"Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
truts

#801 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by truts »

Smrcak15 wrote: arapi jesu zaostali u prirodnim naukama a to ima svoje razloge, konstantna diktatura u drzava i nedaje se mogucnost da procvjeta nauka kako je nekad cvjetala na tim podrucjima, jer Kur'an naredjuje bavljenje prirodnim naukama
Da li pod diktaturom smatraš vladavinu šerijatskog zakona koje bi i ovi vrli učenjaci uveli u BiH čim dobiju dovoljan broj followera??
AzerVisoko

#802 Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by AzerVisoko »

Elvedin Pezic, Kakanj 15.02.2016
Image

Dr Safet Kuduzovic, Sarajevo 14.02.2016

Image

Bojim se da ce nas narod pored reisa Kavazovica izabrati ovu primitivnu alternativu Kuduzovica, Pezica i Bosnica. Kakve poslijedice mozemo ocekivat?
Nero Histrion

#803 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Nero Histrion »

Ljudi, mene ovaj Kuduzovic zabrinjava :(
Fudo Bosna

#804 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Fudo Bosna »

rika wrote:
Smrcak15 wrote: Vidis Smrcak15 (uz svo duzhno postovanje prema tebi i tvojim stavovima ) problem i jeste upravo u tome sto se "ne odvaja od knjige".. Nije Allahov Din ni Matematika ni Fizika da se uci iz knjiga... Nauciti napamet jako puno ajeta ili hadisa i onda ih povezivati,citirati i na osnovu svoga osobnoga misljenja odnosno misljenja tvoraca jednog pokreta donositi sud o nekim ljudima ili dogadjanjima je pristup koji bi,nekom studentu prava u Americi mozda ,omogucilo da postane vrhunski advokat i mlati velike kolicine $$$, na Allahov Din se primjeniti ne moze,mada to mnogi pokusavaju..
I kad krenu pokusavati imamo tako neke nadrialime koji tvrde da je Zemlja ravna ploca,jer je on negdje to procitao u Kur'anu i donio sud na osnovu toga..Ili prof.Kuduzovic koji eto odogovara na pitanje kakve suncana naocale treba nositi a kakve ne..
Problem vecine novopocenih da'ija je da znanje uzimaju od ljudi,koji su i po njihovom misljenju "mrtvi"..manje vise se sve svodi na navodjenje nekakvih misljenja nekakvih sejhova od kojih su mnogi i po par vjekova pod zemljom.. a od mrtvog ne moze nastati zivo ako nisi Isa a.s.. :|
Rezultat toga je i duhovno mrtvilo (mislim da nisam jedini koji recimo hfz.Kenana ili hfz.Mehmeda moze slusati satima a recimo prof.Kuduzovica ne mogu ni 5 minuta) ucmalost i spavanje... Sve se svodi na formu ,unutrasnost ostaje ista ,a da ti citiram jednog istinskog velikana:
"Od adeta nema ibadeta.."..
:thumbup:

Veoma dobar komentar i analiza takozvanog selefizma. Nauka je jako bitna , pa i kada se baviš islamskim naukama, fikhom, hadisom, kiraetom, povijesti islama, arapskim jezikom, tefsirom, bitno je znati, lance prenosilaca, arapski pa i perzijski jezik, biti hafiz Kur`ana, sve je to preporučeno za jednog vrhunskoga alima u oblasti teologije, ali..."Suho" znanje bez duhovnosti, bez dubinske spoznaje je kao da si ,
kupio si najmoderniji auto, savršeno znaš proračun pritiska u klipovima, znaš izračunati zazore ventila, aerodinamiku, sve to znaš u vidu matematičkih/ili formula iz fizike, i to je super, ali ga ne znaš voziti , a pogotovu popraviti, jer si teoretičar...

