Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#801 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Alfons Kauders wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Kako objasnjvate problem u Turskoj sa novm odlukom o vjencanjima silovanihh zena, i doticnoga nacina da se siloatelj postedi zatvorskih resetki?
Huh?
Nisi u toku sa vijestima?

http://www.breitbart.com/london/2016/11 ... es-victim/
Alfons Kauders

#802 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

Connaisseur Karlin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Kako objasnjvate problem u Turskoj sa novm odlukom o vjencanjima silovanihh zena, i doticnoga nacina da se siloatelj postedi zatvorskih resetki?
Huh?

Sorry, Breitbart ne citam.
Connaisseur Karlin

#803 Re: Danasnji "feminizam"

Alfons Kauders wrote:
Alfons Kauders wrote: Huh?

a ti fino trazi na Google istu vijest :D nema potrebe skretati sa teme :-)

Sto su uzroci donosenja takve odluke?
Alfons Kauders

#804 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:

a ti fino trazi na Google istu vijest :D nema potrebe skretati sa teme :-)

Sto su uzroci donosenja takve odluke?
Sorry, ne raspravljam s ljudima koji citaju Breitbart.
AleksoMKD

#805 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Alfons Kauders wrote:
Huh?
http://www.bbc.com/news/world-europe-38061785

Predlog zakon koji nije prosao hvala Odinu.
Connaisseur Karlin

#806 Re: Danasnji "feminizam"

AleksoMKD wrote:
Alfons Kauders wrote:
Huh?
http://www.bbc.com/news/world-europe-38061785

Predlog zakon koji nije prosao hvala Odinu.
srecom,ali je iritirajuca cienjnica da u 21 stoljec postoji politicka partija koja pokusava odstupiti od humanosti :roll:
Pandakonda

#807 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

Turska je davno skrenula sa pravog puta tako da me kod njih ništa ne iznenađuje :-)

Image
Connaisseur Karlin

#808 Re: Danasnji "feminizam"

Pandakonda wrote:Turska je davno skrenula sa pravog puta tako da me kod njih ništa ne iznenađuje :-)

Image
Ataturk :thumbup:
madner

#809 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hillary je dobila manje glasova bijelih zena od Trumpa, koji se hvali kako ih fata za picku.

Pametnom i isaret dosta.
Sasvim logicno, jer je Trump je i njima izgledao sasvim prirodan i normalan. :D
U biti, sljedeci put kad naletim na Amerikanku - odma fatam... Glasale su da im ne smeta, ha ja... :D
Pa meni je to bila skroz normalna suplja, gori su pola forumasa poslje 3 pive. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#810 Re: Danasnji "feminizam"

Post by _BataZiv_0809 »

AleksoMKD wrote:
Niemand wrote:Procitala sam negdje na netu-da zene vode svijet, ne bi bilo ratova.
Samo gomila drzava koje ne kontaktiraju jedne sa drugima.
I svi bi uveli sankcije svima :D
Svaka bi drzava imala cvrst pakt sa drugom i jedno desetak bivsih paktova sa prekinutim diplomatskim vezama :D
prog321

#811 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

prog321 wrote:

Kad me vuces za jezik :-D

Image
to je generlana statistika,a u US svaka drzava ima svoja pravila, svaka kompanija ima svoja pravila,a ti provjeri Department of labor :D

ne trebas cackati google sa raznim statistikama :)
Ono kad izmislis pa se uvalis jos vise :-)

Mrsko mi guglati sad ali koliko se sjecam samo 4 ili 5 saveznih drzava od njih 50 je usvojilo neki minimum minimuma za zene. Ostalih 45 drzava ne daju ni jedan dan placenog porodiljskog.
Pogotov za muskarce je to naucna fantastika. Mislim da je dovoljno offotpicenja. Ja bih na tvom mjestu priznao da je patka. I poceo pisati o necemu drugom :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#812 Re: Danasnji "feminizam"

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote:...
Citam neku zezanciju na tarzaniji, kad naletih na ovu recenicu i naumpade mi nasa razmjena od sinoc :D

Zapravo sve što želiš od života je da nađeš mužjaka koji je u javnosti feminista a u četiri oka te tera da mu ližeš neoprane skrotume dok ti drkće šamarčine i gleda finski hokej.

:lol: :lol:
dust in the wind

#813 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dust in the wind »

_BataZiv_0809 wrote:
Citam neku zezanciju na tarzaniji, kad naletih na ovu recenicu i naumpade mi nasa razmjena od sinoc :D

Zapravo sve što želiš od života je da nađeš mužjaka koji je u javnosti feminista a u četiri oka te tera da mu ližeš neoprane skrotume dok ti drkće šamarčine i gleda finski hokej.

hahahahha. bravo bata, tarzanija je najjači portal... nema greške
raoul duke

#814 Re: Danasnji "feminizam"

Post by raoul duke »

Pandakonda wrote:Turska je davno skrenula sa pravog puta tako da me kod njih ništa ne iznenađuje :-)

Image
Do prije par mjeseci Erdogan bio svetinja na klixu. Bolje doci pameti ikad nego nikad :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#815 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

ušutili se :D
dale cooper

#816 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote:

