Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
- JBT
#801 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Ako ne racunamo medjunarodnu zajednicu i rat, niko ne moze promjeniti situaciju u RS-u osim samog vecinskog naroda u tom entitetu. Sto je vishe pokusaja "sa strane" da promjene odnos RS-a prema BiH to ce biti veci otpor i veca radikalizacija u politici tog dijela BiH.
Kada dodje do promjena u RS-u (ne ako, nego kada) i kada uvide da nema razloga da ih kriminalci pod maskom "patriotizma" drze u oklopu dok se sami brutalno bogate i da nema razloga da strahuju od "onih anamo" koji se i sami bore da osjete nesto vrijedno covjeka i zivljenja u onom sto im je jos ostalo da prozive, tad ce i sami raditi na medjusobnoj saradnji koja je glavni preduslov da se i ekonomski izadje iz minusa.
Alternativa je (za sve zajedno) "godine prolaze, a mi i dalje blejimo".
Kada dodje do promjena u RS-u (ne ako, nego kada) i kada uvide da nema razloga da ih kriminalci pod maskom "patriotizma" drze u oklopu dok se sami brutalno bogate i da nema razloga da strahuju od "onih anamo" koji se i sami bore da osjete nesto vrijedno covjeka i zivljenja u onom sto im je jos ostalo da prozive, tad ce i sami raditi na medjusobnoj saradnji koja je glavni preduslov da se i ekonomski izadje iz minusa.
Alternativa je (za sve zajedno) "godine prolaze, a mi i dalje blejimo".
- JBT
#802 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
E, da znas kako bih ja volio da si ti u pravu u ovom slucaju.Lug wrote:ne bih se slozio, cak sta vise..!JBT wrote:Ne znam sta je Sejfudin zelio pokazati i dokazati? Reakcije na njegov gest su bile onakve kakve se moglo i ocekivati. Mozda i blaze nego sto sam ja ocekivao.
Na ovom slucaju su najvise zaradil Dodik i ulicni alkoholizirani branioci branika RS-a.
- BHCluster
#803 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Ima nesto sto se zove video zapis pa pogledas i saznas odgovor na svoje pitanje prije nego sto krenes sa svojom konstrukcijom.JBT wrote:Ne znam sta je Sejfudin zelio pokazati i dokazati? Reakcije na njegov gest su bile onakve kakve su se mogle i ocekivati. Mozda i blaze nego sto sam ja ocekivao.
Na ovom slucaju su najvise zaradili Dodik i ulicni alkoholizirani branioci branika RS-a.
- exliberal-ex
#804 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Prvo smo imali "heroja" koji je srusio "krst" na zlatistu da bi "zastitio Sarajevo"....sad imamo drugog "heroja" sto stavlja bezvrijedne zastave, naravno uz pratnju medija I policije koja bi ga zastitila ako neka budala krene na njega......sta ovo govori o bosnjackom narodu ako su ovo branioci drzave
- JBT
#805 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
BHCluster wrote:Ima nesto sto se zove video zapis pa pogledas i saznas odgovor na svoje pitanje prije nego sto krenes sa svojom konstrukcijom.JBT wrote:Ne znam sta je Sejfudin zelio pokazati i dokazati? Reakcije na njegov gest su bile onakve kakve su se mogle i ocekivati. Mozda i blaze nego sto sam ja ocekivao.
Na ovom slucaju su najvise zaradili Dodik i ulicni alkoholizirani branioci branika RS-a.
Sta si ti vidio u tom videozapisu?
- BHCluster
#806 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Jesi li ti ogranicen ili se samo pravis? Ja mislim da je video zapis vise nogo adekvatan.JBT wrote:BHCluster wrote:Ima nesto sto se zove video zapis pa pogledas i saznas odgovor na svoje pitanje prije nego sto krenes sa svojom konstrukcijom.JBT wrote:Ne znam sta je Sejfudin zelio pokazati i dokazati? Reakcije na njegov gest su bile onakve kakve su se mogle i ocekivati. Mozda i blaze nego sto sam ja ocekivao.