Onaj ko ima samo znanje bez uvjerenja, bez tevvekula, bogobojaznosti, bez edeba, ko zna formu, ali ne vidi suštinu, taj je na popriličnom stupnju zablude...Zato takve, ( ne po aklu, nego po neznanju srca duhovno ograničene ljude ) i nije čudo i moguće je da i pored svih tih silnih knjiga da nažalost misle da su u pravu kada zagovaraju netoleranciju, kada momka koji klanja i posti od djetinjstva ubijede da je klanjao "neispravno" i on i njegovi preci unazad 600 godina i svih 1,7 milijardi muslimana koji ne slijede Abdul Wehabovu tzv "akidu", i kada smatraju da je svaki musliman: šijja, sunnija, ( koji nije njihovog mezheba ili akide po njima," u krivu"), i takvi ne razumiju da je i nemusliman, neko ko je pred Bogom ravnopravan i ko zaslužuje respekt i svako uvažavanje....
ABH017

#805 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by ABH017 »

arzuhal wrote:Novosti već znaju, mada nije istekao čitav februar, tek je polovina, Sretenje Gospodnje...

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pa ... -ne/353816
"Ekspert" - Dževad Galijašević. :lol:
Fudo Bosna

#806 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Fudo Bosna »

P.S.

Mnoge od tih ljudi sam imao prilike upoznati pa čak i razgovarati sa ljudima koji su studirali u Medini...

Poražavajuća je činjenica, da jedan od tih alima, koji je bio jedan od najuspješnijih studenata tamo iz BIH, nije NIKADA za dugih godina studija ušao u Rewdu, jer (kao smatra da hadis," Poslanik, alejhiselam, je Revdu (dio Poslanikovog, alejhiselam, mesdžida u Medini) nazvao jednom od džennetskih bašči. Posebna je vrijednost klanjati namaz na ovom mjestu, a prema nekim islamskim učenjacima ko obavi namaz na ovom mjestu (~300m2) bit će od stanovnika Dženneta"), i nažalost ovaj, vrhunski alim nije htio da uđe u Rewdu jer nije siguran u autentičnost hadisa?

Znači boraviti godinama u Medini a ne zijaretiti NAJBITNIJE mjesto u Muhammedovoj saws džamiji je ta srčana "ograničenost" i zabluda, ( da su Pejgamber saws i raniji Poslanici) i drugi duhovni velikani mrtvi, (jesu u fizičkom, ali sigurno ne u duhovnom smislu) , kada se za šehide kaže da su živi, a gdje je tek deredža Poslanika u odnosu na deredžu šehida ili drugih ???

To čime selefije "truju" našu djecu, našu omladinu , je jedna nažalost iskrivljena slika islama, i nije ono što će donijeti boljitak muslimanima Bosne !!!
ABH017

#807 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by ABH017 »

Diwan wrote:u suštini i nema mnogo razlike između vehabizma i onog što uči tkz islamska zajednica. I ovi drugi bi bili isti kao ovi prvi da im se ukaže prilika za to, u smislu ostvarivanja neke tkz 'islamske države'.

Morao bi imati karticu za upis pri ulasku u džamiju kao potvrdu da si bio na namazu, inače brale, motke bi radile. I jedni i drugi su u pet deka, i jedni i drugi imaju vlažne snove i iblisovske projekcije, i jedni i drugi lažu, manipulišu, pretvaraju se ,igraju igrice, i službenici su i uposlenici nekih drugih i rade za tuđe ciljeve.
Halali, ali toliku upotrebu rječice "tkz" (vjerovatno si mislio na tzv. - takozvano/a/e), za priznate i regularne institucije, sam primjetio samo kroz medije iz manjeg nam entiteta. Da nisi uposlenik PTPC, vodećeg medija u regionu... a i šire?
super_bayern

#808 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by super_bayern »

AzerVisoko wrote:
Bojim se da ce nas narod pored reisa Kavazovica izabrati ovu primitivnu alternativu Kuduzovica, Pezica i Bosnica. Kakve poslijedice mozemo ocekivat?
Ne boj se junače!
Odakle ti ove slike, moze li se saznati? I kako znaš da su politički, volio bih čuti šta je "vaiz" vazio na skupu. (ne branim nikoga, vjeruj mi)
Moj komentar na ove ljude: Svako se okreće za pametnijim ljudima od sebe. Eh sad jesu li pametniji, da se diskutovati.
ABH017

#809 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by ABH017 »

rika wrote:
Smrcak15 wrote:
SkyLimit wrote: Toliko ljudi na predavanju covjeka koji se vjerovatno zalaze za ideologiju koja bi npr. palila sve "bogohulne" knjige da ima vlast. Strasan civilizacijski sunovrat bosnjackog naroda, ali najlakse je za sve okriviti "cetnike i ustase".

