draganbl wrote:
Znači ipak sam bio u pravu, jer na osnovu mog imena pokušavaš da me svrstaš u neki od torova, kojima i sam pripadaš. Neće ti poći za rukom, kao ni stotinama drugih prije tebe.
Ja nikada nisam relativizovao problem naziva bosanskog jezika. Pored tog problema, za koji sam rekao da ga treba rješavati svim sredstvima, ja imam pravo da ukažem i na druge, po mom mišljenju ozbiljnije probleme od tog. Ja smatram da našoj djeci treba obezbijediti puno više od prava na tačan naziv jezika i na te stvari ukazujem.
Politika koja je odraz tvog mišljenja, politika kojom se ljudi isključivo svrstavaju po nacionalnim torovima je i dovela do toga da je Bosna na nivou Konga i Zimbabvea.
Što se tiče javnog oglašavanja, nisi ti taj koji će mi davati savjete šta da radim u privatnom životu.
Ponavljam ti, mene nije briga gdje se ti svrstavaš, ali kad mi neki draganbl počne relativizirati oko imena jezika onda ja automatski reagujem. Znači da ti je babo Mahatma Gandhi, amidža Nelson Mandela a dajdža Martin Luther King ja ću da reagujem. To tvoje samohvalisanje i isključivanje iz torova mene uopšte ne zanima.
Ne može biti ozbiljniji problem od identitetskog, a ime jezika je identitetsko pitanje. Priča o kvalitetu obrazovanja iz domena jezika nema šta da traži kao replika na priči o imenu, a ti si ovdje replicirao upravo na taj način. Ti si rekao u smislu
eto ja nemam ništa protiv da se zove bosanski jezik ali mislim da je važnije da moje dijete uči kvalitetnije, nešto tako. Nisi otvorio novu temu da pričaš o kvaliteti obrazovnog programa iz domena jezika nego si problem naziva direktno prozvao manje važnim. E pa nije manje važan koliko god se ti upinjao da ga predstaviš na taj način. Ja vjerujem da ti jezik kojim govoriš nazivaš srpskim jezikom i da tvoja djeca takođe u školi uče srpski jezik, zbog čega bi bilo najpametnije da otvoriš temu o kvaliteti obrazovanja iz domena srpskog jezika i tamo raspravljaš o toj temi. To što si se ti prikačio na temu o imenu bosanskog jezika s tom pričom ja smatram zlonamjernim i zato sam reagovao.
Isto tako, otvori temu o torovima i tamo ti i forumski bošnjački ljevičari naričite do mile volje o tome kako je nekad bilo bolje, i kako su torovi krivi za sve vaše životne neuspjehe. Nema razloga da se na ovoj temi priča o tome.