon proslih izbora, kada je HDZ uletio u vlast, a SNSD ispao)
Bosnjaci i Hrvati su prirodni saveznici na politickom, ekonomskom, vojnom i svakom drugom planu... to je kraj svake price, dopadalo se to nekom ili ne (a ne dopada se mnogim na obje strane)... zajednicki strateski interes je ipak jaci, a tu Srbi vise nemaju sta ponuditi... sta ce koji kurac Hrvatskoj naklonost RS-a koja je gubavac Evrope? Zar im nije bolje uzivati naklonost Sarajeva i bolje odnose sa Bosnjacima, kroz koje ce profitirati i pola miliona Hrvata u FBiH?
koji kurac imaju od RS? Sta ce im? Ni Srbija ih nece, kamoli Hrvatska...
ovo je tek pocetak, uskoro ce biti dosta zanimljivih pomaka u dobrom smjeru, i jacanja odnosa sa RH, kao i relaksacije odnosa izmedju bosnjaka i hrvata kod nas...
uostalom, sta mislite, cega se srbi vise boje - objave rezultata popisa ili boljih odnosa bosnjaka i hrvata?
- arzuhal
#810 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Zasad sve ukazuje na to...Šta misliš koliko u tome igra drugostepena, odnosno pravomoćna odluka u slučaju Šestorke, bilo da potvrdi prvostepenu ili je obori? Pa pripreme i peglanje situacije između Bošnjaka i Hrvata do tada?Alfons Kauders wrote: ma nije Dodu popis kostao saveznistva, davno je to otislo u kurac, samo sto to javnost (narocito u RS) nije znala... pa su sad kao iznenadjeni...
kod formiranja VM smo imali slicnu pricu, kada je HDZ ko fol bio protiv, a vec sve dogovorili... samo predstava za RS, da Dodik previse ne zamjeri, i da i dalje moze prodavati pricu narodu kako ima Covica u dzepu (a zapravo je bilo obratno, on je bio u dzepu nakon proslih izbora, kada je HDZ uletio u vlast, a SNSD ispao)
Bosnjaci i Hrvati su prirodni saveznici na politickom, ekonomskom, vojnom i svakom drugom planu... to je kraj svake price, dopadalo se to nekom ili ne (a ne dopada se mnogim na obje strane)... zajednicki strateski interes je ipak jaci, a tu Srbi vise nemaju sta ponuditi... sta ce koji kurac Hrvatskoj naklonost RS-a koja je gubavac Evrope? Zar im nije bolje uzivati naklonost Sarajeva i bolje odnose sa Bosnjacima, kroz koje ce profitirati i pola miliona Hrvata u FBiH?
koji kurac imaju od RS? Sta ce im? Ni Srbija ih nece, kamoli Hrvatska...
ovo je tek pocetak, uskoro ce biti dosta zanimljivih pomaka u dobrom smjeru, i jacanja odnosa sa RH, kao i relaksacije odnosa izmedju bosnjaka i hrvata kod nas...
uostalom, sta mislite, cega se srbi vise boje - objave rezultata popisa ili boljih odnosa bosnjaka i hrvata?
- madner
#811 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Srbi i Bosnjaci da igraju skupa ima mnogo smisla.
A. Izetbeg izbjeglica iz Beograda.
A. Izetbeg izbjeglica iz Beograda.
- ILVIIR
#812 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
taj famozni hotel tuzla.. vi s drugog sprata kontrolisete ne samo bosnu nego haman cijeli svijet.. eno sad cete jos i trampa za predjsednika amerike napraviti..Alfons Kauders wrote:nisam ja vec mala mala mala grupa pedera... Iz Hotela TuzlaILVIIR wrote:
ispade da si ti odgovoran za raspad strateskog partnertsva izmedju dodika i covica (ili hdz-a i snsd-a)![]()
inace, tikva je davno pukla... Covic je malcice pametniji od ovih u RS, koristio ih je dok im se poklapali interesi, i onda je prvom prilikom odigrao za svoj interes... sjecate se kada se ono kao protivio formiranju vecine na drzavnom nivou? a sve vec bilo dogovoreno sa Baketom i Bosicem, sto je bilo i ocito svima koji nisu slijepi kraj ociju...
