Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
AntiKrist

#801 Re: Arapi u Sarajevu

Post by AntiKrist »

Nokija wrote:
Black swan wrote:klasični ters :D
Tersluk se nastavlja :D U jedinoj kafani na izlazima radi uvijek samo jedan lik. Redovno nadrkana faca, najradije bi ti otrova donio. Jedna staklena vitrina sa sendvicima velicine hljeba i vrlo oskudnog sadrzaja. Opet mala arapska djeca ispred vitrine, nesto bi kupili al on ih manje vise odjeba.
I onda ce gospodja iz trafike i taj nadrkani konobar, kao i vecina forumasa uostalom, preuvelicati da ne kazem nalagati detalja u svojoj prici o arapima. I sasvim banalnog ponasanja ce ispasti odvratna prica o ciganiji sa BI.

Istovremeno, metar od mojih nogu covjek na podu klanja. U WCu par djevojaka uzima abdest. Za vecinu ostalih putnika ukljucujuci mene vrlo neugodan prizor. Al ja ne krivim njih nego upravu aerodroma. Ako vec dolaze tu u tolikom broju kako se prica i hoce da potrose pare, zar je problem napraviti im mali dio gdje ce obavljati to sto misle da moraju? Ne da njima ugode nego da ne iritiraj druge putnike. Zar je problem u ponudu uvesti bolje sendvice, snacks, cijedjene sokove, i sve sto i drugi aerodromi imaju? I staviti dvije zgodne trebice koje ce im sa osmjehom naplatiti 10 km sendvic sa nekom halal zivotinjskom preradjevinom?

Umisljeni bosanac naravno ocekuje da mu i mimo festivala u pohode dolaze iskljucivo bogate holivudske zvijezde i bjelosvjetska elita. Jer to je ono sto odgovara njegovom nivou :lol:

Jbt Bogati ruski turisti 10 puta vracaju najskuplje flase vina jer im kao ne pase aroma. A gazde ti restorana samo klimaju glavom i izvinjavaju se. I kad ih pitaju sta mislite o Rusima, sve najbolje :lol:

Vidi se da si vidio svjeta,podpisujem :thumbup:
Nokija

#802 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Nokija »

PM72 wrote:Ako ti kažem da je očevidac čovjek sa kojim radim i koji je odveo porodicu u šetnju i nije sklon "paparaco" sranjima niti potezanju mobitela radi selfija i FB-a,hoće li ti biti lakše? I ja bih sklonio guzicu u stranu da ne gledam te mučne scene jer me neko može izazvati pa ću bez ikakve potrebe opaliti nekog štocem ili ću fasovati metak.
To mi kazi :D Sad mi je naravno lakse.
Nisam ljubitelj socijalnog striptiza tipa FB, ali posto zivimo u takvom vremenu ocekujem da za tu vrstu opakog nasilja arapske djece postoje medijski dokazi.

Ljudi koji malo putuju znaju kako se svugdje u svijetu svi trude da ti izvuku svaki dinar iz dzepa. Sto se mene tice, nek dolaze i ko umije nek ih bagerom uzima. Ko ne umije nek o tome pljuje po forumu.
detroit-mercy

#803 Re: Arapi u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

PM72 wrote:Pa normalno da sam bio,nisam odrastao u Žepi nego na Alipašinom.I sad me bude stid kad se sjetim Andore i ekskurzije kad im je stoka iz autobusa ušla u prodavnicu satova. :lol:
Ali,ovo arapi o kojima pišem nisu bili na ekskurziji niti su imali po 15-16 godina.Bili su sa porodicama a djeca im počela praviti sranje.Roditelji šute - ko biva,nadoknadiće svu štetu.Ja bih svoju djecu odr'o od batina kad bi nekom počeli razbijati stolove i bacati escajg.

Inače,i vehabije i arapi imaju jako razmaženu,bezobraznu i upuštenu djecu.To im je zajedničko. ;-)
Pa kakve veze ima jesu li bili na ekskurziji ili nako turisticki. Ja ti rekoh, Crnogorci, neki i sa hanumama bili srusili sank u hotelu :mrgreen: .
Ili je po onoj, nama se prasta sve a drugim ne moze.
Porazbijali stolove, fino debelo nplatis stolove, nihove podatke imas, zabrana u hotel ili restoran i svima lijepo. Svako se dovede u red, samo treba znati kako :mrgreen: .
PM72

#804 Re: Arapi u Sarajevu

Post by PM72 »

