Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
_Scarlett_

#801 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Bloo wrote:Nije začuđujuće ako neki izjednačavaju nacionalizme i postojanje fašizama na sve tri strane (ne govorim o počinjenim zločinima već manifestacijama verbalnim ideologija) kad pojedini ovdje zvuče kao bošnjački Risto Đogo.
Svi elementi su tu...skeč za skečom i pokušaji ironije iz kojih izbija ono najprizemnije iz čovjeka.
Srpski nacionalisti: Bosnjaci su genetski otpad koje treba istrijebiti
Bosnjaci: Srbi misle da su Bosnjaci genetski otpad koje treba istrijebiti
Drugi Bosnjaci: vidite kako su bosnjacki i srpski fasisti isti :D
Bloo
Globalna šefica

#802 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bloo »

Kakve veze ima moja "funkcija" na Religiji sa PF Politika? Imam pravo da učestvujem kao i svaki drugi forumaš na svim drugim PF-ovima.
A pošto nikad nemaš ništa smisleno da mi odgovoriš, sve tvoje replike se svode na prozivanja, spominjanja FGR, ljevice, jugonostalgičara, pozicije moderatora...kao pokvarena ploča.

Nema desničara kod nas? Ko su "nas"?
Ko god da su, ne znam, ali ti jesi desničar i mitoman.
_Scarlett_

#803 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Bloo wrote:Kakve veze ima moja "funkcija" na Religiji sa PF Politika? Imam pravo da učestvujem kao i svaki drugi forumaš na svim drugim PF-ovima.
A pošto nikad nemaš ništa smisleno da mi odgovoriš, sve tvoje replike se svode na prozivanja, spominjanja FGR, ljevice, jugonostalgičara, pozicije moderatora...kao pokvarena ploča.

Cinjenica da je Haznadar bosnjacki ekvivalent Ristu Djogu dovoljno govori koliko je bezazlen bosnjacki nacionalizam u odnosu na srpski :D

S jedne strane imas tv voditelja koji se sprda sa silovanim zenama i podrzava koljace, s druge imas tipa na forumu koji proziva FGR.

Jah, sve isto :D :D :D
Last edited by _Scarlett_ on 08/02/2019 20:13, edited 1 time in total.
madner

#804 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by madner »

_Scarlett_ wrote:
madner wrote:
Da je veza uspjela, druga bi prica bila. :D
Da je veza uspjela, Jovan Divjak bi bio reprezentativan primjer BH Srbina i NS bi u RSu dobio glasova koliko SNSD :D

O ovome govorim: totalna zabluda bosnjackih ljevicara. Nespremnost da prihvataju stanje na terenu, da saslusaju stvarne zelje bosanskih Srba i Hrvata.

Opet ti kazem: makni se malo iz fildzana, otvorice ti oci.
Da je veza uspjela bila bi primjer da je generalizacija samo donekle tacna, jer i pored svega bi zivila skupa sa primjerkom takvog Srbina kao Bosnjakina.

Inace fula desnog krila je sto nikako ne shvata da je NS jedna Sarajevska stranka koja nema prolaz ni u cijelom kantonu. Traziti da bude uspjesna prvo anamo je jednako tome da se trazi da pobjedi prvo u Buzimu, pa onda dobije pravo nastupa na domacem terenu.

Druga fula je sto mislite da neko gaji iluzije, nije cilj gradjanskog uredjenja da se udovolji nekome, nego da se napravi optimalno drustvo za ljude koji su tu. To sto je to najbolje rjesenje i za Bosnjake, Srbe i Hrvate je druga stvar, mada ocito bi neki da diskriminiraju manjine u svom djelu kada vec ne mogu nista vise.
sarajevoxxxx

#805 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by sarajevoxxxx »

hAZNADAR wrote:
sarajevoxxxx wrote:
hAZNADAR wrote:

Nisam rekao uopce da pravdam kriminal. Samo podsjecam da politika nije bas cedna cura i da se populizmom dobijaju izbori.
Nema postenjacina, iskrenih,... u politici. Imas samo one koji sve pokradu i one koji malo sebi a malo i narodu.