Sta si ti vidio u tom videozapisu?
- JBT
#807 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Za sta je adekvatan? Pusti se vrijedjanja nego reci sta mislis.
- BHCluster
#808 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Pa valjda za ono sto si pitao prije svoje konstrukcije. Da JA licni i svako drugi ko to zelio ima prvao nesmetano nositi zastavu Republike Bosne i Hercegovine bilo gdje u ovoj Drzavi. Da se vratimo na tokica on je izjavio sljedece kada je zastavu Republike Bosne i Hercegovine drzao u rukama za ove sto se parave malo...JBT wrote:Za sta je adekvatan? Pusti se vrijedjanja nego reci sta mislis.
- BHCluster
#809 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Trebali Dodika uhapsiti po istom zakonu za ovo sto je rekao?"Zastava RS postoji kao zastava srpskog naroda na ovim prostorima, nije izmišljena, za razliku od ratne zastave Armije BIH koju je izmislio Alija Izetbegović i od koje su mnogi Srbi stradali i naravno da je provokacija kad dođete ispred parlamenta RS i pokušate skrenetui pozornost na taj način ", rekao je Dodik.
- BHCluster
#810 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
A heroje koji su postavili i to po mraku, a heroje sto nose cetnicke zastave? To je tebi OK to je sloodarski narod sta to kaze o tebi?exliberal-ex wrote:Prvo smo imali "heroja" koji je srusio "krst" na zlatistu da bi "zastitio Sarajevo"....sad imamo drugog "heroja" sto stavlja bezvrijedne zastave, naravno uz pratnju medija I policije koja bi ga zastitila ako neka budala krene na njega......sta ovo govori o bosnjackom narodu ako su ovo branioci drzave
-
budza
#811 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
treba civilnog kuraza kod bosnjaka. malo je sejfudin, muamer i jos par njih... treba to omasoviti.
milorad dodik je terorista no 1 kada je rec o drzavi bosni i samim bosnjacima.
na osnovu samo danasnjih izjava milorada dodika, postoje dovoljno elemenata da se pokrene tuzba pred sudom bosne za: raspirivanje mrznje, krsenje ustavnopravnog poretka, iznosenje lazi, mesanje u rad tuzilastva i policije...
za tako nesto potreban je samo jedan pojedinac i niko vise.
milorad dodik je terorista no 1 kada je rec o drzavi bosni i samim bosnjacima.
na osnovu samo danasnjih izjava milorada dodika, postoje dovoljno elemenata da se pokrene tuzba pred sudom bosne za: raspirivanje mrznje, krsenje ustavnopravnog poretka, iznosenje lazi, mesanje u rad tuzilastva i policije...
za tako nesto potreban je samo jedan pojedinac i niko vise.
Last edited by budza on 23/05/2015 03:37, edited 1 time in total.
-
Yug
#812 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Pozdrav domovini

- BHCluster
#813 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Da se ne lažemo

-
budza
#814 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
sada slusam izjavu muftije banjaluckog. jednom recju jadno.
nad covekom (sejfudinom) se vrsi klasicna represija od zlikovaca koji su ubijali nesrbe po banjaluci i do temelja srusili 16 dzamija, a kozlic, na svega 300 m od mesta dogadjaja govori kako su muslimani merhametli ljudi...
kozlicu, slabasan si. nisi ti za tako delikatana posao na tako delikatnom teritoriju. odi budi muftija u gorazdu ili zenici. za banjaluku nisi.
bolje vratiti vremesnog, ali hrabrog camdzica, nego da ti tu ostajes i da prosipas iz supljeg u prazno, ono sto ce fasista dodik zeleti cuti.
nad covekom (sejfudinom) se vrsi klasicna represija od zlikovaca koji su ubijali nesrbe po banjaluci i do temelja srusili 16 dzamija, a kozlic, na svega 300 m od mesta dogadjaja govori kako su muslimani merhametli ljudi...
kozlicu, slabasan si. nisi ti za tako delikatana posao na tako delikatnom teritoriju. odi budi muftija u gorazdu ili zenici. za banjaluku nisi.
bolje vratiti vremesnog, ali hrabrog camdzica, nego da ti tu ostajes i da prosipas iz supljeg u prazno, ono sto ce fasista dodik zeleti cuti.
