Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Naslovnica

#801 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

pare dare samo pare wrote:
Naslovnica wrote:
pare dare samo pare wrote:[quote="Amazonka27"ne razumijem zašto se borimo da privučemo strane investitore a onda ih bojkotovati? Niko ne razmišlja o 3.000 BH farmera koji su partneri Lactalisa BH, a njihovi brendovi su Dukat, President, Alpsko mleko, Domaće Blago i Dar prirode. Šta ćemo sa 230 zaposlenika? Da li to znači da ćemo i Megle bojkotovati? Ljudi uložili 20 miliona KM investicija. Da li je njih iko pitao za mišljenje?/quote]

Evo napokon neko ko razmislja svojom glavom :)
Otkupiće se, preraditi i popiti to mlijeko, i sa Lactalisom i bez njega.
Očito je da postoji potražnja, ako ne otkupi Lactalis, otkupiće neko drugi.
A što se tiče Meggle-a, ako već moram, radije ću davati švabi nego Hrvatu.
ŠVABI HALAL SVAKA MARKA.
Da malo bolje poznajes mljekarsku industriju znao bi da "otkupice se" nije opcija. Mlijeko i nije neki biznis u BiH. I samo da znas da Lactalis nije hrvatski, to je francuska firma. Eh sada ko je bolji, Svabo ili Francuz :run:
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Vidim da ti znaš.
Onda bi trebao da znaš da se viškovi mlijeka prerađuju u puter i tako se može držati u hladnjači godinama.
Neće ništa propasti, ne brini.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

Posto ti znas vise od mene hajde mi reci koji to domaci proizvodjaci imaju kapacitet za proizvodnju putera, koliko ih ima :-)[/quote][/quote][/quote][/quote]
Ne znam, ali se nadam da Milkos, Meggle, Livno i Dubica imaju dovoljno kapaciteta. Ima mnogo malih mljekara koje mogu otkupljivati i prerađivati mlijeko, ne mora samo mlijeko i puter. Mogu sirevi, mlijeko u prahu. Izvoziti van EU dugotrajne proizvode.
Hrvati su ispali pravi šupci i prave drolje, i ne interesuju me uopšte, u bilo kojoj jednačini.
Amazonka27

#802 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Amazonka27 »

Naslovnica wrote::wink:
Amazonka27 wrote:
Naslovnica wrote: Vidim da ti znaš.
Onda bi trebao da znaš da se viškovi mlijeka prerađuju u puter i tako se može držati u hladnjači godinama.
Neće ništa propasti, ne brini.
a plate? hoće li farmeri puterom plaćati struju, kupiti hrane, toćiti gorivo, hraniti krave i plaćati veterinara?
Kakve ba plate?
Šta će farmeri sa puterom?!
Mljekare otkupe mlijeko, farmeri dobiju pare,
To šta ce mljekara raditi sa mlijekom nije farmerov problem.
Opet te pitam, kakve plate spominješ?
230 radnika? doprinosi od 230 radnika hrane 230 penzionera...3000 farmera imaju izbor....imas redovne platise i one koji kazu " e'o dok nam legne" pa za po' godine plate.
Naslovnica

#803 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

Od tih 230 radnika, mnogi će naci drugi posao, ili postati kolateralna šteta, nažalost. Ni prvi ni zadnji. Ako je to cijena koju treba platiti da se Hrvatska nauči pameti i da prevlada zdrav razum, jbga.
Poenta je da treba forsirati domaće kada god se to može.
Amazonka27

#804 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Amazonka27 »

pa hajmo onda otpustiti radnike i iz Coca-Cole, Megle, Argete, Telemacha, mcd, konzuma, obi-a, penny, API, Cisco, oracle, kimtec, Microsoft, BBI, RF, unicredit, nlb, auto industrije, SCC, alta, beko....
Amazonka27

#805 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Amazonka27 »

pa hajmo onda otpustiti radnike i iz Coca-Cole, Megle, Argete, Telemacha, mcd, konzuma, obi-a, penny, API, Cisco, oracle, kimtec, Microsoft, BBI, RF, unicredit, nlb, auto industrije, SCC, alta, beko....
Amazonka27

#806 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Amazonka27 »

Dupli post
Amazonka27

#807 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Amazonka27 »

Trodupli post... :D
Kiki112

#808 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kiki112 »

Ma nek se nabiju na kurac :-D

Taj SDP samo sa Srbijancima zna šurovat, a sve ostale tko *ebe

Doći će do smjene vlasti..
Edin H.