I ja se slažem sa vama ali trebate znati da ovo nije Austrija ili Danska da pismeno ukrote siledžije i da ih oderu po šlajpeku uz zabranu prilaska sljedećih 365 godina.Scena koju opisujem desila se na "privremeno okupiranoj terotoriji" SDA iliti poslijeratnom plijenu prijeratnog električara i golje kojem nije u interesu da se diže frka sa arapima jer drugi njegov kompanjon (načelnik) daje im parcele i sve dozvole.Smijem se opkladiti u život da ti arapi neće platiti ni dinara za napravljenu štetu i da će eventualni policijski zapisnik biti ekspresno poderan.
detroit-mercy

#805 Re: Arapi u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

PM72 wrote:I ja se slažem sa vama ali trebate znati da ovo nije Austrija ili Danska da pismeno ukrote siledžije i da ih oderu po šlajpeku uz zabranu prilaska sljedećih 365 godina.Scena koju opisujem desila se na "privremeno okupiranoj terotoriji" SDA iliti poslijeratnom plijenu prijeratnog električara i golje kojem nije u interesu da se diže frka sa arapima jer drugi njegov kompanjon (načelnik) daje im parcele i sve dozvole.Smijem se opkladiti u život da ti arapi neće platiti ni dinara za napravljenu štetu i da će eventualni policijski zapisnik biti ekspresno poderan.
Jebi ga, onda nije od Arapa nego do nas. Ako mi sami sebe ne postujemo i ne cijenimo nece ni drugi.
PM72

#806 Re: Arapi u Sarajevu

Post by PM72 »

Naravno da je do nas.Da im mi ne prodajemo zemlju i imanja mogli bi se slikati.Poneki Srbin im još proda svoju napuštenu imovinu jer su do sada sve prodali.Jeste li čuli da je ijedan arap kupio zemlju u RS? Nije nijedan.A i tamo je Bosna,njima tako draga ;-) Oni hoće da zapišavaju teritoriju pod pokroviteljstvom onog čiji ih je babo i dovodio prije dvadesetak godina.
Gojeni H

#807 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

mk ultra wrote: noćni čuvar arapin ima u Kataru platu 8-10k KM
Smanji mnogo. Proveo sam 2 i po godine u Kataru. Ni blizu.
Gojeni H

#808 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Nokija wrote: Tersluk se nastavlja :D U jedinoj kafani na izlazima radi uvijek samo jedan lik. Redovno nadrkana faca, najradije bi ti otrova donio. Jedna staklena vitrina sa sendvicima velicine hljeba i vrlo oskudnog sadrzaja. Opet mala arapska djeca ispred vitrine, nesto bi kupili al on ih manje vise odjeba.
I onda ce gospodja iz trafike i taj nadrkani konobar, kao i vecina forumasa uostalom, preuvelicati da ne kazem nalagati detalja u svojoj prici o arapima. I sasvim banalnog ponasanja ce ispasti odvratna prica o ciganiji sa BI.
:D

S ovom tetom nisam nikada imao problema, ali onaj konobar :evil: . Lik mrzi sebe do podne, i sav dunjaluk od podne.
Fakat stara komunisticka ergela koja se zadrzala na aerodromu, heroj radnicke klase kojem je ispod svakog nivoa da ustvari radi svoj posao, nadrkan kao da mu nista ne ide po planu. Jos neki njegovih godina, debeli dodje, pa kad ljudi stadose prevrtat' ocima kad ih gost pita na engleskom kakav sok imaju ... aman-zaman, svi su im krivi sto moraju raditi, jos im takva pitanja postavljaju ...

Samo ih u penziju poslati, dovesti mlade ljude koji jedva cekaju da dobiju priliku, pa bi se i nasmijesili i lijepo docekali gosta.
Ili, privatizirati kafane na aerodromu, kao i svugdje u svijetu.
Drinski

#809 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drinski »

PM72 wrote:Plakaćemo mi za sandžaklijama i srbima kad se ova arapska gamad ankeriše i zauzme šančeve...skoro sam čuo za slučaj frke u Budnjinim hotelima,kažu bila i tuča.Navodno je par tih arapa sa porodicama pravilo belaj,njihova djeca su (kaže mi očevidac) prevrtala su stolove sa pićem i hranom tako da je na kraju došla i policija.Meni je žao ovih jadnika što bježe od rata a ova neodgojena i neotesana stoka što kupuje sve odreda me pravo iritira.
Mene zivo zaboli sta oni rade u privatnom lokalu. Nema sumnje da ce im Budnjo zabraniti ulazak ako ne bude imao vise koristi nego stete. Nije valjda da mi sada vise stitimo njegovu imovinu, nego on sa.. Ukratko bezze prica, a pogotovo sa ovim plakanjem za Srbima.

