Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

kosava

#801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Image
Fudo387

#802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:
kosava wrote:
Stakasa pa nije to Bosna da Mirza Hatic mase pistoljem na tv. :roll:

Zandari su cisti ko suza , dosli na poziv covjek prijet pistoljem, on se opiro oni probali fizicku silu posto je ovo stari kriminalac koji je vagao 143 kg nije islo lako , onda su ga tazerom opalili ni to nije radilo i onda zandari vide da pokusava izvaditi pistolj iz djepa, zandar mu prisloni pistolj na prsa i kaze prestani ili te nema on i dalje nastavi i to je bilo to.

A evo ti zakonske odredbe :

If an officer shoots a suspect accused of a misdemeanor for a reason other than self-defense, the officer can be held liable for criminal charges and damages for injuries to the suspect. This standard was demonstrated in the Iowa case of Klinkel v. Saddler, 211 Iowa 368, 233 N.W. 538 (1930), where a sheriff faced a Wrongful Death lawsuit because he had killed a misdemeanor suspect during an arrest. The sheriff said he had used deadly force to defend himself, and the court ruled in his favor.

When police officers are arresting someone for a felony, the courts have given them a little more leeway. The police may use all the force that is necessary to overcome resistance, even if that means killing the person they are trying to arrest. However, if it is proved that an officer used more force than was necessary, the officer can be held criminally and civilly liable. In Tennessee v. Garner, 471 U.S. 1, 105 S. Ct. 1694, 85 L. Ed. 2d 1 (1985), the Supreme Court ruled that it is a violation of the Fourth Amendment for police officers to use deadly force to stop fleeing felony suspects who are nonviolent and unarmed. The decision, with an opinion written by Justice byron r. white, said, in part, "We conclude that such force may not be used unless it is necessary to prevent the escape and the officer has probable cause to believe that the suspect poses a significant threat of death or serious physical injury to the officer or others."

A evo ti Sterlingovog dosijea:

9/09/96 aggravated battery
10/31/97 2nd degree battery
1/06/98 simple battery
5/04/00 public intimidation
9/20/00 carnal knowledge of a juvenile
9/04/01 domestic violence
5/24/05 burglary of an inhabited dwelling place
7/11/05 receiving stolen things
9/12/05 burglary of inhabited dwelling place
3/17/06 simple criminal damage to property, simple robbery, simple theft, drug possession, misrepresentation during booking, simple battery, aggravated battery
4/12/06 aggravated battery, simple criminal damage to property, disturbing the peace, unauthorized entry
4/04/08 domestic abuse battery
6/03/09 resisting an officer, drug possession, receiving stolen things, possession of stolen firearm, illegal carrying of a weapon with CDs, sound reproduct without consent
10/12/09 illegal carrying of weapon, marijuana possession
8/13/15 failure to register as a sex offender
4/08/16 failure to register as a sex offender

6/14/16 ecstacy and marijuana possession

Znaci osudjivan za krivicna djela, seksualni napad na maloljetnika, odbio da se registruje ko seksualni manijak, nasilje u domacinstvu.
Nije smjeo dotaknuti oruzije a kamo ga imati na sebi, i znao da sad kada ga uhapse ide u zatvor na 10 godina za posjedovanje pistolja i zastrasivanje pistoljem.
Moze li izvor ovog dosija? nadam se da nije http://www.redneckarmy.com ili nesto slicno sto citas
Napustio nas je jos jedan uzoran muz, otac, sin.
Svijet je izgubio istinskog heroja, bez njega vise nista nece biti isto.
sinuhe

#803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

U Americi svako moze biti policajac a imaju milion nekih policija. Tako su i nasi ljudi u Americi nakon par godina boravka postajali policajci dok bi ih u Evropi poslali na kurs jezika.
stakasa

#804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

kosava wrote:
stakasa wrote:Ne znam meni je ono previse. Pa mogo ga je ranit jebemu misa
Nema drug namjernog ranjavanja svaka rana je potencijalno smrtonosna.

