Fatmir A. zapalio se ko kutnjak...koji je to supak od vetrenjace.XXS wrote:Fatmir Alispahic se pravi lud, a Ef. Velic mutav. Ko biva nema ta pita.
https://youtu.be/PnsghPuLtU0
A otkud onda kosti nase djece po Siriji i Iraku. Kako onda da se u nekim slucajevima tuku jedni protiv drugih jer su zavrsili u raznim frakcijama.
Ko je njima dilao duhovnu drogu i za cij racun oni ginu?
Treba li ih cinkati da spasimo nasu djecu i momke?
Fatmir Alispahic se pravi lud, a Ef. Velic mutav!
Terorizam u nas - Operacija Rez
- General War
#801 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
-
smijesni_ste
#802 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Kako nas svijet danas drukčije posmatra zbog ovih spodoba...Dovoljno je samo otići na neke svjetske portale i čitati komentare kad bude o Bosni neka vijest npr....Srbi ispadaju dobrotvori faktički
Stoga me ne zanima ni kako se zovu ni u šta vjeruju ni što su "diskriminisani"...nek jedu go*** zbog slike koju šalju o nama.
Stoga me ne zanima ni kako se zovu ni u šta vjeruju ni što su "diskriminisani"...nek jedu go*** zbog slike koju šalju o nama.
- General War
#803 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Jel ovo sto trazis:Sarajmen wrote:Mogu li vas obojicu zamoliti da mi malo pomognete u vezi suštine teme, ne mogu da nađemGeneral War wrote:Fatmir A. zapalio se ko kutnjak...koji je to supak od vetrenjace.XXS wrote:Fatmir Alispahic se pravi lud, a Ef. Velic mutav. Ko biva nema ta pita.
https://youtu.be/PnsghPuLtU0
A otkud onda kosti nase djece po Siriji i Iraku. Kako onda da se u nekim slucajevima tuku jedni protiv drugih jer su zavrsili u raznim frakcijama.
Ko je njima dilao duhovnu drogu i za cij racun oni ginu?
Treba li ih cinkati da spasimo nasu djecu i momke?
Fatmir Alispahic se pravi lud, a Ef. Velic mutav!u Krivičnom zakonu BIH članove koji su navedeni u optužnici za ovih 8 uhapšenih i pritvorenih iz operacije ''Rez'' .
"Javno podsticanje na terorističke aktivnosti
Član 202a.
Ko javno, putem sredstva informiranja, distribuira ili na bilo koji drugi način uputi poruku javnosti
koja ima za cilj podsticanje drugog na izvršenje krivičnog djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca),
192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom) 194. (Neovlašteno pribavljanje ili
raspolaganje nuklearnim materijalom), 194a. (Ugrožavanje nuklearnog objekta), 196. (Piratstvo),
197. (Otmica zrakoplova ili broda ili zauzimanje fiksne platforme), 198. (Ugrožavanje sigurnosti
zračne ili morske plovidbe ili fiksnih platformi), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe
sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova), 201. (Terorizam),
202. (Finansiranje terorističkih aktivnosti), 202b. (Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti), 202c
(Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) i 202d. (Organiziranje terorističke grupe) ovog zakona
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti
Član 202b.
Ko vrbuje ili navodi drugoga da počini ili učestvuje ili pomaže u izvršenju ili da se pridruži
terorističkoj grupi radi izvršenja nekog od krivičnih djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca), 192.
(Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom), 194. (Neovlašteno pribavljanje ili
raspolaganje nuklearnim materijalom), 194a. (Ugrožavanje nuklearnog objekta), 196. (Piratstvo),
197. (Otmica zrakoplova ili broda ili zauzimanje fiksne platforme), 198. (Ugrožavanje sigurnosti
zračne ili morske plovidbe ili fiksnih platformi), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe
sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova), 201. (Terorizam),
202 (Finansiranje terorističkih aktivnosti) 202a. (Javno podsticanje na terorističke aktivnosti) ili
202c. (Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) ovog zakona kaznit će se kaznom zatvora najmanje
tri godine.
- General War
#804 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Na pogresnom mjestu si trazio:Sarajmen wrote:![]()
Hvala, to je Krivični zakon BIH noviji od onog što sam ja obrađivao i u kojem nema ovih ''pridodatih'' tački članovima.Od strane 55 pa na dalje.
http://legalist.ba/wp-content/uploads/2 ... -tekst.pdf
izvolte:
http://tuzilastvobih.gov.ba/files/docs/ ... 10_bos.pdf
-
sarajevoxxxx
#805 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Ispovijest Bilala Dervišića: Najveći sam borac protiv terorizma
Uhapšene ne poznajem, osim jednog od njih. Pa kako bih se, ako ih ne poznajem, mogao družiti s njima? Dakle, ne znam zašto su me uhapsili!