A nasa ljevica niti je postena, niti dovoljnoa pametna da uzme izbore. Nesto malo fgr u par carsija se moze naci u njihovoj prici i nastupu, ostatku korpusa se to gadi. Sam ovaj forum i nastup mnogih je antireklama. Ista stvar i izvan foruma.
Politika je kao svaki drugi posao, možeš ga obavljati časno i pošteno a možeš postati kriminalac. Ni u ratu nisu sve strane bile iste. Ni jedna strana nije bila bezgriješna, samo je jedna strana počinila genocid, samo je jedna strana sistemski i organizirano činila zločine itd.

Ne možeš pravdati toliki kriminal riječima “pa dobro, nema poštenih i iskrenih”.

Postoji dobar čovjek i loš čovjek, ne postoji to tvoje “svi su isti”, to je jedno od jadnih opravdanja notornih kriminalaca.

U svim državama ima korupcije ali neke su to svele na minimum a kod nekih je to stil života.
Cuj to samo jedna strana pocinila genocid? Pa zar nije stav ljevice da smo isto krivi, svi imamo fasizam,...?

Nemoj smarati vise o moralu kruha ti. Uhvatio se toga samo zbog populizma i pokusavas skrenuti temu.

Tebi je kao i vecini ljevicara vjerovatno ispod nivoa, ispod moralnih nacela,... se pribliziti narodu i propagirati ono sto narod vecinom misli. Pa mi ovdje izigravas neku vertikalu zato sto ti je nemoralno da postujes vjeru, da postujes bosnjastvo, patriotizam i da treba postovati i one izvan tvoje carsije.

Sva se ljevica danas svodi na malogradjanstinu sarajevske elite koja ima prezir prema svemu sto joj nije "in".
:lol: Nemoralno da poštujem vjeru :-)

Hvala Bogu poštujem vjeru, od svoje 16. trudim se da praktikujem sve što vjera nalaze, namazi, post, i sve ostalo.

Sa ljevicom se razlikujem puno bar sto se tiče praktikovanja vjere, nisam taj na koga misliš, daleko od toga.

I ne mislim da je stav ljevice da smo svi krivi, evo ti današnji citat brata Kojovića :-)

“Stavovi Naše stranke: Dodik promovira osuđene ratne zločince i otvoreno mrzi Bosnu i radi protiv Bosne. Pravi nekakve komisije, hoće da piše neku svoju historiju rata neopterećenu istinama koje je već utvrdio Haški tribunal. HDZ je posljedni mjesec, odlaskom u Banju Luku na 9. januar i Deklaracijom kojom negira presude u Hagu i veliča logor zvani Herceg-Bosna jasnije nego ikad do sada pokazao svoje pravo lice”.

Ovo je patriotizam, predstavljati sve građane, boriti se za državu, a ne za svoj fildžan.
Bloo
Globalna šefica

#806 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bloo »

_Scarlett_ wrote:
Bloo wrote:Kakve veze ima moja "funkcija" na Religiji sa PF Politika? Imam pravo da učestvujem kao i svaki drugi forumaš na svim drugim PF-ovima.

Cinjenica da je Haznadar bosnjacki ekvivalent Ristu Djogu dovoljno govori koliko je bezazlen bosnjacki nacionalizam u odnosu na srpski :D

S jedne strane imas tv voditelja koji se sprda sa silovanim zenama i podrzava koljace, s druge imas tipa na forumu koji proziva FGR.

Sreća pa nije ovdje, bio bi glavni na TVSA
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#807 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Ja samo pitam sta u slucaju da SDA totalno padne na izborima - da li bi u tom slucaju doslo do masovnog otkaza tih 200 000?
Ne znam sta bi bilo jer ne mogu proricati buducnost. Ne znaju ni oni pa se drze sigurice. Jesi zavrsio sa infantilnim pitanjima?
MaksprotivMarksa

#808 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by MaksprotivMarksa »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
Ja samo pitam sta u slucaju da SDA totalno padne na izborima - da li bi u tom slucaju doslo do masovnog otkaza tih 200 000?
Ne znam sta bi bilo jer ne mogu proricati buducnost. Ne znaju ni oni pa se drze sigurice. Jesi zavrsio sa infantilnim pitanjima?
Ja se samo pitam jednu stvar, gdje ste ti i takvi kao ti rasli, svegaaat ? Od kojih ste kuca ? - za haznadara pitanje
LBVIEW