Samo da se ovaj nije opiro nego da je pustio da ga uhapse bio bi ziv u zatvoru ali ziv.
Ali evo odma danas reakcije... Pregrubo je ono bilo drug. Crnac na podu, polugu mu slozili, uperen pistolj i roknu ga smrtonosno. Na odgovor se nije dugo cekalo
MyTao

#805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

kosava wrote:
MyTao wrote:
kosava wrote:

Zandari su cisti ko suza , dosli na poziv covjek prijet pistoljem, on se opiro oni probali fizicku silu posto je ovo stari kriminalac koji je vagao 143 kg nije islo lako , onda su ga tazerom opalili ni to nije radilo i onda zandari vide da pokusava izvaditi pistolj iz djepa, zandar mu prisloni pistolj na prsa i kaze prestani ili te nema on i dalje nastavi i to je bilo to.

If an officer shoots a suspect accused of a misdemeanor for a reason other than self-defense, the officer can be held liable for criminal charges and damages for injuries to the suspect. This standard was demonstrated in the Iowa case of Klinkel v. Saddler, 211 Iowa 368, 233 N.W. 538 (1930), where a sheriff faced a Wrongful Death lawsuit because he had killed a misdemeanor suspect during an arrest. The sheriff said he had used deadly force to defend himself, and the court ruled in his favor.

When police officers are arresting someone for a felony, the courts have given them a little more leeway. The police may use all the force that is necessary to overcome resistance, even if that means killing the person they are trying to arrest. However, if it is proved that an officer used more force than was necessary, the officer can be held criminally and civilly liable. In Tennessee v. Garner, 471 U.S. 1, 105 S. Ct. 1694, 85 L. Ed. 2d 1 (1985), the Supreme Court ruled that it is a violation of the Fourth Amendment for police officers to use deadly force to stop fleeing felony suspects who are nonviolent and unarmed. The decision, with an opinion written by Justice byron r. white, said, in part, "We conclude that such force may not be used unless it is necessary to prevent the escape and the officer has probable cause to believe that the suspect poses a significant threat of death or serious physical injury to the officer or others."

1/06/98 simple battery
3/17/06 simple criminal damage to property, simple robbery, simple theft, drug possession, misrepresentation during booking, simple battery, aggravated battery
4/12/06 aggravated battery, simple criminal damage to property, disturbing the peace, unauthorized entry
6/03/09 resisting an officer, drug possession, receiving stolen things, possession of stolen firearm, illegal carrying of a weapon with CDs, sound reproduct without consent

Znaci osudjivan za krivicna djela, seksualni napad na maloljetnika, odbio da se registruje ko seksualni manijak, nasilje u domacinstvu.
Nije smjeo dotaknuti oruzije a kamo ga imati na sebi, i znao da sad kada ga uhapse ide u zatvor na 10 godina za posjedovanje pistolja i zastrasivanje pistoljem.
Moze li izvor ovog dosija? nadam se da nije http://www.redneckarmy.com ili nesto slicno sto citas
Jaro ja ti nisam zemljoradnik iz Istocne Bosne pa se nekvalifikujem na tu redneck "stampu" niti na Znanje i Imanje programe.

Pa zato moram se drzati FBI/DOJ /LEO/NCIC HQ u West Virginia izvora informacija o osudama izrecenim ovakvim "uzornim" gradjanima.
Znam da nisi, inace nebi lagao i ko papagaj ponavljao sve sto vidis da se postavi u toj bog zna kojoj vukojebini zivis gdje je Trump bog i otac... Lijepo te pitam za izvor, jer kada nesto postiras bilo bi lijepo da uvijek zakacis izvor, znao bi to da si u skolu isao.

ustvari, da si u skolu isao mozda bi i znao da to sto si postavio cak i da je istina nema veze sa ovim sto se desilo... ne mozes samo ubiti covjeka jer ima velik dosije... To jedan zemljoradnik iz Istocne Bosne zna.
MyTao

#806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:
kosava wrote:

1/06/98 simple battery

Napustio nas je jos jedan uzoran muz, otac, sin.
Svijet je izgubio istinskog heroja, bez njega vise nista nece biti isto.
:roll:

mene bi bilo stid ovako nesto napisati.
Fudo387

#807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Zasto?
Porucujes mi da nemam pravo suosjecati sa zrtvama policijskog nasilja?
MyTao

#808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:Zasto?
Znas ti zasto... pa nisi kosava :)

Stvarno ti to ne treba... blatiti covjeka koji je izgubio zivot ako ne namjerno onda slucajno i igrom okolnosti. Ne znaci da je policija kriva, ali to je nisko...