Bilal Dervišić, uhapšen pa pušten nakon akcije Rez koju su 22. decembra ove godine izveli pripadnici Federalne uprave policije hapseći 11 navodnih terorista, je šejh hafiz, dobitnik Zlatnog ljiljana i osoba koja je nakon terorističkog napada u Bugojnu 2010. potpislala tekst u kojem se ovaj napad oštro osuđuje. Otkud on na spisku za hapšenje u akciji Rez, sumnja da je terorista koji se sprema da za Novu godinu u zrak digne najmanje 100 ljudi?
Osman i Alija
Nije li se, možda, družio s osmericom osumnjičenih za terorizam, koji su ostali u pritvoru, išao u mesdžid u Briješću gdje su se oni okupljali? Za mesdžid hafiz Dervišić veli da ne zna ni gdje se nalazi, kamoli da je bio u njemu.
-U javnosti se govori da su oni osumnjičeni, optuženi, za planiranje terorističkih napada. Ja zaista ne znam kako su mene povezali s njima, zašto me vežu za bilo koga ko ima takve ideje. Mislim da sam najveći borac protiv terorizma i ideje tekfira. Poznajem samo jednog od njih – kaže hafiz Dervišić.
Veli, njegova borba protiv terorizma i tekfira (proglašavanje muslimana nevjernicima što je poziv u borbu protiv njih ubijanjem i oduzimanjem njihovih imetaka) ne datira od događaja u Bugojnu. Podsjeća, borba protiv takve ideologije potiče još od vremena Poslanika sallallahu alejhi ve selem kada se pojavio tekfirlija Zu-Huvejsira Temimi.
-On je optužio Poslanika za nepravednost. Vođeni tom idejom tekfirije ubijaju trećeg i četvrtog halifu, Osmana i Aliju. U ovih 14 vjekova islama tekfirije su načinile velike problem islamskom ummetu ubijajući muslimane ne birajući starije ili mlađe, muško ili žensko, učene ili običan narod. U toku agresije na BiH došli su nam neki Arapi, tekfirije koje su na vrijeme protjerani. Dok sam studirao u Rijadu, Saudisjka Arabija, u BiH je već bilo zagovornika ove ideje. Većina studenata okupila se i obišla dosta učenjaka od kojih smo zatražili savjet. Uputili su nas da napišemo proglas o tekfiru što smo 2006. i uradili. Izdali smo proglas u kojem se pojašnjava opasnost tekfira. Prvi sam potpisnik proglasa. Nakon toga dolazi slučaj Bugojna i ostali na koje sam reagovao – kaže hafiz Dervišić.
Nije se, objasnit će, družio ni sa Bajrom Ikanovićem, sada visoko rangiranim u vojnoj hijerarhiji ISIL-a, a Bilala Bosnića, osuđenog na sedam godina zatvora zbog terorizma, poznaje, ali ga godinama nije sreo. Šta naš sagovornik uopće misli o Islamskoj državi (ISIL)?
Toyote za ISIL
-Niko pametan se ne može složiti s onim što oni rade! Svi govore protiv njih, a oni i dalje opstaju. Odakle ISIL-u oprema i naoružanje? Gledali smo njihovu vojnu paradu. Voze se u najnovijim Toyotama! Kako je do njih stiglo 100 najnovijih Toyota iz Japana? ISIL je nekom potreban – uvjeren je hafiz Dervišić.
Za one koji pomisle da ubiju jednog, kamoli da u zrak dignu 100 ljudi, hafiz Drervišić misli da su teški psihički bolesnici, ili su pod sihrom.
Takvi insani, uvjeren je on, ne zaslužuju da žive na zemlji, a kamoli u lijepoj BiH.
Kavazović je moj reis
Jesu, pitali su inspektori šejha Drevišića šta misli o Islamskoj zajednici BiH (IZBiH), reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, je li član IZBiH?
-Objasnio sam im da je moj rahmetli babo bio jedan od imama u IZBiH, da sam član IZBiH otkako sam se rodio. Cijenjeni reisu-l-ulema Kavazović, moj je reis, Rijaset IZBiH je moj Rijaset, imami IZBiH su moji imami – kaže šejh Dervišić.
