Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
palermo

#801 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

Diwan wrote:a šta to Musa radi tamo?

Dobio sam dojam da ima prosjek 30+ ....
Nek si ga vala dobio.......i šta kažeš, učinilo ti se preko 30........bogami nije ni čudo što te se tako jako dojmilo.......
Xavier1

#802 Re: Džanan Musa

Post by Xavier1 »

Odes na sluzbenu stranicu i vidis da ljudi masovno imaju oko 30 poena prosjek. I vecina tih nece nikada zaigrati u nba ligi.
Diwan

#803 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

palermo wrote:

Nek si ga vala dobio.......i šta kažeš, učinilo ti se preko 30........bogami nije ni čudo što te se tako jako dojmilo.......
Luka Dončić :izet:
klosar pravi

#804 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

Ti zajebavaš bosance za Luku, a ono možeš komotno na neku njemačku stranicu podjebavat' da ce biti veci od Dirka i da je vec sad bolji od pola igraca na njegovoj poziciji u ligi.. :D
palermo

#805 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

Diwan wrote:
palermo wrote:

Luka Dončić :izet:
Šta :? i Luka te dojmio......
Diwan

#806 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

klosar pravi wrote:Ti zajebavaš bosance za Luku, a ono možeš komotno na neku njemačku stranicu podjebavat' da ce biti veci od Dirka i da je vec sad bolji od pola igraca na njegovoj poziciji u ligi.. :D
Ma to ja samo ove napaćene i isfrustrirane bošnje koji slave poraze kao pobjede. Ne mislim drug na tebe
Xavier1

#807 Re: Džanan Musa

Post by Xavier1 »

klosar pravi wrote:Ti zajebavaš bosance za Luku, a ono možeš komotno na neku njemačku stranicu podjebavat' da ce biti veci od Dirka i da je vec sad bolji od pola igraca na njegovoj poziciji u ligi.. :D
Nista posebno ne igra. Dovoljno je vidjeti omjer mu ekipe. A nije da su mu saigraci bas toliko losi.
klosar pravi

#808 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

Diwan wrote:
Ma to ja samo ove napaćene i isfrustrirane bošnje koji slave poraze kao pobjede. Ne mislim drug na tebe
Auu brate moj lijepi pa ti možeš ove naše koji zarađuju milione sad zaklat ja ne bi digao glasa. :D

Nego pogrešno ti je razmišljanje realno, jer spominješ Luku a mislim da nema niti jedan covjek koji je rekao da mu je Džanan blizu..
Možda smo svi to mislili prije par godina zadnjih skoro godinu i po nema covjeka da to misli..

Što se tice Muse on ima 19 trenutno, u tim godinama su ameri na koledžu bar 80 % njih dok ih 20 uspije u NBA a tih 20 su crne životinje.

Dakle suma sumarum ove brojke u G ligi se nipošto ne smiju slaviti a ti si u pravu donekle slave se evo kao da je ne znam ti ni ja šta.
A ova G liga je takva karina da je to naprosto smiješno odbrane nema gleda se licna statistika i mrtav ozbiljan sam kad kažem da ispod 20 poena on ne bi trebao ovdje imati.
klosar pravi

#809 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

Xavier1 wrote:
Nista posebno ne igra. Dovoljno je vidjeti omjer mu ekipe. A nije da su mu saigraci bas toliko losi.

:lol: :lol: :lol:
Diwan

#810 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

klosar pravi wrote:
Diwan wrote:
Auu brate moj lijepi pa ti možeš ove naše koji zarađuju milione sad zaklat ja ne bi digao glasa. :D

Nego pogrešno ti je razmišljanje realno, jer spominješ Luku a mislim da nema niti jedan covjek koji je rekao da mu je Džanan blizu..
Možda smo svi to mislili prije par godina zadnjih skoro godinu i po nema covjeka da to misli..

Što se tice Muse on ima 19 trenutno, u tim godinama su ameri na koledžu bar 80 % njih dok ih 20 uspije u NBA a tih 20 su crne životinje.

Dakle suma sumarum ove brojke u G ligi se nipošto ne smiju slaviti a ti si u pravu donekle slave se evo kao da je ne znam ti ni ja šta.
A ova G liga je takva karina da je to naprosto smiješno odbrane nema gleda se licna statistika i mrtav ozbiljan sam kad kažem da ispod 20 poena on ne bi trebao ovdje imati.
Nije mi uopšte pogrešno razmišljanje - sam Musa misli da je bolji od Luke, samo treba vrijeme da prođe pa da svijet vidi i otkrije tko je on :-D , a sto se tiče forumaša - pa mnogima ne ostaje ništa drugo nego da se pomire sa tom činjenicom, jer rezultati i stvarnost govori suprotno njihovim željama. Inače da se broje želje i očekivanja Luka nikada ne bi bio bolji od Muse.

Onda ovi koji vjerovatno misle da sam ovdje samo da provociram, neka samo pogledaju tko je otvorio temu o njemu. Samo vraćam ljude u stvarnost i to ne samo na ovoj temi :D :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#811 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Diwan wrote:sam Musa misli da je bolji od Luke
Ima li negdje da je on to izjavio?
klosar pravi

#812 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

On je još u 2015 cini mi se kad su govorili slicne stvari zadnjih dobrih godinu ma skoro i dvije nema covjeka da to misli i da je napisao.
Jer se zna šta je momak uradio u evroligi da ne zaboravimo Španiju i zlato..

