Dozer wrote:
Vala, sad si usr'o i sefa i stanicu
Vidis, ovo sada izgleda kao da se peres od necega na sta nemas konkretan negirajuci komentar ili link, pa ides u kojekakve nebulozne detalje i etiketiranja u pokusaju da me prikazes maloumnim. A to ti bas i ne polazi za rukom.
Kao prvo, ja sam se za brzinu svjetlosti ispravio vrlo brzo, a greska je bila u oznakama brzina. Ne sjecam se da si ti bio toliko dobar profa, pa da me ispravis s detaljima o tome.
Drugo, brzina svjetlosti i suncevi fenomeni su uporedivi i imaju veze koliko i fen za kosu i tenk. Pored toga, vidim da se uopste nisi udostojio da odes na SOHO-ov portal i provjeris bazu originalnih snimaka Sunca za vrijeme navedeno na snimku koji je dostupan na YT i koji su postavili ljudi koji na svojim kompjuterima snimaju sve s tog portala 24/7/365. Tamo bi, i bez puno znanja o modificiranju snimaka, bez problema uvidio da na originalnim snimcima fale neki dijeovi, plus da su tamo vidljivi samo snimci u frame-ovima koji pokrivaju periode od skoro 24h. SOHO, ipak, pravi malo bolje snimke od toga. Ali, zato se na snimcima lijepo vide one energetske "spage", i to traju danima, ali - pogodi sta nedostaje na kraju njih, prema mracnom dijelu svemira....Nidje veze....
Trece, Atlantida nije bas Platonova (ne PlUtonova) izmisljotina, nego je on bio taj koji je na papir bacio price i legende koje je i sam cuo. Dakle, nije on izmislio da je nesto postojalo, on je samo tome necemu dao ime. I, da, jeste izmislio ime Atlantida, ali ne i price o takvom mjestu. Sad, po tvom rezonu, ja bih trebao reci - sta ja da pricam s nekim ko ovo ne zna?
Cetvrto, piramide su, za tvoju info, u mnogim svojim segmentima i dan danas zagonetka, i cak i danas nije definitivno dokazano da su napravljene onako kako mi to pretpostavljamo. Jos uvijek puno naucnika raznih profila i specijalnosti to pokusavaju odgonetnuti. Ali, vidim da ti to vec znas i da nemas nikakvih dilema oko toga
Peto, budi ljubazan i citiraj taj dio u kojem ja nisam znao da covjek nije nastao od majmuna? Kao i taj da ja vjerujem u sirene...?
Na kraju, meni se cini da si ti neki student fizike, pa kontas da si pobrao svu pamet svijeta. Naravno, do momenta kada naidjes na nesto sto nauka jos nije objasnila, ili NASA, i onda se pretvaras u standardnog domaceg mentalca koji ce sagovornika pokusati diskreditovati podsmijehom, laznim optuzbama, podmetanjem, itd.

Dozeru nezaebai, ima sve ovdje na forumu spašeno, ljudi se mogu vratiti i pročitati šta si pisao, kao šta sam ja pisao.
Naravno da si se ispravio, jer sam te ja citirao pa si guglao - i to se može vidjeti. Dozer piše grešku, ja ga ispravljam, on se ispravlja, u decimalu, preciznije nego što bi znao neko ko studira astrofiziku... Z
1:0 za mene.
Spominješ da sunce i svjetlost nisu u korelaciji i kažeš da su povezani koliko fen za kosu i tenk?
pa upravu si, samo ukoliko te tenk opali po glavi onda kad sušiš kosu. Kontaš, sunce emitira svjetlo, a fen ne emitira tenkove.
Što se tiče te "kugle" tvoje, vjeruj ti u nju, nije problem.
ja neću.
2:0 za mene.
treće, kažeš da je Plato čuo priče o nekoj bajnoj zemlji s naprednim ljudima, pa stavio u spise, dodavši ime Atlantida.
I kažeš da ja to nisam znao.
Neću s tobom o grčkoj historiji i mitologiji, nije uredu da te dovodim na nešto na čemu sam odrastao, jer vidiš, dok su djeca čitala grimove bajke, mene je više zanimalo o grčkoj i rimskoj prošlosti, mitologiji, tako da mislim da sam tu i više nego dovoljno potkovan da bi meni jedan Dozer rekao da ja "ne znam" o tom, samo jer sam fulio slovo razmišljajući o planetu (haman su istog imena)
Ali ima logike to o čemu ti pričaš.
Jer kažeš- on je ČUO PRIČE, pa ih je stavio na spise. Iako se OSIM TOGA!!! nikad NIŠTA nije našlo da se kaže: Evo, dokaz da atlantida postoji, ti tvrdiš da postoji.
To je nebulozno na deset nivoa.
Baš u tom dobu su pisali i o jednom mjestu Olimpu gdje su bogovi živjeli - pa ne vidim da tragaš za njima. Čudno, zašto pobijaš očite dokaze?
Jer dokaza u korist atlantide ima jednako koliko ovih u korist Olimpa.
Logika - 0, rezon - 0
3:0 za mene
ovdje leži ključ svega:
tvoje zaključivanje je toliko pogrešno i ofulano, da haman svaki put kad si nešto zaključio javno, bilo je pogrešno, kao i u ovom slučaju:
Na kraju, meni se cini da si ti neki student fizike
4:0 za mene, disk.
Nisam student fizike.
onda se pretvaras u standardnog domaceg mentalca koji ce sagovornika pokusati diskreditovati podsmijehom, laznim optuzbama, podmetanjem,
vjeruj u što hoćeš, pa i u ovo ako će ti biti lakše.
Ko hoće, može se vratiti par stranica u nazad, gdje smo dozer i ja raspravljali o marihuani i dokazanim/nedokazanim tvrdnjama.
Ja sam ispisao čitavu stranicu sa svim člancima koje su objavljeni javno i transparentno.
Dozer je meni na taj post odgovorio člankom iz Index.hr
Kasnije je neko počeo o sirenama, zalijepivši dio mokumentarca u kojem se vidi "sirena".
Dozer na to komentariše sarkastično:
naravno da ću se smijati i s podsmijehom pričati nekom ko, na moju želju za objašnjenjem nečeg što razumijem i znam nekom ko to očito ne razumije, odgovori s jednim člankom iz nekakvih kvazi-novina.
i nekom ko čak ni svoje informacije ne provjeri.
Rekla/kazala