Ako je poenta posta da se zavede neki red, sta li, slazem se, a primjer je onda los.
johnlock071

#810 Re: Arapi u Sarajevu

Post by johnlock071 »

Joj koja šuplja na ovoj temi ne možeš vjerovat. Ja vozam Arape po Bosni i svi restorani se jagme za njih. Dosta ih kuka kako su nekulturni, vako nako, a onda kaže eto samo dođi kad kod možeš imaš 10% od računa... :)

A kad me god neko upita "Boga ti kako ti s njim izdržiš?" kažem da mi je lakše s njima nego s ovim domaćim haharima k'o što i jest. :)

Mislim uđi u tramvaj koji je doniran prije jedno 3 godine i pogledaj uništene stolice, išaran komplet flomasterima, pa šta je reć o kulturna nacijo, arapi se ne vozaju tramvajima?
johnlock071

#811 Re: Arapi u Sarajevu

Post by johnlock071 »

Mislim hajde da dođu neki Norvežani pa da se žale na Arapa, stvarno bi ih shvatio jer sam bio gore i vidio da su kulturni ljudi koji i sami poštuju propise i čuvaju prirodu kao da je njihova 1/1.
Al fol mi ovdje neka kultura haha, 80% zemlje može se učiti kulturi baš od ovih arapa...
Drvosjeca iz Dejcica

#812 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

johnlock071 wrote:Joj koja šuplja na ovoj temi ne možeš vjerovat. Ja vozam Arape po Bosni i svi restorani se jagme za njih. Dosta ih kuka kako su nekulturni, vako nako, a onda kaže eto samo dođi kad kod možeš imaš 10% od računa... :)

A kad me god neko upita "Boga ti kako ti s njim izdržiš?" kažem da mi je lakše s njima nego s ovim domaćim haharima k'o što i jest. :)

Mislim uđi u tramvaj koji je doniran prije jedno 3 godine i pogledaj uništene stolice, išaran komplet flomasterima, pa šta je reć o kulturna nacijo, arapi se ne vozaju tramvajima?
Upravo tako druze, jedna grupa mojih Arapa se vratila u svoju zemlju, drugi idu uskoro. Nisam imao niti jednu negativnu situaciju sa njima. Jesu malo neuredni ali ne i prljavi, malo neorganizovani za nas neki standard ali nista strasno. Lakse sa Arapima nego sa nasim nadobudnim kvazi elitama iz sva tri naroda. Vise volim raditi sa Arapima nego sa četnicima, balijama minderašima ili otvorenim ustašama iz 'ercegovine.
mali_balon

#813 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mali_balon »

Mah vecina ovih pljuvaca bi gujce dala da radi s njima....naravno ima svega ali oni su takvi....i nase izbjeglice su svabe 90ih ucile sta je elektricno spore i bojler....predrasude su cudo....zato jos malo se strpite sad ce kraj sezone pa opet cekajte kad ce dijaspora i arapi da nam daju para .....

Doduse ja bi samo malo reda uveo u te firme, da ispekcija pozatvara fiktivne fime...
bach

#814 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bach »

PM72

#815 Re: Arapi u Sarajevu

Post by PM72 »

Drinski wrote:
PM72 wrote:Plakaćemo mi za sandžaklijama i srbima kad se ova arapska gamad ankeriše i zauzme šančeve...skoro sam čuo za slučaj frke u Budnjinim hotelima,kažu bila i tuča.Navodno je par tih arapa sa porodicama pravilo belaj,njihova djeca su (kaže mi očevidac) prevrtala su stolove sa pićem i hranom tako da je na kraju došla i policija.Meni je žao ovih jadnika što bježe od rata a ova neodgojena i neotesana stoka što kupuje sve odreda me pravo iritira.
Mene zivo zaboli sta oni rade u privatnom lokalu. Nema sumnje da ce im Budnjo zabraniti ulazak ako ne bude imao vise koristi nego stete. Nije valjda da mi sada vise stitimo njegovu imovinu, nego on sa.. Ukratko bezze prica, a pogotovo sa ovim plakanjem za Srbima.