Jebote ovako kad se sjetiš kako treba tacno se covjek naježi lik je osvojio sve s jebenih 18 godina. :-)

Bukvalno živimo u vremenu gdje se historija napravila jer pitanje je da li ce više iko osvojiti to što je on osvojio s 18.

Ma možda si ti otvorio temu, al' tad kad su uzeli zlato pomislio si da ce biti najmanje Jordan. :D
Diwan

#813 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Tomahawk11 wrote:
Diwan wrote:sam Musa misli da je bolji od Luke
Ima li negdje da je on to izjavio?
Napisao sam misli ... eto vidis znam i sta Musa misli :mrgreen:

Dovoljno se prošetati kroz njegove neke izjave i to famozno samopouzdanje pa da se shvati da su oni tu negdje bara-bara. Ili misliš da će Musa reći da je Luka nivo iznad njega. Previše je sujete u svijetu oko nas - eno i Bogdan Bogdanović nešto priča o Luki, ali sve je to u smislu ,Ma dobar je Luka ali ja sam ja.' Rijetko će netko priznati nekome nečiju superironost.
kakavdanakneiskustvu

#814 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

Xavier1 wrote:

jedan od dva-tri najbolja rookie igraca,to bas i nije nista posebno kad si iz evrope ,bek si, i imas 19 godina,tacnije to ni jednom takvom nije poslo za rukom
Xavier1

#815 Re: Džanan Musa

Post by Xavier1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Xavier1 wrote:

jedan od dva-tri najbolja rookie igraca,to bas i nije nista posebno kad si iz evrope ,bek si, i imas 19 godina,tacnije to ni jednom takvom nije poslo za rukom
Pa i biran je visoko. Ima i dosta minuta. Nista neocekivano nije pokazao.
kakavdanakneiskustvu

#816 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

za mene je ovo kako igra ipak neocekivano,biran je i bennett kao 1. pick pa ga nema nigdje u kosarci,ne u nba nego u kosarci,u euroligi nije uspio
Diwan

#817 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

to ti je upravo to kad ljudi poput ovog xaviera, palerma i sličnih razmišljanja i stavova ljudi koji ne vide dalje od 'svojih i svojega' odnosno svog stada, pa im to pomuti razum te imaju iskrivljenu percepciju + što ubjeđuju druge ljude u nju. Zatim lične frustracije i kompleksi kad se dodaju na to dobiješ da su ljudi nerealni, neiskreni jer im njihova sujeta ne dozvoljava da bude drugačije.
SSemir

#818 Re: Džanan Musa

Post by SSemir »

...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:31, edited 1 time in total.
palermo

#819 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

Diwan wrote:to ti je upravo to kad ljudi poput ovog xaviera, palerma i sličnih razmišljanja i stavova ljudi koji ne vide dalje od 'svojih i svojega' odnosno svog stada, pa im to pomuti razum te imaju iskrivljenu percepciju + što ubjeđuju druge ljude u nju. Zatim lične frustracije i kompleksi kad se dodaju na to dobiješ da su ljudi nerealni, neiskreni jer im njihova sujeta ne dozvoljava da bude drugačije.
'ajde, a ti kao vidiš dalje od svoga stada......... :lol: ........

stada su nam različita, da se ne lažemo
klosar pravi

#820 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

kakavdanakneiskustvu wrote:za mene je ovo kako igra ipak neocekivano,biran je i bennett kao 1. pick pa ga nema nigdje u kosarci,ne u nba nego u kosarci,u euroligi nije uspio

Pa prica prije dolaska, nije atleta previše je spor progutače ga NBA.

Kad ono igra ravno u rangu Lebronove prve godine i kao da mu je 3, il 4 godina.A još bijelac :lol:
insaneinthebrain

#821 Re: Džanan Musa

Post by insaneinthebrain »

musa opet najgori. 21 poena, 8 skokova i 1 asistencija uz nikad gori sut od 9-18. ipak je tricu bio dobar 0-4 :oops: :zzzz:
Diwan

#822 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

palermo wrote:
Diwan wrote:to ti je upravo to kad ljudi poput ovog xaviera, palerma i sličnih razmišljanja i stavova ljudi koji ne vide dalje od 'svojih i svojega' odnosno svog stada, pa im to pomuti razum te imaju iskrivljenu percepciju + što ubjeđuju druge ljude u nju. Zatim lične frustracije i kompleksi kad se dodaju na to dobiješ da su ljudi nerealni, neiskreni jer im njihova sujeta ne dozvoljava da bude drugačije.
'ajde, a ti kao vidiš dalje od svoga stada......... :lol: ........

stada su nam različita, da se ne lažemo
nemaš ti pojma o životu
Diwan

#823 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

insaneinthebrain wrote:musa opet najgori. 21 poena, 8 skokova i 1 asistencija uz nikad gori sut od 9-18. ipak je tricu bio dobar 0-4 :oops: :zzzz:
Neki koji još uvijek osporavaju lukin kvalitet, govore kako ima prevleliku minutažu, da ima slobodu u igri itd. i da odatle dolazi rezultat koji polučuje. Evo vidim i Musa ima slobodu u igri u razvojnoj ligi, minutažu, odbrana bolja na basketu i opet jedva nešto ubode.
House

#824 Re: Džanan Musa

Post by House »

džanan je predobar za razvojnu ligu.
palermo

#825 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

Diwan wrote:
nemaš ti pojma o životu
tja, mlad sam naučit ću..... :D
Post Reply