Sebija All about
- Altsa
#801 Re: Sebija All about
Dijeli Sebija i vaspitnoobrazovne

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#802 Re: Sebija All about
Njega sljeduju dva tjelohranitelja i vozac a nju sljeduje cuna u po somuna....do granice tre imati pratnju dva policijska vozila (naprijed i nazad) a od granice tu pratnju preuzima drzava u koju je usao. Mora se posebno najaviti u svaku drzavu u koju ulazi. Dakle ni u mislima ne idu toliki ljudi i oni se naravno placaju iz budzeta.Alfons Kauders wrote:Po PSu, za njeg i hanumu bi trebalo biti 6-8 ljudi.
Posto na te poslove ne dolazi svako, i posto su plate prilicno dobre, to je cca 3500KM po glavi, brutto. To ne ukljucuje troskove sluzbenih auta za pradnju, sredstava veze, opreme, hrane i smjestaja. Cisto na platama, to osiguranje kosta ne manje od cetvrt miliona godisnje, ne racunajuci troskove (ako se nisu Beca svercali vozom i spavali u parku)
-
kolegione
#803 Re: RE: Re: Sebija All about
Ovo za neki materijal je tacno, i nema veze sa ovom Bakirovom glupacom, nego sa cijelim sistemom, za magnetnu takodjer.Dr. Kuca wrote:Naravno da se malo i pretjeruje. <Brat od prijateljeve nane, pa njeno praunuce itd.
Ali najgore sto ljude ne salju u Tuzlu ipak je to ili ili.
Bilo bi dobro da neko pojasni procedure, da ljudi znaju kako doci do mjesta gdje se moze ugraditi stent ili izvrsiti operacija.
i da usput jer je tvoj komentar cisto politicki za sve je kriva Stranka Demokratske Akcije prijatno.
- Alfons Kauders
#804 Re: Sebija All about
Idu, iduhrasno38 wrote:Njega sljeduju dva tjelohranitelja i vozac a nju sljeduje cuna u po somuna....do granice tre imati pratnju dva policijska vozila (naprijed i nazad) a od granice tu pratnju preuzima drzava u koju je usao. Mora se posebno najaviti u svaku drzavu u koju ulazi. Dakle ni u mislima ne idu toliki ljudi i oni se naravno placaju iz budzeta.Alfons Kauders wrote:Po PSu, za njeg i hanumu bi trebalo biti 6-8 ljudi.
Posto na te poslove ne dolazi svako, i posto su plate prilicno dobre, to je cca 3500KM po glavi, brutto. To ne ukljucuje troskove sluzbenih auta za pradnju, sredstava veze, opreme, hrane i smjestaja. Cisto na platama, to osiguranje kosta ne manje od cetvrt miliona godisnje, ne racunajuci troskove (ako se nisu Beca svercali vozom i spavali u parku)
-
VjecitiStudent
#805 Re: Sebija All about
Povela je i Sebija tjelohranitelje, Ernu i Muvedetu.Alfons Kauders wrote:Idu, iduhrasno38 wrote:Njega sljeduju dva tjelohranitelja i vozac a nju sljeduje cuna u po somuna....do granice tre imati pratnju dva policijska vozila (naprijed i nazad) a od granice tu pratnju preuzima drzava u koju je usao. Mora se posebno najaviti u svaku drzavu u koju ulazi. Dakle ni u mislima ne idu toliki ljudi i oni se naravno placaju iz budzeta.Alfons Kauders wrote:Po PSu, za njeg i hanumu bi trebalo biti 6-8 ljudi.