Ovaj kosava je vjerovatno pobjegao iz Bosne nekad prije rata pa ne zna kako je izgubiti oca, mater... pa se sada kune u Trumpa... Bar neko ko je prosao kroz rat u Bosni treba da razumije. Pa ovaj covjek je imao djecu, imao je ljude koje je volio, i koji su ga voljeli... da je bio sejtan himself, nije lijepo tako pricati.
stakasa

#809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

MyTao wrote:

Stvarno ti to ne treba... blatiti covjeka koji je izgubio zivot ako ne namjerno onda slucajno i igrom okolnosti. Ne znaci da je policija kriva, ali to je nisko...

Ovaj kosava je vjerovatno pobjegao iz Bosne nekad prije rata pa ne zna kako je izgubiti oca, mater... pa se sada kune u Trumpa... Bar neko ko je prosao kroz rat u Bosni treba da razumije. Pa ovaj covjek je imao djecu, imao je ljude koje je volio, i koji su ga voljeli... da je bio sejtan himself, nije lijepo tako pricati.
kosava je jedan od jacih forumasa. sa iskustvom rata u bosni. i meni je njegovo previse desno ali kosava zna sta prica, budi siguran u to
MyTao

#810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

stakasa wrote:
MyTao wrote:

kosava je jedan od jacih forumasa. sa iskustvom rata u bosni. i meni je njegovo previse desno ali kosava zna sta prica, budi siguran u to
Znaci da ti vjerujem na rijec? :) da ignorisem to rasisticke ispade, podrzavanje jednog vola kao Trump... Za mene neko ko tako pise ne moze znati o cemu prica, on mozda misli da zna, i vjeruje u to... ali to ne znaci nista... Ne zelim zlo nikome, ali vjerovatno bi pricao drugacije da njemu neko ubije sina "greskom" ili ne... pa da ovako okace na net, i onda neko pocne kopati po njegovoj proslosti kako bi opravdali to sto se desilo :roll:

Ovo je jako ruzno, a jadnik poceo o zemljoradnicima iz Istocne Bosne kao da je to neki argument za nesto :-) Iskreno zao mi ga je...
stakasa

#811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

MyTao wrote:
Znaci da ti vjerujem na rijec? :) da ignorisem to rasisticke ispade, podrzavanje jednog vola kao Trump... Za mene neko ko tako pise ne moze znati o cemu prica, on mozda misli da zna, i vjeruje u to... ali to ne znaci nista... Ne zelim zlo nikome, ali vjerovatno bi pricao drugacije da njemu neko ubije sina "greskom" ili ne... pa da ovako okace na net, i onda neko pocne kopati po njegovoj proslosti kako bi opravdali to sto se desilo :roll:

Ovo je jako ruzno, a jadnik poceo o zemljoradnicima iz Istocne Bosne kao da je to neki argument za nesto :-) Iskreno zao mi ga je...
Neces se zajebat :D
MyTao

#812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

stakasa wrote:
MyTao wrote:

Neka hvala, vjerovat cu svojim ocima ;-) Cak i sada on ce doci i poceti ponovo istu, rasisticku, zatupljenu pricu...

Ja poznajem nase ljude koji su izgubili voljenu osobu zbog policije... cisto ubistvo, nikada niko nije odgovarao... on sve sto vidi je sta pise red neck medija dok je na pauzi u mcdonaldsu, taj nema veze sa realnoscu.
bole1st

#813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

stakasa wrote: Ali evo odma danas reakcije... Pregrubo je ono bilo drug. Crnac na podu, polugu mu slozili, uperen pistolj i roknu ga smrtonosno. Na odgovor se nije dugo cekalo
Nije problem sto je pregrubo, nego sto policija nikad ne odgovara za ta ubojstva. Onda je bilo samo pitanje momenta kad ce neko uzeti pravdu u svoje ruke.