Najpametnije je ko god moze uhvatiti petama vjetra iz ovog drustva, negdje daleko ozeniti Njemicu, Amerikancu, Francuskinju...dati djetetu ime James ili Angela, a kad jednog dana na televiziji cuje za Bosnu i upita te: "Dad, where is Bosnia?", odgovoris mu "Bothnia what?".
Kazes vjerovatno, znaci pretpostavljas a ja ti kazem da grijesis jer sam na njegovim predavanjima i licno sam pricao sa njim, nema nimalo istine u tvojim pretpostavkama, kako mi je receno za njega arapi kazu da je jedan od najucenih u evropi. Da vidis kako samo covjek stanca lance prenosilaca hadisa bez da cita tekstove ko da se licno druzio i poznavao te ljude. Kapacitet znanja ogroman, kazu ne odvaja se od knjige.

Vidis Smrcak15 (uz svo duzhno postovanje prema tebi i tvojim stavovima ) problem i jeste upravo u tome sto se "ne odvaja od knjige".. Nije Allahov Din ni Matematika ni Fizika da se uci iz knjiga... Nauciti napamet jako puno ajeta ili hadisa i onda ih povezivati,citirati i na osnovu svoga osobnoga misljenja odnosno misljenja tvoraca jednog pokreta donositi sud o nekim ljudima ili dogadjanjima je pristup koji bi,nekom studentu prava u Americi mozda ,omogucilo da postane vrhunski advokat i mlati velike kolicine $$$, na Allahov Din se primjeniti ne moze,mada to mnogi pokusavaju..
I kad krenu pokusavati imamo tako neke nadrialime koji tvrde da je Zemlja ravna ploca,jer je on negdje to procitao u Kur'anu i donio sud na osnovu toga..Ili prof.Kuduzovic koji eto odogovara na pitanje kakve suncana naocale treba nositi a kakve ne..
Problem vecine novopocenih da'ija je da znanje uzimaju od ljudi,koji su i po njihovom misljenju "mrtvi"..manje vise se sve svodi na navodjenje nekakvih misljenja nekakvih sejhova od kojih su mnogi i po par vjekova pod zemljom.. a od mrtvog ne moze nastati zivo ako nisi Isa a.s.. :|
Rezultat toga je i duhovno mrtvilo (mislim da nisam jedini koji recimo hfz.Kenana ili hfz.Mehmeda moze slusati satima a recimo prof.Kuduzovica ne mogu ni 5 minuta) ucmalost i spavanje... Sve se svodi na formu ,unutrasnost ostaje ista ,a da ti citiram jednog istinskog velikana:
"Od adeta nema ibadeta.."..
:thumbup:
Nemoj samo misliti da nisi jedini. Budi siguran.
It_is_a_Leclerc

#810 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by It_is_a_Leclerc »

Projekat saudizacije bosanskih muslimana ne smetano teče, uprkos hvale vrijednim pokušajima Rijaseta Islamske zajednice BiH da islamističkoj zmiji odsijeku glavu agendom mirne reintegracije odmetnutih selefijskih džemata, a koja je rezultirala jednim velikim, debelim promašajem, s obzirom da je od ranije poznato kako je vehabijsko zlo u BiH odavno metastaziralo na najranjivije tkivo bošnjačkog naroda - omladinu, upravo kroz "predavanja", "kurseve", "škole arapskog jezika" i "humanitarne organizacije", i kako formalno organizovana zajednica vehabita u BiH ne planira nikakvo "ujedinjenje u regularne organe Islamske zajednice".