Ako je poenta posta da se zavede neki red, sta li, slazem se, a primjer je onda los.
Drinski,
ako bih imao mogućnost da biram komšiju,uzeo bih radije "vlaha" nego arape koje simpatišeš.Možeš palamuditi koliko hoćeš ali ja bih sa nekim Jovom ili Čedom prozborio bar "dobro jutro" a sa ovim uvoznim Alijinim derivatima neću ni to.Oni su mi valjali koliko i ovi sa Pala,kad malo dalje pogledam,koštaće nas više.Živi bili pa vidjeli.
Drvosjeca iz Dejcica

#816 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

PM72 wrote:
Drinski wrote:

Drinski,
ako bih imao mogućnost da biram komšiju,uzeo bih radije "vlaha" nego arape koje simpatišeš.Možeš palamuditi koliko hoćeš ali ja bih sa nekim Jovom ili Čedom prozborio bar "dobro jutro" a sa ovim uvoznim Alijinim derivatima neću ni to.Oni su mi valjali koliko i ovi sa Pala,kad malo dalje pogledam,koštaće nas više.Živi bili pa vidjeli.
Samo naprijed. Ja vidiš obratno jer je Jovo i Čedo prikriveni četnik, ili barem prikriveni simpatizer. Arap sigurno to nije. Rekao sam ranije da više volim raditi sa Arapima nego sa balijama, četnicima, ustašama i novopečenom elitom koja je do jučer u opancima hodala. :oops: Pogledaj malo okolo, pogledaj državu pa će ti se sve samo kazati.
alijagoro

#817 Re: Arapi u Sarajevu

Post by alijagoro »

bach wrote:
Dobra Aman ,dobra :D
Drinski

#818 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drinski »

PM72 wrote:
Drinski,
Zivo me zaboli za jednim i za drugim. Nego, ako vec propagiras neku tezu nadji neki argument koji je bolji od toga da neki bezveznjakovici lupaju u kafani a gazda (koji je jedan od najmocnijih ljudi ) im ne smije nista.
Hadzi Lojo

#819 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Hadzi Lojo »

Meni se vise povraca na pojedine komentare, ovih sto su ufursatili protiv Arapa, pa jebote vi bi genocid napravili nad tim ljudima samo da vam se pruzi prilika!
Pa hodate li vi po svijetu uopce, da li ste vidjeli ikada iste takve ljude po evropskim gradovima isto tako obuceni kao i kod nas i niko ih ne dira.
Pa ljudi se ne stide svoje vjere i tradicije kao sto su mnogi nasi papuanci!
Samo da ove silne salonce priupitam, sta mislite o u Rusima sto vam sve pokupovase?
skupljac_zeljeza

#820 Re: Arapi u Sarajevu

Post by skupljac_zeljeza »

“U julu mjesecu smo recimo imali oko 38.000 turista u KS, a jedina zemlja u top deset destinacija sa najvećim brojem turista koji su boravili u Sarajevu iz ovog područja su UAE, i njih je bilo 1.414”, navodi Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Kada je, pak, riječ o ostvarenim noćenjima, arapski turisti itekako su značajni. Dok prosječni posjetitelji u Sarajevu provedu dvije noći, oni ostaju po šest-sedam dana. U ilidžanskom hotelu Hollywood, u julu i augustu dnevno boravi između 600 i 800 gostiju iz Zaljeva.

“Uglavnom su to porodične posjete ili manje grupe, a izuzetno značajan je i taj sportski turizam, kad jako mnogo ekipa dolazi na pripeme u Sarajevo i BiH, tako da mi u ovom trenutku imamo četiri sportske ekipe na pripremama”, kaže Edo Kapetanović, savjetnik direktora Hotela Hollywood Ilidža.

Ranije su išli u Egipat, Libanon, Siriju, Ukrajinu, kaže Halil Burić, uposlenik jedne od agencija specijalizovanih za arapske turiste. A onda su otkili BiH. Privlači ih Evropa, ali i prirodne ljepote,

objašnjava.

“Većinom je to priroda, a naravno i šoping centri. Ovdje u Sarajevu to su planine Bjelašnica i Igman, i Vrelo Bosne. A van Sarajeva to su Jajce, vodopadi tamo i Plivsko jezero, Travnik, Plava voda, zatim Prokoško jezero. Ako ostaju duži period idu i do Bihaća, tamo naravno Štrbački buk”, dodaje Burić iz Agencije “Bosnia Travel” Ilidža.

I pri tome u BiH ostavljaju mnogo novca. Neki podaci govore da troše i po 150 eura po osobi dnevno, ne računajući smještaj.
mekaba

#821 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mekaba »

