Novi rat
-
PM72
#801 Re: Novi rat
Prilikom snimanja filma Neretva angažovani su statisti iz lokalnih sela da glume četnike.Kažu da su pitali režisera hoće li im oni dati uniforme ili da ponesu svoje. 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#802 Re: Novi rat
PM72 wrote:Prilikom snimanja filma Neretva angažovani su statisti iz lokalnih sela da glume četnike.Kažu da su pitali režisera hoće li im oni dati uniforme ili da ponesu svoje.
-
sumirprimus
#803 Re: Novi rat
u par filmova je moj tetak statiro,u stvari juriso...PM72 wrote:Prilikom snimanja filma Neretva angažovani su statisti iz lokalnih sela da glume četnike.Kažu da su pitali režisera hoće li im oni dati uniforme ili da ponesu svoje.
a njih su dizali iz bilecke kasarne. jebg na komandu izvrsnu,a dzabanavi.
- U-zap
#804 Re: Novi rat
apsidejzi wrote:A sto onda ne odes i na neki evropski forum pa sa njima,na njihovom jeziku razglabas koju ces drogu danas ubaciti u tijelo nego dodjes ovdje, opet sa nacionalistima da pricas. Ako ti ne bude BiH, nece ti biti ni foruma i onda ces morati otici kod njih tamo a jezik ti nije jaca strana. I ja sam dijaspora ali sam vrlo dobro svjestan rizika novog rata na balkanu i ni malo mi nije drago sto do njega moze doci.U-zap wrote:Jest mi drago sto sam dobio europsko drzavljanstvo pa ne hodam vise ulicama bih tj.ulicama kojim hodaju nacionalisti sa sve tri strane. Najgore je sto je na forumu samo mali procenat onih sto hoce da ratuju, na ulici je taj broj drasticno veci. Zato cu ja ako opet dodje do sranja dole, fino negdje na neku suncanu plazu, zavisno od toga gdje ce biti povoljni vremenski uslovi da barim koke a vi u rov
- madner
#805 Re: Novi rat
Tako i ja cesto odem na minhen-x i bacim koju. 
-
sumirprimus
#806 Re: Novi rat
ono ko wie gehts merkel haj fajv 
- madner
#807 Re: Novi rat
Ono, ne bi vam ja sprovodio tu imperijalisticku politiku u Grckoj nema tih para. Kada vam proleteri dodju pod prozore, ja cu na godisnji, bice jeftinije. 
-
sumirprimus
#808 Re: Novi rat
jebte kolko je u njih merkelica vec na vlasti?imal cenera?
prije nje je bio onaj vermaht boj
ninja kornjaca šreder...
prije nje je bio onaj vermaht boj
- madner
#809 Re: Novi rat
Ma Schreder napravio reforme, rekao Angeli da nista ne dira i ona se fakat toga ufatila. Nije se covjek nadao da ce ovako dugo ostat. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#810 Re: Novi rat
Bolji ovaj...kamberovica polje wrote:Mirza u specijalnoj operaciji iza neprijateljskih linija.madner wrote:
-
sumirprimus
#811 Re: Novi rat
sehr gut,her oberstabsfeldwebel 
- madner
#812 Re: Novi rat
Cuj bolje od pukovnika Johna MATRIXA 
- Drvosjeca iz Dejcica
#813 Re: Novi rat
A sve ima "bolje" od "boljeg".madner wrote:Cuj bolje od pukovnika Johna MATRIXA
- madner
#814 Re: Novi rat
Matrix je vrh. Prekuco je pola parodija.
Ovo je minimalni minimum sto bi svako trebao imati u podrumu.
Ovo je minimalni minimum sto bi svako trebao imati u podrumu.
-
daddy-kool
#815 Re: Novi rat
Ukratko strategija.L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.
Mi rezervne zemlje osim Bosne nemamo.
Haman je vakat za drugo poluvrijeme.
Ne da četnicima đavo mira.
Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
Ovo je slika (-Kosovo) protivnika u slučaju pokušaja seceseije RS iz BiH.

Ovakav protivnik, ukoliko nastupa jedinstveno, je prejak za proBiH snage i logika nameće da ga je potrebno podijeliti i isjeckati u prihvatljive zalogaje.
1. Najvažnija politička linija je državna granica BiH - ona odjeljuje dvije suverene i nezavisne države i svako narušavanje te granice povlači povredu međunarodnog prava. Dobro bi bilo da imamo jasne i pouzdane saveznike koji su spremni vojno intervenisati u slučaju povrede međunarodne granice, a i time suvereniteta BiH. Broj jedan saveznik prema kojem se trebamo okrenuti u ovom slučaju jeste USA. Poželjno je produbiti svaku saradnju sa ovom zemljom (vojnu, političku, obavještajnu, ...), te kao faktor odvraćanja od secesije tražiti dodatne ugovore (pored Daytona) o zaštiti i nepovredivosti granica. Politika približavanja NATO paktu je na tom fonu, a dobro bi došli i drugi ugovori kojima bi se USA dalo automatsko zeleno svjetlo za vojnu intervenciju, prije svega zračne udare. Politički cilj je zaštititi i očuvati suvereniteti i integritet BiH, a vojnoekonomski je odvojiti Srbiju od RS.
2. Druga očigledna neuralgična tačka za RS je Brčko i ona se mora odmah pritisnuti - tj odmah po dešavanju političkog akta otcjepljenja RS ili drugom vidu poništavanju Daytonskog sporazuma.