Krivci za ovakav razvoj situacije:
1. pravosudni sistem koji ne kaznjava ubojstva od strane policije
2. mediji koji bandite iz BlackLivesMatter tretiraju kao legitimnu organizaciju umjesto kao razularenu bandu

Jedini potencijalni lijek:
- DJT za predsjednika.
Thorgerson

#814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Thorgerson »

@kosava,

A sata sa onim drugim ubistvom u Minessoti - Philando Castile

Lik sa zenom u automobilu, roknu ga drot. A koliko sam uspio procitati regulara lik, radio sa djecom, ok student, ima neke siće u dosjeu, al nista bitno. Dakle, nije kriminalac.

Mene samo cudi da osveta nije dosla ranije, nakon onih prijasnjih ubistava. Jedini koji ce ovdje najebat jesu drotovi.
Kombat

#815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kombat »

Saul Alvarez wrote:
stakasa wrote:Pretpostavljam da je ovo Amerika koju Trumpovi glasaci zagovaraju
https://www.youtube.com/watch?v=vMIDw8Rg3Oc
Jedan kriminalac manje.

Zato danas 5 drotova ode crvima #5drotovamanje ...a nije iskljuceno ni da dodje do znacajnijeg ustanka robova! Onda su ga :skoljka: :run: :izet:
Ja_Ja

#816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Thorgerson wrote:@kosava,

Lik sa zenom u automobilu, roknu ga drot. A koliko sam uspio procitati regulara lik, radio sa djecom, ok student, ima neke siće u dosjeu, al nista bitno. Dakle, nije kriminalac.

Mene samo cudi da osveta nije dosla ranije, nakon onih prijasnjih ubistava. Jedini koji ce ovdje najebat jesu drotovi.
Samo se dio onog sto se desavalo vidio na snimku. Bog zna sta je jos bilo prije toga.

Procedura je veoma jasna u Americi. Zakonski kada te policajac zaustavi tvoje je da drzis ruke na volanu sve dok ti on/ona ne da jasne instrukcije sta da radis dalje. Isto vazi i na proceduru tokom uhicenja. Ako ti kazu stani, lezi, okreni se, stavi ruke iza ledja, tvoje je da to uradis i da ne pitas puno ili da se opires jer sve drugo moze i vodi prema tome da se dobije metak u celo. Ljudi su se poceli previse zanositi time da su posebni i da za njih pravila ne vaze pa se drznu opirati policiji itd. Stoka mora malo da dodje u liniji i da ne misli da moze da radi sta hoce pred zakonom. S tim recenim slazem se da je svakom drustvu potrebna jaka/stroga policija.

Naravno jos uvijek stojim iza toga da je Americka policija puna pacenika koji su tu samo da bi se izivljavali. Vidio sam ih svojim ocima kada pjene od muke i u najjednostavnijim razgovorima. Rasista je isto tako pun klinac u policiji tako da ima i tamo svega i potrebna je jedna cistka ali ih je isto tako neophodno drzati odgovornim kada urade pogresne stvari. Oni ne oslobadjaju policajce zbog nekih teorija zavjere, vec sto ljudi nisu krivi. Evo oko Fergusona se digla tolika prasina ali niko nije pitao sta je taj lopov i siledzija uradio prije nego sto je upucan, to svi nonsalantno preskacu.
kosava

#817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

stakasa wrote:[
Ali evo odma danas reakcije... Pregrubo je ono bilo drug. Crnac na podu, polugu mu slozili, uperen pistolj i roknu ga smrtonosno. Na odgovor se nije dugo cekalo

Nisu nije dao da mu kontrolisu ruke.

I danas je u Tenesiju jos jedan puco na policiju. Ranjen i uhapsen eno ga u bolnici.
kosava

#818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

MyTao wrote: Znam da nisi, inace nebi lagao i ko papagaj ponavljao sve sto vidis da se postavi u toj bog zna kojoj vukojebini zivis gdje je Trump bog i otac... Lijepo te pitam za izvor, jer kada nesto postiras bilo bi lijepo da uvijek zakacis izvor, znao bi to da si u skolu isao.

ustvari, da si u skolu isao mozda bi i znao da to sto si postavio cak i da je istina nema veze sa ovim sto se desilo... ne mozes samo ubiti covjeka jer ima velik dosije... To jedan zemljoradnik iz Istocne Bosne zna.