#809 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by LBVIEW »

MaksprotivMarksa wrote:
LBVIEW wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Kerume, ja to nisam ni rekao, pricao sam o bosnjackom fasizmu i kontinuitetu istog, izjednacavjuci ga sa preostala dva fasizma. Te brojke su zvanicne brojke te paradrzave, kao sto je i cinjenice da je u tom ratu bilo 2,5 posto Bosnjaka (najmanje uz makedonce) u NOB-u. Bosnjacki, srpski i hrvatski fasizmi su isti, ista govna, meni ne moze biti draze moje govno samo zato sto je moje, ali nemoj izvrtati cinjenice i tvrditi da sam nesto slagao, provjeri pa navedi da li je nesto laz, ili nam ti reci istinu, do tada uzivaj u neobosnjastvu.
Niti je taj pokret izvorno bosnjacki, niti je u istom bilo 30% Bosnjaka, dakle lazes.
Provjeri, nece da boli istina mnogo. Od vrhova ustaske strukture do najobicnijih koljaca je bio veliki broj Bosnjaka. Cifre od 30 posto su cifre NDH, a ne SANU-a kako tvrde analfabete, nemate pojma ili ne zelite da imate, jednostavno vas istina ne zanima, mene kao Bosnjaka to boli, ali ja tu ne mogu nista uraditi, a to me opet nece spriejciti da provociram Vase fasisticke umove da smisljate nova opravdanja za fasizam u sopstvenim redovima.

:kiss:
Lazes, a za imputaciju fasizma meni bit ces prijavljen gdje treba. :izet:
Dosta je vise konstrukcija i histerije.
_Scarlett_

#810 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

madner wrote:
Da je veza uspjela bila bi primjer da je generalizacija samo donekle tacna, jer i pored svega bi zivila skupa sa primjerkom takvog Srbina kao Bosnjakina.

Inace fula desnog krila je sto nikako ne shvata da je NS jedna Sarajevska stranka koja nema prolaz ni u cijelom kantonu. Traziti da bude uspjesna prvo anamo je jednako tome da se trazi da pobjedi prvo u Buzimu, pa onda dobije pravo nastupa na domacem terenu.

Druga fula je sto mislite da neko gaji iluzije, nije cilj gradjanskog uredjenja da se udovolji nekome, nego da se napravi optimalno drustvo za ljude koji su tu. To sto je to najbolje rjesenje i za Bosnjake, Srbe i Hrvate je druga stvar, mada ocito bi neki da diskriminiraju manjine u svom djelu kada vec ne mogu nista vise.
Druze, cijenim sto si ozbiljan sagovornik i argumentiras svoje stavove, ali opet pokazujes kako vi ljevicari bas ne poznavaju drustva Srba i Hrvata u BiH.

Jel mislis da nema mijesovitih brakova u RS-u? U kojima je muz nacionalisticki nastrojeni Srbin i zena Bosnjakinja? Ima ih, itekako, najvise prijeratnih koji su ostali na srpskoj strani. To su brakovi u kojima se djeca iskljucivo iznjasnjavaju kao Srbi, u kojima je zena nekad cak promijenila ime da se izbrise njeno "muslimanstvo". Nisu to nikakvi "give and take" brakovi u kojima se slavi i Bajram i Bozic i djeca su mladi kozmopoliti. Znaci, njih koristiti kao primjer suzivota i umjerenost kod njih je jednostavno naivno.

I kao drugo, ko kaze da ja zelim diskriminirati manjine u Sarajevu ili BiH? Ja zelim da bosnjacki dijelovi Federacije budu napredni, sekularni, prosperitetni i ugodni za zivot. Ne glasam za SDA upravo zbog njihovog javasluka, njihove nesposobnosti i njihovog pretjeranog fokusa na vjerski identitet Bosnjaka umjesto na nacionalni identitet. Ali rjesenje nije u NS, stranka koja je za ukidanje bosanskog jezika u sred Sarajeva, stranka ciji predstavnici zanemaruju doslovno svako nacionalno pitanje jer je eto, "podizanje tenzija".

