Niemand wrote:Svasta ste ispisali. U sustini se slazem sa chmoljom u vezi onog porodiljskog, to nije problem samo zena vec i muskaraca. Al kad smo vec kod tog, kolko u bosni novopeceni otac dobije slobodnih dana da bude sa bebom? Ako se ne varam 3 dana (nisam sigurna za ovo, izvinjavam se ako grijesim). Znam da neke druge zemlje daju puno vise slobodnog vremena, al zar nije i to bitno? Zar nije i on roditelj? I cija su to sad prava-djecija? Zenska? Muska? Il ljudska mozda?
Kad spomenete feminizam i afriku, vi to fakat ozbiljno napisete. Jer zene nemaju nikakva prava. I to je oke, nemam ja nista protiv toga da vi to spominjete. Al ko ce spomenuti malog djecaka u africi? Jer zensku djecu ce vec feminizam tabiriti. Sta ja sa njim? I on je dijete bez svojih prava. To su bolan ljudska prava i treba teziti tome da se i djecak i djevojcica u africi il dje god podjednako zbrinu. Uostalom, lako je o africi govoriti o zenskim problemima dok zanemarujemo bolesti, glad i zedj OBA spola. Otprilike na nivou-nemas hljeba? Jedi kolace!
Mozda ja grijesim, al upravo vi razdvajate svijet po spolnoj osnovi.
Zbog cega se npr trebaju postovati zene? Jer su donijele djecu na svijet? Pa super, i muskarci su ucestvovali oko tog sa djecom. Ne bi te bilo da te mati nije rodila, al te isto tako ne bi bilo ni da te otac nije napravio. Al postovati muskarce je tako nekako.. demode. I zaostalo. Ne mogu ja postovati pinkovu pjevaljku samo zato jer je zena. Sori, ne mogu. Ako vec govorimo o postovanju, nema potrebe da ga dijelimo po polnoj osnovi. Zar to nije i feminizam htio? Da se bude jednako?
Ironicno.
Meni su odgovor ljudska prava, ne zenska, ne muska, ne djecija (ovo zna biti zeznuto ako se ubije koga il napravi kakvog veceg belaja). Prosto ljudska.
I iskreno? Totalno protiv ovog sadasnjeg vanabi feminizma, a usustini bi u nekim drugim vremenima bila ultra feminista s obzirom na stavove.
Al ja ne zelim nit cu ikad pljuvati muskarce jer su muskarci. Kakva je to uopce prica? Jel on kriv sto se rodio ko musko?
I usput, u vezi onog posta-ovo zasluzuje samar, zanimljivo. Samo to mogu reci. Da vama neko napise ispod vaseg posta, neko muskog spola naravno, ovo zasluzuje samar pa to bi bilo necuveno. Nasilje nad zenama. Sovinista.
-_-