- Alfons Kauders
#806 Re: Sebija All about
Ne bi mi mrsko, pa nadjo - Austrijanci su javili da je doslo 7 ljudi u pratnji, u vise auta.VjecitiStudent wrote:Povela je i Sebija tjelohranitelje, Ernu i Muvedetu.Alfons Kauders wrote: Idu, idu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#807 Re: Sebija All about
hahaha u pravu si IDU ali mimo pravilaAlfons Kauders wrote:Idu, iduhrasno38 wrote:Njega sljeduju dva tjelohranitelja i vozac a nju sljeduje cuna u po somuna....do granice tre imati pratnju dva policijska vozila (naprijed i nazad) a od granice tu pratnju preuzima drzava u koju je usao. Mora se posebno najaviti u svaku drzavu u koju ulazi. Dakle ni u mislima ne idu toliki ljudi i oni se naravno placaju iz budzeta.Alfons Kauders wrote:Po PSu, za njeg i hanumu bi trebalo biti 6-8 ljudi.
- sunceKOtepsija
#808 Re: Sebija All about
i jos neke 3Alfons Kauders wrote:Ne bi mi mrsko, pa nadjo - Austrijanci su javili da je doslo 7 ljudi u pratnji, u vise auta.VjecitiStudent wrote:Povela je i Sebija tjelohranitelje, Ernu i Muvedetu.Alfons Kauders wrote: Idu, idu
"Izetbegović je došao sa četiri službena automobila, kao i sedam članova osiguranja, dok mu društvo prave i tri osobe koje nisu identifikovane. Također, austrijske vlasti su zamoljene da goste ne podvrgavaju uobičajenim sigurnosnim kontrolama", piše Der Standard.
- Dr. Kuca
#809 Re: Sebija All about
Sjebase ih. Mozda su otisli u jedan od mnogobrojnih swing klubova u becu. Mozda su seka i bake svingeri. Sad kad se raskrinka sve.
Kazu baketu na mobitelu kad ga seka zove zvoni jalina pjesma "dominantna".
Kazu baketu na mobitelu kad ga seka zove zvoni jalina pjesma "dominantna".
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#810 Re: Sebija All about
Posmatram te "promjene" iz ugla ustanove gdje radim. Još uvijek dosta toga funkcioniše po starim uzusima koje je Sebija htjela izmjeniti, nije to dobro...Srećom, barem funkcionira klasični stub bolnice- hirurgija.
Zapravo, kada bi ljudi znali kako određene sitnice zagorčavaju život pacijentima, a da ih prof.Izetbegović pretpostavlja svom zaista morbidno napuhanom egu i ličnim obračunima...Nemam snage da pišem, vjerujte mi. Mogu samo reći, kao zdravstveni radnik, svima vama: Ljudi čuvajte zdravlje i molite Boga ili u šta već vjerujete, da imate što manje posla sa KCUS. Koševo jeste zbir mnogo dobrih ljekara, ali u ovim okolnostima i na ovakav način, nije moguće pružiti adekvatnu i pravovremenu zdr. zaštitu svima po zakonu.
Pitate se kome idu prijetnje iz audio isječka? Zašto je prva verzija audio klipa nestala sa youtube?
Sačekajte raja, mnogo toga ružnog tek treba da se desi na KCUS, i nadam se da će za nekoliko godina, kada se izmjeni sistem političke podrške koja je data jednoj osobi u ruke, ova ugledna ustanova konačno prodisati i početi raditi posao punom parom.
Upamtite jedno, realni podaci iz tri ustanove govore da jedna žena iza koje stoji jedna stranka(i plavozeleni satelit Ademaj), bukvalno odlučuje o sudbini stotina zdr.radnika.
Prvi je naciljan dr.Rožajac, a sada dr.Dragan Đokanović, koji je krajnje benevolentan lik. Ružno i tužno.
Nadam se da će prim.dr. Zlatko Kravić, direktor OBS i ratna legenda, uspjeti amortizovati tu aroganciju i ambiciju žene kojoj je do jučer morao biti podređeni.
Kolege, neka vam je Bog na pomoći.
Zapravo, kada bi ljudi znali kako određene sitnice zagorčavaju život pacijentima, a da ih prof.Izetbegović pretpostavlja svom zaista morbidno napuhanom egu i ličnim obračunima...Nemam snage da pišem, vjerujte mi. Mogu samo reći, kao zdravstveni radnik, svima vama: Ljudi čuvajte zdravlje i molite Boga ili u šta već vjerujete, da imate što manje posla sa KCUS. Koševo jeste zbir mnogo dobrih ljekara, ali u ovim okolnostima i na ovakav način, nije moguće pružiti adekvatnu i pravovremenu zdr. zaštitu svima po zakonu.