Ok, ti si ljevicar, ja sam vise desno. I da zivimo u Svicarskoj ne bismo glasali za iste stranke. Ali ako ti mislis da NS pravi uslugu BiH time sto nastavlja svoje iluzije o "gradjanskoj drzavi" na 24% teritoriji, varas se.
MaksprotivMarksa

#811 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by MaksprotivMarksa »

:-) :-) :-) pa daj druge podatke kad lažem, sve koji brane fašiste ću do kraja života da nazivam fašistima Kerumčiću maleni :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#812 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

Bloo wrote:Kakve veze ima moja "funkcija" na Religiji sa PF Politika? Imam pravo da učestvujem kao i svaki drugi forumaš na svim drugim PF-ovima
Nemoj se sad vadit fino te covjek pita kojom zaslugom si dobila znacku :oops:
Bloo
Globalna šefica

#813 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bloo »

_BataZiv_0809 wrote:
Bloo wrote:Kakve veze ima moja "funkcija" na Religiji sa PF Politika? Imam pravo da učestvujem kao i svaki drugi forumaš na svim drugim PF-ovima
Zna se.... :mrgreen:
hAZNADAR

#814 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

_Scarlett_ wrote:

Jah, svako ko ne blati Bosnjake, ne naziva muslimane primitivnim strancima, ne ismijava hotelsku izmisljotinu, ne misli da je Bakir gori od Dodika, ne izjednacava nacionalizme, ne misli da Bosnjaci uopce imaju fasizam, ne misli da je nelogicno i perverzno da muslimani slave i postuju srednjovjekovne Bosnjane, ne misli da su svi muslimani bili u ustasama, nema nista protiv seljaka, dijaspore, Sandzi, provincije, ne misli da je bivsa drzava bila savrsenstvo gdje je Alija poceo rat,.... ... taj je SDA, nacionalista, desnicar, mitoman,... itd.

Nema kod nas prave ljevice ni desnice. Imamo samo crvene i zelene koji su jednako ograniceni i ne vide druge boje osim te dvije.
Last edited by hAZNADAR on 08/02/2019 21:20, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#815 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
Mozes li naci gde sam to pitao,.. ili je opet tvoje uobicajeno,......
The 51st State

#816 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by The 51st State »

Lakse je verbalno gimnasticirati kad ti je premisa da je sve isto, a za malo realniji pristup opet treba malo vise da se zada u cinjenice, sto je poslovicno nepopularno
Bloo
Globalna šefica

#817 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bloo »

Biti desničar je povremeno i stanje uma, a ne samo pripadanje nekoj struji unutar političkog spektra.
hAZNADAR

#818 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

MaksprotivMarksa wrote:
:-) :-) :-) pa daj druge podatke kad lažem, sve koji brane fašiste ću do kraja života da nazivam fašistima Kerumčiću maleni :kiss:
Ti si ovdje i poceo sa fasizmom sto uopce nije tema. Posebno na racun Bosnjaka i svakoga ko ne misli kao ti. Lijepo sam te pozvao vise puta da to nastavis na drugom topicu gdje te cekam,...

U cemu je fora,... pokusavas dici tenzije i dovesti do zakljucavanja teme?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#819 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

Bloo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Zna se.... :mrgreen:
Zbog jugoslovenskog standarda vrednovanja naroda.
hAZNADAR

#820 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote:Biti desničar je povremeno i stanje uma, a ne samo pripadanje nekoj struji unutar političkog spektra.
Kakvo li je onda tvoje stanje uma gdje redovno trolas teme svojim demonima koji imaju uglavnom bosnjacki prefiks? I sto ti se ukazao Djogo. :D
Last edited by hAZNADAR on 08/02/2019 21:44, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#821 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

Kakve tek ti demone imas
hAZNADAR

#822 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Ne vodi ovo nigdje. Barem ne veceras. Bata i bloo jos jednom pokazali svoju strucnost i kulturu.
Bloo
Globalna šefica

