BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

dileja

#801 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

pa valjda imaš nekog u Švabiji da ti donese
kloniran

#802 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

jebes telefon ako nekog moram moliti da ga donese.
Bolje platiti vise nego nekog moliti :wink:
dileja

#803 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

što molit ?

a naravno, svako ide opcijom kojom može
rovac13

#804 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

dileja wrote:evo jeftiniji i savremeniji NOV dual SIM ne može da ga jebeš
http://forum.klix.ba/oukitel-u2-savreme ... #p11836904
kupujem ga i sebi
Kako ne moze.......ja vec spomenuh prije mjesec da sam kupio lumia 640 dual sim za 200KM .....nov sa 2god garancije
dileja

#805 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kako si kupio ne znam, ali zvanična cijena nije sigurno
osim toga ja ga lično ne bi džaba, jedino kad bi se mogli deinstalirat windowsi pa ubacit android :D
belami1111

#807 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Mnogo sreće svima sa androidom od 100-150 km i 512 mb rama. :D :D :D
dileja

#808 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Važnije i od veličine RAMa je koji su procesori u pitanju
Konkretno gore U2 ima MTK procesore

Isto kao na PC što nije isto 8 GB RAMa sa i5 i sa i7
belami1111

#809 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

dileja wrote:Važnije i od veličine RAMa je koji su procesori u pitanju
Konkretno gore U2 ima MTK procesore

Isto kao na PC što nije isto 8 GB RAMa sa i5 i sa i7
Prava su dileja sto se androida tice. Najvazniji faktor za fluidan rad androida je bas kolicina radne memirije zbig pozadinski procesa koji jedu radnu memoriju poslije cu tuli objasniti a nije ni tema za to
dileja

#810 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Mislim da si dileja ipak ti, odgovori na pitanje da li ce "fluidniji" biti PC i5 ili i7 a sa po 8 GB RAMa
rovac13

#811 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Ja nebi dzaba ovaj kineski android sa linka,sa proc mtk6735m......taj procesor samo mozes naci u tim jeftinim mobitelima.
Ja radije platim lumiu 640ds 200KM :lol:
hakazvaka

#812 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

haj ja cu uletit nako na foru ovdje i pokusat postavit pitanje iz naslova teme:

treba mi paket sa:
- sto manje pricanja
- sto manje sms-ova
- sto vise sto brzeg interneta

ko ovo nudi najjeftinije i najkvalitetnije?

bhtelecomu zelim da izgore do temelja, ali eto najbolji su mi do sada bili, koristim ovaj mini 15 + 1 GB interneta... imal sta bolje?
pepeljara

#813 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

hakazvaka wrote:haj ja cu uletit nako na foru ovdje i pokusat postavit pitanje iz naslova teme:

treba mi paket sa:
- sto manje pricanja
- sto manje sms-ova

bhtelecomu zelim da izgore do temelja, ali eto najbolji su mi do sada bili, koristim ovaj mini 15 + 1 GB interneta... imal sta bolje?

eronet supermix 80 16GB interneta daju :D
dileja

#814 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

hakazvaka wrote:haj ja cu uletit nako na foru ovdje i pokusat postavit pitanje iz naslova teme:

treba mi paket sa:
- sto manje pricanja
- sto manje sms-ova

takav sam isti

Za 16,7 KM mjesečno

25 minuta prema svima
400/200 minuta unutar 067 IZI mreže

Image
belami1111

#815 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

dileja wrote:Mislim da si dileja ipak ti, odgovori na pitanje da li ce "fluidniji" biti PC i5 ili i7 a sa po 8 GB RAMa
Kakve sad ima veze pc sa android telefonima.
Halo brkaš druže kruške i banane. Deskop procesori i deskop aplikacije i os su posve drugi koncept .
Mada u nekim slučajevima I5 procesor može biti brži u izvođenju nekih radnji zavisi od optimizacije aplikacije koju izvodi..
Android je takav mobilni os koji za fluidan rad uz snažan procesor zahtjeva veću količinu radne memorije zbog aplikacija koje se izvode u pozadini ,odenosno poslije gašenja aplikacije ona i dalje ostaje učitana u radnoj memoriji i tako zauzima određen dio resursa + razni proizvođači guraju u os neke svoje aplikacije koje rade u pozadini uzimajući memoriju...
Evo ti primjer LG ima dvije verzije LG G3 jednu sa 3GB rama i jednu sa 2GB rama isti procesor međutim ova verzija po recenzijama i dojavama korisnika radi mnogo stabilnije i fluidnije od verzije sa 2GB rama sigurno nije zbog procesora koji je isti ili os koji je isti.
Imao sam priliku uporediti Alcatel idol 2 i SGS3 . Idol 2 ima procesor MTK 4 jezgra i 1,3 GhZ i gigu rama , SGS 3 ima gigu rama i 1,4 GhZ procesor Exynos. U normalnom radu znači fluidnost otvaranje aplikacija stabilnost idol 2 je bio isti ili bolji od SGS 3 ,zašto pitanje je a SGS 3 navikan i ima bolji procesor ,zato što SGS 3 ima neoptimiziran OS i troši strašno puno resursa radne memorije i to ga koči u radu..
Ustvari sve zavisi od os_a WP sa 512 rama ,1,2 GhZ procesorom i poslije pola godine radi fluidno bež štekanaj isto kao i neki android flagship sa 2 ili 3 gige rama i strašnim procesorima... da nepričam da android sa 512 poslije 5 plikacija padne ili pojedeš jaja dok nešto učita.
Ustvari ovo je zadnji post i odgovor tebi na ovoj temi , kad naučiš koncept mobilnog procesora i rada androida javi se da raspravimo , uistvari samo ti u cijelom svijetu negiraš potrebu androida za većom količinom rama i stavljaš ispred rama procesorsku snagu..
Lijep pozdrav dileja :D
friskyoreo