Dodik je oslabio, a HDZ zgrabio vlast u Hrvatskoj... ko je onda vazniji saveznik za Covica? ali hajde ti to objasni ovim u RS-u, sto su mislili da ce se uvijek moci osloniti na Covica... frajer najsposobniji politicar na sceni, a oni ga kontali levatit i izrabljivat, zauzvrat nudeci kitu... sta to HDZ moze dobiti od Dodika, a sta od Baketa?
sto se covica tice, tu si u pravu. covjek je vjerovatno najvjestiji politicar u bih, ali da mu je stalo do njegovog naroda, nije bas. trebalo bi njemu da se najvise zuri zbog ulaska u eu, a sjecam se da je imao poprilicno ozbiljne prijedloge u vezi sejdic-finci i sve je odbio. dok hrvatski narod masovno iseljava...
zaveznisvto s dodikom je bilo bitno da on zabetonira svoju poziciju u hrvatskom narodu. nesto tipa separatisticka alijansa. sad je u poziciji da mu dodik vise nije potreban vec ustupci od bakira.
a da je zaveznistvo puklo nakon formiranja vlasti na drzavnom nivou gdje je izbacen snsd, to nije tacno. pa prije par sedmica su njih dvojica pili kafu u banja luci.
jes da si trol, ali jako zabavan... makar dok ne bude opet kakvih konkretnih vijesti oko popisa.Samo zamislite koliko su onda odlijepili od stvarnosti. Eto dragi moji, to je domet njihove politike, ispreskace ih najobicniji forumski troll, u pauzama izmedju posla i zabusavanja. Usput.
-
The BEN10
#813 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
400 milja ih bilo lani krajem godina kume, to je još sletjelo. Halali, al samo da u duhu topica ispravim netačan navod. Za ostalo se u dosta stvari (većini) slažem.Alfons Kauders wrote:Bosnjaci i Hrvati su prirodni saveznici na politickom, ekonomskom, vojnom i svakom drugom planu... to je kraj svake price, dopadalo se to nekom ili ne (a ne dopada se mnogim na obje strane)... zajednicki strateski interes je ipak jaci, a tu Srbi vise nemaju sta ponuditi... sta ce koji kurac Hrvatskoj naklonost RS-a koja je gubavac Evrope? Zar im nije bolje uzivati naklonost Sarajeva i bolje odnose sa Bosnjacima, kroz koje ce profitirati i pola miliona Hrvata u FBiH?
- ILVIIR
#814 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
nije pametno u bosni praviti nikakve saveze gdje idu 2 na 1. to je pogubno i treba uvijek traziti pristanak sve 3 naroda!Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ja mislim da je krenula bitka za Bošnjake, odnosno ko će ugrabiti njihovu naklonost u BiH. Vuk Drašković već dvije godine otvoreno priča da je Dodik napravio grešku stvarajući savez sa Hrvatima umjesto da je pravio savez sa Bošnjacima. Čovjek kaže da nema mira dok ne bude saveza ili dogovora Srba i Bošnjaka. Sa druge strane i Hrvati iz Hrvatske su skontali neke stvari pa su sada pokrenuli kampanju dodvoravanja Bošnjacima pritom biraući riječi i djela. U tom smislu i protekla manifestacija proslave 100 godina islama u Hrvatskoj gdje je prisustvovao najviši državni vrh RH ide u prilog ovoj konstataciji. Izgleda da će rezultati popisa biti prekretnica za neke stvari u BiH, Dodik se debelo zajebao insistirajući na popisu misleći da će Bošnjaci završiti ispod 49% te novim popisom legalizirati etnička čiščećnja i genocid. Sada ga je taj popis koštao "savezništva" mada još uvijek nije nekek stvari nisu kristalno jasne. Mislim da treba sačekati još malo da vidimo kako će se neke stvari odvijati prije konačnih zaključaka. Generalno Bošnjacima se pruža nova istorijska šansa da naprave odluku od koje će umnogome zavisiti dalji pozitivan tok istorije. Iskreno se nadam da ponovo Izetbegović, ovaj pt Bakir, neće napraviti iste greške kao i njegov otac.
nekad to nije nije moguce i tad se mora biti pragmaticni legalista, kao sto je u slucaju popisa.
- 512MB
#815 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nije valjda da visokorangirani politicari u BiH citaju ovaj forum? Mislim, pise se ovdje svasta, kako li onoj Gargamel iz rs kad cita ove bljuvotine o sebi
ili dodik na onoj temi o sebi vjerovatno se covjek pisa od smjeha...