#823 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Bloo »

hAZNADAR wrote:
Bloo wrote:Biti desničar je povremeno i stanje uma, a ne samo pripadanje nekoj struji unutar političkog spektra.
Kakvo li je onda tvoje stanje uma gdje redovno trolas teme svojim demonima koji imaju uglavnom bosnjacki prefiks? I sto ti se ukazao Djogo. :D
Za ukazavanje Riste...to se sam zapitaj što nekog asociraš na njega.
Imala bih ja i drugih demona, al mi salonci se držimo zajedno. :mrgreen: SSSS - samo sloga salonce spasava
The 51st State

#824 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by The 51st State »

Kad bi bilo srdjana susnice kod srba u poplavi ne bi bilo sljepila i jalovosti bosbjacke ljevice, jedbostavnije ne mere
madner

#825 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by madner »

_Scarlett_ wrote:
madner wrote:

Druze, cijenim sto si ozbiljan sagovornik i argumentiras svoje stavove, ali opet pokazujes kako vi ljevicari bas ne poznavaju drustva Srba i Hrvata u BiH.

Jel mislis da nema mijesovitih brakova u RS-u? U kojima je muz nacionalisticki nastrojeni Srbin i zena Bosnjakinja? Ima ih, itekako, najvise prijeratnih koji su ostali na srpskoj strani. To su brakovi u kojima se djeca iskljucivo iznjasnjavaju kao Srbi, u kojima je zena nekad cak promijenila ime da se izbrise njeno "muslimanstvo". Nisu to nikakvi "give and take" brakovi u kojima se slavi i Bajram i Bozic i djeca su mladi kozmopoliti. Znaci, njih koristiti kao primjer suzivota i umjerenost kod njih je jednostavno naivno.

I kao drugo, ko kaze da ja zelim diskriminirati manjine u Sarajevu ili BiH? Ja zelim da bosnjacki dijelovi Federacije budu napredni, sekularni, prosperitetni i ugodni za zivot. Ne glasam za SDA upravo zbog njihovog javasluka, njihove nesposobnosti i njihovog pretjeranog fokusa na vjerski identitet Bosnjaka umjesto na nacionalni identitet. Ali rjesenje nije u NS, stranka koja je za ukidanje bosanskog jezika u sred Sarajeva, stranka ciji predstavnici zanemaruju doslovno svako nacionalno pitanje jer je eto, "podizanje tenzija".

Ok, ti si ljevicar, ja sam vise desno. I da zivimo u Svicarskoj ne bismo glasali za iste stranke. Ali ako ti mislis da NS pravi uslugu BiH time sto nastavlja svoje iluzije o "gradjanskoj drzavi" na 24% teritoriji, varas se.
Mislim da provodim vise vremena sa istim nego sto mislis, samo ne iz tih djelova. :D

Naravno da ima, ali posto je drustvo u RSu sovinisticko postoji pritisak za asimilaciju. Samo mogu ti odmah reci da u vecini slucajeva ljudi koji su usli u mjesovite brakove su imali manji nacionalni naboj, bar prije rata. Ali govorimo o tvojoj vezi, poslje rata, gdje si zivila skupa sa momkom. Dakle nikakvih iluzija nije bilo, pa opet zamalo :D
Primjeri suzivota i umjerenosti su otrcane fraze, suzivot opcenito je sukurac.

Pa imamo dva prijedloga, jedan prijedlog bi razdvojio razrede po jeziku, drugi bi znacio da djeca uce 3 oficijelna jezika BiH i budu u istom razredu. Inace niko tu ne ukida bosanski jezik, da su nacionalisti malo pametniji shvatili bi da je to puno unitaristicki pristup od toga da se roditelji izjasne.
NS djeluje na uzem podrucu kantona, nema se tu sta baviti nacionalnim pitanjima. Zato postoje razliciti nivoi vlasti, na svakom se moze birati stranka koja zastupa interese koji se rjesavaju na tom nivou.
Tako da prakticno nisi za opciju koja je napredna, sekularna i zalaze se za bolji zivot, mada mislis da jesi.

24% je teza nekih hrvatskih krugova, ne znam zasto ponavljas te gluposti. NS ne pravi uslugu BiH, BiH predstavlja opciju koju dio gradjana smatra ispravnom. Ako taj dio bude dovoljno veliki, drustvo ce se promjeniti u tom smjeru. Kakva god da je ponuda, bitno je sta kupci kazu.
Post Reply