Pitate se kome idu prijetnje iz audio isječka? Zašto je prva verzija audio klipa nestala sa youtube?
Sačekajte raja, mnogo toga ružnog tek treba da se desi na KCUS, i nadam se da će za nekoliko godina, kada se izmjeni sistem političke podrške koja je data jednoj osobi u ruke, ova ugledna ustanova konačno prodisati i početi raditi posao punom parom.
Upamtite jedno, realni podaci iz tri ustanove govore da jedna žena iza koje stoji jedna stranka(i plavozeleni satelit Ademaj), bukvalno odlučuje o sudbini stotina zdr.radnika.
Prvi je naciljan dr.Rožajac, a sada dr.Dragan Đokanović, koji je krajnje benevolentan lik. Ružno i tužno.
Nadam se da će prim.dr. Zlatko Kravić, direktor OBS i ratna legenda, uspjeti amortizovati tu aroganciju i ambiciju žene kojoj je do jučer morao biti podređeni.
- Alfons Kauders
#811 Re: Sebija All about
Bujrum u UKC Tuzla!dr.gog wrote:Posmatram te "promjene" iz ugla ustanove gdje radim. Još uvijek dosta toga funkcioniše po starim uzusima koje je Sebija htjela izmjeniti, nije to dobro...Srećom, barem funkcionira klasični stub bolnice- hirurgija.
Mnogi vec dolaze, jer im se ne da ganjati po KCUSu. Imam slucaj bliske osobe koja je iz Sarajeva morala za Tuzlu, nakon nekoliko sedmica zavlacenja. U Tuzli u roku od 2 dana dobije krevet da odradi pretrage, onda za jos 2 dana magnet, i dva dana kasnije dijagnozu. U Sarajevu bi to, njihovim tempom (koji se racunao mjesecima umjesto danima), trajalo taman dovoljno da se stanje pogorsa do te mjere da... je bolje da ne razmisljam o tome.
Ah da, nece ni ovo vjecno trajati, jer ne postoje ni zakonski ni finansijski uslovi da Sarajevo salje sve slicne pacijente drugdje, ponajmanje u Tuzlu koja ima duplo manje resursa na duplo vise stanovnika. Drugim rijecima, ako se nastavi trend, osiguranje nece pokrivati takve ekskurzije, te ce Sarajlije koje budu morale ici u Tuzlu sve morati placati iz svog dzepa, jer jebiga, drugacije nece ici.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#812 Re: Sebija All about
eee moj doture gogec moja sreća pa sam su tim spodobama odfikarijo davno, prije dvanest godina sam ležo na neurologiji dotiČne suljeviČke i vidio u petnaestak dana HORROR, kako se za šaku dolara daju dijagnoze a ozbiljno oboljeli otpreme kući bez otpusnica dok ne plate participaciju koje su i po nekoliko stotina maraka pa i hiljada... ja liĆno moro iskeširat 500KM i to platiti magnetnu i CT koju sam platijo prije godinu pa da mi jopet naplate... Horvat je tad bio šef a ona doguzna muHa ev sad podguzna seki... koševo NI MRTAV NE IDEM
- MOSALJOZE
#813 Re: Sebija All about
Jbga
Ne bi ni ja davao,ali kada je to takav sistem.Ne počastiš ispadaš ideš kući čekaj 3 mjeseca,umri koga briga...
Ne bi ni ja davao,ali kada je to takav sistem.Ne počastiš ispadaš ideš kući čekaj 3 mjeseca,umri koga briga...
- pici
#814 Re: Sebija All about
mrtvo slovo na papiruHipokratova zakletva
Ovo je prevod zakletve koje je usvojena 1946. u Ženevi.