Protiv, ako navode na grijeh
Zanimalo nas je i kako hafiz Devišić vidi aktuelnu vlast u BiH, treba li “ustati” protiv nje? Poziva se šejh Bilal na učenjake koji kažu da “od naše prakse i ideologije nije ustajanje protiv vođa, makar i nasilnici bili, nećemo protiv nje dove učiti, niti ćemo im neposlušnost iskazivati”.
-Smatramo da je pokornost pretpostavljenim vid obavezne pokornosti prema Allahu dž.š., izuzev ako nam narede izvršavanje grijeha. Oni koji se usuđuju razmišljati, govoriti, planirati ili izvoditi bilo kakve terorističke akcije…. Ma, kompletna problematika haridžizma i tekfira muslimana se uglavnom svodi i oslanja na neznanje, strast i slijepo povođenje za drugima – misli Dervišić.
(A. Bečirović/Faktor.ba/Foto: M. Živojević)
Faktor.ba
Uhapšene ne poznajem, osim jednog od njih. Pa kako bih se, ako ih ne poznajem, mogao družiti s njima? Dakle, ne znam zašto su me uhapsili!

Bilal Dervišić, uhapšen pa pušten nakon akcije Rez koju su 22. decembra ove godine izveli pripadnici Federalne uprave policije hapseći 11 navodnih terorista, je šejh hafiz, dobitnik Zlatnog ljiljana i osoba koja je nakon terorističkog napada u Bugojnu 2010. potpislala tekst u kojem se ovaj napad oštro osuđuje. Otkud on na spisku za hapšenje u akciji Rez, sumnja da je terorista koji se sprema da za Novu godinu u zrak digne najmanje 100 ljudi?
Osman i Alija
Nije li se, možda, družio s osmericom osumnjičenih za terorizam, koji su ostali u pritvoru, išao u mesdžid u Briješću gdje su se oni okupljali? Za mesdžid hafiz Dervišić veli da ne zna ni gdje se nalazi, kamoli da je bio u njemu.
-U javnosti se govori da su oni osumnjičeni, optuženi, za planiranje terorističkih napada. Ja zaista ne znam kako su mene povezali s njima, zašto me vežu za bilo koga ko ima takve ideje. Mislim da sam najveći borac protiv terorizma i ideje tekfira. Poznajem samo jednog od njih – kaže hafiz Dervišić.
Veli, njegova borba protiv terorizma i tekfira (proglašavanje muslimana nevjernicima što je poziv u borbu protiv njih ubijanjem i oduzimanjem njihovih imetaka) ne datira od događaja u Bugojnu. Podsjeća, borba protiv takve ideologije potiče još od vremena Poslanika sallallahu alejhi ve selem kada se pojavio tekfirlija Zu-Huvejsira Temimi.
-On je optužio Poslanika za nepravednost. Vođeni tom idejom tekfirije ubijaju trećeg i četvrtog halifu, Osmana i Aliju. U ovih 14 vjekova islama tekfirije su načinile velike problem islamskom ummetu ubijajući muslimane ne birajući starije ili mlađe, muško ili žensko, učene ili običan narod. U toku agresije na BiH došli su nam neki Arapi, tekfirije koje su na vrijeme protjerani. Dok sam studirao u Rijadu, Saudisjka Arabija, u BiH je već bilo zagovornika ove ideje. Većina studenata okupila se i obišla dosta učenjaka od kojih smo zatražili savjet. Uputili su nas da napišemo proglas o tekfiru što smo 2006. i uradili. Izdali smo proglas u kojem se pojašnjava opasnost tekfira. Prvi sam potpisnik proglasa. Nakon toga dolazi slučaj Bugojna i ostali na koje sam reagovao – kaže hafiz Dervišić.
Nije se, objasnit će, družio ni sa Bajrom Ikanovićem, sada visoko rangiranim u vojnoj hijerarhiji ISIL-a, a Bilala Bosnića, osuđenog na sedam godina zatvora zbog terorizma, poznaje, ali ga godinama nije sreo. Šta naš sagovornik uopće misli o Islamskoj državi (ISIL)?
Toyote za ISIL
-Niko pametan se ne može složiti s onim što oni rade! Svi govore protiv njih, a oni i dalje opstaju. Odakle ISIL-u oprema i naoružanje? Gledali smo njihovu vojnu paradu. Voze se u najnovijim Toyotama! Kako je do njih stiglo 100 najnovijih Toyota iz Japana? ISIL je nekom potreban – uvjeren je hafiz Dervišić.
