...a u produžetku je stojalo...mosor1 wrote:A ja ti ponavljam da se one moraju kombinirati sa izjavama drugih svjedoka, iz pouzdanih izvora, i detaljno potkrijepiti proucavanjem dokumenata, za sto mi i nismo kvalificirani, jer nismo historicari, niti imamo pristup arhivima. Iskreno, mene uopce ne zanima kada su i kako Tito i njegovi postali svjesni bosnjackog nacionalnog pitanja, bitno je da jesu i da su ga uglavnom rijesili. A izdvajanje samo jednog kamencica iz mozaika ne mijenja opcu sliku: cetnike su partizani politicki i vojno porazili i debelo im naplatili njihova nedjela.vatrogasac wrote:...ja tebi već prije rekoh da su mi najmjerodavnije izjave onih svjedoka događaja iz prve ruke......
....jer u moj grad je dosta izbjeglo iz istočne Bosne i u II svjetskom pa sam slušao njihove ispovijesti koje se poklapaju sa ovim detaljima koje Zulfikarpašić ispriča....historičari koji se bave Titom i čekaju otvaranje arhiva u Moskvi, Londonu i Parizu za što je potrebno 30 godina od smrti, kako oni kažu.............još kada se poklope sa pričama kao u ovoj.....
....zašto se trebala čekati čak '68. za rješavanje tog pitanja kada je u ratu postojala 16. Muslimanska NOU brigada čiji su borci ginuli i u Crnoj Gori,a na Vratnik već 05. aprila 1945. godine ulazi 16. Muslimanska brigada, odmah za njom i 20. Romanijska ... pa ZAVNOBiH....
...ovo i ja volim reći....ili nekoliko kamenčića u mozaiku ne čine sliku....A izdvajanje samo jednog kamencica iz mozaika ne mijenja opcu sliku