[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]pare dare samo pare wrote:Da malo bolje poznajes mljekarsku industriju znao bi da "otkupice se" nije opcija. Mlijeko i nije neki biznis u BiH. I samo da znas da Lactalis nije hrvatski, to je francuska firma. Eh sada ko je bolji, Svabo ili FrancuzNaslovnica wrote:Otkupiće se, preraditi i popiti to mlijeko, i sa Lactalisom i bez njega.pare dare samo pare wrote:[quote="Amazonka27"ne razumijem zašto se borimo da privučemo strane investitore a onda ih bojkotovati? Niko ne razmišlja o 3.000 BH farmera koji su partneri Lactalisa BH, a njihovi brendovi su Dukat, President, Alpsko mleko, Domaće Blago i Dar prirode. Šta ćemo sa 230 zaposlenika? Da li to znači da ćemo i Megle bojkotovati? Ljudi uložili 20 miliona KM investicija. Da li je njih iko pitao za mišljenje?/quote]
Evo napokon neko ko razmislja svojom glavom
Očito je da postoji potražnja, ako ne otkupi Lactalis, otkupiće neko drugi.
A što se tiče Meggle-a, ako već moram, radije ću davati švabi nego Hrvatu.
ŠVABI HALAL SVAKA MARKA.
Vidim da ti znaš.
Onda bi trebao da znaš da se viškovi mlijeka prerađuju u puter i tako se može držati u hladnjači godinama.
Neće ništa propasti, ne brini.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Posto ti znas vise od mene hajde mi reci koji to domaci proizvodjaci imaju kapacitet za proizvodnju putera, koliko ih ima
Ne znam, ali se nadam da Milkos, Meggle, Livno i Dubica imaju dovoljno kapaciteta. Ima mnogo malih mljekara koje mogu otkupljivati i prerađivati mlijeko, ne mora samo mlijeko i puter. Mogu sirevi, mlijeko u prahu. Izvoziti van EU dugotrajne proizvode.
Hrvati su ispali pravi šupci i prave drolje, i ne interesuju me uopšte, u bilo kojoj jednačini.