Za one koji pomisle da ubiju jednog, kamoli da u zrak dignu 100 ljudi, hafiz Drervišić misli da su teški psihički bolesnici, ili su pod sihrom.
Takvi insani, uvjeren je on, ne zaslužuju da žive na zemlji, a kamoli u lijepoj BiH.
Kavazović je moj reis
Jesu, pitali su inspektori šejha Drevišića šta misli o Islamskoj zajednici BiH (IZBiH), reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, je li član IZBiH?
-Objasnio sam im da je moj rahmetli babo bio jedan od imama u IZBiH, da sam član IZBiH otkako sam se rodio. Cijenjeni reisu-l-ulema Kavazović, moj je reis, Rijaset IZBiH je moj Rijaset, imami IZBiH su moji imami – kaže šejh Dervišić.
Protiv, ako navode na grijeh
Zanimalo nas je i kako hafiz Devišić vidi aktuelnu vlast u BiH, treba li “ustati” protiv nje? Poziva se šejh Bilal na učenjake koji kažu da “od naše prakse i ideologije nije ustajanje protiv vođa, makar i nasilnici bili, nećemo protiv nje dove učiti, niti ćemo im neposlušnost iskazivati”.
-Smatramo da je pokornost pretpostavljenim vid obavezne pokornosti prema Allahu dž.š., izuzev ako nam narede izvršavanje grijeha. Oni koji se usuđuju razmišljati, govoriti, planirati ili izvoditi bilo kakve terorističke akcije…. Ma, kompletna problematika haridžizma i tekfira muslimana se uglavnom svodi i oslanja na neznanje, strast i slijepo povođenje za drugima – misli Dervišić.
Faktor.ba
- madner
#806 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Sreca da je covjek dosao do rijeci, sada mogu obustaviti istrazne aktivnosti. Treba hapsiti samo ove sto fino priznaju da su simpatizeri.
- uglavnomja
#807 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
sarajevoxxxx wrote:
... hafiz Drervišić misli da su teški psihički bolesnici, ili su pod sihrom.
....
Ma, kompletna problematika haridžizma i tekfira muslimana se uglavnom svodi i oslanja na neznanje, strast i slijepo povođenje za drugima – misli Dervišić.
Faktor.ba
tito dragi
- insomnia78
#808 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Znači, u čo'j'ka su četir' dzepa, četir' ilmihala
- XXS
#809 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Vehabske mi brade kunem se da nisam vehabija 
-
costacurta
#810 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
A red se ufatio do Šićkog.insomnia78 wrote:Znači, u čo'j'ka su četir' dzepa, četir' ilmihala
smijesni_ste wrote:Kako nas svijet danas drukčije posmatra zbog ovih spodoba...Dovoljno je samo otići na neke svjetske portale i čitati komentare kad bude o Bosni neka vijest npr....Srbi ispadaju dobrotvori faktički![]()
Kompleksi su čudo.
Meni na ovu temu prvo sto pada na pamet su filmovi o Srbima kao pozitivcima u novijoj produkciji. Najjači je onaj sa Đorđetom Klunijem i Dušanom dok nosi bojevu glavu po Menhetnu.
Nije loš ni onaj sa ĐonTrom i Denirom a more proći i November Man sa Brosnanom ili Richard Gereov Hunting party. Anđelinu neću ni da spomenem
- Gojeni H
#811 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Kompleksi su cudo.smijesni_ste wrote:Kako nas svijet danas drukčije posmatra zbog ovih spodoba...Dovoljno je samo otići na neke svjetske portale i čitati komentare kad bude o Bosni neka vijest npr....Srbi ispadaju dobrotvori faktički![]()
- asurbanipal
#812 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Vidi babe što laže. Ništa čudno kada su u pitanju vehabije...
Hoćete borbu protiv terorizma i ISIL-a ? Pa što ih onda štitite ?
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/152037/29122015
Hoćete borbu protiv terorizma i ISIL-a ? Pa što ih onda štitite ?
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/152037/29122015
-
The BEN10
#813 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
http://bosnjaci.agency/opasna-ludacka-p ... ana-video/General War wrote:Jel ovo sto trazis:Sarajmen wrote:Mogu li vas obojicu zamoliti da mi malo pomognete u vezi suštine teme, ne mogu da nađemu Krivičnom zakonu BIH članove koji su navedeni u optužnici za ovih 8 uhapšenih i pritvorenih iz operacije ''Rez'' .