Cuj Arapi prljavi,nekulturni,ne vaspitani........ a mi kao europski narod bez mahane?? Pa u rijekama ima vishe sporeta nego po kucama, po parkovima klupe nemogu prenociti , javni wc-i potop, 100 000 objekata u regiji Sarajevo nema dozvolu nego su izgradjeni na crnjaka, pogledaj samo na sta lice zgrade sa onim cuvenim ogradjivanjem balkona gdje to svako na svoj nacin radi. Poslije rata su sami sebi mijenjali drvenariju pa sad imash na zgradi stanove koji imaju 6 prozora a komsija iznad samo 2 a onaj ispod zazido ciglom i ostavio samo jedan prozorski otvor. U haustorima svaki stan ima blindirana vrata i ni jedna nisu ista.Boje od bijelih ,bordo,braon pa sve do pink. Montaznih nazovi objekata po gradu na svakom cosku a po izgledu bi se mogli komotno smjestiti negdje u Kandahar. Pola stanovnistva krezavo a po mostovima tushe grudnjake,gace,cekere........ Da bi realno covjek stvorio sliku o nama treba da ode na stadion Grbavica i sve ce mu se samo kazati. Pa nashi grmalji po olimpijskim planinama prave objekte od BETONA haman ko "cuvena" TIBRA. Arapi nekulturni hahahaha , eto mi smo kulturni u PM.
insomnia78

#822 Re: Arapi u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Ma kak'o to, bolji je Englez s ruksakom sto spava u parku i potrosi 3 marke za dva dana
dezurni_ucenik

#823 Re: Arapi u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

mekaba wrote:Cuj Arapi prljavi,nekulturni,ne vaspitani........ a mi kao europski narod bez mahane?? Pa u rijekama ima vishe sporeta nego po kucama, po parkovima klupe nemogu prenociti , javni wc-i potop, 100 000 objekata u regiji Sarajevo nema dozvolu nego su izgradjeni na crnjaka, pogledaj samo na sta lice zgrade sa onim cuvenim ogradjivanjem balkona gdje to svako na svoj nacin radi. Poslije rata su sami sebi mijenjali drvenariju pa sad imash na zgradi stanove koji imaju 6 prozora a komsija iznad samo 2 a onaj ispod zazido ciglom i ostavio samo jedan prozorski otvor. U haustorima svaki stan ima blindirana vrata i ni jedna nisu ista.Boje od bijelih ,bordo,braon pa sve do pink. Montaznih nazovi objekata po gradu na svakom cosku a po izgledu bi se mogli komotno smjestiti negdje u Kandahar. Pola stanovnistva krezavo a po mostovima tushe grudnjake,gace,cekere........ Da bi realno covjek stvorio sliku o nama treba da ode na stadion Grbavica i sve ce mu se samo kazati. Pa nashi grmalji po olimpijskim planinama prave objekte od BETONA haman ko "cuvena" TIBRA. Arapi nekulturni hahahaha , eto mi smo kulturni u PM.

:thumbup: . Bosnjo strahuje kako nam krimosi dolaze sa bliskog istoka. A zaboravljamo cinjenicu ko su glavne baje u nasem drustvu.
Sanjarko

#824 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Sanjarko »

mekaba wrote:Cuj Arapi prljavi,nekulturni,ne vaspitani........ a mi kao europski narod bez mahane?? Pa u rijekama ima vishe sporeta nego po kucama, po parkovima klupe nemogu prenociti , javni wc-i potop, 100 000 objekata u regiji Sarajevo nema dozvolu nego su izgradjeni na crnjaka, pogledaj samo na sta lice zgrade sa onim cuvenim ogradjivanjem balkona gdje to svako na svoj nacin radi. Poslije rata su sami sebi mijenjali drvenariju pa sad imash na zgradi stanove koji imaju 6 prozora a komsija iznad samo 2 a onaj ispod zazido ciglom i ostavio samo jedan prozorski otvor. U haustorima svaki stan ima blindirana vrata i ni jedna nisu ista.Boje od bijelih ,bordo,braon pa sve do pink. Montaznih nazovi objekata po gradu na svakom cosku a po izgledu bi se mogli komotno smjestiti negdje u Kandahar. Pola stanovnistva krezavo a po mostovima tushe grudnjake,gace,cekere........ Da bi realno covjek stvorio sliku o nama treba da ode na stadion Grbavica i sve ce mu se samo kazati. Pa nashi grmalji po olimpijskim planinama prave objekte od BETONA haman ko "cuvena" TIBRA. Arapi nekulturni hahahaha , eto mi smo kulturni u PM.
Stoji ti ovo donekle odnekle i ne.
Narod vecinom nema para za to sve navedeno..
Bolji standard onda je i sve bolje.
Manu

#825 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Manu »

skupljac_zeljeza wrote: I pri tome u BiH ostavljaju mnogo novca. Neki podaci govore da troše i po 150 eura po osobi dnevno, ne računajući smještaj.
Pa ovo je odlično. Jeste da nisu ni blizu Njemcima (cca 200 EUR/dnevno), Australijancima (220 EUR ), Amerima (240 EUR) i ostalim zapadnjacima kada su na odmoru ali daj sta daš!
Locked