U času kada stupam među članove ljekarske profesije svečano obećavam da ću svoj život staviti u službu humanosti.
Prema svojim učiteljima sačuvaću dužnu zahvalnost i poštovanje.
Svoj poziv ću obavljati savjesno i dostojanstveno.
Najveća briga će mi biti zdravlje mog bolesnika.
Poštovaću tajne onoga ko mi se povjeri.
Održavaću svim svojim silama čast i plemenite tradicije ljekarskog zvanja.
Moje kolege će biti braća.
U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri, vjera, nacionalnost, rasa, politička ili klasna pripadnost.
Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog početka.
I pod prijetnjom neću popustiti da se iskoriste moja medicinska znanja, suprotna zakonima humanosti.
Ovo obećavam svečano, slobodno pozivajući se na svoju čast.
-
Fudo387
#815 Re: Sebija All about
Kako zagondzija broj jedan u sarajevskom kantonu zavrsi na neurologiji?pici wrote:eee moj doture gogec moja sreća pa sam su tim spodobama odfikarijo davno, prije dvanest godina sam ležo na neurologiji dotiČne suljeviČke i vidio u petnaestak dana HORROR, kako se za šaku dolara daju dijagnoze a ozbiljno oboljeli otpreme kući bez otpusnica dok ne plate participaciju koje su i po nekoliko stotina maraka pa i hiljada... ja liĆno moro iskeširat 500KM i to platiti magnetnu i CT koju sam platijo prije godinu pa da mi jopet naplate... Horvat je tad bio šef a ona doguzna muHa ev sad podguzna seki... koševo NI MRTAV NE IDEM
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#816 Re: Sebija All about
Fudo387 wrote:Kako zagondzija broj jedan u sarajevskom kantonu zavrsi na neurologiji?pici wrote:eee moj doture gogec moja sreća pa sam su tim spodobama odfikarijo davno, prije dvanest godina sam ležo na neurologiji dotiČne suljeviČke i vidio u petnaestak dana HORROR, kako se za šaku dolara daju dijagnoze a ozbiljno oboljeli otpreme kući bez otpusnica dok ne plate participaciju koje su i po nekoliko stotina maraka pa i hiljada... ja liĆno moro iskeširat 500KM i to platiti magnetnu i CT koju sam platijo prije godinu pa da mi jopet naplate... Horvat je tad bio šef a ona doguzna muHa ev sad podguzna seki... koševo NI MRTAV NE IDEM
- pici
#817 Re: Sebija All about
jebiga moro sam malo hladit mudadr.gog wrote:Fudo387 wrote:Kako zagondzija broj jedan u sarajevskom kantonu zavrsi na neurologiji?pici wrote:eee moj doture gogec moja sreća pa sam su tim spodobama odfikarijo davno, prije dvanest godina sam ležo na neurologiji dotiČne suljeviČke i vidio u petnaestak dana HORROR, kako se za šaku dolara daju dijagnoze a ozbiljno oboljeli otpreme kući bez otpusnica dok ne plate participaciju koje su i po nekoliko stotina maraka pa i hiljada... ja liĆno moro iskeširat 500KM i to platiti magnetnu i CT koju sam platijo prije godinu pa da mi jopet naplate... Horvat je tad bio šef a ona doguzna muHa ev sad podguzna seki... koševo NI MRTAV NE IDEM

- asurbanipal
- pici
- Dozer
#820 Re: Sebija All about
Nemojte mi zamjeriti, ali moram se vratiti na neke od epohalnih idiotluka izrecenih na prethodnim stranicama...
Par hintova za tebe i tebi slicne - navedite samo 3 j*bene pozitivne stvari koje su svi ovi mazlumi zajedno, dakle bez obzira na etno-nacionalisticko-idiotski predznak, napravili ovdje u proteklih 25 godina, a sto je bitno za sve gradjane. Eto - samo 3 stvari. Hvala unaprijed.