"Javno podsticanje na terorističke aktivnosti
Član 202a.
Ko javno, putem sredstva informiranja, distribuira ili na bilo koji drugi način uputi poruku javnosti
koja ima za cilj podsticanje drugog na izvršenje krivičnog djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca),
192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom) 194. (Neovlašteno pribavljanje ili
202. (Finansiranje terorističkih aktivnosti), 202b. (Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti), 202c
(Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) i 202d. (Organiziranje terorističke grupe) ovog zakona
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
Vrbovanje radi terorističkih aktivnosti
Član 202b.
Ko vrbuje ili navodi drugoga da počini ili učestvuje ili pomaže u izvršenju ili da se pridruži
terorističkoj grupi radi izvršenja nekog od krivičnih djela iz članova: 191. (Uzimanje talaca), 192.
(Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom), 194. (Neovlašteno pribavljanje ili
202 (Finansiranje terorističkih aktivnosti) 202a. (Javno podsticanje na terorističke aktivnosti) ili
202c. (Obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti) ovog zakona kaznit će se kaznom zatvora najmanje
tri godine.
Kud će eksplicitnije od ovoga...
- KB9
#814 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
koje je govno i debil ovaj alispahic
-
oridjidji
#815 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Trojica su pustena. On je neosnovano priveden, pa pusten na slobodu. Dao je vec izjavu za faktor.Gojeni H wrote:Gdje je Bilal?Sarajmen wrote:Muratović Elvir, Murić Kemal, Salković Semir, Alajbegović Zulfo, Tabaković Edin, Peco Darko, Mašin Elvir i Kešan Adis osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organiziranje – pripadanje terorističkoj grupi iz člana 202d) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. stav 1. u vezi sa stavom 5. tačka a) i i) KZ BiH...
-
oridjidji
#816 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
+1KB9 wrote:koje je govno i debil ovaj alispahic
Od Velica napravi satro pomagaca srpskoj propagandi. Satanizira lika. Najgore je sto nista onim svadjalackim intervjuom nije napravio, osim sto je potkopao Velicev imidz jer Velic nije lagao nista. Tacno se vidjelo da ga je na foru spopao, kad covjeku do te price nije bilo.
-
oridjidji
#817 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Sarajmen wrote:Muratović Elvir, Murić Kemal, Salković Semir, Alajbegović Zulfo, Tabaković Edin, Peco Darko, Mašin Elvir i Kešan Adis osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organiziranje – pripadanje terorističkoj grupi iz člana 202d) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. stav 1. u vezi sa stavom 5. tačka a) i i) KZ BiH.
Evo linka za PDF KRIVIČNOG ZAKONA BIH:
http://www.msb.gov.ba/anti_trafficking/ ... i/?id=3868
Moguće je da nisam adekvatan zakon citirao pa se izvinjavam, ali po ovom koji jesam, nisam mogao da nađem član 202d (imaju tačke a i b)
Zatim nisam mogao da nađem i tačku a iz stava 5 od člana 201. Zbunjen sam jer je u optužnici navedeno da su uhapšeni prekršili te članove KZ BIH.
Terorizam
Član 201.
(1) Ko počini teroristički čin s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva ili prisiljavanja organa vlasti Bosne i Hercegovine, vlade druge zemlje ili međunarodne organizacije, da što izvrši ili ne izvrši, ili s ciljem ozbiljne destabilizacije ili uništavanja osnovnih političkih, ustavnih, privrednih ili društvenih struktura Bosne i Hercegovine, druge zemlje ili međunarodne organizacije, kaznit će kaznom zatvora najmanje tri godine.
(2) Ako je usljed krivičnog djela iz stava 1. ovog člana nastupila smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se kazniti kaznom
zatvora najmanje pet godina.