#816 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

treba mi paket sa:
- sto manje pricanja
- sto manje sms-ova

Imas na haloo 5 km 1gb u stalnoj ponudi, traje 20 dana. Samo sto je kod njih ogranicena brzina na maximalno 2 mbs. Iako se njihova podrska pravi ludima pa ubjedjuje korisnike da je drugacije.
Na eronetu imas super 25, dobijes 150 minuta, 150 sms-a, i 2gb neta.
Mtel ima nesto kombinuj, ali tu tesko da mozes dobiti vise od 2 gb neta, a dobijes manje za poruke i sms za te pare nego na Eronetu. Ima na prepaidu sad mtel, 11,7 2 gb neta mjesec dana, i nakon sto potrosis smanje ti brzinu na 128 kbs. Sto je najbolje trenutno u BiH Samo je problem sto je to promotivna a ne stalna ponuda.
Na bht-u se od 1.11. mijenjaju paketi, pa pogledaj ponudu, mozda se nadjes gdje tu da ne prenosis broj.
dileja

#817 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

@belami
pišeš kontradiktorno samom sebi
Ja ne stavljam procesorsku snagu ISKLJUČIVO ispred GB rama nego je to bio odgovor na tvoje tvrdnje da za dobar rad androida je samo to odlučujuce a zadnjim postom sam sebe demantujes gdje navodis da je važna optimizacija OS a čemu se konačno možemo složit
pa u tom slučaju se moze desit to sto ti i pricam da sa manje rama a boljim ili istim procesorom i optimiziranim OSom može bolje da radi od nekog mobitela koji ima više GB rama na papiru ali mu džaba
Sanjarko

#818 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

treba mi paket sa:
- sto manje pricanja
- sto manje sms-ova

Ima u Hrvatskoj to sto trazis.
PS. I Ja isto to trazim.
Meni 5 km dopune na pripejdu bude mjesec dana i jos
sestri kredit prebacivam svaki mjesec.
mirza_15

#819 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

U takvim slucajevima najbolje je kombinovati mNet mFlat paket (nema govorne usluge) sa nekom karticom za govorni saobracaj.

Za 10 KM + pdv dobije 2/3/4 GB (bez obaveze/12 mjeseci/24 mjeseca). Za 22+pdv 8/10/12 ako se ne varam.
Sanjarko

#820 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

mirza_15 wrote:U takvim slucajevima najbolje je kombinovati mNet mFlat paket (nema govorne usluge) sa nekom karticom za govorni saobracaj.

Za 10 KM + pdv dobije 2/3/4 GB (bez obaveze/12 mjeseci/24 mjeseca). Za 22+pdv 8/10/12 ako se ne varam.
Znaci ima to u Telekomu je li data kartica i internet preko USB modema,
da se moze nastimati da imam net i na Mobu i na Laptopu.
dileja

#821 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Ti ko papagaj jebo ga ti
Sve ti rečeno na prethodnim stranicama
Sanjarko

#822 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:Ti ko papagaj jebo ga ti
Pa jest, ali cudan je Telekom kod njih pola stvari naopako.
Kod mtela USB prikljucak bio 29km 1GB a prikljucak preplata 1km 8GB=24km,
u Telu prikljucak bio 79km a mozda daju manje GB.
To me interesuje koliko daju i koliko kosta.
dileja

#823 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Nejasno je sto se raspitujes za bhtelekom a koristiš mtel il vjerovatno si pod ugovorom
To hoces dvije data sim da imas, sta li
belami1111

#824 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Vizionar 1985 wrote:
dileja wrote:Ti ko papagaj jebo ga ti
Pa jest, ali cudan je Telekom kod njih pola stvari naopako.
Kod mtela USB prikljucak bio 29km 1GB a prikljucak preplata 1km 8GB=24km,
u Telu prikljucak bio 79km a mozda daju manje GB.
To me interesuje koliko daju i koliko kosta.
A joooj
Kartica je data znaci nema razgovora . Kupiš karticu i imas gigu ako nepotpišeš ugovor odnosno 2 na godinu ili 4 na dvije godine ugovora ,nema nikakvog plaćanja priključka . Ako imaš dual sim telefon ućeraš u njega karticu i imaš internet na telefonu , na telefonu podesiš hotspot i imaćeš internet i na laptopu.
A ako hoćeš na laptop moraćeš kupiti usb modem ili kao se već zove u Telekomu a koliko košta neznam..
Znači nema nikavih plaćanja priključaka.
Ako ti sad nije jasno i netreba ti internet..
dileja

#825 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Inače zove se mnetmflat1

Ima 2 GB bez ugovora, 3 GB ugovor na godinu i 4 GB na dvije godine
Sve za 11,7 KM
Ako potpise ugovor na 2 godine dobije USB stick dzaba, inače traze 55 KM
Ja ga dobio dzaba jer sam potpisao na 2 godine, ne koristim ga i ako hoce neko da kupi nek se javi na pp
Post Reply