Kad je Tito bio toliki tiranin, naopak, mrzio i Bosnjake i Srbe i Hrvate (jer, svima vam je prica identicna do u milimetar, i svodi se da vas je Tito tlacio i tamanio radi onih drugih, tj. trecih, zavisno ko ovo bulazni), jedino ispravno pitanje ovdje koje se samo namece je - pa kako vas toliko prezivi, mvj, i jos se namnoziste, a sad se serete svakome normalnom u zivot?
Sljedeca stvar je - da li su ti roditelji bili Titovi pioniri prije '80-te? Ako nisu - onda su nekakvi balavci odrasli na SDA E-N-V sisi, a iz ovoga sam zakljuci kakav jedino moze biti tvoj mentalni sklop (mislim... ocito je vec iz tvog pisanja, a to, nazalost, nije reverzibilan proces...).
Ako jesu - onda su bili klasicni latentni primjerci onih koji su sanjali da sruse drzavu koja im je sve dala.
Druga stvar - SVI ovi moroni koji danas vladaju, a stariji su od 37, JESU bili Titovi pioniri, zaklinjali se u njega i u onu drzavu, onu himnu pjevali punim plucima, i bili su ponosni na sve to. Kako se tako uspjesno konvertovase u ovakve idiote danas...? Radi "naroda"? Ili radi - love
Cinjenica je da Sebija naprosto nije sposobna da vodi nesto poput UKC-a. Prezicnije, nije ona sposobna da zaista vodi bilo sta, kao sto joj to nije ni muz.
Nazalost, ova zemlja danas zavisi od klike sastavljene od polupismenih i nesposobnih ljudi, koje je na te pozicije rat bukvalno donijeo. Dok su mnogi od nas krvarili misleci da se borimo i ratujemo za nesto ispravno, zapravo smo se, ne znajuci to u dato vrijeme, borili za jednu kamarilu kriminogenih mazluma, pocev od Alije koji je pokrao izbore i na prevaru postao prvi preCjednik nezavisne BIH. A bio je vise nego nesposoban za taj posao.
I onda, danas, dolazimo do njegovog podmlatka, koji je tokom rata bio cuvan bukvalno u sefovima (ocito ciljano i s dugorocnim planom), a za kojeg nije tesko pretpostaviti, cak i da to ne gledamo vlastitim ocima, koliko tek on nesposoban za bilo sta moze biti. A pogotovo za vodjenje drzave. Ili bilo kojeg njenog dijela.
Neka je vama normalnima gore sa srecom, ali mislim da je mrka kapa. Zlaja Kravic (koji je i mene obradjivao na stolu CUM-a '92) i kojeg poznajem, naprosto tu nece moci nista. Tesko je cak i minimizirati ego, a pogotovo manijakalni ego nekoga ko je zivio i odrastao u jadu i bijedi (poput Sebije), a onda se magijom (citaj: kradjom i kriminalom) domogao vlasti, pa ma kakva da je ta vlast. A, u ovom slucaju je to ogromna vlast, na svaki nacin.
Hvataj se ti kakve Austrije ili Njemacke. Ovdje za normalne ljude bilo koje profesije (osim dupeuvlakacko-primacke, sto nam je i sam forumski bot iz gornjih tekstova porvrdio), naprosto nema buducnosti.
Dakle, po tebi, destruktivci su svi koji imaju da kazu nesto protiv SDA, i uopsteno etno-nacionalisticko-klerikalne klike, a u sustini nista vise nego samo kriminalne, koja ovdje vlada vec 25 godina? Aferim, minderlijoZahran wrote:Vi destruktivci.kolegione wrote:@Zahran ko to mi?
Ti si sposoban ali da reproduciras misli sa mindera ko svi SDA botovi
Par hintova za tebe i tebi slicne - navedite samo 3 j*bene pozitivne stvari koje su svi ovi mazlumi zajedno, dakle bez obzira na etno-nacionalisticko-idiotski predznak, napravili ovdje u proteklih 25 godina, a sto je bitno za sve gradjane. Eto - samo 3 stvari. Hvala unaprijed.