:lol:

Ovi iz tarzanije su ludaci. :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#817 Re: Danasnji "feminizam"

prog321 wrote:
to je generlana statistika,a u US svaka drzava ima svoja pravila, svaka kompanija ima svoja pravila,a ti provjeri Department of labor :D

ne trebas cackati google sa raznim statistikama :)
Ono kad izmislis pa se uvalis jos vise :-)

Mrsko mi guglati sad ali koliko se sjecam samo 4 ili 5 saveznih drzava od njih 50 je usvojilo neki minimum minimuma za zene. Ostalih 45 drzava ne daju ni jedan dan placenog porodiljskog.
Pogotov za muskarce je to naucna fantastika. Mislim da je dovoljno offotpicenja. Ja bih na tvom mjestu priznao da je patka. I poceo pisati o necemu drugom :-)
najbolji primjer mogu reci forumasi i forumasice iz SAD koji imaju djecu :)
Pandakonda

#818 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Pandakonda »

paladinka

#819 Re: Danasnji "feminizam"

Post by paladinka »

_BataZiv_0809 wrote:

i to sve zelje.
Connaisseur Karlin

#820 Re: Danasnji "feminizam"

paladinka wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

i to sve zelje.
zalosno je kako mnogi muskarci pogresno anaizriaju i dozivlajaju (vlastitu ) muskost :D
paladinka

#821 Re: Danasnji "feminizam"

Post by paladinka »

Muskost je svakako prevazidjena stvar :-)
Connaisseur Karlin

#822 Re: Danasnji "feminizam"

paladinka wrote:Muskost je svakako prevazidjena stvar :-)
nama zenama je jako potrebna muskost,ali ne ovakva kako je vecina muskaraca pogresno dozivlajva na temi :-D
Juni

#823 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Juni »

KB9

#824 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KB9 »

zenska logika :lol:
medvjed23

#825 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

Niemand wrote:Svasta ste ispisali. U sustini se slazem sa chmoljom u vezi onog porodiljskog, to nije problem samo zena vec i muskaraca. Al kad smo vec kod tog, kolko u bosni novopeceni otac dobije slobodnih dana da bude sa bebom? Ako se ne varam 3 dana (nisam sigurna za ovo, izvinjavam se ako grijesim). Znam da neke druge zemlje daju puno vise slobodnog vremena, al zar nije i to bitno? Zar nije i on roditelj? I cija su to sad prava-djecija? Zenska? Muska? Il ljudska mozda?

Kad spomenete feminizam i afriku, vi to fakat ozbiljno napisete. Jer zene nemaju nikakva prava. I to je oke, nemam ja nista protiv toga da vi to spominjete. Al ko ce spomenuti malog djecaka u africi? Jer zensku djecu ce vec feminizam tabiriti. Sta ja sa njim? I on je dijete bez svojih prava. To su bolan ljudska prava i treba teziti tome da se i djecak i djevojcica u africi il dje god podjednako zbrinu. Uostalom, lako je o africi govoriti o zenskim problemima dok zanemarujemo bolesti, glad i zedj OBA spola. Otprilike na nivou-nemas hljeba? Jedi kolace!

Mozda ja grijesim, al upravo vi razdvajate svijet po spolnoj osnovi.

Zbog cega se npr trebaju postovati zene? Jer su donijele djecu na svijet? Pa super, i muskarci su ucestvovali oko tog sa djecom. Ne bi te bilo da te mati nije rodila, al te isto tako ne bi bilo ni da te otac nije napravio. Al postovati muskarce je tako nekako.. demode. I zaostalo. Ne mogu ja postovati pinkovu pjevaljku samo zato jer je zena. Sori, ne mogu. Ako vec govorimo o postovanju, nema potrebe da ga dijelimo po polnoj osnovi. Zar to nije i feminizam htio? Da se bude jednako?

Ironicno.

Meni su odgovor ljudska prava, ne zenska, ne muska, ne djecija (ovo zna biti zeznuto ako se ubije koga il napravi kakvog veceg belaja). Prosto ljudska.

I iskreno? Totalno protiv ovog sadasnjeg vanabi feminizma, a usustini bi u nekim drugim vremenima bila ultra feminista s obzirom na stavove. :-)

Al ja ne zelim nit cu ikad pljuvati muskarce jer su muskarci. Kakva je to uopce prica? Jel on kriv sto se rodio ko musko? :D

I usput, u vezi onog posta-ovo zasluzuje samar, zanimljivo. Samo to mogu reci. Da vama neko napise ispod vaseg posta, neko muskog spola naravno, ovo zasluzuje samar pa to bi bilo necuveno. Nasilje nad zenama. Sovinista.

-_-
fin osvrt :thumbup: ravnopravnost, da, povlađivanje dokonim feminacistima - jok.. s tim da neka prava ipak jesu specifično ženska i to je, koliko ja znam, naš zakonodavac prepoznao i lijepo uredio.. a to što se naši lijepo skrojeni zakoni ne primjenjuju, to je problem svih nas, ne samo žena..
Post Reply