Ovakvi mitinzi nisu politički, već su najstrašniji festivali indoktrinacije, konačnog feredženja nepismenog ili polupismenog bošnjačkog puka koji vjeruje svakom ko ispred imena piše "dr.". Davno sam ja pisao, poslije skoro svakog terorističkog akta u državi, da projekat raščišćavanja zemlje od ovog zla mora krenuti od kulturnih centara, studentskih domova, fakulteta, humanitarnih organizacija i slično. Sve dok država, kakva god ona bila, uzmiče, bojeći se eskalacije, pred ovim ljudima, dotle će nam vojnici ginuti u kasarnama, a MUP RS kontrolisati "entitetsku liniju".
aldinjo

#811 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by aldinjo »

It_is_a_Leclerc wrote:Projekat saudizacije bosanskih muslimana ne smetano teče, uprkos hvale vrijednim pokušajima Rijaseta Islamske zajednice BiH da islamističkoj zmiji odsijeku glavu agendom mirne reintegracije odmetnutih selefijskih džemata, a koja je rezultirala jednim velikim, debelim promašajem, s obzirom da je od ranije poznato kako je vehabijsko zlo u BiH odavno metastaziralo na najranjivije tkivo bošnjačkog naroda - omladinu, upravo kroz "predavanja", "kurseve", "škole arapskog jezika" i "humanitarne organizacije", i kako formalno organizovana zajednica vehabita u BiH ne planira nikakvo "ujedinjenje u regularne organe Islamske zajednice".

Ovakvi mitinzi nisu politički, već su najstrašniji festivali indoktrinacije, konačnog feredženja nepismenog ili polupismenog bošnjačkog puka koji vjeruje svakom ko ispred imena piše "dr.". Davno sam ja pisao, poslije skoro svakog terorističkog akta u državi, da projekat raščišćavanja zemlje od ovog zla mora krenuti od kulturnih centara, studentskih domova, fakulteta, humanitarnih organizacija i slično. Sve dok država, kakva god ona bila, uzmiče, bojeći se eskalacije, pred ovim ljudima, dotle će nam vojnici ginuti u kasarnama, a MUP RS kontrolisati "entitetsku liniju".
:lol: :lol: :lol: :run:
VCorp

#812 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by VCorp »

aldinjo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Projekat saudizacije bosanskih muslimana ne smetano teče, uprkos hvale vrijednim pokušajima Rijaseta Islamske zajednice BiH da islamističkoj zmiji odsijeku glavu agendom mirne reintegracije odmetnutih selefijskih džemata, a koja je rezultirala jednim velikim, debelim promašajem, s obzirom da je od ranije poznato kako je vehabijsko zlo u BiH odavno metastaziralo na najranjivije tkivo bošnjačkog naroda - omladinu, upravo kroz "predavanja", "kurseve", "škole arapskog jezika" i "humanitarne organizacije", i kako formalno organizovana zajednica vehabita u BiH ne planira nikakvo "ujedinjenje u regularne organe Islamske zajednice".

Šta se smiješ ? Umjesto da tu napišeš šta pametno, daš kakav prijedlog ti se smiješ na ovakve stvari ? Bosnjo koji sekunde ne stane pa da razmisli.

Svakako potpis na taj post, o istom sam i sam pisao i govorio, i jedino sam nailazio na odmahivanja rukom i smijeh dok se prvi put nije vratio sa sirijskog ratišta momak iz mog grada. Ali srećom nisam od onih kojima nije drago da je poginuo. Meni jeste drago, nadam se da će mladih bradonja izginuti što više jer u kakvom god kurcu Bosna bila šta ti mora biti da ideš ratovati na drugi kraj svijeta ispran pričama Bosnića i sličnih debila ...
aldinjo

#813 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by aldinjo »

VCorp wrote:
aldinjo wrote:

Šta se smiješ ? Umjesto da tu napišeš šta pametno, daš kakav prijedlog ti se smiješ na ovakve stvari ? Bosnjo koji sekunde ne stane pa da razmisli.

Svakako potpis na taj post, o istom sam i sam pisao i govorio, i jedino sam nailazio na odmahivanja rukom i smijeh dok se prvi put nije vratio sa sirijskog ratišta momak iz mog grada. Ali srećom nisam od onih kojima nije drago da je poginuo. Meni jeste drago, nadam se da će mladih bradonja izginuti što više jer u kakvom god kurcu Bosna bila šta ti mora biti da ideš ratovati na drugi kraj svijeta ispran pričama Bosnića i sličnih debila ...
Nije bolest sve što boli. Ovakve gluposti bolje ne komentarisati jer nemate ni obraza ni stida.
Drvenija87