#809 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Edin H. »

Amazonka27 wrote:Trodupli post... :D

:thumbup:
Patriotska_Liga

#810 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Patriotska_Liga »

Kiki112 wrote:Ma nek se nabiju na kurac :-D

Pokaži odgovornost, traži odgovornost.

HDZ Hrvatske na svim nivoima.

U jedinstvu je snaga.
Kiki112

#811 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kiki112 »

Patriotska_Liga wrote:
Kiki112 wrote:Ma nek se nabiju na kurac :-D

Pokaži odgovornost, traži odgovornost.

HDZ Hrvatske na svim nivoima.

U jedinstvu je snaga.
sve gori od gorih :-D

ja sam glasać Živog Zida, mada mislim da bi čak i HDZ obavio bolji posao od SDPa što se tiče vanjske politike
Naslovnica

#812 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

Amazonka27 wrote:pa hajmo onda otpustiti radnike i iz Coca-Cole, Megle, Argete, Telemacha, mcd, konzuma, obi-a, penny, API, Cisco, oracle, kimtec, Microsoft, BBI, RF, unicredit, nlb, auto industrije, SCC, alta, beko....
A zašto bi njih otpuštali, kakav ti je to rezon?!
:roll:
nikimostar

#813 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

Naslovnica wrote:
Amazonka27 wrote:pa hajmo onda otpustiti radnike i iz Coca-Cole, Megle, Argete, Telemacha, mcd, konzuma, obi-a, penny, API, Cisco, oracle, kimtec, Microsoft, BBI, RF, unicredit, nlb, auto industrije, SCC, alta, beko....
pa kolateralana steta,ti si to rekao
mad_max_ba

#814 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:27, edited 1 time in total.
krater

#815 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by krater »

mad_max_ba wrote:
Korisničkoime wrote:Ima se nacina samo da se ima i volje, lijepo svaki jbn.kamion sa HR proizvodima na granici podrediti svakoj mogucoj kontroli, veterinarska, sanitarna zatim saobracajna, hajmo profil guma, tahograf, ooooo mogli bi mi i na tehnicki, hajmo vaga, znaci maksimalno zatezati na granici, svaki kamion kompletan pretres. Svaki Konzum u drzavi bi mi pohodile ture i ture inspektora svaki prestup hajmo kljuc u bravu. Svakog uvoznika i distributera HR proizvoda istresao bih iz gaca kontroloma. Na kraju prepisati sve pravilnike i propise EU (to cemo kad tad morati) i poceti primjenjivati i na HR i na sve zemlje EU. Svakoj nasoj firmi treba ponaosob odobrenje za izvoz, svaka mora biti registrirana na nekoj listi ok mora i svaka vasa bujrum eto vam Sarajevo sretno sa nasom birokracijom eh onda kazes aaaaa hoces nam uvoziti jaja ok hajmo potvrda od dimnjacara da si cistio odzak moooooolim nemas odzak o veoma nam je zao jaja mozes izvoziti samo ako imas odzak a vi gospodine imate odzak a i potvrdu ooo veoma nam je zao vas odzak je promjera 3x4 BH standard je 3,34x4,0047 zao nam je javite se kada prepravite a vi gospodine hocete da uvozite krastavice e to vam radi kolega Meho druga vrata desno ali on je na bolovanju do daljnjeg.
Birokracija je cudo a mi smo je izmislili za Evropljane ako ne mozes s njima ljudski hadri ih gdje god mozes ali sve po zakonu

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
:thumbup:
vade_mecum

#816 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by vade_mecum »

sweets02 wrote:danas sam bio svjedok kada im tip u konzumu napravi frku.
kaže "zovite mi šeficu!!!" i eto ti nje nakon par minuta.
tip joj reče kako je proveo barem 20 minuta kraj frizidera trazeci nesto hladno a da je BH porijekla i nikako mu nije pošlo za rukom da nadje barem jedan artikal. Kud god se okrene Jana, vindija i ostalo HR smeće. I ne bi mu mrsko uzeti Sky Colu, neku BH kiselu vodu i neki lijevi sok BH proizvodjaca mada su bili topli kao pišaka i izloženi negdje na nekoj rafi u najdaljem uglu. I pita je tip do kad ćemo trpiti ova sranja, da li to rade slučajno ili im je neko dao instrukcije i naložio tako a ona se pravi glupa i nabacila onaj kes tipa "hajd' ba šta dižeš frku bez veze". I još mu kaže kako ona nema pojma zbog čega je on sve to pita, k'o ona je bizi u skladištu, ne zna šta se dogadja i ne prati vijesti. kaže joj tip na kraju "znaš ti, znaš samo se praviš "pametna".
glupa prica do bola. danas-sutra kada se otvori Lidl u BIH ljudi ce prodavati svoje robne marke kako oni budu htjeli i pozicionirati kako oni hoce. npr coca cola placa grdne pare i konzumu i bingu i fisu itd. da budu bolje pozicionirani na policama.