- Drvosjeca iz Dejcica
#816 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Zamisli apsurda da se tražilo rješenje i da nije bilo pritiska međunarodne zajednice mislim da bi danas 2016. godine još raspravljali o registarskim tablicama, kovertibilnoj marki, pasošima, ličnim kartama i svim onim stvarima koje su danas sasvim normalne i niti jedan narod ne ispašta zbog toga.ILVIIR wrote:nije pametno u bosni praviti nikakve saveze gdje idu 2 na 1. to je pogubno i treba uvijek traziti pristanak sve 3 naroda!Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ja mislim da je krenula bitka za Bošnjake, odnosno ko će ugrabiti njihovu naklonost u BiH. Vuk Drašković već dvije godine otvoreno priča da je Dodik napravio grešku stvarajući savez sa Hrvatima umjesto da je pravio savez sa Bošnjacima. Čovjek kaže da nema mira dok ne bude saveza ili dogovora Srba i Bošnjaka. Sa druge strane i Hrvati iz Hrvatske su skontali neke stvari pa su sada pokrenuli kampanju dodvoravanja Bošnjacima pritom biraući riječi i djela. U tom smislu i protekla manifestacija proslave 100 godina islama u Hrvatskoj gdje je prisustvovao najviši državni vrh RH ide u prilog ovoj konstataciji. Izgleda da će rezultati popisa biti prekretnica za neke stvari u BiH, Dodik se debelo zajebao insistirajući na popisu misleći da će Bošnjaci završiti ispod 49% te novim popisom legalizirati etnička čiščećnja i genocid. Sada ga je taj popis koštao "savezništva" mada još uvijek nije nekek stvari nisu kristalno jasne. Mislim da treba sačekati još malo da vidimo kako će se neke stvari odvijati prije konačnih zaključaka. Generalno Bošnjacima se pruža nova istorijska šansa da naprave odluku od koje će umnogome zavisiti dalji pozitivan tok istorije. Iskreno se nadam da ponovo Izetbegović, ovaj pt Bakir, neće napraviti iste greške kao i njegov otac.
nekad to nije nije moguce i tad se mora biti pragmaticni legalista, kao sto je u slucaju popisa.
- Drvosjeca iz Dejcica
#817 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Čitaju savjetnici, vjerovatno.512MB wrote:Nije valjda da visokorangirani politicari u BiH citaju ovaj forum? Mislim, pise se ovdje svasta, kako li onoj Gargamel iz rs kad cita ove bljuvotine o sebiili dodik na onoj temi o sebi vjerovatno se covjek pisa od smjeha...
- Alfons Kauders
#818 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
sad kad su nam saveznici, navukli smo ih na 500,000, a ako zatreba mozemo i na 600,000The BEN10 wrote:400 milja ih bilo lani krajem godina kume, to je još sletjelo. Halali, al samo da u duhu topica ispravim netačan navod. Za ostalo se u dosta stvari (većini) slažem.Alfons Kauders wrote:Bosnjaci i Hrvati su prirodni saveznici na politickom, ekonomskom, vojnom i svakom drugom planu... to je kraj svake price, dopadalo se to nekom ili ne (a ne dopada se mnogim na obje strane)... zajednicki strateski interes je ipak jaci, a tu Srbi vise nemaju sta ponuditi... sta ce koji kurac Hrvatskoj naklonost RS-a koja je gubavac Evrope? Zar im nije bolje uzivati naklonost Sarajeva i bolje odnose sa Bosnjacima, kroz koje ce profitirati i pola miliona Hrvata u FBiH?
-
oakville
#819 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Čovića nije briga za hrvatski narod koliko za lanjski snijeg. On i njegovi kadrovi iz HDZ-a imaju zagarantirane pozicije u vlasti (a to im je jedino bitno, kao i ostalima) bez obzira da li ima 500.000 ili 100 miliona Hrvata u BiH ili samo par hiljada koji su članovi HDZ-a. Od uvođenja konstitutivnosti svim nacionalnim strankama se isplati raditi na iseljavanju stanovništva - ništa ne gube, čak i dobijaju veći kolač jer se dijeli na manje dijelova, a manje je i posla (nema naroda, nema problemaAlfons Kauders wrote:sad kad su nam saveznici, navukli smo ih na 500,000, a ako zatreba mozemo i na 600,000The BEN10 wrote:400 milja ih bilo lani krajem godina kume, to je još sletjelo. Halali, al samo da u duhu topica ispravim netačan navod. Za ostalo se u dosta stvari (većini) slažem.Alfons Kauders wrote:Bosnjaci i Hrvati su prirodni saveznici na politickom, ekonomskom, vojnom i svakom drugom planu... to je kraj svake price, dopadalo se to nekom ili ne (a ne dopada se mnogim na obje strane)... zajednicki strateski interes je ipak jaci, a tu Srbi vise nemaju sta ponuditi... sta ce koji kurac Hrvatskoj naklonost RS-a koja je gubavac Evrope? Zar im nije bolje uzivati naklonost Sarajeva i bolje odnose sa Bosnjacima, kroz koje ce profitirati i pola miliona Hrvata u FBiH?