Njegov dosije ti je javni podatak. Hoces da te nahranim na kaskicu informacijama?
kosava

#819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

MyTao wrote:

Da sam ja bogdom pobjego prije rata a vaki ko ja su se odbranili od cetnika da nemogu da nam kolju familije.

I zato sam vaki kaki sam vazda spreman da branim svoje.

Image
kosava

#820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Fudo a Sterling je jos falila samo sedmica da otkrije lijek protiv raka i vakcinu protiv AIDS. Kakav kvalitet ode u ledinu.
kosava

#821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

MyTao wrote:

Kakve rasisticke ispade?
Ja imam pravo ko i svako drugi da podrzavam kojeg hocu kandidata nije ovo Sjeverna Koreja da morm misliti isto ko i svi ostali.

LIjepo da pricas o buducem Predsjedniku Trump.

De me reci sto vi kosmpoliti ste tako krvolcni i zlobni?

Moju djeca znaju kako da se ponasaju Valedictorians i All American Athletes sanse da im se nesto desi posebno jer zive gdje nema ghetta su nula a jos imamo najbolje zakone o oruziju .

Image
Last edited by kosava on 11/07/2016 08:47, edited 1 time in total.
kosava

#822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

MyTao wrote:
stakasa wrote:
MyTao wrote:

Neka hvala, vjerovat cu svojim ocima ;-) Cak i sada on ce doci i poceti ponovo istu, rasisticku, zatupljenu pricu...

Ja poznajem nase ljude koji su izgubili voljenu osobu zbog policije... cisto ubistvo, nikada niko nije odgovarao... on sve sto vidi je sta pise red neck medija dok je na pauzi u mcdonaldsu, taj nema veze sa realnoscu.
Daj ime i podatke o slucaju?

Rekao sam ti nekvalifikujem se za redncek stampu jer nisam zemljoradnik iz Istocne Bosne.

Jeli ti to kosmpolitia mislis da si ti bolji od radnika u mcdonalds, ti to ko i jaro Jezga u ledja elitista.
Nista ja nisam bolji od radnika u mcdonaldsu ali jesam od dilera drogom kriminalaca, seksualinih manijaka i sl.
Last edited by kosava on 11/07/2016 08:47, edited 1 time in total.
kosava

#823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Thorgerson wrote:@kosava,

Nije zandar u stanju da cita misli ako imas pistolj i ako ga nemas drzi ruke na volanu dok te policajac ne kaze da das dokumenta, i tada je dobro posebno ako imas pistolj na sebi da kazes ja sada vadim novcanik jeli u redu?

On je rekao da ima pistolj i dozvolu za isti ali policajaca nije vidio dozvolu niti je provukao da vidi jeli validna a ovaj je zgrabio za pojas i zandar koji je Azijac mislio da ide za pistolj.
Policajac nemora biti u stvarnoj opasnosit nego je dovoljno da prijetnja zivotu i zdravlju je realna u mozgu razumne osobe. I ovaj zandar ce da bude proglasen nevinim .

Bilo je prije ovog u NYC dva policajac, u Hustonu na benzinskoj pumpi.
MyTao

#824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Jeli to brake time?
MyTao

#825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

kosava wrote: Daj ime i podatke o slucaju?

Rekao sam ti nekvalifikujem se za redncek stampu jer nisam zemljoradnik iz Istocne Bosne.

Jeli ti to kosmpolitia mislis da si ti bolji od radnika u mcdonalds, ti to ko i jaro Jezg u ledja elitista.
Nista ja nisam bolji od radnika u mcdonaldsu ali jesam od dilera drogom kriminalaca, seksualinih manijaka i sl.
:-)

Kako si povezao red neck stampu sa zemljoradnicima iz Istocne Bosne?? :lol: Kakvi kompleksi jbt...

Ono pricas kako je i posao u mcdonaldsu za postovanje jer nisu dileri, a ovamo pokusavas spustiti postene ljude koji hljeb zaradjuju tako sto obradjuju zemlju :-)
Post Reply