Lijepo si ovo nabrojao, ali nedostaje ti jedan bitan odgovor u svemu ovome, a on glasi:BayrakTB wrote: Vi crveni botovi, brkanovi plaćenici i šatro fgr, promotori pederluka i mrtvog tite, promotori bratstva i jedinstva zbog kojeg je Bosna uništena gotovo do temelja a Bošnjaci gotovo izbrisani sa lica zemlje. Samo nek nije SDA pa makar... joj glupe vam politike
Kad je Tito bio toliki tiranin, naopak, mrzio i Bosnjake i Srbe i Hrvate (jer, svima vam je prica identicna do u milimetar, i svodi se da vas je Tito tlacio i tamanio radi onih drugih, tj. trecih, zavisno ko ovo bulazni), jedino ispravno pitanje ovdje koje se samo namece je - pa kako vas toliko prezivi, mvj, i jos se namnoziste, a sad se serete svakome normalnom u zivot?
Sljedeca stvar je - da li su ti roditelji bili Titovi pioniri prije '80-te? Ako nisu - onda su nekakvi balavci odrasli na SDA E-N-V sisi, a iz ovoga sam zakljuci kakav jedino moze biti tvoj mentalni sklop (mislim... ocito je vec iz tvog pisanja, a to, nazalost, nije reverzibilan proces...).
Ako jesu - onda su bili klasicni latentni primjerci onih koji su sanjali da sruse drzavu koja im je sve dala.
Druga stvar - SVI ovi moroni koji danas vladaju, a stariji su od 37, JESU bili Titovi pioniri, zaklinjali se u njega i u onu drzavu, onu himnu pjevali punim plucima, i bili su ponosni na sve to. Kako se tako uspjesno konvertovase u ovakve idiote danas...? Radi "naroda"? Ili radi - love
A te karavane koje prolaze predvodi - SDA (i partneri sa S i H prefixima). A ista ta SDA, zajedno s partnerima, unistila je jedan od karavana koji je i te kako funkcionisao, a i kada je pokleknuo, pokleknuo je upravo radi identicne matrice koju vec 26 godina sprovode opet SDA i partneri.BayrakTB wrote:]Jedno 90% cijenjenih forumaša sa ove teme se trebaju pitati koliko su zglajzali u životu kada za apsolutno sve u životu krive SDA i njene lidere i pokušavaju sve prefarbati u crveno. Neće vam biti bolje u državi dok lajete ko kerovi na SDA a dalje od svog nosa ne vidite. Psi laju a karavane prolaze.
Nazalost, potvrdio si ponesto od onoga sto sam i ja napisao. Izgleda da poznajemo i neke iste ljude. Nebitno...dr.gog wrote:...
Cinjenica je da Sebija naprosto nije sposobna da vodi nesto poput UKC-a. Prezicnije, nije ona sposobna da zaista vodi bilo sta, kao sto joj to nije ni muz.
Nazalost, ova zemlja danas zavisi od klike sastavljene od polupismenih i nesposobnih ljudi, koje je na te pozicije rat bukvalno donijeo. Dok su mnogi od nas krvarili misleci da se borimo i ratujemo za nesto ispravno, zapravo smo se, ne znajuci to u dato vrijeme, borili za jednu kamarilu kriminogenih mazluma, pocev od Alije koji je pokrao izbore i na prevaru postao prvi preCjednik nezavisne BIH. A bio je vise nego nesposoban za taj posao.
I onda, danas, dolazimo do njegovog podmlatka, koji je tokom rata bio cuvan bukvalno u sefovima (ocito ciljano i s dugorocnim planom), a za kojeg nije tesko pretpostaviti, cak i da to ne gledamo vlastitim ocima, koliko tek on nesposoban za bilo sta moze biti. A pogotovo za vodjenje drzave. Ili bilo kojeg njenog dijela.