-
aldinjo
#815 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
512MB wrote:Ma najbolje da se drugi put, kad vas budu klali, poklopite usima i dobrovoljno stavite glavu na panj, radi mira u kuci i da se nebi "komsije" osjecale nelagodno. Ova situacija je totalno paradoksna. Policija koja je pred medjunarodnim sudom osudjena za genozid nastavlja svoje genocidne zamisli, a stvorovi kao Mr.Yes i kompanija, koji su sami Bosnjaci i time od istog tog mupa bili odredjeni za klanje, napadaju Tokica i samim tim opravdavaju postupke genocidne policije. Zar to nije bolesno?? Cuj molim te, istakivanje drzavne zastave u istoj toj drzavi (iako nije aktuelna) provocira srbe u rs? Dokle? Da se jos izvinemo sto su nas klali?
Sasvim svejedno kome je Tokic simpatican a kome ne, ovo se mora osuditi. Kap je prelila casu davno. Nadlezne institucije trebaju reagovati istih stopa!
-
aldinjo
#816 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Danguba wrote:asurbanipal wrote:It_is_a_Leclerc wrote:I naravno. Naivni, šupljeglavi, šatrourbani Bošnjo će odmah udariti na svog. Odmah je Sejfudin idiot, budala, cirkusant, luđak, provokator... Nama kraj takvih Bošnjaka dušmani i nisu potrebni. A nažalost, imamo ih i previše. O kojim provokacijama govorimo ?! Ovo je čin građanske hrabrosti. Po toj vašoj podaničkoj, anti-bošnjačkoj logici, i Rosa Parks i Martin Luther King su samo provocirali bjelačku većinu u Americi.
Hapšenje je odiozan akt jedne anti-bošnjačke i anti-bosanskohercegovačke klike koja predvodi jednako takav narod trenutno nastanjen na području bh. entiteta RS. Zastava nije nikakva ratna zastava, već bivša državna zastava koja je podignuta prije tačno 23 godine na East Riveru, ispraćena ovacijama predstavnica svih zemalja članica UN-a, u momentu priznanja države BiH. To što je u RS narod toliko zaostao da nije sposoban izabrati političare koji poznaju ove činjenice je frapantno, ali i odavno poznato.
Prema tome, Sejfudin je, za razliku od impotentne bošnjačke čaršije, imao hrabrosti otići i živjeti u Banja Luci, kao dio podrške povratka žrtava genocida. Ovo danas je njegov protest protiv aparthejda i ksenofobične politike vladajućih struktura u RS.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To treba raditi svaki dan dok nas sve ne pohapse ili shvate sta znaci ta jedna zastava.
-
aldinjo
#817 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
A ko si ti? Eskim?hajducka travica wrote:Tokic je jedna obicna budaletina i nista drugo.Budaletina je i onaj i svi drugi koji vide neki patriotizam i herojstvo u ovom cinu.Prvo ga je osudio Adil Osmanovic a Adil je jedan Veliki Bosnjak.E,jadni ste vi bosnjaci,prvo da ste bili normalni nebi prihvatili ime koje vam je naturila SDA i njezini kvazi politicari i kvazi akademici.asurbanipal wrote:It_is_a_Leclerc wrote:I naravno. Naivni, šupljeglavi, šatrourbani Bošnjo će odmah udariti na svog. Odmah je Sejfudin idiot, budala, cirkusant, luđak, provokator... Nama kraj takvih Bošnjaka dušmani i nisu potrebni. A nažalost, imamo ih i previše. O kojim provokacijama govorimo ?! Ovo je čin građanske hrabrosti. Po toj vašoj podaničkoj, anti-bošnjačkoj logici, i Rosa Parks i Martin Luther King su samo provocirali bjelačku većinu u Americi.