druga stvar, kakvi ste vi patriote koji kupujute u konzumu? :P

trece, ako je prica istinita liku je bilo pametnije da hladi sokove 20 minuta u dubokom kod kuce nego sto je naprdjivao sa radnicima, a i jako nekulturno. cijela tema lici na licne frustracije pojedinaca.
nikimostar

#817 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

Macho man wrote:Tačno
Što je patriota uopšte ulazio u konzum
pored Binga
Ignore konzuma, ignore hr proizvoda u Bingu i mirna Bosna i nemirna hrvatska
To je dobitna formula koja ih može sjebat
:-) :-) :-)
radiostar

#818 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by radiostar »

nikimostar wrote:
Naslovnica wrote:
penny je domaca firma
saiks

#819 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Korisničkoime wrote:Ima se nacina samo da se ima i volje, lijepo svaki jbn.kamion sa HR proizvodima na granici podrediti svakoj mogucoj kontroli, veterinarska, sanitarna zatim saobracajna, hajmo profil guma, tahograf, ooooo mogli bi mi i na tehnicki, hajmo vaga, znaci maksimalno zatezati na granici, svaki kamion kompletan pretres. Svaki Konzum u drzavi bi mi pohodile ture i ture inspektora svaki prestup hajmo kljuc u bravu. Svakog uvoznika i distributera HR proizvoda istresao bih iz gaca kontroloma. Na kraju prepisati sve pravilnike i propise EU (to cemo kad tad morati) i poceti primjenjivati i na HR i na sve zemlje EU. Svakoj nasoj firmi treba ponaosob odobrenje za izvoz, svaka mora biti registrirana na nekoj listi ok mora i svaka vasa bujrum eto vam Sarajevo sretno sa nasom birokracijom eh onda kazes aaaaa hoces nam uvoziti jaja ok hajmo potvrda od dimnjacara da si cistio odzak moooooolim nemas odzak o veoma nam je zao jaja mozes izvoziti samo ako imas odzak a vi gospodine imate odzak a i potvrdu ooo veoma nam je zao vas odzak je promjera 3x4 BH standard je 3,34x4,0047 zao nam je javite se kada prepravite a vi gospodine hocete da uvozite krastavice e to vam radi kolega Meho druga vrata desno ali on je na bolovanju do daljnjeg.
Birokracija je cudo a mi smo je izmislili za Evropljane ako ne mozes s njima ljudski hadri ih gdje god mozes ali sve po zakonu
Ok,a sta bi oni nama radili,zamisli da oces preci granicu,a oni te detaljno pregledaju,zamisli ko ti je pomagao u poplavama,pozarima? Jesi li zamislio?
nikimostar

#820 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

saiks wrote:
Ok,a sta bi oni nama radili,zamisli da oces preci granicu,a oni te detaljno pregledaju,zamisli ko ti je pomagao u poplavama,pozarima? Jesi li zamislio?
ma oni ce ici na more u Tursku :oops:
saiks

#821 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Ajde bojkotovat cemo,ali ovdje se toliko nebuloza napisalo,da je smijesno za citati
Naslovnica

#822 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

nikimostar wrote:
Naslovnica wrote:
Govorimo o mljekarskoj industriji i aktuelnoj problematici vezanoj za opstrukcije izvoza mlijeka u EU izazvanim od strane Hrvatske!
Bezveze trolate i skrećete temu u pogrešnom smjeru.
nikimostar

#823 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nikimostar »

saiks wrote:Ajde bojkotovat cemo,ali ovdje se toliko nebuloza napisalo,da je smijesno za citati
ja citam i ne mogu da vjerujem sta citam,sve se nadam da ovo pisu neka djeca
nosara

#824 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by nosara »

saiks wrote: Ok,a sta bi oni nama radili,zamisli da oces preci granicu,a oni te detaljno pregledaju,zamisli ko ti je pomagao u poplavama,pozarima? Jesi li zamislio?
:lol:

hrvati su svojim golim sisama gasili pozare po Bosni i nadrkanim bradavicama zatvarali rupe u nasipima... :D

KONTRAMJERE...!!!!!!
:bih:
saiks

#825 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

:-)
Post Reply