Neka je vama normalnima gore sa srecom, ali mislim da je mrka kapa. Zlaja Kravic (koji je i mene obradjivao na stolu CUM-a '92) i kojeg poznajem, naprosto tu nece moci nista. Tesko je cak i minimizirati ego, a pogotovo manijakalni ego nekoga ko je zivio i odrastao u jadu i bijedi (poput Sebije), a onda se magijom (citaj: kradjom i kriminalom) domogao vlasti, pa ma kakva da je ta vlast. A, u ovom slucaju je to ogromna vlast, na svaki nacin.
Hvataj se ti kakve Austrije ili Njemacke. Ovdje za normalne ljude bilo koje profesije (osim dupeuvlakacko-primacke, sto nam je i sam forumski bot iz gornjih tekstova porvrdio), naprosto nema buducnosti.
-
VjecitiStudent
#821 Re: Sebija All about
Samo za Picija

- sunceKOtepsija
#822 Re: Sebija All about
kaze narod da je bakir zbog sebije ili kcerke nosio onomad naocale
-
The BEN10
#823 Re: Sebija All about
Pa nije baš ni UKC Tuzla sretno rješenje, naročito otkako su ga preuzeli Kuko i Kukići. I tamo već opasno smrdi druškane, marginaliziraju se sposobni kadrovi, naročito mladi ljudi.Alfons Kauders wrote:Bujrum u UKC Tuzla!
Mnogi vec dolaze, jer im se ne da ganjati po KCUSu. Imam slucaj bliske osobe koja je iz Sarajeva morala za Tuzlu, nakon nekoliko sedmica zavlacenja. U Tuzli u roku od 2 dana dobije krevet da odradi pretrage, onda za jos 2 dana magnet, i dva dana kasnije dijagnozu. U Sarajevu bi to, njihovim tempom (koji se racunao mjesecima umjesto danima), trajalo taman dovoljno da se stanje pogorsa do te mjere da... je bolje da ne razmisljam o tome.
Ah da, nece ni ovo vjecno trajati, jer ne postoje ni zakonski ni finansijski uslovi da Sarajevo salje sve slicne pacijente drugdje, ponajmanje u Tuzlu koja ima duplo manje resursa na duplo vise stanovnika. Drugim rijecima, ako se nastavi trend, osiguranje nece pokrivati takve ekskurzije, te ce Sarajlije koje budu morale ici u Tuzlu sve morati placati iz svog dzepa, jer jebiga, drugacije nece ici.
Kuko i Sebija će dohakati SDA-u, a mogli bi i državi.
-
mario001
#824 Re: Sebija All about
Tuzla je miljama ispred Sarajeva, taj isti Kuko je ostavio SDP kadar da vodi klinicki centar i tamo situacija uopste nije tako losa..Ni u Sarajevu nije toliko lose, koliko Seka ima los marketing svega togaThe BEN10 wrote:Pa nije baš ni UKC Tuzla sretno rješenje, naročito otkako su ga preuzeli Kuko i Kukići. I tamo već opasno smrdi druškane, marginaliziraju se sposobni kadrovi, naročito mladi ljudi.Alfons Kauders wrote:Bujrum u UKC Tuzla!
- Alfons Kauders
#825 Re: Sebija All about
Mogu preuzet kurac moj. Nemaju dovoljno kadra, jer u Banovicima se odavno ne studira medicina, vec politika.The BEN10 wrote:Pa nije baš ni UKC Tuzla sretno rješenje, naročito otkako su ga preuzeli Kuko i Kukići. I tamo već opasno smrdi druškane, marginaliziraju se sposobni kadrovi, naročito mladi ljudi.Alfons Kauders wrote:Bujrum u UKC Tuzla!
Uostalom Kukic i ekipa su vec uvalili svoje trutove u druge prcije - npr. tuzlansku poslovnicu Telecoma, gdje su nedavno doveli hrpu nesposobnih idiota "da nadziru" lokalnu ekipu, a nemaju blage veze o poslu. Ljudi doslovno bjeze po zgradi i skrivaju se od njih da bi rahat mogli pricati na telefon, bez da im SDA uhode vise iza ledja...