Hapšenje je odiozan akt jedne anti-bošnjačke i anti-bosanskohercegovačke klike koja predvodi jednako takav narod trenutno nastanjen na području bh. entiteta RS. Zastava nije nikakva ratna zastava, već bivša državna zastava koja je podignuta prije tačno 23 godine na East Riveru, ispraćena ovacijama predstavnica svih zemalja članica UN-a, u momentu priznanja države BiH. To što je u RS narod toliko zaostao da nije sposoban izabrati političare koji poznaju ove činjenice je frapantno, ali i odavno poznato.
Prema tome, Sejfudin je, za razliku od impotentne bošnjačke čaršije, imao hrabrosti otići i živjeti u Banja Luci, kao dio podrške povratka žrtava genocida. Ovo danas je njegov protest protiv aparthejda i ksenofobične politike vladajućih struktura u RS.
![]()
![]()
-
sojic
#818 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Tokic je Tito nema vise vremena da se ceka da cetnici zavole Bosnu
-
hajducka travica
#819 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Tokic je jedna obicna budaletina i nista drugo.Budaletina je i onaj i svi drugi koji vide neki patriotizam i herojstvo u ovom cinu.Prvo ga je osudio Adil Osmanovic a Adil je jedan Veliki Bosnjak.E,jadni ste vi bosnjaci,prvo da ste bili normalni nebi prihvatili ime koje vam je naturila SDA i njezini kvazi politicari i kvazi akademici.[/quote]
A ko si ti? Eskim?[/quote]
A ko si ti? Eskim?[/quote]
Ja sam Bosanac.
-
hajducka travica
#820 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Tokic je qrac a cetnici nikad nece zavoliti Bosnu to svima mora biti jasno kojima je Bosna i hercegovina na srcu.Nemojmo se zavaravati.sojic wrote:Tokic je Tito nema vise vremena da se ceka da cetnici zavole Bosnu
-
sojic
#821 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Pa covjek vam otvara oci vi ste izgleda slijepi trenutno je u rs-u kao u palestini 
-
Yug
#822 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
"U srcu mom samo je jedan dom,u srcu velika,moja Republika"Yug wrote:Pozdrav domovini![]()
-
hajducka travica
#823 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Da muslimani nisu krenuli za kim su krenuli ne bi bilo Palestine.Olahko su se muslimani poigrali sa svojom sudbinom i prepustili je u ruke covjeka koji nije dorastao tyakvoj situaciji kakava je bila devedesetih godina.Za palestinu u rs,muslimani mogu jedino zahvaliti A.I.cu.Jadan je onaj kome Tokic otvara oci,taj nema ni ociju ni mozga.sojic wrote:Pa covjek vam otvara oci vi ste izgleda slijepi trenutno je u rs-u kao u palestini
- asurbanipal
#824 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
1. Zavisi od situacije i okolnostiarea51 wrote: Bi li zastava entiteta RS u F BiH bila provokacija ?
Bi li dres recimo C.Zvezde u F BiH bio provokacija ?
Bi li krst/križ na retrovizoru u F BiH gdje su muslimani Bošnjaci bio provokacija ?
2. Toliko sam puta viđao taj dres po gradu, tako da je odgovor što se mene tiče, a kako izgleda i većine - NE
3. NE
-
putokaz1
#825 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH
Naravno da ima nisma ćlan vladajuće stranke i odma nema putaWalther wrote:dok ti pola kuce gusla neces ti nikad i nigdje napredovati... inace to sto ti nemas "asfaltirani put" ima malkice veze sa stanjem u citavoj drzaviputokaz1 wrote:Dajem primjer čime se trebamo baviti,stvarat normalne uslove za život i rad,nije meni kriv dodik sto nemam asfaltirani put,već neki slični sejfudinu,ili posao ili pravnu zastitu u fbih...