(3) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana učinitelj neku osobu s umišljajem lišio života, kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
(4) Teroristički čin, u smislu ovog člana, podrazumijeva koju od sljedećih namjernih radnji, koja s obzirom na svoju prirodu ili kontekst može ozbiljno oštetiti državu ili međunarodnu organizaciju:
a) napad na život osobe koji može prouzrokovati njezinu smrt;
b) napad na fizički integritet osobe;
c) protupravno zatvaranje, držanje zatvorenom ili na drugi način oduzimanje ili ograničavanje slobode kretanja druge osobe, s ciljem da nju ili nekoga drugoga prisili da što izvrši, ne izvrši ili trpi (otmica) ili uzimanje talaca;
d) nanošenje velike štete objektima Bosne i Hercegovine,
vlade druge države ili javnim objektima, transportnom sistemu, objektima infrastrukture uključujući informacioni sistem, fiksnoj platformi koja se nalazi u kontinentalnom pojasu, javnom mjestu ili privatnoj imovini, za koju štetu je vjerovatno da će ugroziti ljudski život ili dovesti do znatne privredne štete;
e) otmica zrakoplova, broda ili drugog sredstva javnog saobraćaja ili za prevoz roba;
f) proizvodnja, posjedovanje, sticanje, prevoz, snabdijevanje, korištenje ili osposobljavanje za korištenje oružja, eksploziva, nuklearnog, biološkog ili hemijskog oružja ili radioaktivnog materijala, kao i istraživanje i razvoj biološkog i hemijskog oružja ili radioaktivnog materijala;
g) ispuštanje opasnih materija ili izazivanje požara, eksplozija ili poplava s posljedicom ugrožavanja ljudskih života;
h) ometanje ili zaustavljanje snabdijevanja vodom, električnom energijom ili drugim osnovnim prirodnim resursomu s posljedicom ugrožavanja ljudskih života;
i) prijetnja učinjenjem kojeg djela iz tačke a. do h. ovog stava.
Finansiranje terorističkih aktivnosti
Član 202.
Ko bilo na koji način, neposredno ili posredno, daje ili prikuplja sredstva s ciljem da se upotrijebe ili znajući da će se upotijebiti, u cjelini ili djelimično, za učinjenje:
a) krivičnog djela iz člana 191. (Uzimanje talaca), 192. (Ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom), 194. (Neovlašteno pribavljanje i raspolaganje nuklearnim materijalom), 196. (Piratstvo), 197. (Otmica zrakoplova ili broda), 198. (Ugrožavanje sigurnosti zračne ili morske plovidbe), 199. (Uništenje i uklanjanje znakova koji služe sigurnosti zračnog saobraćaja), 200. (Zloupotreba telekomunikacionih znakova) i
201. (Terorizam) ovog zakona;
b) za svako drugo krivično djelo koje može prouzrokovati smrt ili težu tjelesnu povredu civilne osobe ili osobe koja aktivno ne učestvuje u neprijateljstvima u oružanom sukobu, kada je svrha takvog djela, po njegovoj prirodi ili kontekstu, zastrašivanje stanovništva ili prisiljavanje organa vlasti Bosne i Hercegovine ili drugih vlasti ili međunarodne organizacije da što izvrši ili ne izvrši, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Nego šta je peco ovaj Darko?
- sinuhe
#818 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Musliman. Sto pitas?
- KB9
#819 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
seljacina obicna nekulturnaoridjidji wrote:+1KB9 wrote:koje je govno i debil ovaj alispahic
Od Velica napravi satro pomagaca srpskoj propagandi. Satanizira lika. Najgore je sto nista onim svadjalackim intervjuom nije napravio, osim sto je potkopao Velicev imidz jer Velic nije lagao nista. Tacno se vidjelo da ga je na foru spopao, kad covjeku do te price nije bilo.
-
oridjidji
#820 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Ma sega mi ime i prezime. Cudo nije dobio neko ime tipa Ebu Surejm bin Beogradi ili odakle je vecsinuhe wrote:Musliman. Sto pitas?
- asurbanipal
#821 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
oridjidji wrote:Ma sega mi ime i prezime. Cudo nije dobio neko ime tipa Ebu Surejm bin Beogradi ili odakle je vecsinuhe wrote:Musliman. Sto pitas?
Mostarsko prezime, tačnije iz okoline grada (Ortiješ, Bišće polje) ima ih i u jednom selu kod Čapljine, Bošnjak, vjerovatno odgojen u familiji koja je baštinila ideju bratstva i jedinstva. Eto, sad je mali došao "tobe".
- Mlohavi
#822 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Ko je ovaj frajer, oKlen je i sta je?
Perjanica bosnjackog novinarstva uzvraca udarac.
http://saff.ba/dok-islamska-zajednica-d ... oPgrU-HPE8
- sinuhe
#823 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Ko su šije u Bosni? Kako ih prepoznati? Nose li one iranske košulje bez kragne 
- insomnia78
#824 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Eto ti ih pun forum 
-
vade_mecum
#825 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
insomnia78 wrote:Eto ti ih pun forum