#814 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by Drvenija87 »

Takvi filozofi su ih i doveli do ovakvog stanja u kojem su danas,nazalost.
Vjecito filizofiranje preko foruma ,a na terenu nista bitno da se pokrene, da bi se situacija izmjenila.
Nedavno si me optuzio za govor mrznje sto sam kritizirala glasacko tijelo SDA ,u koje pripadaju i doticne kratke nogavice Bakirove.
Gojeni H

#815 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Gojeni H »

Diwan wrote:
Gojeni H wrote:
Diwan wrote:“If I had had only forty men, I would have resisted with force,”

rekao je Hz. Alija a.s. misleći na puč i vojni udar koji su učinjeni od strane islamskih božanstava poput Ebu Bekra i ostale kompanije, kojom prilikom je i nastao vehabizam i otvorena kutija islamskog proklestva, nezanja, laži, manipulacije, iskrivljena i skretanje sa Božijeg puta.

Put koji slijede muslimani nije Božiji put, bez obzira kako se oni zvali i kojoj sekti pripadali.
Kad je rekao, gdje je rekao, koji je lanac prenosilaca ove izjave?

Zar zaista mislis da hazreti Ali nije imao barem 40 ljudi koji bi s njim krenuli na kraj svijeta?

A, koja je ono tema danasnje emisije? :D
Jel to ono kad se kaže:'Prenosi Ebu Hurejra ....' :lol: :lol:

Neka se kaze da prenosi Diwan, ali od koga, preko kojih prenosilaca ...?
Gojeni H

#816 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Gojeni H »

AzerVisoko wrote:
I da, muftija saudijski koji je skolovao ovog kretencica Kuduzovica je sve do same smrti tvrdio da je zemlja ravna. Ko se nije slozio ostao je bez glave. Ja prirodne nauke i picke materine.
Ovo jednostavno nije istina i objasnjeno je na drugoj temi.
Za istog muftiju se ne moze reci skoro nista lijepo, ali ovo sto si napisao jednostavno nije istina.
chupacabra

#817 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by chupacabra »

:thumbup: . Sve što su četnici započeli, raznorazni Kuduzovići i Bosnići će završiti a da hudni nisu ni svjesni toga. Islamska zajednica je počela stidljivo reagovati i to sa zakašnjenjem od najmanje 10 godina. Doći će nam iz guzice u glavu prije ili kasnije. Ako zakasnimo, gledati ćemo i živjeti modernu reprizu Palestine, dok oni, čija ideologija nas vodi u provaliju nastave vozati zlatne ferarije i šmrkati ćize po Londonu uz "mušku" pratnju za koju njihova "braća" bacaju sa zgrade.
Gojeni H

#818 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Gojeni H »

SkyLimit wrote:

Iz ovog teksta se cini da je i za onog koji ne klanja noz pod vrat jedna od mogucih sankcija
Piše: Mr. Safet Kuduzović
.

Zato ja svakoj normalnoj osobi predlazem da ode daleko od BiH i zaboravi da je ikad i postojala, a BiH ostavimo sljedbenicima ove ideologije. Posteno od mene, zar ne?
Tvoj prijedlog treba uzeti u razmatranje, naravno.

Ja sam suprotnog misljenja. Ja bih svakoj normalnoj osobi preporucio ostanak u Bosni i borbu za bolje i pravednije drustvo, a posebno borbu protiv posasti koja zeli da od Bosne napravi skup pecina sa ponekom dzamijom.
Tesko da se moze ostati musliman i Bosnjak u tom dalekom bijelom svijetu. Nije nemoguce, ali budimo realni ... zar se zaista misli da nije bilo Bosnjaka koji su otisli u Ameriku ili Australiju prije 90-ih? Gdje su im djeca, znaju li sta o domovini roditelja, jeziku, o svojoj vjeri, ... ?

Za nafakom valja poskociti i glupo je sjediti i cekati da neko donese komad hljeba.
S druge strane, zar pobjeci s Allahovog puta? Zar zaista mislimo da ce Bosna postati vlasnikom nekog drugog osim onoga ko se za nju spreman boriti?
I zar zaista mislimo da bi to bili vehabije, a ne cetnici i ujkani? I jedni i drugi imaju drzave koje su ionako zinule da zgrabe stagod od Bosne.