Čović pliva kako vjetar u Zagrebu puše. Dok je na vlasti u Hrvatskoj bio tzv ljevičar Ivo Josipović koji je plivao u bratskom zagrljaju sa RS-om, Čović je pratio igranku i ljubio se s Dodikom, radi svojih interesa i Josipovićevih savjetnika vođenih "velikim idejama" pod motom "Srbi i HRvati su najjači, mi možemo sve" (doduše teorija nema uporište na terenu u BiH). Sad kada je HDZ u sedlu, Čović se vraća na staro, jer je njemu svakako svejedno - svaka opcija mu ide u prilog. Smiješno je, ali za Bošnjake HDZ na vlasti u Hrvatskoj je najbolja opcija. Probali su Josipovića i dobili nož u leđa (Mesića ne računam jer nema efektivnog uticaja).
Bez obzira na taktičke igranke HDZa i Hrvata u BiH, samo je jedno bitno. Jedina zemlja koja je potpuno predana teritorijalnom integritetu BiH iz svojih interesa je Hrvatska. Da se Bošnje pita, oni bi i je podijelili, samo da im se namiri do 70% teritorije i se riješe problema sa RS-om
-
Patriotska_Liga
#820 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Naravno da je za nas najbolji HDZ u Hrvatskoj jer se oni vječito bave srpskim prijetnjama što nama ide u prilog.
- arzuhal
#821 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Vidim da je Zlatko Hasanbegović pojedinačno dobio najviše glasova za člana Predsjedništva HDZ-a? Upala nam hiltovka u mješalicu s medom

-
Patriotska_Liga
#822 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Hoćemo Zlatka za predsjednika HDZ-a i predsjednika Hrvatske. Svi za Zlatka!arzuhal wrote:Vidim da je Zlatko Hasanbegović pojedinačno dobio najviše glasova za člana Predsjedništva HDZ-a? Upala nam hiltovka u mješalicu s medom![]()
- arzuhal
#823 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Da su Bošnjaci bili pametni pa da se na zadnjem popisu izjasne kao Srbi islamske vjere, sve bi poderali i svima bi šuknuli, od Banja Luke, Beograda, Zagreba, preko Brisela do Vašingtona. A Turska bi ih još više zavoljela, uvijek je više voljela Srbe od Bošnjaka, svojih kardešleraoakville wrote: Bez obzira na taktičke igranke HDZa i Hrvata u BiH, samo je jedno bitno. Jedina zemlja koja je potpuno predana teritorijalnom integritetu BiH iz svojih interesa je Hrvatska. Da se Bošnje pita, oni bi i je podijelili, samo da im se namiri do 70% teritorije i se riješe problema sa RS-om. Ali to niko neće prihvatiti i dozvoliti. Stvaraoci Dejtona su lijepo locirali srbe u Banja Luci da obezbjede kooperativnost Hrvatske u slučaju krize, i poželili BiH sretan put u rahat patnja budućnost
Iznutra bi razvalili i obesmislili Dejton, rastočili bi RS voljom srpske većine, krenuli u izmjenu ustava i ponovo podigli Republiku BiH, srpska većina bi ukinula sjećanja na tzv. VRS, patrijarhu bi bilo zabranjeno da išta priča o politici, mislim mogućnosti su neiscrpne, samo nastavi niz...
A za par decenija bi se Srbi islamske vjeroispovjesti mogli pisati i kao Danci, boli ih đon, samo kaži šta je bolje za narod...
-
Patriotska_Liga
#824 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nemere, ima međa između praviJEh Srba i nas Srba muslimanskih varalica
A međa se poštuje u izbornom zakonu.
- arzuhal
#825 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bošnjake bismo držali ko malo vode na dlanu...Patriotska_Liga wrote:Nemere, ima međa između praviJEh Srba i nas Srba muslimanskih varalicaA međa se poštuje u izbornom zakonu.