3. Zapadni dio RS je strateški za Srbiju neodrživ i neodbranjiv, ali vrlo bitan teritorijalno i sa velikim ljudskim potencijalom. Ovladavanje ovim prostorom bi bio sljedeći korak. Protjerivanje ovih ljudi (etničko čišćenje) ne smije biti cilj, jer osim što je po sebi nepravedno i loše, pogubno je za širu strategiju, političke odnose i međunarodni imidž. Nije isključeno da bi se desila iscenirana masovna bježanija kao npr na Kosovu.
4. Semberija i Bijeljina, te Podrinje bi bila mjesta najvećih sukoba iz prostog razlog što su naslonjeni na Srbiju i realno bi bilo očekivati pomoć u svakom smislu preko Drine. Vrlo realno je ovdje pretpostaviti i otvoreni vojni angažman Srbije, te bi za brzo i potpuno ovladavanje ovim teritorijem bila neophodna i zračna podrška.
5. Završna operacija je uspostavljanje ustavnog poretka u istočnoj Hercegovini, što bi se eventualno moglo završiti i politički.
Fokusirati se na hapšenje političkog vrha koji organizuje secesiju, te osiguranje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#816 Re: Novi rat
Normalno da te zaboli tuki, ti imas evropsko drzavljanstvo, pusti balkanska plemena. Taman sa Zvizom mozes na tu plazuU-zap wrote:apsidejzi wrote:A sto onda ne odes i na neki evropski forum pa sa njima,na njihovom jeziku razglabas koju ces drogu danas ubaciti u tijelo nego dodjes ovdje, opet sa nacionalistima da pricas. Ako ti ne bude BiH, nece ti biti ni foruma i onda ces morati otici kod njih tamo a jezik ti nije jaca strana. I ja sam dijaspora ali sam vrlo dobro svjestan rizika novog rata na balkanu i ni malo mi nije drago sto do njega moze doci.U-zap wrote:Jest mi drago sto sam dobio europsko drzavljanstvo pa ne hodam vise ulicama bih tj.ulicama kojim hodaju nacionalisti sa sve tri strane. Najgore je sto je na forumu samo mali procenat onih sto hoce da ratuju, na ulici je taj broj drasticno veci. Zato cu ja ako opet dodje do sranja dole, fino negdje na neku suncanu plazu, zavisno od toga gdje ce biti povoljni vremenski uslovi da barim koke a vi u rov![]()
jezik mi nije jaca strana
pa nisam levat da ne naucim jezik zemlje u kojoj zivim. Sto se tice i balkana i ovoga foruma zaboli me tuki.
-
prog321
#817 Re: Novi rat
Naoruzan, i isao bih ako bih morao. Ali stvarno ne bih volio. .
-
sumirprimus
#818 Re: Novi rat
odem u sumu da bacim pish,komarci izujedaju po guzovima,to su horde rojeva,ja dok im opsujem oni u usta lete,u oci...katastrofa..prog321 wrote:Naoruzan, i isao bih ako bih morao. Ali stvarno ne bih volio. .
-
prog321
#819 Re: Novi rat
Ako imas malu cunu izvadis ga i pustis da ga komarci izujedaju. Odmah si tri xxx 
-
sumirprimus
#820 Re: Novi rat
eee nece na šmrk,nisu ni komarice pangluprog321 wrote:Ako imas malu cunu izvadis ga i pustis da ga komarci izujedaju. Odmah si tri xxx
- moa
#821 Re: Novi rat
Nemojte rata, tamam posadio travu na vikendici, hocu da je zaljevam, kosim 
-
prog321
#822 Re: Novi rat
A ja uradio fasadu na kuci, 12 'iljda maraka. Gdje sad geleri da je razjebu?
Ali ako se bude moralo, jebiga ici cu. Necu bjezat. Nisam takav tip.
Ali ako se bude moralo, jebiga ici cu. Necu bjezat. Nisam takav tip.
-
sumirprimus
#823 Re: Novi rat
nema sad gelera sad bacaju ove nake neutronske bombe,jes zivota mi .eto pitajte djecka 
- Mister Yes
#824 Re: Novi rat
Ovi što prizivaju rat su redom željovci garant. Skontali i oni da bordo tim osvaja sljedećih 10 titula pa vele bolje rat nego to
Ali uzalud vam trud svirači. Divovi su krenuli u dominaciju
Tajna ljubavi
zivi u nama
u nasim snovima
i nasim pjesmama
Tajna ljubavi
u nama stanuje
s nama spava
s nama se budi
s nama putuje
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Ponesi osmijeh svoj
skupi snagu svu
vjetru povjeri
nasu zastavu
Nasa zakletva
ori se ko grom
jedan je cilj
jedan je put
i samo je jedan dom
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Sanjam fanfare
slavlje najvece
jesen blistavu
i zlatno proljece
Stadion Kosevo
nakrcan ljudima
i grb sto kuca
umjesto srca
u nasim grudima
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Sav je bijeli svijet
u bordo obojen
Sarajevo
Ali uzalud vam trud svirači. Divovi su krenuli u dominaciju
Tajna ljubavi
zivi u nama
u nasim snovima
i nasim pjesmama
Tajna ljubavi
u nama stanuje
s nama spava
s nama se budi
s nama putuje
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Ponesi osmijeh svoj
skupi snagu svu
vjetru povjeri
nasu zastavu
Nasa zakletva
ori se ko grom
jedan je cilj
jedan je put
i samo je jedan dom
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Sanjam fanfare
slavlje najvece
jesen blistavu
i zlatno proljece
Stadion Kosevo
nakrcan ljudima
i grb sto kuca
umjesto srca
u nasim grudima
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Mi smo divovi
svako nam je plijen
nas je cijeli svijet
u bordo obojen
Sav je bijeli svijet
u bordo obojen
Sarajevo
-
sumirprimus
#825 Re: Novi rat
sjoj divova,kartonas nacrtal se kad sta?