Ali, mozda si ti u pravu ... mozda treba otici, sve napustiti, a onda kad nova domovina pozove nas ili nasu djecu, onda ginuti za neke druge zemlje i ciljeve ... ili biti konstantni mis, i bjezati, bjezati ...
Towelie

#819 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Towelie »

Gojeni H wrote:
AzerVisoko wrote:
I da, muftija saudijski koji je skolovao ovog kretencica Kuduzovica je sve do same smrti tvrdio da je zemlja ravna. Ko se nije slozio ostao je bez glave. Ja prirodne nauke i picke materine.
Za istog muftiju se ne moze reci skoro nista lijepo, ali ovo sto si napisao jednostavno nije istina.
A je l istina da je taj muftija tvrdio kako je Zemlja staticna i da se ne pomera, jer ko biva ako bi se pomerala popadali bi ljudi i zivotinje sa nje? :D
Gojeni H

#820 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by Gojeni H »

Towelie wrote:
Gojeni H wrote:
AzerVisoko wrote:
A je l istina da je taj muftija tvrdio kako je Zemlja staticna i da se ne pomera, jer ko biva ako bi se pomerala popadali bi ljudi i zivotinje sa nje? :D
Objasnjavao sam vise puta. Nadjite knjigu Unutar Kraljevstva od Robert-a Lacey-a i sve se samo od sebe kaze.
cenecimoveocino

#821 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by cenecimoveocino »

Divi brace sto ih ima.U mom dzematu u Zenici ih ima vec sada najmanje 20+ koji prate ove predavace,idu na ta prredavanja organizovano i podrzavaju rad ove dvojice.
:kulerka:
AzerVisoko

#822 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by AzerVisoko »

Pitanje je jel kasno. Ako vako nastave od Trecine Bosne ce napraviti Siriju, a ostale dvije trecine ce graditi zidove.

Vehabizam je rak
Kikibombona

#823 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by Kikibombona »

cenecimoveocino wrote:Divi brace sto ih ima.U mom dzematu u Zenici ih ima vec sada najmanje 20+ koji prate ove predavace,idu na ta prredavanja organizovano i podrzavaju rad ove dvojice.
Elvedin Pezic je dva puta do vrha napunio dvoranu u Zenici!

http://youtube.com/watch?v=ebeRLa-caxY

Posjeta na njihovim predavanjima je fascinirajuca. Gdje god se pojave Kuduzovic, Pezic i tako te vodece selefijske zvijzezde, sve puno kao sibica. To se moze jasno vidjeti na klipovima i slikama.

I da, nedavno je u zenickom pozoristu gostovao selefija i Mostara, Dzevad Golos. Puno kao sibica.

Mozda te zenicke selefije nemaju dovoljno karizme i moc govora, pa zato ne okupljaju veliki broj ljudi na predavanjima. Ima ih nekoliko koji pune objekte svaki put.
Last edited by Kikibombona on 16/02/2016 08:06, edited 1 time in total.
asurbanipal

#824 Re: "Paradžemati": Reisovo posljednje zbogom "Novim muslimanima"

Post by asurbanipal »

AzerVisoko wrote: Kad cemo zabraniti zenama da idu do Zenice?

Pitaj šejha. Naše je samo da slušamo... :mrgreen:
zagortenej

#825 Re: Politicki mitinzi vehabija u BiH, rat protiv Islamske zajednice

Post by zagortenej »

Kikibombona wrote:
cenecimoveocino wrote:Divi brace sto ih ima.U mom dzematu u Zenici ih ima vec sada najmanje 20+ koji prate ove predavace,idu na ta prredavanja organizovano i podrzavaju rad ove dvojice.
Elvedin Pezic je dva puta do vrha napunio dvoranu u Zenici!

http://youtube.com/watch?v=ebeRLa-caxY

Posjeta na njihovim predavanjima je fascinirajuca. Gdje god se pojave Kuduzovic, Pezic i tako te vodece selefijske zvijzezde, sve puno kao sibica. To se moze jasno vidjeti na klipovima i slikama.
jos malo pa ce puniti kosevo, k'o dinO
Post Reply